Tarif, revizoři a vše kolem...

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Tarif, revizoři a vše kolem...

Příspěvek od kruťák » 22.9.2011 21:01

Ano, je to tak.

Opencard si budou muset kvůli jízdnému „zdarma“ pořídit i šestileté děti
http://praha.idnes.cz/opencard-si-budou ... zpravy_sfo

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 22.9.2011 21:00

Tak jsem se dnes v novinách dočetl a následně mi bylo potvrzeno na školení, že Openkrad s aplikací jízdné zdarma budou muset mít od února již děti od šesti let. A tak se tedy ptám, kčemu je to dobré? Jediné co mě napadá je, že se to vnutí ještě více lidem, patřičné "zisky" budou zaručeny a projekt se tím více stane naprosto nezrušitelným.
Mluvčí OC operuje tím, že se sjednotí přehled kolik školáků jezdí aby za ně jízdné mohlo město zaplatit. Což je, pokud se nad tímto tvrzením člověk zamyslí, holý nesmysl.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 21.9.2011 22:16

OMH: A kdyz jsem pred 3 roky napsal Brezinovi (tehdy jakysi namestek pro Opencard), bylo mi odpovezeno "bohuzel z technickych duvodu toto momentalne nelze provest". Psal jsem, jak to ze Praha jde. Odpoved byla na slovo stejna (asi stejny template).
To je pak panecku motivace, kdyz ze me delaj vola. To same pripad SSZ Zahradak (zde na foru tez zmineny). Momentalne resim idio*sky ostruvek na Namesti Repu, ktery by mohl navazovat plynule na prilehly chodnik, ale misto toho je tam mrcha, o kterou kazdy zakopne, kocarky a vozickari maji zbytecnou prekazku a zastupcum nevidomych (ne nevidomym samotnym) to asi pri schvalovani nevadilo. Praha 1 ma na netu psano "kdyz neodpovime do 2 dnu, ..." uz to bude tyden, asi to popozenu a urcite se o stanovisko podelim.

Rad bych tedy rad, abych nebyl nazyvan "hospodskym kecalem", zapojuju se do veci, ktere maji smysl, myslim dostatecne (jako zamestnany clovek s hromadou vlastnich problemu=nedostatkem casu; ne politik, ktery je za takto straveny cas placeny).

milbi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milbi » 21.9.2011 21:52

Proxy píše:Vypadá že nový pražský primátor je přeci jen slušný člověk, který se chybu kolem "jízdného (ne)zdarma" snaží napravit =D>
Super, primátor jde ve stopách Ratha a ještě se mu za to tleská. Ten taky přejmenoval proplácení zdravotnických poplatků na "Dary Středočeského kraje poskytnuté účelově na úhradu regulačních poplatků". Rath je ale bohužel ještě čestnější a proplácí poplatky i Nestředočechům...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 21.9.2011 20:24

Proxy píše:Vypadá že nový pražský primátor je přeci jen slušný člověk, který se chybu kolem "jízdného (ne)zdarma" snaží napravit =D>
http://praha.idnes.cz/primator-by-jizdn ... zpravy_sfo
Jak málo stačí některým k radosti. :lol: Sorry, ale přejmenování nic neřeší, podstata bude stejná.

Jinak na idnesu v diskuzi je hezké srovnání se zdravotnictvím. Podle ústavy máme nárok na bezplatné ošetření, ale pokud váš nepřivezou do nemocnice polomrtvého, tak musíte jít k automatu na poplatky. Podle ÚS je to ok.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 21.9.2011 20:14

Vypadá že nový pražský primátor je přeci jen slušný člověk, který se chybu kolem "jízdného (ne)zdarma" snaží napravit =D>
http://praha.idnes.cz/primator-by-jizdn ... zpravy_sfo

milbi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milbi » 21.9.2011 16:48

OMH píše:Ohledně Opencard, nejsem si jist, zda směřování na DPP je to pravé. Resp. nemůže to uškodit, asi bych to však poslal i na MHMP, jakožto správce karty.
DPP je provozovatel e-shopu a pro mě tedy jediný, kdo by to měl řešit. Zda mu na to dá či nedá peníze MHMP jde mimo mě.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 21.9.2011 16:13

9001 píše:gabuliatko: A na té 164 je nalepená náhradka směr Zličín? Jenom se ptám.
Ano.
9001 píše:Jinak bych řekl, že ve své podstatě máte pravdu oba. Jak řidič, tak ty. Logika praví zastavit tam kde jsou lidi protože jet prázdný jenom kvůli tomu, že lidi stojí špatně...
Lidi byli všude, ale na zastávka směr centrum byla blíž od obratu a blíž od vestibulu. Pravidelná 164 (int. 15 minut) byla stažena na tu náhradku, takže :(

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 21.9.2011 15:31

gabuliatko: A na té 164 je nalepená náhradka směr Zličín? Jenom se ptám.

Jinak bych řekl, že ve své podstatě máte pravdu oba. Jak řidič, tak ty. Logika praví zastavit tam kde jsou lidi protože jet prázdný jenom kvůli tomu, že lidi stojí špatně...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 21.9.2011 15:26

OMH píše:
milbi píše:Návrh byl odeslán na DPP. Snad bude OMH spokojen s jejich odpovědí, kterou tu zveřejním :-P
Já jsem v prvé řadě potěšen, když se lidé ozvou na příslušná místa.
Ohledně Opencard, nejsem si jist, zda směřování na DPP je to pravé. Resp. nemůže to uškodit, asi bych to však poslal i na MHMP, jakožto správce karty.
Vím, že odpovědi firem nejsou vždy nejlepší, ale třeba i u DPP se mě povedlo po reakce na jejich tuctovou odpověď, vytěžit kvalitní odpověď. Je však pravda, je to boj a člověk na to musí mít chuť a čas.
Když je v názvu vše kolem, tak si dovolím přidat svoji historku se zde citovaným oddělením.
Kvůli technické závadě nejezdilo MB v úseku Butovice - Zličín. Postavil jsem se na pravidelnou zastávku 164 a čekal. Moje překvapení bylo, že náhradka za M stavěla na zastávce kde bylo nalepeno náhradka směr centrum. I zeptal sem se řidiče, ten odvětil, že má pokyn zastavit kde jsou lidi. Tak sem poslal stížnost a dostalo se mi odpovědi, že autobus zastavil správně, páč tak pravil manuál pro autobusy.

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 21.9.2011 14:23

Tak se klidně přiznám, že opravdu nenosím v hlavě datum ukončení svého ročního kuponu. Loni jsem to zjistil asi po měsíci, stejně mě za tu dobu nikdo nekontroloval. Takže jsem díky OC vlastně ušetřil. A ano, vím, že DPP inzeruje možnost vytvoření účtu stálého zákazníka s připomenutím prodloužení kuponu. Bohužel tato možnost reálně nefungovala nikdy, když jsem se tam pokoušel zaregistrovat. Vždycky to akorát házelo chybu.
Jinak napřesrok začnou lidem dobíhat první verze OC (když byli lidé k jejímu pořízení poprvé nuceni). Hádejte, co se stane? Myslíte, že si lidi všimnou, že jim karta končí? Myslíte, že si včas požádají o novou? Jistěže ne. A je to tak zcela normální. Čili pro lidi jenom další obtěžování, frontám se nevyhnou. Docela se těším na dobu, až se životnost čipu vyrovná životnosti klasické papírové lítačky.
Uvědomme si, že v dnešní době se musí MHD lidem nabízet až podbízet, aby ji byli ochotni používat. My se k cestujícím chováme jak k obtížnému hmyzu. Platba přes internet je fajn, taky ji používám, ale není to řešení pro všechny. Spousta lidí na internetu platit nechce/neumí/nemá ani aktivní kartu pro online platby - kvůli jedné platbě ročně si ji těžko budou aktivovat. Čili jim se situace zhoršila, dostupnost předplatného je horší (vzpomeňte si, že kupony byly v každé trafice, podniky si je mohly pro zaměstnance objednávat hromadně...).

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 21.9.2011 14:18

milbi píše:Návrh byl odeslán na DPP. Snad bude OMH spokojen s jejich odpovědí, kterou tu zveřejním :-P
Já jsem v prvé řadě potěšen, když se lidé ozvou na příslušná místa.
Ohledně Opencard, nejsem si jist, zda směřování na DPP je to pravé. Resp. nemůže to uškodit, asi bych to však poslal i na MHMP, jakožto správce karty.
Vím, že odpovědi firem nejsou vždy nejlepší, ale třeba i u DPP se mě povedlo po reakce na jejich tuctovou odpověď, vytěžit kvalitní odpověď. Je však pravda, je to boj a člověk na to musí mít chuť a čas.

milbi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milbi » 21.9.2011 14:05

Návrh byl odeslán na DPP. Snad bude OMH spokojen s jejich odpovědí, kterou tu zveřejním :-P
Čekal jsem, že bude můj seznam služeb opencard ještě rozšířen o takové, o kterých nevím. Ale jak je vidět, tak kus plastu, který si dokáže zapamatovat časovou jízdenku a umožnit poskytnutí slevy panu OMH stačí...

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 21.9.2011 13:47

Ano, vadí mě, pokud si lidé stěžují a mají nápady jen v hospodě, či na fórech. Pak se nemůžeme divit, kde jsme.

proxy: levou nebo pravou tvář mám nastavit? Ikdyž v pondělí jsem od tebe dostal "facku/smazání" jen tak, protože "jsem se nehodil do krámu"

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 21.9.2011 13:40

OMH píše:
gabuliatko píše:...Ne...
Děkuji, dostačující odpověď. Na hospodské stěžování si můžu zajít do hospody. Tímto pro mě ztrácí smysl diskuze s Vámi. Všechno je špatně dle Vás a sám se nesnažíte systém zlepšit.
"Vrchní, ještě jednu dvanáctku"
OMH: To snad nemyslíš vážně? Pokud někdo zároveň s příspěvkem nepošle stížnost na příslušná místa, tak zde nemůže diskutovat? :shock: Myslím, že bys měl trochu zklidnit své hormony...

A když už jsi začal s tou hospodskou debatou, tak v hospodě občas také přiletí pár facek :wink:

Odpovědět