Červen - září je nynější povolení používání kraťasů, návrh směrnice to zkracuje na červen - srpen (3 měsíce) a pouze k nim povoluje Adidasky, košili bez kravaty (a dle mého přesvědčení) i triko (respektive jak já nazývám polokošili - má to límeček a pár knoflíčků).9001 píše:MM: ...2a) Můžeš mi tedy vysvěstlit jak to je s trikem? Jestli jsem to správně pochopil, tak si na hraješ na politika se vším všudy, resp. způsob podání informace. Takže trika se ruší, ale 3 měsíce v roce je můžu nosit.Jak to tedy je? Pro mě je to omezení. Pokud budu brát dle logiky, bude triko povolené od června do srpna a zbytek se dá přežít. Pokud by si nebyl jako jedna strana, která kvičí NE, NE A NE, tak jak píše Tonda. Před rokem 2006 si musel mít košili bez kravaty, rozepnutou na jeden knoflíček, což je přibližně jako triko. Tohle by žádná velká tragédie nebyla.
2b) viz předchozí odpověd. Košile bez kravaty = triko, jenom košile vypadá elegantněji. ...
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
No, nevím. Vzhledem k rozdílnosti materiálů mi to moc stejné nepřijde.9001 píše:2b) viz předchozí odpověd. Košile bez kravaty = triko, jenom košile vypadá elegantněji.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: 1) Tady bych to ještě chápal, ale vzpomínám si jak jsme řešili ty bezpečnostní zastavovací místa.
2a) Můžeš mi tedy vysvěstlit jak to je s trikem? Jestli jsem to správně pochopil, tak si na hraješ na politika se vším všudy, resp. způsob podání informace. Takže trika se ruší, ale 3 měsíce v roce je můžu nosit.
Jak to tedy je? Pro mě je to omezení. Pokud budu brát dle logiky, bude triko povolené od června do srpna a zbytek se dá přežít. Pokud by si nebyl jako jedna strana, která kvičí NE, NE A NE, tak jak píše Tonda. Před rokem 2006 si musel mít košili bez kravaty, rozepnutou na jeden knoflíček, což je přibližně jako triko. Tohle by žádná velká tragédie nebyla.
2b) viz předchozí odpověd. Košile bez kravaty = triko, jenom košile vypadá elegantněji.
3) S naprosto čistým svědomím bych, řekl že u nás žádná mafie není. K té máme hodně daleko.
a) osobně si myslím, že se lidé nebojí trvat na svých právech, ale je to dáno českou povahou nechat to spát, stejně s tím nic neudělám. Asi se budu opakovat, ale v posledních letech se tu dělal humbuk kvůli hodně věcem a z 95% se většina lidí dobře zasmála a politici skoro nahnali body viz Kalousek mezi stávkujícími. 5% jsem dal doktorům, i když ti jak to vypadá taky dopadnou jako sedláci u Chlumce... Ale abych nedostal, že se opět návážím do odborů. Tohle je prakticky ve všem, každý řve v hospodě, ale když se jeden ozve oficiálně, tak zůstane sám.
b) Opět to souvisí s předchozí odpovědí. Ruka ruku myje a pokud to nikdo neřeší a jenom mrmlá pod vousy, tak těm nahoře to je jedno. Už chápeš?
2a) Můžeš mi tedy vysvěstlit jak to je s trikem? Jestli jsem to správně pochopil, tak si na hraješ na politika se vším všudy, resp. způsob podání informace. Takže trika se ruší, ale 3 měsíce v roce je můžu nosit.
2b) viz předchozí odpověd. Košile bez kravaty = triko, jenom košile vypadá elegantněji.
3) S naprosto čistým svědomím bych, řekl že u nás žádná mafie není. K té máme hodně daleko.
a) osobně si myslím, že se lidé nebojí trvat na svých právech, ale je to dáno českou povahou nechat to spát, stejně s tím nic neudělám. Asi se budu opakovat, ale v posledních letech se tu dělal humbuk kvůli hodně věcem a z 95% se většina lidí dobře zasmála a politici skoro nahnali body viz Kalousek mezi stávkujícími. 5% jsem dal doktorům, i když ti jak to vypadá taky dopadnou jako sedláci u Chlumce... Ale abych nedostal, že se opět návážím do odborů. Tohle je prakticky ve všem, každý řve v hospodě, ale když se jeden ozve oficiálně, tak zůstane sám.
b) Opět to souvisí s předchozí odpovědí. Ruka ruku myje a pokud to nikdo neřeší a jenom mrmlá pod vousy, tak těm nahoře to je jedno. Už chápeš?
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vloni se zkoušela nějaká nová vložka (včetně rukávů) do bundy, ale jestli se k tomu má ještě nosit teplákovka, tak to netuším. Jak tak přemýšlím, tak já vlastně zimní bundu nikdy na sobě neměl. Vždy mi stačila stará pasovka s vložkou, která byla hodně teplá. Bundy se fasovaly zvláště, protože snad byly dodávány až později.Bobik píše:Když jsme u tý nový kolekce - už udělali pořádný, teplý zimní bundy? Dále - vylezla nová kolekce, byly s tím problémy - zipy u bund a tak. Tedy - jeden rok se fasovaly mimo pořadí bundy (a k tomu byl prý nějakej řízenej dofas novejch věcí, asi dvě košile, dvě trika, nevím přesně). No vzhledem k problémům s novou bundou jsem si ten rok pro ni nebyl, že počkám až se to vyřeší. Jenže další rok jsem už na ten dofas jaksi neměl nárok!! Navíc jsem o tom ani nevěděl, jsem měl za to, že se fasuje "mimo pořadí" jen ta bunda. Čili jestli to budu chtít, dostanu to jen za body. Proč? Přeci je nějaká evidence a musí vědět že pro to, co dávali jako základ všem, si někdo nebyl. Jo aha, chápu, šetří se. Dále hodnota bodu rapidně klesla. Tedy nějaké věci nemám a nejen vzhledem ke kvalitě nových věcí ani mít nebudu.Tonda Ježek píše:.... informace o přechodu na novou kolekci byla známá dostatečně dopředu už při prvotním zavádění nové kolekce (tuším rok 2008). Nehledě na to, že původní konečné datum bylo 31.12.2010. Nakonec to bylo po dohodě zaměstnavatele a OO posunuto o jeden rok, právě s tím, aby si všichni stihli nafasovat potřebné doplňky.
Jinak ten návrh nové směrnice není rozhodně nic nového, protože to je z 99% návrat do období před rokem 2006 s několika dalšími návrhy.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) Když to písmenko výrazně mění význam, tak se o něj skutečně pohádám.9001 píše:Jak už tu píšu mnohokrát. Musíme se řídit tím nejblbějším, nejneschopnějším článkem... + musíme reagovat na typ MM, který je schopný se zhádat kvůli písmenku v předpise. Právě proto vznikají paskvily....
Se mi libí jak jste schopni se do krve zhádat kvůli košilím. Košile bez kravaty vs. triko mi nepřijde jako extra rozdíl... Škoda, že už sem nechodí tolik Akribius... Ten by nám napsal o ústrojové kázni v Norsku.
MM:Ty máš takový štěstí, že není doba mafie, jinak už by si spal s rybama a nebo počesku na Orlíku... Kvůli 10 minutám prudit... 99% procent pracujících je někdy v práci déle a neřeší to...
2.) a) Návrh onoho předpisu zakazuje (mimo tří měsíců z 12) trika a ke košilím přikazuje kravatu + zakazuje nošení bundy zcela rozepnuté (musí být zapnutá minimálně ze 2/3).
b) Jaké jsou v létě a jak dlouho nejvyšší teploty? Jaké mají vybavení (klimatizaci) tamější vozy MHD? Určitě obé je naprosto neporovnatelné s Prahou!!!
3.) Že v Česku není mafie, bych pochyboval - z jakého jiného důvodu by se asi tak:
a) většina obávala trvat na svých právech???
b) do vysokých pozic dostávali a v nich udrželi lidé stejného typu (zakomplexovaný řiťolezec) jako je autor posledního návrhu výstrojní směrnice???
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak už tu píšu mnohokrát. Musíme se řídit tím nejblbějším, nejneschopnějším článkem... + musíme reagovat na typ MM, který je schopný se zhádat kvůli písmenku v předpise. Právě proto vznikají paskvily....
Se mi libí jak jste schopni se do krve zhádat kvůli košilím. Košile bez kravaty vs. triko mi nepřijde jako extra rozdíl... Škoda, že už sem nechodí tolik Akribius... Ten by nám napsal o ústrojové kázni v Norsku.
MM:Ty máš takový štěstí, že není doba mafie, jinak už by si spal s rybama a nebo počesku na Orlíku... Kvůli 10 minutám prudit... 99% procent pracujících je někdy v práci déle a neřeší to...
- Bobik
- Uživatel
Když jsme u tý nový kolekce - už udělali pořádný, teplý zimní bundy? Dále - vylezla nová kolekce, byly s tím problémy - zipy u bund a tak. Tedy - jeden rok se fasovaly mimo pořadí bundy (a k tomu byl prý nějakej řízenej dofas novejch věcí, asi dvě košile, dvě trika, nevím přesně). No vzhledem k problémům s novou bundou jsem si ten rok pro ni nebyl, že počkám až se to vyřeší. Jenže další rok jsem už na ten dofas jaksi neměl nárok!! Navíc jsem o tom ani nevěděl, jsem měl za to, že se fasuje "mimo pořadí" jen ta bunda. Čili jestli to budu chtít, dostanu to jen za body. Proč? Přeci je nějaká evidence a musí vědět že pro to, co dávali jako základ všem, si někdo nebyl. Jo aha, chápu, šetří se. Dále hodnota bodu rapidně klesla. Tedy nějaké věci nemám a nejen vzhledem ke kvalitě nových věcí ani mít nebudu.Tonda Ježek píše:.... informace o přechodu na novou kolekci byla známá dostatečně dopředu už při prvotním zavádění nové kolekce (tuším rok 2008). Nehledě na to, že původní konečné datum bylo 31.12.2010. Nakonec to bylo po dohodě zaměstnavatele a OO posunuto o jeden rok, právě s tím, aby si všichni stihli nafasovat potřebné doplňky.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takových návrhů už bylo ...Fořtík píše:Nová směrnice je zatím jenom návrh, tak uvidíme.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já taky nemluvím o nové kolekci - mluvím o nové směrci, která nošení triček zapovídá. A o to se přičinil nevoják Stůj, který si tady léčí komplexy tím, že si chce hrát na vojnu...Tonda Ježek píše:Ze dne na den to rozhodně nebylo, informace o přechodu na novou kolekci byla známá dostatečně dopředu už při prvotním zavádění nové kolekce (tuším rok 2008). Nehledě na to, že původní konečné datum bylo 31.12.2010. Nakonec to bylo po dohodě zaměstnavatele a OO posunuto o jeden rok, právě s tím, aby si všichni stihli nafasovat potřebné doplňky.
K Adidaskám - nová směrnice je rovněž zapovídá a povoluje je pouze ke kraťasům, stejně jako tričko. Já polobotky nemám, košile taky ne. Nemám a nechci je mít. Nová směrnice je zatím jenom návrh, tak uvidíme.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ze dne na den to rozhodně nebylo, informace o přechodu na novou kolekci byla známá dostatečně dopředu už při prvotním zavádění nové kolekce (tuším rok 2008). Nehledě na to, že původní konečné datum bylo 31.12.2010. Nakonec to bylo po dohodě zaměstnavatele a OO posunuto o jeden rok, právě s tím, aby si všichni stihli nafasovat potřebné doplňky.Fořtík píše:Nepochopil. Vím, kam Pepa míří - nemám ve svém služebním oblečení ani jednu košili. Nikde nebylo řečeno,
že téměř ze dne na den bude to a to zakázáno nosit, tudíž mám samá trička, košile žádné...
A vůbec, já v košili jezdit nebudu. V gumových polobotkách tím spíš ne! Ať si vylížou kapsu...
Velká nabídka služebních svršků je dle mého v pořádku, přeci jenom nás stejnokroj nosí něco přes 5 000 a každému vyhovuje něco jiného. Já třeba osobně nemám ani jednu košili s dlouhým rukávem, protože je nenosím. Gumovým polobotkám snad už odzvonilo, po pokusu se speciálníma Prestižema, přes ucházející Baťovky teď máme i Adidasky (Akorát nevím, proč nám DP vybral zrovna běžecký model).
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nepochopil. Vím, kam Pepa míří - nemám ve svém služebním oblečení ani jednu košili. Nikde nebylo řečeno,Tonda Ježek píše:Nezlob se na mě, ale již dva roky máme klasický bodový systém, žádný řízený odběr, jako při zavádění nové kolekce. Tak snad není problém si rozmyslet, co budu na celý rok potřebovat a podle toho si to vyfasovat. V předchozí diskuzi si stěžuješ, že vám není dána v provozu možnost svobodného rozhodování a teď poukazuješ na to, že pokud někdo něco nenařídí, tak si to zaměstnanci nejsou schopni vyfasovat (pokud jsem tvůj příspěvek tedy správně pochopil).
že téměř ze dne na den bude to a to zakázáno nosit, tudíž mám samá trička, košile žádné...
A vůbec, já v košili jezdit nebudu. V gumových polobotkách tím spíš ne! Ať si vylížou kapsu...
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nezlob se na mě, ale již dva roky máme klasický bodový systém, žádný řízený odběr, jako při zavádění nové kolekce. Tak snad není problém si rozmyslet, co budu na celý rok potřebovat a podle toho si to vyfasovat. V předchozí diskuzi si stěžuješ, že vám není dána v provozu možnost svobodného rozhodování a teď poukazuješ na to, že pokud někdo něco nenařídí, tak si to zaměstnanci nejsou schopni vyfasovat (pokud jsem tvůj příspěvek tedy správně pochopil).willyjeff píše:Jj, to je dost podstatný problém, který si myslitelé neuvědomili. Spousta lidí ty věci nemají nafasovaný, protože to nikdy nenařizovali. Mě třeba teď dali jen jednu jedinou košili s dlouhým rukávem. A to mám v zimě zmrznout?? Tak co, budu nosit i starou kolekci.
Náhodou, cca poslední dva roky se fasujou ponožky Cool Max a ty jsou výborný. Ty předchozí opravdu za moc nestály.mixik píše:fusekle se fasujou naposled. říkala mě to. jinak co mám nafasovaný ponožky z 90tých let, (modrý kvalitní) ty mám do dneška a dají se zašít. tyhle černý jsou dobrý jednou vyprat odnosit a vyhodit.
Tohle je bohužel problém, spousta zaměstnanců má pouze informace z druhé ruky mnohdy velice nepřesné. Což je z části díky chybějící komunikace uvnitř podniku a z části i neochota některých zaměstnanců si informace dohledat.mixik píše:...dozvěděl jsem se, že prej...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V čase odstupu +/-1minuta jsem akorát zajížděl zpětným pohybem na 16. kolej depa (haly) = čidlo ve vratech vozovny (jak zpětně 4 dny na to) dokázal zjistit představitel OO zaznamenalo můj zpětný pohyb něco přes 8minut po čase uvedeném ve VJŘ jako DepoPA. Nemohu tvrdit, že jsem na SV mluvil po tichu (čili neřval) - já mám pronikavý hlas a byť je mnou něco řečeno jako věta oznamovacíwillyjeff píše:Co takhle to prostě nehrotit? Je na výpravčím jestli ti to prodloužení vezme nebo ne. Pokud tam začneš trojčit kvůli 10 minutám, tak se vůbec nedivim, že pak není moc přístupný k jiným změnám délky směny...To je trochu o empatii a o způsobu jak vycházet s nadřízenými. Opět, netvrdím, že jim musíš nosit švestičky ze zahrádky. A ještě k tvému SH: ty si z práce odešel o 10 minut později, nebo si prostě jen přišel do výpravny v čase ODSTUPu?MM-Mikulovsky píše:willyjeff:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To je fakt na palici - jeden (chemik) uvádí důvod neschválení prodloužení kvůli velké častosti požadavku od konkrétního člověka a druhý (ty) kvůli zanedbatelnosti požadovaného prodloužení!!!!!!!!!! Tak co je asi správně ??????????
(Zdržel jsem se 10 minut na obvjízdné koleji, tak jsem si to napsal do štítku.), tak ji některé (zejména citlivé) osoby mohou pochopit jako větu přikazovací. Ale co mám jako dělat, když SV prohlásí, že z uvedeného důvodu neprodlouží páč jej není možno dokázat a řeší se jen příjezd do Vozovna PA? Já na to prohlásil něco, jako dobře já to budu řešit s nadřízeným a šel.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
fusekle se fasujou naposled. říkala mě to. jinak co mám nafasovaný ponožky z 90tých let, (modrý kvalitní) ty mám do dneška a dají se zašít. tyhle černý jsou dobrý jednou vyprat odnosit a vyhodit. dozvěděl jsem se, že prej kšandy se nesmí nosit a pásek snad taky ne.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jj, to je dost podstatný problém, který si myslitelé neuvědomili. Spousta lidí ty věci nemají nafasovaný, protože to nikdy nenařizovali. Mě třeba teď dali jen jednu jedinou košili s dlouhým rukávem. A to mám v zimě zmrznout?? Tak co, budu nosit i starou kolekci.mixik píše:... (žádnou nemám)