Humor
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Re: Humor
Hm, takže já zatím stát zafinancoval nejvíc, jak koukám.
Jo a tady ještě přetiskuju něco z FB skupiny Odposlechnuto v Praze:
Tramvaj č. 12. Na Arbesáku nastupuje starší pán, tramvaják spěchá, zavře dveře a rozjede se k Andělu. Pánovi zůstane ve dveřích přiskříplá noha. Poblíž sedící paní vyskočí, začne bušit na kabinku řidiče a volá: "Přivřel jste pánovi nohu!" Pán rezignovaně: "Jsme ve druhym voze." Paní: "Já jsem blbá!" Pak se dali do řeči, chlap stále jednu nohu venku, až se paní zeptala: "A co vlastně děláte?" A chlap: "No nebudete mi to věřit, ale řidiče pražskýho autobusu."
Jo a tady ještě přetiskuju něco z FB skupiny Odposlechnuto v Praze:
Tramvaj č. 12. Na Arbesáku nastupuje starší pán, tramvaják spěchá, zavře dveře a rozjede se k Andělu. Pánovi zůstane ve dveřích přiskříplá noha. Poblíž sedící paní vyskočí, začne bušit na kabinku řidiče a volá: "Přivřel jste pánovi nohu!" Pán rezignovaně: "Jsme ve druhym voze." Paní: "Já jsem blbá!" Pak se dali do řeči, chlap stále jednu nohu venku, až se paní zeptala: "A co vlastně děláte?" A chlap: "No nebudete mi to věřit, ale řidiče pražskýho autobusu."
- Bobik
- Uživatel
Joj, koukám že i za statistický chyby se platí. A jsou i dvojí ceny. Nojo, ale psal jsem cosi o ingnorování SSZ, ne policajta.
Pánové neberte osobně, ale při počtu přechodů se SSZ jste skutečně na úrovni statistický chyby.

- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Statistická chyba mě na Florenci stála dvě kila 
- Bobik
- Uživatel
Blbost to je, ale ani ne tak těch lidí, jako těch co takovýhle semafory vymejšlej. Protože - logicky, proč čekat, když nic nejede. Navíc přecházení na červenou nikdo nikde nepokutuje (to promile případů beru jako statistickou chybu, čili platí nikdo, nikde), takže se lidi ty semafory naučili ignorovat. A co beru když už jako záslužnej čin je, že se alespoň rozhlídnou, než někam vlezou. Druhá věc, která je vlastně důsledkem tohohle systému je to, že tram stojí, bo čočky na stůj. Lidi stojej taky, bo ji dávaj čas aby odjela. No a když se chvíli nic neděje (neví proč stojí, semafor ignorujou), tak tam holt vlezou (proč čekat když nic nejede). Jenže ve valné většině případů v tu chvíli padá volno a tram se rozjíždí.
Řešením je valnou většinu těchto zcela zbytečných SSZ zrušit. Lidi beztak budou chodit červená nečervená a kolizních situací uvedeného typu ubude (řidič nebude tolik spoléhat na své volno a dbaní červené ze strany chodců, naopak bude počítat s tím, že mu tam nějakej trouba může vletět).
To ignorování červené nijak neobhajuju, jen konstatuju současný stav.
Jebi
pěkné, byť psané s nadsázkou i velmi pravdivé, třeba co se situace s tram "řítící" se z kopce týče. Osobně několikrát zažito (klid, vždy jsem to ubrzdil
).
Řešením je valnou většinu těchto zcela zbytečných SSZ zrušit. Lidi beztak budou chodit červená nečervená a kolizních situací uvedeného typu ubude (řidič nebude tolik spoléhat na své volno a dbaní červené ze strany chodců, naopak bude počítat s tím, že mu tam nějakej trouba může vletět).
To ignorování červené nijak neobhajuju, jen konstatuju současný stav.
Jebi
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No představ si, že určitě se jich hromada najde - protože hromada lidí sice chodí na četrvenou, ale další část před TRAM (ať již stojící či jedoucí) do toho SSZ řízeného přechodu na zelenou nevlezou! Budu-li chápavý, tak připouštím, že při jedoucí TRAM - zejména z kopce je to opratrnost těch lidí, že se bojí jejího nedobrždění, ale při jejím stání je to fakt do nebe volající blbost!Jebi píše:... i když by mě zajímalo, jestli se najde ještě alespoň jeden člověk, který chápe přednost tramvají až tak absolutně..
-
Jebi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
#238 „TRAMVAJ MÁ NA PŘECHODU PŘEDNOST“
http://www.1000vecicomeserou.cz/238-tra ... -prednost/
Přijde mi to vlastně jako docela zajímavá připomínka, i když by mě zajímalo, jestli se najde ještě alespoň jeden člověk, který chápe přednost tramvají až tak absolutně..
http://www.1000vecicomeserou.cz/238-tra ... -prednost/
Přijde mi to vlastně jako docela zajímavá připomínka, i když by mě zajímalo, jestli se najde ještě alespoň jeden člověk, který chápe přednost tramvají až tak absolutně..
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobek píše:Mně ta reklama přijde zralá do České sody, akorát by se nejednalo o uhlí a ten most by mizel.
Živě jsem si to vybavil, ovšem musíme si uvědomit, že z principu reklama = balamucení! A dle mne nápad i propracovanost té TV je dost dobré, takže trvám na ....
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Že by OKD pokračovalo v reklamní kampani? Ta TV se mi docela íbí.piskvorrr píše:Bude se jezdit na živou sílu: vystoupit a tlačit! Uhlí bude pochopitelně nákladem, nikoli palivem.willyjeff píše:Copak, došla elektřina, bude se jezdit na uhlí?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hodný motorkář v koloně - asi sem, fakt mne to rozesmálo