Děkuji, dostačující odpověď. Na hospodské stěžování si můžu zajít do hospody. Tímto pro mě ztrácí smysl diskuze s Vámi. Všechno je špatně dle Vás a sám se nesnažíte systém zlepšit.gabuliatko píše:...Ne...
"Vrchní, ještě jednu dvanáctku"
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Děkuji, dostačující odpověď. Na hospodské stěžování si můžu zajít do hospody. Tímto pro mě ztrácí smysl diskuze s Vámi. Všechno je špatně dle Vás a sám se nesnažíte systém zlepšit.gabuliatko píše:...Ne...
Abych jako dostal odpověď že děkují za můj podnět? Ne děkuji, (snažil sem se hlásit chyby na mastodontech a bylo mi přesně takhle odpovězeno, že děkují za můj podnět, že to je ve zkušebním provozu). Krom toho se obávám, že by mi napsali, že si konec platnosti mohu očuhat ve validátoru, či si jej nechat ověřit na kontaktním místě a že validátorů je dost a tak dále. Snad si nemyslíte pane OMH že by si z kontaktního centra, kde píší tyto odpovědi nekdo dovolil vznést návrh na zlepšení. Obávám se, že by byl po zásluze potrestán.OMH píše:gabuliatko: konečně kvalitní návrh na zlepšení
Problém je, že Opencard všichni umí jen nedávat. Ale konkrétní jednoduchá vylepšení, to moc lidí nepíše. A když ono, ztratí se to ve všechny dalších nadávkách.
A teď se ptám pane gabuliatko: Kontaktoval jste s touto myšlenkou kompetentní místa? Pro zlepšení služeb Opencard.
To by jistě bylo skvělé - dost lidí využívá informace o platbě za mobil pomocí SMS/e-mailu a určitě to jde automaticky.gabuliatko píše:On by byl hrozný problém napsat aplikaci, která držiteli OC na přání pošle sms nebo mail, že má dobít, že?
On by byl hrozný problém napsat aplikaci, která držiteli OC na přání pošle sms nebo mail, že má dobít, že?OMH píše:Rozumím pane Karotka: cestující jsou dle vám naprostí blbci. Jak nemají na kartě datum ukončení platnosti, jsou ztraceni. Doporučuji z toho udělat reportáž v televizi (rád se toho chytnou, stejně nemají o čem vysílat) a prosím, nějaké ty slzičky ať tam u toho jsou
Jenže pojištění se ti "platí automaticky". A nikdo tě nezastaví, jestli máš dost peněz na účtě a pokud nemáš, nezaplatíš mu pokutuOMH píše:Ok, a na průkazce pojištěnce vidím, zda mám zaplacené pojištění? Na kartě od banky vidím, kolik mám na účtě?
To seš šťastnej člověk, já musim 4x ročně myslet na dokoupení kupónu na další 3 měsíce. Ano nadává se mi dobře, protože jde o takovou naprostou prkotinu jako změnit pár elektronických dat a umožnit tím nákup ročního kuponu na vnější pásma PIDu. Stačí jen chtít. Nebo mi někdo sdělte objektivní důvod, proč to nejde, když na pásma P,0,B to jde.OMH píše:Osobně OC za celý rok nevytáhnu
Tohle doufám bylo myšleno jen v nadsázce.9001 píše:kruták: Co mi je do toho, že si ze středních čech? Je to karta pražana, ne karta Rathova králoství![]()
Je to takový problém pochopit psaný text?OMH píše:Ok, a na průkazce pojištěnce vidím, zda mám zaplacené pojištění? Na kartě od banky vidím, kolik mám na účtě?
Pánové, argumenty máte božíUž se strašně moc těším na další
Samo o sobě je to pravda. Ale neobstojí to jako argument v kontextu naší diskuse o inovaci, která by měla věci usnadňovat (z principu, a ne jen pro někoho).OMH píše:Kupóny si člověk pořizuje pravidelně a automaticky si dokupuje. (...) Dále si to může kamkoliv poznamenat.
OK, tady jsou příklady z mé peněženky:OMH píše:Ok, a na průkazce pojištěnce vidím, zda mám zaplacené pojištění? Na kartě od banky vidím, kolik mám na účtě?
Pánové, argumenty máte božíUž se strašně moc těším na další
Jejich věc. Zase jsem já, co jí nosím v bezpečnym pouzdýrku, otravován kvůli ignorantům. Nustnost výměny byla uváděna oficiálně kvůli životnosti čipu - myslím, že ve třetím tisíciletí umíme vyrobit bezkontaktní čipy s delší trvanlivostí než 4 roky (a za míň peněz), a jak říkám - nejvíc se bojím, že ta výměna nebude zadarmo, jak bylo slibováno!9001 píše:jak jsou někteří schopni kartu za 2 roky zřídit
Myslel jsem samozřejmě elektronický výpis v emailu, samozřejmě, že míň přitažená za vlasy je ta SMS (ať už z banky, že platba odešla na účet DPP, nebo přímo od DPP, že jsem si kupón objednal - u druhého případu je ale riziko, že to někdo nezaplatí, pokud SMS přijde hned; anebo, že to potrvá dva dny, než platba přijde DPP, pokud SMS přijde až po připsání platby - výhodou by třeba bylo, kdyby v eshopu bylo možné platit přes PayPal nebo Pejsek, říkejte si, že jsem staromódní, ale k platbě kartou na internetu nemám zatím plnou důvěru).9001 píše:Výpis z účtu z klasických klientů nečte cca 95%. Natož aby ho nosili a ukazovali revizorovi...
No já nevím, já mám teda i daleko jiné starosti, než že počítat měsíce po třech a fajn ještě to platí nebo ne, musím dobít. Řešením pro nás s tou nemocí jako něco ze skla je samolepka na OC s datem vypršení kuponu, jak prosté a přitom geniální - návrat ke kořenům = k tužce a papíru.9001 píše:S kontrolou platnosti kuponu. Stejně si to většina lidi pamatuje
Ale vždyť o to přesně jde. OC měla přinést zlepšení, komfort, neotravovat kvůli blbostem, ale ve výsledku máme stamiliony Kč fuč a zlepšení žádné. Jako Středočechovi mi je parkovací karta na nic, do knihovny chodím u nás a pro kupony musím někam zajet stejně jako pro papírové.9001 píše:K tomu nutnému ježdění. To bylo i předtím akorát ted místo fronty u okénka na dešti jenom přijdeš k validatoru a jdeš do minuty. že není nahrán okamžitě asi tolik, že zodpovědný člověk si to hlídá a koupí třeba dva dny dopředu a cestou do práce nebo kamkoli kolem validátoru projde...