Chci se stát řidičem tramvaje...

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chci se stát řidičem tramvaje...

Příspěvek od 9001 » 29.11.2011 1:33

Bobik: V tom se shodneme skoro ve všem. Ani bych neřekl, že kvádro = peníze. Třeba v tom servisu ano, ale třeba i u lékařů, na jednání na úřadech. Já narážím na lidskou povrchnost. Občas se dostanu do styku s lidmi co mají 10 mega a výše. Kdyby si je potkal na ulici, tak to je vypadají jako každý druhý, třeba náš generální naprosto splyne s davem, ale tímhle se už dostávám trochu někam jinam. Pak už je to o inteligenci lidí jestli mají potřebu dávat na odiv co všechno na co všechno mají.
Jak je vidět. Revizor je stále aktuální a dnes možná více než kdy jindy. :lol: :lol: :lol:

At se vrátím k řidičům. Kolik úkonů je takových, že se dokážeš zasvinit? Napadá mě hrabání v pojistkové skříny u T3, to musí být radost. Možná čištění výhybek. Poslední co mě napadá vyndavání mezikusu u T6 a prvních 14T, ale tam co se psalo tak se radši vozí čistý z vozovny. Ještě mě napadl špek, když jsem byl u jisté řidičky, tak na Letenském tunelu přejela plechovou poklici busu. Při jejím vyproštování přimo u letenského tunelu a následně na Strossu jsem byl jako čuně :lol: :lol: :lol:

Dovětek ke gaunerům: V těch medializovaných kauzách, ale bohužel vyhrává na mrtvé ten obyčejný člověk, který zabil 2 lidi. To samé si myslím o nehodě Rolinsové v Šárce. Bezohledu na zavinění, nechci to pitvat, kdyby ho srazil normální člověk, tak to uslyšíme ráno jako číslo ve statistice mrtvých na silnicích... Zase lidská povrchnost a jednoduchost.

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 29.11.2011 1:04

Járo, asi máme moc velký pupky, já když jdu z kabiny na vexli, tak si taky musím nejdřív zastrkat košili do kalhot a pak teprv vyjít ven :-D

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.11.2011 21:06

9001 Z:arrow: No jo, jenže to má několik ale.
- ty jsi v tom servisu byl v "pracovním" - tedy kvádru. Oni taky, tedy v montérkách - mechanici. Ten co s tebou jednal měl tipuju kvádro, bo styk s klienty. Jenže zase neměl styk s autem. Řidiči mají hlavně styk s tramvají (busem), s klienty už méně. V tom případě bych to viděl na "slušivé montérky". Čemuž dle mě taková polokošile například, naprosto vyhovuje.

-ty bys lezl v kvádru a kravatě pod auto, protože "někdo" (pd) chce ušetřit čas, když víš, že k tobě jede mechanik v montérkách (rychlá rota)? Sice chceš pomoci, ale hrozí poničení oděvu? A lezl bys pod něj v těch "džínách", kterým se moc nestane? Pro příklad. Myslím že víš kam mířím. :wink:

- to že se k tobě chovali nejdřív slušně (kvádro) a pak blbě (džíny) skutečně souvisí s oděvem. Jenže se obávám že trošku jinak, podle rovnice: kvádro = prachy = udržet, džíny = chuďas = uvidíme, případně nechceme. Zkus příště obrácenou kombinaci a uvidíme. 8-)

- ohledně managerů a stejdy. Jedinou souvislost tam vidím v tom, že manager (mafián, kmotr) = kvádro. A propíralo se to, protože to jsou "arogantní gauneři, kteří všem pijí krev", ne proto, že měli slušný oblečení. Ze stejnýho důvodu se neprobíral ten strejda - co je zajímavýho na obyčejným člověku? Na tom náklad (sledovanost) nezvýším. Vsaď se, že kdyby to byl někdo "kontroverzní", bude 14 dní v televizi, i kdyby měl hubertus.

- reprezentace: ano, šaty dělaj člověka, to bezesporu souhlasím. Ale slušné a reprezentativní oblečení (a vystupování) - no popsal jsem to nejen já už výše.

OMH Z:arrow: může být, nepřu se. Jenže jaksi se nikdo z nadřízených nezabývá naším vkusným a praktickým oddíváním. A to nemyslím jako ironii, ale jako fakt. Holt (h)různé (polo či celopolitické) hrátky jsou přednější, řidiči nikoho nezajímají. Prostě se jim přikáže a bude! :?

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 28.11.2011 21:05

Znovu opakuji, netvrdím, že současná situace je problém řidičů. I souhlasím, že současný model a směrnice jsou špatné.
Ale rozhodně pražští tramvajáci jsou oblékaný hrozně, to tak bohužel je :(

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 28.11.2011 20:47

Ne zaujatého, beru to jako příspěvek do diskuse. To s tím servisem taky prubnu a příště pro lepší image vyleštím i zadní ev. č. :lol:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.11.2011 20:30

Kravata/košile: Pánové dovolím si do tohohle vstoupit. Sice většina mě bude brát za zaujatého, ale bohužel takhle dnešní společnost funguje.
Rozbily se mi brzdy na autě. Cestou do práce jsem se stavil v autorizovaním servisu Škoda. Byl jsem v obleku, košile, kravata atd. Když jsem vešel dovnitř, div mi nevařili kafe. Auto bylo do druhého dne ok a ještě mi nabízeli zadarmo náhradní auto. (A to mám 5 let starou OI Tour). Druhý den jsem přišel jenom v jeansech a ten samý člověk mě bral skoro jako povl dokud se nepodíval do systému a vzpoměl si kdo jsem...

Bobik: To jsem vysvětlil výše. První dojem je z tvého oblečení, až potom co říkáš. Můžeš mít vysokou, vědět jak funguje jaderný reaktor, ale... Je to smutné, ale jak už jsem psal u "kmotrovských" RZ, manažerech. (Tady jsem se více než trefil. Lacinu (manažer) a Trpišovského(2222) jsme měli na talíři 14 dní, toho chlapa z Hradce co zabil dvě děti je ticho po pěšině). Lidi jsou hrozně jednoduší.

Reprezentování firmy. Jenže kdo tu firmu tvoří a kdo je základním článkem? Samozřejmě, že řidiči, provozní pracovníci jako dispečeři i dopravní kontrola atd. Trochu mi vadí to, že on dělá špatnou image, proč já ji mám dělat lepší. Jak sám napsal MM. Jsou i horší práce a to podstatně než řízení tramvaje u DPP. Zažil jsem naše firemní call centrum. Za 16 000 hrubého...(Naštěstí jenom jako pozorovatel). To je teprve psychická vymývárna.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 28.11.2011 20:29

Bobik píše:Cheche. A to buď rád, žes neslyšel tu o tom kravaťákovi, co včas jezdit neumí, ale hlavně že si na konečný leští tramvaj... 8-) :lol:
No jasný, takže jsem vlastně prásknul, že je to s časem v pořádku, když zbyde čas i na takový kraviny :lol:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.11.2011 20:06

Cheche. A to buď rád, žes neslyšel tu o tom kravaťákovi, co včas jezdit neumí, ale hlavně že si na konečný leští tramvaj... 8-) :lol:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 28.11.2011 19:50

Tak já se taky trochu rozpovídám-předesílám, že nepyskuju, ale marně se snažím objektivně najít v celé věci něco logického, co by vedlo ke zvýšení spokojenosti všech zúčastněných.
1) Fleecovka nesmí být navrchu. Fleecovkou rozumím to tmavě modré s odepínatelnými rukávy. Pak mi ale uniká její smysl, protože svým střihem, tloušťkou a tepelnou izolací se nemohu zbavit dojmu, že jde o svrchní část. Zkrátka vezmu-li si na sebe fleecku, pak se už nebudu rvát do bundy. Ať kvůli tomu, že mi bude vedro, nebo proto, že už se do ní špatně vejdu. Fleecka přece není vložka :!:
2)Košile, kravaty . Nosím je vcelku rád, můžu nosit sponky s tramvajkama, ale pak prosím dofasovat. Sice budu ústrojově ukázněn, avšak ve dvou kusech totálně sepraných košil a ve skříni si budou moli pochutnávat na hromádce polopoužitých polokošil. Že jde u současných košil o mačkavý materiál mi potvrdila i moje babka, jež žehlila košile dědovi-profesionálnímu pilotovi (ten nevím jaké fasoval, beru to jako názor pro objektivnější hodnocení mého dojmu mačkavosti) , nicméně to mě až tak nepálí, na konečných to bohužel přežehlit nestíhám (jéééé, faldíík :lol: ) a na tělo mi nevadí.
3) Zapnutí na 2/3. Cože :?: :smt033
4) Musíme šetřit. Takže podle návrhu mi z toho co jsem nafasoval bude tak třetina k ničemu (polokošile, kraťasy, Lodidasky, fleecka). Jiným naopak bude cosi chybět a buď budou neukázněni, nebo na účet podniku dofasovávat :?: Tak to je převeliká paráda :?

5) Polovojenská organizace. Ano a pořádek musí být. Ale říkám polovojenská, proto bych proti polokošilím nijak nezbrojil. Já mladej, musím něco vydržet, takže bych veškeré změny nějak skousl, už jen pro zápal k tramvajím, ale jaký průřez lidí tvoří řidiče :?: Jsou tu tlustí, tencí, muži, ženy, lidé, co si v třeba na vojně užili svoje. Ano, nastoupená vojenská jednotka, kdy, jeden má háro, druhej holohlav, třetímu čouhá podolek, a čtvrtýmu přebývají knoflíky a chybí dírky asi není košer, ale mám-li se (kdokoliv) maximálně soustředit na takovou činnost, jako je řízení, musím mít alespoň trochu pohodlí. Jaké budou výsledky někoho, kdo jde do práce zpruzen, že si musel vzít to, či ono a pak se ještě celou směnu ošívat, protože mu v tom není dobře a o to je napruženější na okolí :?:
A ještě-kolekce či nařízení to myslím nespraví. Kdo se snaží vypadat, bude se mu to dařit dále, kdo chodí jak hastroš, může mít na sobě cokoliv a furt bude hastroš.
6) Prestiž DP. Budu se opakovat, ale zde, podobně jako u spousty jiných "manažerských" ptákovin se podle mě jedná o další hurá akci a opravdové kroky k úspěšnosti jdou nějak stranou. K čemu byly hurá vlaječky, k čemu budou hurá kravaty, když 22ka bude jezdit pořád ve vláčcích a k čemu mi bylo se v neděli "vyšňořit", sladit sponu na kravatě s vypraveným typem vozu a vyleštit nafasovaným Ironem logo ČKD a ev. č. vozu, když jsem kvůli zmršeným JŘ jezdil celou směnu ostudně pozdě a odměnou mi právem byly jen "věcné připomínky klientely" :(

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.11.2011 19:29

OMH: Vidím tam určitě 2 bez kravat, a minimálně další 2 sice s kravatou, ale mající ji povolenou a rozepnutý minimálně jeden knoflík u krku (což návrh směrnice tuto kombinaci zakazuje) - no a představ si určitě ani jeden z nich na mne nepůsobí nejhůř!
jara píše:
chemik píše: BMW2: Až budeme fasovat košile a né ty igelity, co se fasujem teď, tak jsem ochoten si tu košilku párkrát i vzít.
Ano to je přesné jsem bohůžel v sekci, která musí košile mít stále. A co je to za košile, když než člověk dojde do práce či se jen do ní oblékne je hnedka sežvejkaná, že to i kráva vyžehlí lépe. Další věcí je stará kolekce, která byla daleko delší. Košile končila pod zadkem. A dnes jakmile si člověk sedne košile je venku a když si stoupne tak už mu to vzadu zase leze ven a tak furt dokola. Kolikrát si člověk řiká, kdybych si to logo našil na košile z Ceačka a nebo od Spencru, tak vypadá tak třikrát lépe a tak se i cití.
To je přesně to o čem jsem psal, že chápu všechny co (narozdíl odmne) neradi nosí košile fasované u DPP! A mnohem dokonaleji si tu vypsal problémy s těmi košilemi co nosím já! Jenže předchozí kolekci jsem osobně již nefasoval a tak to tak ani zvládnou nemohl.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 28.11.2011 18:59

chemik píše: BMW2: Až budeme fasovat košile a né ty igelity, co se fasujem teď, tak jsem ochoten si tu košilku párkrát i vzít.
Ano to je přesné jsem bohůžel v sekci, která musí košile mít stále. A co je to za košile, když než člověk dojde do práce či se jen do ní oblékne je hnedka sežvejkaná, že to i kráva vyžehlí lépe. Další věcí je stará kolekce, která byla daleko delší. Košile končila pod zadkem. A dnes jakmile si člověk sedne košile je venku a když si stoupne tak už mu to vzadu zase leze ven a tak furt dokola. Kolikrát si člověk řiká, kdybych si to logo našil na košile z Ceačka a nebo od Spencru, tak vypadá tak třikrát lépe a tak se i cití.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 28.11.2011 18:55

Maďarsko - Rakousko - Německo
většina fotek z léta, vozy též bez klima
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.11.2011 18:10

OMH píše:BMW1: Ne. Ale spíš jsem reagoval na to, že MMM píše o tom, že si nechce brát na sebe vestu v podtextu, že si připadá jak metař.
Zase (jako skoro vždy) převracíš řečené:
1.)
MM-Mikulovsky píše:
OMH píše:Jen d--i- se pohybuje při MU na komunikaci/trati bez výstražné vesty. ....
Jenže u DP to dopadá tak, že řidič zajistí výstup cestujících ve výstražné vestě, vyčká příjezdu dispečerů, jednomu z nich předá TRAM. Z ní si přitom vezme své věci, včetně bundy, jenž si následně obleče viditelně na tu vestu a stojí poté jen na chodníku - přitom jej někdo tak zachytí fotoaparátem a za pár dnů přijde SH!!! Jenže on se bez vesty po TT ani PK nepohyboval, takže nejenže nic neporušil, ale choval se naprosto bezpečně. ...
- Jinak malá velikost fasované vesty nejen mne přispívá k pocitu metaře a poněkolikáté (nejen dnes) tady na TF opakuji - při zajišťování výstupu cestujících i jiných potřebných úkonech ji používám.
2.)
OMH píše:...BMW2: Již dříve jsem psal, že současný stav není chybou řidičů, ale vedoucích. Jelikož existuje nespočet ústrojových kombinací. A pokud tu pak MMM píše o tom, jak v bezpečnostní vestě řidič ztrácí úctu, tak v tom, v čem chodí dneska, jí ztrácí daleko víc. Naopak vidět v Praze řidiče v košili a kravatě, hned to udělá na cestující lepší dojem...
Někde si napsal, že ti vadí tričko/polokošile - já jsem ještě před tím napsal, že toto nenosím!!! Jinak vysvětlíš mi co je na polokošili/tričku mající límeček tak nedůstojného?
Bobik píše:...A k tomu reprezentování firmy - pardón, ale i kdybych si vzal to nejroztrhanější co mám, tak stále firmu, resp. její vedení a akcionáře reprezentuji víc nez důstojně. Stále bych svým oblečením podával luxusnější obraz je než jaký je ve skutečnosti. 8-) ...
=D> =D> =D> =D> =D> Co nám k tomu jako spoluzodpovědný (tím, že držíte/podporujete odpovědné) řeknete?

A konečně taky rád uslyším odpověď na:
chemik píše:
OMH píše:A co BMW5? :lol:
BMW5 bylo ještě před BMW1, tedy vlastně to bylo BMW0 a platí, že BMW5 = BMW0, takže :
BMW5 (BMW0): kterej provoz s přísnější ústrojovou kázní máš na mysli? #-o

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.11.2011 17:51

Dobře - tak existuje bezpočet ústrojových kombinací - a co? Každý se cítí pohodlně v něčem jiném. Řídím - a tedy jde i o to jak se cítím, jaké mám pohodlí - a to má taky vliv na bezpečnost. Docela velký.

Co se vyřeší povinnou kravatou? Někdo vypadá i v tričku jak profesionální kavalír, někdo jak největší buran i když má sako a kravatu.

Co se vyřeší těmi povinnými direktivy? Proč mi někdo má určovat, kdy si smím vzít kraťasy a kdy už ne? Důvod? Tohle jsem zažil už na vojně a děkuju nechci. Půlka jednotky mrzla (druhá už zmrzlá byla), ale smůla, zimní doplňky vyhlášeny nebyly.

A k tomu reprezentování firmy - pardón, ale i kdybych si vzal to nejroztrhanější co mám, tak stále firmu, resp. její vedení a akcionáře reprezentuji víc nez důstojně. Stále bych svým oblečením podával luxusnější obraz je jaký je ve skutečnosti. 8-)

P.S. Pane OMH, nic ve zlém, ale z vás nebude dobrej politik. Neumíte vysvětlovat a vadí vám, pokud se vám do toho prostý lid snaží vidět a kecat. :devilsmokin

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 28.11.2011 17:36

OMH píše:A co BMW5? :lol:
BMW5 bylo ještě před BMW1, tedy vlastně to bylo BMW0 a platí, že BMW5 = BMW0, takže :
BMW5 (BMW0): kterej provoz s přísnější ústrojovou kázní máš na mysli? #-o

Odpovědět