Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Škoda 15T ForCity
Karosák: Drtivá většina vozového parku je s kladkou.
Ježišikriste, to zní tak honosně, až to hezký neni a přitom jediný, co podnik udělal, byla úprava SW, kterej už při startu tramvaje automaticky zapíná topení/ventilaci salónu, která se předtím zapínala manuálně, pomocí stisknutí tlačítka. Ale když se to podá stylem, jaký je v článku, vyzní to, že podnik investoval další statisíce na nákup toho automatického systému. Furt je to to samé, co tady bylo v "parních letních dnech", akorát je nový způsob ovládání.Tramvaje ForCity už jsou už připraveny i na zimu. Po potížích s cirkulací vzduchu v parných letních dnech nechal Dopravní podnik vybavit vozy automatickým spouštěčem odvětrávání. Tramvaje ForCity ho mají několik týdnů. Původně ho spouštěl řidič vozu. Automatický systém bude v nadcházejícím zimním období zapínat také topení
Zdroj: http://praha.idnes.cz/v-tramvajich-forc ... zpravy_sfo
PS: Celej slavnej automatickej systém můžu stiskem tlačítka taky vypnout...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Všiml jsem si správně, že na fotografii stanicující 15T je trolejová výhybka, tedy stále ještě se v provozu vyskytují stroje s tykadly 
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Cákryš, ta gúglmapa by ještě mohla ukazovat po trase geokešky a nemělo by to chybu 
- Absolut
- Moderátor
Pro srovnání: Informační systém v 15T v Rize. Fotka z této neděle.
Na levém displeji se střídá logo škodovky a logo DP.
Na středním displeji info o trase - velkym písmem příští zastávka, malým 8 dalších.
Na pravém displeji kus mapy z Google a na ní barevný flek s polohou vozu (fungovalo jen někdy).
No a aby pan Jaluh neřekl tak taky jedna zvenku - typická zastávka na lince 6
Na levém displeji se střídá logo škodovky a logo DP.
Na středním displeji info o trase - velkym písmem příští zastávka, malým 8 dalších.
Na pravém displeji kus mapy z Google a na ní barevný flek s polohou vozu (fungovalo jen někdy).
No a aby pan Jaluh neřekl tak taky jedna zvenku - typická zastávka na lince 6
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tento font nevlastním a nehodlám investovat 35 vočí do jedné malůvky, kterou win Malování zvládne taky7105 píše:Ještě to provést ve fontu Stroudley a je to absolutní dokonalost
V tramvajích ForCity budou údaje o zastávkách čitelnější. Automaticky se bude spouštět větrání i topení
http://praha.idnes.cz/v-tramvajich-forc ... zpravy_sfo
že na pod.vod. nedošlo při VELKÉ reko tratě a zastávek k přesunu přístřešku na ostrůvek se mi zdá celkem trestuhodné. navíc by se zastávka mohla klidně o hodně rozšířit, soudě podle dopravního značení. a z říše snů a nesplněných přání: třeba by tam mohl stát strom - nebo i dva. na drinopolu dc to taky jde, ale tam holt to stromořadí sázeli ještě za rakouska.
- Bobik
- Uživatel
Absolutní dokonalost to bude, až to bude v tramvaji. A funkční
Ale návrh je to bezvadnej, to jo.
Ale návrh je to bezvadnej, to jo.
Ještě to provést ve fontu Stroudley a je to absolutní dokonalostkruťák píše:Máte pravdu, tím odpočítáváním jsem se nechal moc unést diskusí a je to kravina, lepší bude toto:
Obsahuje očekávaný příjezd do stanice. Nad jezevčíkem jsou orientačně časy, za jak dlouho tam tramvaj cca dorazí. Když bych byl hodně benevolentní k tomu, že takové info neumí APEX, mohl by být ten červený čas u příští zastávky pravidelným odjezdem a růžový orientační čas jako pevný text, samozřejmě že u některých linek by to nebylo moc přesné, ale v průměru se dá říct x zastávek = y minut (± 5 minut). To ale opravdu jen (kdyby) kvůli APEXu.
A jinak bílá plocha vpravo na mém nákresu je rolovací a obsahuje cokoliv, co jen chcete. Výlukami a přípoji počínaje, mapou a venkovní teplotou konče.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to jiný nápis, takový víc ala BUSE.
Musi se najet 5tis km bez cestujicich,podminka DU pro zahajeni zkusebniho provozu s cestujicima (zde se ma najezdit 30nebo50tis km).
- Absolut
- Moderátor
Když se zkoušela RT6S 0031 tak se taky jezdilo v noci. Pamatuju jak jsem jednou spal značně podnapilý na Divoké Šárce a překvapila mě tam ve tři ráno.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když začínala 14T i NP kachna tak nebyl problém jezdit 20 hodin denně...modroko píše:Díky myslel jsem si to, ovšem nenapadlo mě že někdo bude až tak aktivní že to budou najíždět přes noc , i když samozřejmě provoz na TT je minimální.
Díky myslel jsem si to, ovšem nenapadlo mě že někdo bude až tak aktivní že to budou najíždět přes noc , i když samozřejmě provoz na TT je minimální.