Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

P_V
Uživatel

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od P_V » 04.9.2011 15:31

9001 píše:Jenže tram jela z místa mimo pozemní komunikaci...
Nejela - katastr, foto.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 04.9.2011 15:24

P_V píše:
chemik píše:Ač né zcela rozumím řeči tvého kmene, připomíná mi to ty popeláře u Písecké brány, cca rok a půl zpátky
Tam ale měli dát přednost ti popeláři, protože zprava byla tramvaj.
Jenže tram jela z místa mimo pozemní komunikaci...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 04.9.2011 15:24

chemik,p_v: Napíšu znovu, že jela krokem možná i pomaleji, já stál přímo u auta. Takhle jsem to udělal už několikrát.
Párkrát jsme i sespolucestujícími odsouvali auto, aby nebránilo v profilu...

Chemik: Nejsem svině a neukazoval bych kdybych věděl, že to je neprůjezdný. Nejsem úplně tatar a vím jaký má kachna profil a jak se zachová v oblouku. Takže k MÚ by prostě nedošlo. Znovu opakuji jela pomaleji než krokem.

Nikdo nechce zásluhy. Myslím, že naší spolupráci s řidičkou byla vděčná celá slušně obsazená tram. A to že neřídím tram neznamená, že zrovna o tomhle nevím vůbec nic.

p_v: Ale stejně za to může ŘED, protože profil...Takže karty jsou rozdány jasně...

chemik: Skoro bych to přirovnal k těm popelářům. Prostě auto jelo obráceně z jednosměrky a druhý to do něj nabořil. Odnesl to ten co ho nabořil, protože nedal přednost zprava, i když z jeho pohledu tam žádné auto oficiálně vyjet nemohlo...

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 04.9.2011 15:17

chemik píše:Ač né zcela rozumím řeči tvého kmene, připomíná mi to ty popeláře u Písecké brány, cca rok a půl zpátky
Tam ale měli dát přednost ti popeláři, protože zprava byla tramvaj.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 04.9.2011 15:10

9001 píše:p_v: Takže když tam bude stát sanitka, policajti, třeba i po poryvu větru popelnice, tak za to může popelnice?
Popelnice je asi zjevná, že je s ní něco v nepořádku, protože běžně nestojí těsně u kolejí, a navíc se dá odstrkat ručně. Policajti nebo sanitka budou do profilu čouhat s blikačkou, a pokud ne, tak to jsou taky hovada.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 04.9.2011 15:05

9001: Jasný ty mi možná ukážeš dobře, ale jak ti mám věřit :?: Tobě to vyšlo, ale co když to zrovna nevyjde :?: Že jsi ukázal jedné řidičce není hrdinství, ani zainteresování, ale mohl jsi jí přivést do průšvihu. ŘED to chudák vorve, protože jsi to zrovna neodhadl (nejsi přece profesionál, tak to po tobě nemůže nikdo chtít), ale ty spěcháš na metro, takže zmizíš za horama a já tam zůstanu ve vestě a čekám až mi to přijdou sepsat. To je genitální nápad. Dokud mi dispečer neřekne abych ti zavolal, abys mi přišel ukázat a řídil se tvými radami, tak ti na ukazování z vysoka.... Navíc si před chvílí napsal, že za profil je zodpovědný řidič, takže co jsi jí měl co ukazovat #-o Je taková doba, bohužel. Kdyby tvoje/naše společné ukazování bylo bráno kladně s dobrou myšlenkou zachovat plynulost MHD a nemohlo být po zásluze potrestáno, tak možná. A to je to, o čem se tu bavíme. Kámo ty to fakt vidíš jak hurvínek válku-běž si za to na chvíli sednout, den si zajezdit. Já vím, že to nejde, ale proto bys měl trochu víc ubrat na argumentech. Chodím sem už déle, rozhodně déle jako šotouš, než jako ŘED, takže bych nerad slyšel, že jsem zaujatý, ale vždy, když jsi rozjel tu svojí písničku, neříkal jsem nic, protože i když mi to přišlo praštěný, říkal jsem si, že ti těžko můžu oponovat, když jsem to nezkusil. Zkusil jsem to a aniž bych chtěl záměrně držet s kolegy, nebo někomu lézt někam, tak jsem s to říct a stát si za tím, že v tomhle jsi trochu mimo realitu, protože dneska je potřeba za tím držet "hubu a krok", protože každý dobrý skutek je po zásluze potrestán :(
Naposledy upravil(a) Karosák dne 04.9.2011 15:18, celkem upraveno 3 x.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 04.9.2011 15:02

9001 píše:Profil: Dovolím si jednu příhodu. Myslím, že pro hloubětínské hodně známá.
Křižovatka Průběžná x V Olšinách oblouk pro 19 a 26. Jako kaštan jsem jel 19, byla tam kachna. Zásobovací dodávka stála tak, že to bylo skoro v profilu, tak řidička se o to pokoušela, ale nakonec to zahamtla s tím, že nic. No tak jsem za ní zašel s tím, že pospíchám a že jí ukážu jestli to je ok. Samo, že jsme se domluvili co a jak. Jela pomaleji než krokem, ve výsledku to byly milimetry, ale projeli jsme. MÚ nebyla, vyřešilo se to. Není to poprvé co jsem to takhle řešil.
Takže ještě nějaký dotaz o mé zainteresovanosti o problému průjezdního profilu?...
A tím chtěl básník říct co? Že jsi novodobý Mirek Dušín? Řidička se zachovala správně. Když nevim, tak stojim a třeba i uprostřed křižovatky. Pokud jde o průjezdní profil - ono je rozdíl tipovat to z kabiny a dívat se na to zvenčí, v tvém případě. Teď jedna otázka mimo - ukazoval bys, ukazoval, ukazoval a najednou by ta tramvaj štrejchla o to auto. A teď ruku na srdce - zůstal bys tam do příjezdu složek? Asi ne, co? Vypařil byses jako pára nad hrncem...
9001 píše: Takže když tam bude stát sanitka, policajti, třeba i po poryvu větru popelnice, tak za to může popelnice?
Nevím jestli to bylo JPP. V dnešním systému bych se ničemu nedivil. Někdo dostal pokutu a body za nehodu, protože auto jelo z jednosměrky, ale samozřejmě špatně a on mu nedal přednost zprava. Ten co jel blbě dostal pokutu za jednosměrku, ale řidič dostal za to, že nedal přednost zprava a nehodu...
Ač né zcela rozumím řeči tvého kmene, připomíná mi to ty popeláře u Písecké brány, cca rok a půl zpátky

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 04.9.2011 14:48

Profil: Dovolím si jednu příhodu. Myslím, že pro hloubětínské hodně známá.
Křižovatka Průběžná x V Olšinách oblouk pro 19 a 26. Jako kaštan jsem jel 19, byla tam kachna. Zásobovací dodávka stála tak, že to bylo skoro v profilu, tak řidička se o to pokoušela, ale nakonec to zahamtla s tím, že nic. No tak jsem za ní zašel s tím, že pospíchám a že jí ukážu jestli to je ok. Samo, že jsme se domluvili co a jak. Jela pomaleji než krokem, ve výsledku to byly milimetry, ale projeli jsme. MÚ nebyla, vyřešilo se to. Není to poprvé co jsem to takhle řešil.
Takže ještě nějaký dotaz o mé zainteresovanosti o problému průjezdního profilu?

demon: To není mnou nenáviděná tramvaj. Ta za nic nemůže. To je problém mezi pultem a ovládáním. :!:

p_v: Takže když tam bude stát sanitka, policajti, třeba i po poryvu větru popelnice, tak za to může popelnice?
Nevím jestli to bylo JPP. V dnešním systému bych se ničemu nedivil. Někdo dostal pokutu a body za nehodu, protože auto jelo z jednosměrky, ale samozřejmě špatně a on mu nedal přednost zprava. Ten co jel blbě dostal pokutu za jednosměrku, ale řidič dostal za to, že nedal přednost zprava a nehodu...

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 04.9.2011 14:44

cwapa píše:Za to jak vyrostly ty modré zóny vedle kolejí by měli někoho opravdu popotahovat ( nejlépe přivázaného za tramvají ), protože tohle je nejméně na pár facek. Jak to vůbec může někdo povolit prostě nechápu.
Když je vidina peněz, vybraných za placená stání, tak se povolí všechno

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 04.9.2011 14:38

cwapa píše:Za to jak vyrostly ty modré zóny vedle kolejí by měli někoho opravdu popotahovat ( nejlépe přivázaného za tramvají ), protože tohle je nejméně na pár facek. Jak to vůbec může někdo povolit prostě nechápu.
Už je to tak 12 let ,co se objevily v Jindřišské...a pořád jsem nikoho popotáhnout neviděl :-). Ony jsou horší zóny zelené a oranžové. Třeba na Praze 3 se tyto zóny vyznačily právě na Vihohradské či Seifertce. Takže největší výměna vozidle, zejména ve špičkách, je u tram. kolejí. Modré jsou z tohohle pohledu o fous vhodnější. Ochrana okolních ulic před zvýšenou výměnou vozidel by měla mít v souvislosti s plynulostí provozu tramvají své meze.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 04.9.2011 14:22

Za to jak vyrostly ty modré zóny vedle kolejí by měli někoho opravdu popotahovat ( nejlépe přivázaného za tramvají ), protože tohle je nejméně na pár facek. Jak to vůbec může někdo povolit prostě nechápu.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 04.9.2011 13:58

Máš recht, Karosáku, ale dokud bude tramvaj v Praze brána pouze jako normální účastník silničního provozu, kterému byla udělena vyjímka, že nemusí pouštět na přechodu chodce a a nebude brána jako vlak, respektive jako drážní vozidlo, se všemi vymoženostmi, jako má vlak na dráze, tak se asi nikam nepohnem...

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 04.9.2011 13:23

9001 píše: 1) Odpovědný za průjezdný profil jsi ty, že.
Souhlasím s chmemikovým příspěvkem a dodám si svoje myšlenky.
Pro mě je to až filosofická otázka, ke které marně hledám nějaké morálně i legislativně uspokojivé rozuzlení. Pravděpodobně se tu bude věčně prát Zákon o provozu na PK a Zákon o drahách, protože používáme společné prostory a řešením bude opět používat hlavu. Jaká je aktuální situace v Kocourkově je mi známo, a podle toho jsem se zařídil, protože bych brzy dojezdil, že je to k pláči to nechme stranou. Preference MHD je pořád ještě spíš politické heslo, než fungující realita, i když pár vlaštovek tu jistě lítá. Pod preferencí bych neviděl jen to, že mi vždy padnou čočky, ale i to, aby se MHD v daném městě prostě "dýchalo lépe". Dobře, já budu profesionál (teď nemyslím konkrétně sebe, ale pomyslného ŘEDa), budu si hlídat profil a neorvu ho jen proto, že mi překáží. Za potrestáníhodné bych viděl, když orvu hrazdu o v koloně popojíždějící dodávku, která je zjevně široká a já se vedle ní cpu, když někoho orvu nadběhnuvším čumákem, nedobrzdím pro nedostatečný odstup...já bych uznal i to, když poškodím někoho v zaparkovaného v řadě, ale jak to působí výchovně :?: Já trest přijmu a poučím se, ale jak se tím prospěje provozu :?: A co ty notoričtí špatně zaparkovaní :?: Co těm se děje za tresty :?: Kde je MP, nebo PČR, když na přechodu za křižovatkou to postaví na blikačku a jde si do trafiky :?: A proč on by si tam přístě znovu nezastavil, když to předtím prošlo :?: A jak se má MHD začít jezdit líp, když potrestána je vždy ona :?:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 04.9.2011 13:22

chemik píše:Bohužel jsme v Praze. V ostatních tramvajových provozech to funguje jinak, jenom v Praze když máš překážku, musíš zůstat stát a když se snažíš v dobré víře protáhnout vedle de-bila, co neuměl zaparkovat a sejmeš mu zrcátko, je to tvoje zaviněná nehoda. Nikdo neřeší, že tam neměl co dělat. A rázem je problém. A že těchdle odborníků je hromada...
Jednou jsem měl čest být u likvidace jedné podobné nehody v jednom nejmenovaném severomoravském městě a upřímně respekt =D> k tomu, jak se tam s tebou popisovanými de-bily, alias odborníky, nese-rou.
A to tam platěj stejný zákony jako tady v Praze... :?

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 04.9.2011 13:21

9001 píše:MM- Tak si to shrneme.
1) Odpovědný za průjezdný profil jsi ty, že.
2) Nevím jaký typ si měl, ale že projede před tebou jeden typ, neznamená že ty projedeš. Takže opět tvůj průser.
3) Jestli byla reakce řidiče IAD neadekvátní, tak zůstanu v kabině zavolám PD a nevylézám ven. Proč se budu hnát do problému.

K tvému problému s DZ. Co radši chlapsky přiznat chybu, že si ***** a jít dál a ne si hrát na mučitele, protože si někdo přesusul DZ. Co ty na to?
Rád bych viděl tebe, jak v oblouku dokážeš odhadnout průjezdní profil. Né každej pro to má cit. Milan uznal, že udělal chybu a dovolim si tvrdit, že už příště zůstane stát a nebude se tam do toho cpát.
Pokud jde o průjezdní profil předchozího vlaku - už jsem zažil hlášení dispečinku typu: " máme zaparkované osobní auto u kolejí, tamvaje typu T3 projedou, ostatníí se pokusíme protáhnout" z čehož plyne, že víceméně průjezdní profil u T3 je +/- stejnej.
Takže, co si takhle přiznat, že nemáš okulčí na tuhle práci a proto jí jenom kritizuješ?

Odpovědět