Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
ElWapp
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od ElWapp » 25.10.2011 21:29

Vite nekdo co se bude opravovat ted o vikendu na NBS, ze nebude mozne ani objizdet blokovou smyckou tak, jak to bude dale od pondeli? At premyslim jak chci, nenapada me ktery usek by vyzadoval tu vikendovou mezifazi.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 25.10.2011 14:15

Dělají to zejména špatně přebroušené sváry a špatně naohýbané kolejnice ve svých koncových částech. No a co se týče reklamace - no nevím, nevím, ale asi by si tedy měla vrchní stavba zamést před vlastním prahem. Koleje na estakádě pokládala ona, nikoliv cizí investor.. Pan MMM asi slysel zase nekde travu rust..

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 25.10.2011 14:09

MM-Mikulovsky píše:nejeden řidič IAD, včera odpoledne, nerespektoval instalované DZ a jel (případně následně se otáčel) tam, kde už neměl co dělat - žel MP se načas dostavili až po setmění = dopravní špičce!
A dnes "prekvapive" totez v blede modrem = kolem 11.30 byla slusne ucpana Otakrova ze vsech smeru, zejmena kvuli otacejicim se vozidlum.

Jabberwocky: diky za opravu, nejsem latinik, to strycek Google :D

Willyjeff, MM-M: Ano houpe to tam s vetsinou vozu, uz jsem si toho vsiml a napsal hned prvni den po otevreni. 50km/h se mi zda akorat (kdyby to bylo dobre udelano), prece jen je tam kolej klopena pode oblouku...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.10.2011 12:26

willyjeff: Na 4. letošním školení byla prezentována značně vyzoomovaná fotka tohoto místa s člověkem v záběru a podaná informace od přednášejícího zněla: "Při pořizování záběru jsem si nerovnosti nevšiml, ale onen člověk mne na ni upozornil a velmi jsem se divil, že není od DP, ale že se tratěmi dříve profesně zabýval a stále jej to zajímá. Fotku a upozornění jsem předal p. Šurovskému a ten řekl, že budou provedení reklamovat."
PS: Ještě jsem tam nejel, ale není (i bez závady) na výrazné dvojité "lomení" (horizontální a směrové) TT 50km/h moc?

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 25.10.2011 11:17

Včera jsem měl pár koleček na lince 21 a když jsem to poslal asi 50 kilometrovou rychlostí přes ten zlobivý most u Nádr. Modřany směrem z centra, tak to s vozem 9093 pěkně škubalo do stran. Nevím nevím, ale jestli to dělá u více vozů, tak to moc dlouho nevydrží...

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 25.10.2011 11:14

kruťák píše:Rarum subject lingua Bohemica.
Rarum exemplum linguae Bohemicae.
Ale jinak dobrý :devilsmokin

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.10.2011 10:06

Karosák píše:Takže já jsem z jízdy naprosto nadšen, jel jsem to 2x tam a zpět, a při poslední jízdě se mi poštěstila 9048 a svižná jízda, jež krásně vyzdvihla navrácenou zašlou krásu KOMOKa. Prostého TV jsem si všiml cca v úsecích Černý kůň - Modřanská škola a dále Nádraží Modřany - Čechova čtvrť. V prostoru nadjezdu mezi Belárií a ČK začíná a pokračuje až k zastávce Belárie zesilující drát TV. Tipuji, že kvůli zajištění dostatečného průřezu vodiče po odstranění řetězovky Z:idea:
1.) Počítám, že instalace toho "zesilujícího" drátu je zachycena na první přiložené fotce.
2.) Kolem zastávky Nádraží Modřany kvůli nově instalovanému "prostému/jednoduchému" TV bylo instalováno několik nových nosných sloupů - viz. 2. přiložené foto.
3.) Omlouvám se velmi, že přináším opět inspiraci Brnem (ale přeci jen je to další ČR TRAM provoz kolem, kterého jezdím nejčastěji):
V poslední době jsem se začal díky zdejším diskuzím více zajímat o TV TRAM i TROLEJBUSŮ a všiml jsem si, že v Brně na TT do Modřic jsou většinou sloupy cca od sebe stejně daleko, jako v Praze do Modřan a přitom v Brně drží "obyčejnou/jednoduchou" trolej a v Praze (aby se trolej neprohýbala) řetězovkovou či nově "jednoduchou zesílenou". Dospěl jsem k závěru, že Brňákům ušetření materiálu (ať již sloupů či drátů) umožnil zvolený způsob závěsu TV - viz. přiložená fota 3 a 4.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.10.2011 9:37

9001 píše:kruták: Podle mě bych nechal hodnocení klidu na zítra :wink: To teprve přijde zátěžový test.
No, tady byl někdo prorokem - nejeden řidič IAD, včera odpoledne, nerespektoval instalované DZ a jel (případně následně se otáčel) tam, kde už neměl co dělat - žel MP se načas dostavili až po setmění = dopravní špičce!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.10.2011 16:15

kruták: Podle mě bych nechal hodnocení klidu na zítra :wink: To teprve přijde zátěžový test.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 23.10.2011 15:25

Tak se nám začali vrtat v Náměstí Bratří Synků. Kolaps kupodivu :D nenastal. Lidi chápali i bez rad a letáků, že zastávky jsou přesunuty na Zámeckou, takže jsem si nevšiml problémů, jako při jiných výlukách. No uvidíme, jak bude vypadat druhá (horší) fáze.
Druhá věc, která mě potěšila: Rarum subject lingua Bohemica :D - nebo chcete-li "vzácný exemplář češtinářský".
Obrázek
Poprvé vidím značku, kde jsou správně vyskloňovaná slova následující po předložce "mimo", která se pojí výhradně se 4. pádem.

Zde jsem si dovolil pár netříděných mobilních fotek, neposílám je na páteřní stránky jako FŽ, protože kvalita stojí za...
http://krinek.rajce.idnes.cz/23-10-2011_-_NBS

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.10.2011 20:15

Tak jsem se ještě jednou - lépe podíval na má fota. Přeci jen (dle znatelně zachycených původních výložníků) řetězovka zůstala podél protihlukové stěny kolem Modřanské školy cca do začátku rovinky před zastávkou Nádr. Modřany.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 22.10.2011 19:22

Takže já jsem z jízdy naprosto nadšen, jel jsem to 2x tam a zpět, a při poslední jízdě se mi poštěstila 9048 a svižná jízda, jež krásně vyzdvihla navrácenou zašlou krásu KOMOKa. Prostého TV jsem si všiml cca v úsecích Černý kůň - Modřanská škola a dále Nádraží Modřany - Čechova čtvrť. V prostoru nadjezdu mezi Belárií a ČK začíná a pokračuje až k zastávce Belárie zesilující drát TV. Tipuji, že kvůli zajištění dostatečného průřezu vodiče po odstranění řetězovky Z:idea:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.10.2011 14:51

7080 píše:Není to spíš tak, že zrušili je tu šikmou řetězovku na mostě a ostatní vedení zůstalo původní?...
Právě konečně probírám týden staré fotky z první cesty Pomeranče do obratiště Levského - jestli se dobře dívám, tak řetězovka je zrušena cca od začátku S49 za Černým koněm u nakolejovacího místa dvoucestných vozidel a s největší pravděpodobností (nemám fota z Modřanské školy,páč, tam se autem - jímž jsem "pořádal stíhací jízdu", se nedá vhodně přiblížit, ale na pohledech k ní je jednoduché TV a na cca 200m by se asi typ neměnil) konec toho jednoduchého TV je až za tou estakádou před Čechovou čtvrtí.
Až dokončím výběr, tak jej zašlu týmu páteře ke zveřejnění.

matejbrozek
ovocnář

Příspěvek od matejbrozek » 22.10.2011 14:29

A co v Mostě - Litvínově ?
Naposledy upravil(a) matejbrozek dne 22.10.2011 15:58, celkem upraveno 1 x.

jeffer
Uživatel

Příspěvek od jeffer » 22.10.2011 13:54

7080 píše:Není to spíš tak, že zrušili je tu šikmou řetězovku na mostě a ostatní vedení zůstalo původní?
Ani bych se nedivil, protože další takové je na Negreliho viaduktu a jinak po republice už není.
Ešte na malom okruhu v Cerhenicích a mám pocit, že z nostalgie bola zachovaná aj pri reelektrifikácii trate Rybník-Lipno. Neviem, ako je na tom Bechyňka.

Odpovědět