Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Linkové vedení
budou nějáké změny v mhd o vánocích jestli ano jaké
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
piskvorrr- Beru zpět. Bral jsem užitek 21 na Národní třídu. Kdo chce na metro, tak stejně vyleze na PN. Lidí co chce do Tesca nebo Národní třídu zase tolik není...
Úplně nerozumím souvislosti - všechno z Modřan jede přes PN, čili pro porovnání výhodnosti různých linek z Modřan do centra není tato stanice relevantní, ne? Napadá mě jen to, že trojka tam staví dvakrát.9001 píše:Panové zapomínate na Palackého nám, které je podstatým přestupem
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Panové zapomínate na Palackého nám, které je podstatým přestupem
Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Staroměstská nestačí, o spojení do Holešovic (a dál) nemluvě? Jestli to jede konkrétně na NT, nebo o stanici vedle, to mi zase tak zásadní rozdíl nepřipadá (nemluvě o tom, že hned vedle jezdí trojka skrz Lazarskou, Vodičkovu a Václavák; pokud se nemýlím, taky jezdí z Modřan). Není to náhodou "ale mně by se zrovna víc hodila NT, a já jsem tedy to obyvatelstvo"?matejbrozek píše:Lepší spojení s centrem (Národní třída).
Jinak lze třeba na KN přestoupit, řekněme, na osmnáctku, která mě na NT doveze, když už se mi nechce jít čtyři minuty od divadla nebo tři minuty z Lazarské. Já bych osobně taky rád, kdyby zhruba z pěti zastávek v Praze jezdily spoje bez přestupů na úplně všechny ostatní zastávky (protože těch pět zastávek používám jako nástupní/výstupní), ale takhle prostě hromadná doprava fungovat nemůže.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vždy mě nepřestane překvapovat, čím jsou obyvatelé Prahy tak speciální, že nemohou dojít 200m na jinou zastávku?matejbrozek píše:Lepší spojení s centrem (Národní třída).
-
matejbrozek
- ovocnář
Lepší spojení s centrem (Národní třída).
Pro místní možná, ale v každém spoji by bylo alespoň 5 těchto dotazů: "Tahle sedmnáctka jede kam? (Aha, takže stačí v Braníku přestoupit? (No jo, ale tady je smyčka, kudy to teda jede do Modřan?))"matejbrozek píše:Proč zrušili 21 do Modřan , když stačilo objednu 17 ukončit v Braníku.
Pro místní by to bylo mnohem lepší.
Kromě toho, nerozumím úplně tomu, v čem spočívá výhoda 21 oproti 17 - můžeš rozvést?
-
matejbrozek
- ovocnář
Proč zrušili 21 do Modřan , když stačilo objednu 17 ukončit v Braníku.
Ještě, když by se upravilo sedlo a odpolední špička, tak by to bylo prima
.
OMH píše:Od 17.10. nové parametry provozu linky 2, a to 8/20/12
Od 17.10. nové parametry provozu linky 2, a to 8/20/12
On to je čtvthodinový graf hodinový vytíženosti. Proto nej vychází na 7:15-8:15.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odkaz.OMH píše:Našel jsem ten průzkum přepravní poptávky v tramvajích. Zpravodaj Ropid 14/2011, posl. strana http://ropid.cz/informacni-materialy/in ... 8x263.html
Nicméně ten graf je úplně na... dvě věci, protože neobsahuje jednoduchý výkaz počtu lidí v čase, ale počet oskm za určitý časový úsek, navíc nepochopitelně ke každé hodnotě v ose času má dva sloupce... Přesto z toho vidím, že v čase 7-8 je převezeno jen o cca 1000 víc než v čase 8-9, což mou domněnku o špičce 7-9 místo 7-8 spíš potvrzuje.
Našel jsem ten průzkum přepravní poptávky v tramvajích. Zpravodaj Ropid 14/2011, posl. strana http://ropid.cz/informacni-materialy/in ... 8x263.htmlkruťák píše:Nevím, tak jsem pátral, ale výsledků přepravních průzkumů, které by byly zdarma, jsem se nedopátral.