Tarif, revizoři a vše kolem...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tarif, revizoři a vše kolem...
nene, já to hledal na DPP a ten tam má neaktuální info., Ropid mě nenapad. Ještě bych chtěl info, kdo má přednost, jestli kočárek, či kolo 
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
spise bych rekl, ze jste liny, pane chemiku
děkuji za odkaz. To víte, přes mobil se to blbě hledá.
Tak asi sem:
Dokáže mi sem někdo plácnout odkaz na informaci o tom, kdy a kde se smí přepravovat jízdní kola?
Dokáže mi sem někdo plácnout odkaz na informaci o tom, kdy a kde se smí přepravovat jízdní kola?
Ale to že je jeden, leckdy neznamená, že má pravdu. Bohužel se setkávám často s případy, že kvůli jedné stížnosti se něco změní, ač to je minoritní názor. A pak vítězí hlasitá většina 
Proč je křikloun třeba jen 1? Protože ostatní si (mnohdy oprávněně) myslí, že jejich podněty zůstanou nevyřešeny...OMH píše:Ono zase záleží oč jde. Kvůli jednomu křiklounovi by se hned nemělo vše měnit. Ale ty podněty a připomínky jsou důležité pro celkový pohled na věc.Sirka píše:Ano, vadí mě, pokud si lidé stěžují a nikoho to nezajímá a nikdy se nic neděje a nezmění (např. různé přechody, stavby, předražené zakázky, preference MHD, chalupoida, developeři a další lokální problémy). Pak se nemůžeme divit, kde jsme.
Ono zase záleží oč jde. Kvůli jednomu křiklounovi by se hned nemělo vše měnit. Ale ty podněty a připomínky jsou důležité pro celkový pohled na věc.Sirka píše:Ano, vadí mě, pokud si lidé stěžují a nikoho to nezajímá a nikdy se nic neděje a nezmění (např. různé přechody, stavby, předražené zakázky, preference MHD, chalupoida, developeři a další lokální problémy). Pak se nemůžeme divit, kde jsme.
To mě napadlo a to mi právě přijde divný, v tom systému se přece nemůže objevit v září pokuta z června? To se imho nabízí otázka, co s tim ten revizor čtvrt roku dělal? A hlavně i kdybych teoreticky tehdy kupon měl, doložit ho můžu jen do nějakých 15 dnů poté, což už není a logicky ani být nemůže...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
sirka: No nic. Jestli si měl v červnu kupon tak utře, protože dokážeš, si kupon měl koupený a prostě si ho zapoměl doma 
Ano, vadí mě, pokud si lidé stěžují a nikoho to nezajímá a nikdy se nic neděje a nezmění (např. různé přechody, stavby, předražené zakázky, preference MHD, chalupoida, developeři a další lokální problémy). Pak se nemůžeme divit, kde jsme.OMH píše:Ano, vadí mě, pokud si lidé stěžují a mají nápady jen v hospodě, či na fórech. Pak se nemůžeme divit, kde jsme.
A jinak dotaz/námět k diskuzi - co se děje, když revizor omylem vypíše dne 25.9. pokutu dejme tomu na 25.6.? Bere se to, jako že dlužník dluží o čtvrt roku déle (a tudíž to jde rovnou přes právníky), nebo se to bere automaticky jako 25.9.? Protože když revizor odevzdá 26.9. ráno pokutu s červnovým datem, tak to musí být všem divné, ale nedovedu si nějak představit, co se s tim pak bude dělat...?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě to se snahou rozšířit OC také souvisí, nicméně trochu nepřímo, principielně to tu prostě bylo již dříve. Takže mírná paranoia je přece jen na místě
. Kolik se ušetří, kdo ví. Spíš to vůbec němělo být zaváděno, protože jistý kraj už zjistil, že z toho moc dobrého zejména pro rozpočet nekouká. Ale to je stejné jak s prodlouženým provozem. Něco je politický úkol a tak to přežívá, bo pětiletka
. Analýzy raději netřeba
. Jinak takovému revizorovi nezávidím. Asi by popsané učinit měl, nicméně to dopadne tak, že free budou jezdit děti všechny a jen blbci rodiče (dosaď poctiví) za ně budou platit
.
- Bobik
- Uživatel
Dobře, tvému vysvětlení rozumím a zní smysluplně. Jenže furt mi hlava nebere, co, respektive kolik vlastně ušetří se systémem a frekvencí kontrol. Ty mraky děcek se budou přepravovat tak jako tak, stejně jako spousty dalších lidí a zkontroluje se z toho tak promile. Navíc by mě zajímalo, co asi tak revizor udělá, či bude moci udělat, chytí-li třeba desetileté dítě bez OC? Povleče ho na policii, tam budou volat rodiče a zjišťovat je?
Takže, když (byť nerad
) opustím své paranoidní úvahy ohledně OC, pak se mi to jeví jako hodně špatný pokus o splnění nesplnitelného předvolebního slibu.
Takže, když (byť nerad
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to jednoduchý. Město láká voliče na slevy pro děti i důchodce. Ovšem jen své voliče. Město nerado poskytuje slevy přespolním dětem, důchodcům, cizincům. Město totiž sotva má na provoz, natož na ty slevy. Kdyby revizor koukl do občanky (u dětí průkazu rodičů) a řekl, jó, vy jste z vesnice, tudíž na slevu nemáte nárok, byla by to diskriminace. Něco jako dvojí ceny pro cizince a našince. Takže jsou nastaveny "rovné" podmínky pro všechny, jak si zařídit průkazku. Nejde o vymoženot po vzniku OC, pro důchodce tento princip pro poloviční jízdné a průkazky byly dávno. Teď se jen rozšířila skupina, co je potřeba identifikovat o děti. Takže revizor není ******, co nepozná, že je sedmiletému dítěti pod 15 let, ale prostě sleva je na průkazku, co si musí nechat člověk vystavit. A očekává se, že přespolní to neudělají, nebo jich to udělá zlomek, což městu ušetří, neboť důchodce 60-70 a dítě 6-15 pak jezdí na poloviční jízdné a tudíž platí, což město rádo vidíBobik píše:Tak jsem se dnes v novinách dočetl a následně mi bylo potvrzeno na školení, že Openkrad s aplikací jízdné zdarma budou muset mít od února již děti od šesti let. A tak se tedy ptám, kčemu je to dobré? Jediné co mě napadá je, že se to vnutí ještě více lidem, patřičné "zisky" budou zaručeny a projekt se tím více stane naprosto nezrušitelným.
Mluvčí OC operuje tím, že se sjednotí přehled kolik školáků jezdí aby za ně jízdné mohlo město zaplatit. Což je, pokud se nad tímto tvrzením člověk zamyslí, holý nesmysl.
- Bobik
- Uživatel
A největší "sranda" je, že tohle městská rada schválila už někdy v půlce května. Prosáklo to teď někdy a platí od února. Moc vtipný.