Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výluky a jiná omezení
Může mi někdo logicky vysvětlit důvod obsahu včerejší SMS z DP řidičům TRAM (majících přes ně nastavenu možnost zjištění směn), že na l.17 a 30, které budou řetězeny, budou BP vybírány oddělením od vozu?
Co jako brání jejich vybírání pomocí tzv. svačinářů?
Proč nemůžou být směny uspořádány jako bez výluky na nábř. u ND ve směru z jihu?
a) Část vozů by jezdila jen "dlouhou 17" Modřany - Ďáblice a druhá část "krátkou trasu" Modřany - Václavák - Výstaviště (jako l. 30) a zpět Výstaviště - Straroměstská - Modřany (jako l. 17).
b) Klidně by jednotlivé spoje "dlouhou" a "krátkou" trasu mohly střídat, ale zase měly svého "hlavního" řidiče, jenž by jen byl na čas BP v Braníku vystřídán tzv. svačinářem.
Co jako brání jejich vybírání pomocí tzv. svačinářů?
Proč nemůžou být směny uspořádány jako bez výluky na nábř. u ND ve směru z jihu?
a) Část vozů by jezdila jen "dlouhou 17" Modřany - Ďáblice a druhá část "krátkou trasu" Modřany - Václavák - Výstaviště (jako l. 30) a zpět Výstaviště - Straroměstská - Modřany (jako l. 17).
b) Klidně by jednotlivé spoje "dlouhou" a "krátkou" trasu mohly střídat, ale zase měly svého "hlavního" řidiče, jenž by jen byl na čas BP v Braníku vystřídán tzv. svačinářem.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak uvidímedoprava.cx píše:...Nádraží Vršovice (v tramvajových zastávkách) - Oblouková (v tramvajových zastávkách)...
http://doprava.cx/vylukyab.php#nusle
dobrá byla v týdnu jednosměrná výluka NNŽ - Olšanské náměstí a zpět
na Olšanské chvílema stálo i 20 lidí a to byla fréza na dohled
ale koho by to napadlo, když naproti tramvaj jezdí... taky bych se asi nechal nachytat (alespoň na chvíli)
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ajo! moje blbost, vždyť tam vlastně nebude jezdit tram, možná budou místy chybět i koleje a já bych tam hnal busSyrda píše:bude zastávka Nádraží Vršovice vedle tram zastávek
Díky za info.OMH píše:37 stála cca 2-3 min v obratišti a pak vjela do nástupní.
Mimochodem - ještě jsem si všimnul, že v rámci rekonstrukce trati k PA přibyl na tram. Pražského povstání na JŘ svítící označník
Mimo téma "Otakarova":
Rád bych vypíchnul inteligenci cestujících, kteří dnes vyčkávali na Andělu na Plzeňské a čekali, až jim pojede 9/10/16. Na kolejích stál dispečerskej džíp, dispečeři radili, ale stejně tam kaštanstvo čekalo a čekalo a čekalo. Škoda, že se mi nepodařilo udělat snímek
Rád bych vypíchnul inteligenci cestujících, kteří dnes vyčkávali na Andělu na Plzeňské a čekali, až jim pojede 9/10/16. Na kolejích stál dispečerskej džíp, dispečeři radili, ale stejně tam kaštanstvo čekalo a čekalo a čekalo. Škoda, že se mi nepodařilo udělat snímek
Podle plánku výluky na webu DP bude zastávka Nádraží Vršovice obousměrně vedle tram zastávek. K budově nádraží by 193 neměla zajíždět vůbec.
Při mé návštěvě na PA linka 37 končila, stála cca 2-3 min v obratišti a pak vjela do nástupní.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Před nádraží by se zajíždět nemělo, ale bůhví, kde jsem to četl.kruťák píše:http://www.mediafax.cz/regiony/3963850- ... a-tramvajiJestlipak bude zajíždět do své zastávky k nádraží?V souvislosti s výlukou také DPP prodlouží linku 193 o úsek Nádraží Vršovice – Koh-i-noorJestli ano, pak přeju pevné nervy cestujícím, kterým budou z jedné zastávky jezdit dva směry a ještě pevnější nervy přeju řidičům, pokud nebude N.Vršovice zrušena úplně, při vytáčení (ať už od nádra ke Koh-i-nooru nebo odkudkoli do tram zastávky).
A jestlipak se s RTT Otakarova udělaly(jí) i změny, které dovolí zřídit Otakarovu pro 193?
A ještě jedna otázka - jak je to s průjezdem linky 37 smyčkou PA? Nemám čas se tam dostat, tak by mě zajímalo, jestli je tam linka ukončena = musí se vystoupit, anebo se projíždí i s kaštanstvem.
Co se týče 37, tak mám takový dojem, že se kaštanstvo vyhazuje - časové rozestupy mezi jízdou ZC a DC by tomu odpovídaly, ale hlavu bych za to nedal.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.mediafax.cz/regiony/3963850- ... a-tramvaji
Jestli ano, pak přeju pevné nervy cestujícím, kterým budou z jedné zastávky jezdit dva směry a ještě pevnější nervy přeju řidičům, pokud nebude N.Vršovice zrušena úplně, při vytáčení (ať už od nádra ke Koh-i-nooru nebo odkudkoli do tram zastávky).
A jestlipak se s RTT Otakarova udělaly(jí) i změny, které dovolí zřídit Otakarovu pro 193?
A ještě jedna otázka - jak je to s průjezdem linky 37 smyčkou PA? Nemám čas se tam dostat, tak by mě zajímalo, jestli je tam linka ukončena = musí se vystoupit, anebo se projíždí i s kaštanstvem.
Jestlipak bude zajíždět do své zastávky k nádraží?V souvislosti s výlukou také DPP prodlouží linku 193 o úsek Nádraží Vršovice – Koh-i-noor
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MŠ: Že by se NTD dala do kilometrů na tram a tím se vlastně nikomu neplatila? Cca doba co se nejezdilo na Pankrác tomu odpovídá.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nerozumím úspoře NAD. Snad je jedno, jestli dneska jezdí NTD 37 a 50 na Pankrác, nebo by jezdily 37 a 50 Zámecká - ÚDDP?MOp píše:Smyslem toho opatreni je zruseni take jedne linky NAD, ktera se plati z jinych penez jine jednotce.
P_V: samozrejme ze lze, jak se muzes i tento tyden presvedcit pri vyjezdech a zatazich z Pankrace.
Problemy k zobousmerneni zamecke jsou nasledujici - niceni fungl nove trate navrtanim provizornich vyhybek, neexistujici zabzar na jednokolejce, malo mista v dusledku prilehlych krizovatek.
Nejsem si jist, že lze
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nemlčí, jen nemá automatický refreshOMH píše:Web DPP nám k tomu nějak mlčí...
Web DPP nám k tomu nějak mlčí...
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
KGX5 7.35
poškozená trolej Nádraží Modřany zc
3, 17, 21 ukončeny ve smyčce Nadraží Braník
do centra zatím podle jízdního řádu
KGX5 7.42
poškozena trolej v úseku Národní divadlo - Staroměstská
jednosměrné odklony
17 přes Václavák
18 přes Újezd
poškozená trolej Nádraží Modřany zc
3, 17, 21 ukončeny ve smyčce Nadraží Braník
do centra zatím podle jízdního řádu
KGX5 7.42
poškozena trolej v úseku Národní divadlo - Staroměstská
jednosměrné odklony
17 přes Václavák
18 přes Újezd
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá otázka, ale použití se spíše hodí pro mé řešení s KT na denních linkách 7 a 34, ale díky použití tohoto nápadu defakto s použitím křížového povrchového kolejového přejezdu u WC v Zámecké tuto trať neuzavře pro směr Nuselská radnice/Horky - Zámecká = na nočních by se mohl použít stávající plán pro směr k UD s otáčením sól l55 na PA. Zbývá upozornit, že v tomto řešení není potřeba na defakto jednokolejku používat ZBZ (čočky), protože pro její krátkost lze použít jízdu na rozhled a instalovat návěsti upravující přednost od Horek/Nuselské radnice/ respektive dočasně přesunuté (a obousměrně/respektive úvraťově sloužící) zastávky NBS ZC za výjezd ze Zámecké.P_V píše:Dá se kaliforňan sestavit tak, aby měl výhybku na obou stranách? Tak by se dalo obratiště NBS zobousměrnit jako jednokolejka.
Přikládám pár fotek čerstvě pořízených v okolí NBS - mám zejména dotaz:
Jak (ne)hladký byl posledního října výjezd z PA jednokolejkou? Je tam "mrtvo"(nevyskutují se žádní pracovníci stavby), ale na ROV 541 (NBS - Horky/Nuselská radnice) ještě stále leží hromada materiálu (dlažební kostky, kolejnice odstraněné vedlejší sjezdové výhybky) a před ní stojí na jediné koleji stavební technika. Ozval se mi tam (při mém telefonátu s výpravčím a poté PD) údajný svědek, že před týdnem při výjezdu přes vedlejší (nyní vytrženou kolej) měly 1. TRAM problém s nějakými pohozenými traverzami (počítám opět kolejnicemi).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Smyslem toho opatreni je zruseni take jedne linky NAD, ktera se plati z jinych penez jine jednotce.
P_V: samozrejme ze lze, jak se muzes i tento tyden presvedcit pri vyjezdech a zatazich z Pankrace.
Problemy k zobousmerneni zamecke jsou nasledujici - niceni fungl nove trate navrtanim provizornich vyhybek, neexistujici zabzar na jednokolejce, malo mista v dusledku prilehlych krizovatek.