Tramvajové tratě a příslušenství

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Tramvajové tratě a příslušenství

Příspěvek od willyjeff » 01.2.2012 11:46

MOp píše:Je to naprosto stejne riziko jako u zlabkove kolejnice.

All: Mimochodem vsimli jste si, ze letos zatim moc kolejiva vuci minulym rokum i pres vysoke mrazy v Praze nepopraskalo? Cim to asi bude.. :-)
Že by po dlouhé době byly konečně pořádný mrazy? :P

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 01.2.2012 11:18

Je to naprosto stejne riziko jako u zlabkove kolejnice.

All: Mimochodem vsimli jste si, ze letos zatim moc kolejiva vuci minulym rokum i pres vysoke mrazy v Praze nepopraskalo? Cim to asi bude.. :-)

romanek763
problémový jedinec

Příspěvek od romanek763 » 01.2.2012 11:07

Jak je to s bezpečností kolejnic S49?, když v mrazech praskaj,si vemte že praskne a v rychlosti na ní najede tramvajová souprava, to je trochu riziko nebo ne??

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 28.1.2012 10:04

9001 píše:Vím, že ted budu jako Plha, ale směl bych mít dotaz, které dobré duši vděčíme za mastodonta v zastávce Národní divadlo ZC pro linku 17? Třeba oproti Náměstí br. Synků mi osobně tady přijde jako extrémně vyhozené peníze...
Určitě to byla výhodná koupě a instalace. Pro někoho. Pro DPP ale ne...

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 28.1.2012 6:36

Tak nevím, jestli byla výluka od 1.2. dobrý nápad. Od čtvrtka má být přes den -10 stupňů.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.1.2012 0:52

Vím, že ted budu jako Plha, ale směl bych mít dotaz, které dobré duši vděčíme za mastodonta v zastávce Národní divadlo ZC pro linku 17? Třeba oproti Náměstí br. Synků mi osobně tady přijde jako extrémně vyhozené peníze...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.12.2011 1:56

MM: Zase budu negativní, ale jinak to nejde.
1) Kde bus od Chodova stojí v koloně? Když začnu na Spořilově, tak je bus pruh až k Chodovské. Ano určitě zdržení vznikne než se prokouše křižovatkou, ale pak zase přes Bohdalec je další bus pruh. Před Slavií to bývá docela průjezdné a pak prakticky až na Želvu zase bus pruh. Tady bych řekl, že jsou dvě varianty.
a) upravit SSZ aby bus mohl projet přímo přes křižovatku, ale vypustila by se zastávka Chodovská. Podle mě by to nevadilo, protože přestup na 11 a jiné busy je na Teplárně. Jediná nevýhoda je neobsloužení Kauflandu. (Tohle je spíš otázka na Absoulta, Grossáka a nebo MŠ jak by to bylo reálné)
b) nechat stav jak je, ale od zastávky Chodovská na Slavii nakreslit pruh i před křižovatkou, ale tam asi nastane problém s pravým odbočením do Záběhlic.
2) Tvá odklonová trasa. Byl jsi tam někdy nebo jenom koukáš do mapy?
a)Trasu v ulici Na Chodovci osobně neznám, ale zbytek ano.
b)Záběhlická je v tom úseku hodně úzká a občas je tam o hubu ten bus v protisměru potkat. Kdyby se tam motaly kloubáky nevím nevím.
c)Další věc je kopec k Jesenické. Tam by to bylo hodně zajímavé, po Jezerce mi to přijde jako druhý nejprudší kopec.
d) Podstatná věc je, že v samotných korytech jsou ráno slušné kolony.
e) proč myslíš, že 224 a ještě v dávných dobách 101 nejedou po trase 188, ale kolem kostela a Štěhovickou? Jsou dvě možnosti budto bus obracet u staré školy, kde se krátký otočí, ale kloub ne a nebo je tahat až za Billu. Taky je možnost nechat je jezdit po 224, ale pak nebudou na Strašnické kam odstavit a především nebude přestup hrana/hrana na 19.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 11.12.2011 0:48

XSC píše:
MM-Mikulovsky píše:2.) Dle mne defakto to není III. severojižní magistrála, ale (výrazné jižní) prodloužení té skutečně první/či nulté (byť nejkratší), jíž je Krejcárek.
Tudy původně měla vést III. severojižní magistrála - automobilová. II. SJM je dnešní magistrála.
P_V psal o tramvajové a ne automobilové!!! Čili chtělo by to nemíchat počty jablek s počty hrušek.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 10.12.2011 23:23

MM-Mikulovsky píše:2.) Dle mne defakto to není III. severojižní magistrála, ale (výrazné jižní) prodloužení té skutečně první/či nulté (byť nejkratší), jíž je Krejcárek.
Tudy původně měla vést III. severojižní magistrála - automobilová. II. SJM je dnešní magistrála.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 10.12.2011 23:06

P_V píše:
MM-Mikulovsky píše:Popravdě já o zahloubení TT pod křížovatku IAD si sním na Želvě (+ IAD křižovatka = kruháč bez SSZ). Tam mne každý průjezd sejří, ale nejen díky nedávné obnově SSZ to je zase jen fikce.
Třeba se to splní, až se začne stavět ta III. severojižní tramvajová magistrála Želva - Chodov.
1.) Kéž by si měl pravdu ve splnění.
2.) Dle mne defakto to není III. severojižní magistrála, ale (výrazné jižní) prodloužení té skutečně první/či nulté (byť nejkratší), jíž je Krejcárek.
3.) Toto spojení (Opatov =M=C - Spořilov - Slávie - Želva =M= A - Palma =M=B - Bulovka - Kobylisy =M=B) je druhou "nohou/páteří" při záskoku/ulevení =M=C.
4.) Je škoda, že už dnes - kvůli problémům BUS linek s kolonami IAD mezi Spořilovem a Slavií je odpovědní neodkloní přes Nádraží Strašnice na Strašnickou, aby:
a) zůstalo přímé BUS spojení Jižního města s =M=A
b) zároveň s jedním přestupem (nejlépe u jedné hrany) na zastávce Na Hroudě byl přestup na TRAM odvozené od nynější l.19, která by však z Palmy pokračovala na sever přes Bulovku do Kobylis - nejlépe až k vozovně, kde by nahradila hlavně BUS linku Vozovna Kobylisy - Koleje Jižní Město a l.25 (přesměrovanou z Palmy přes Nádraží Vysočany na Lehovec) Upozorňuji, že pokud bude (dle různých vyjádření odpovědných) kvůli souběhům různých druhů MHD zrušena TRAM l.19 a zachován BUS 136 (vyloženě kličkující, zejména v podtržené části, mezi TT od Spořilova přes Slávii - Orionku - Floru =M=A - Olšanské nám. - Ohradu - Krejcárek - Nádraží Libeň - Vysočanskou =M=B - Prosek =M=C, Střížkov =M=C - Sídliště Ďáblice k Vozovně Kobylisy), tak je něco HÓDNĚ ŠPATNĚ!!
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 10.12.2011 23:45, celkem upraveno 3 x.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 10.12.2011 22:54

skynet73: Jo a ne. Určitě by to tam vypadalo jinak. Možná hůř, možná líp. Co si budeme povídat, dnes to taky není žádná nádhera. Muselo by se to rozkreslit.

Bobík: Ironie je jen poloviční, ale je tam :)

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 10.12.2011 18:35

MM-Mikulovsky píše:Popravdě já o zahloubení TT pod křížovatku IAD si sním na Želvě (+ IAD křižovatka = kruháč bez SSZ). Tam mne každý průjezd sejří, ale nejen díky nedávné obnově SSZ to je zase jen fikce.
Třeba se to splní, až se začne stavět ta III. severojižní tramvajová magistrála Želva - Chodov.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 10.12.2011 18:22

Klíííd, :D uniká ti zjevná ironie pana A. 8-) :lol:

skynet73
Uživatel

Příspěvek od skynet73 » 10.12.2011 17:39

Absolut píše:... Já bych si uměl představit na Palačáku úplně jiné řešení s mimoúrovňovým křížením směrů Karlák - Anděl a Jiráskovo nám - Výtoň, nábřežní zastávka v úrovni vestibulu metra s přístupem přímo z podchodu, propojení tratí by se realizovalo spojovací tratí podél ul. Dřevná a po východním okraji Nám. pod Emauzy, bylo by to na dva úplné kolejové trojúhelníky...

Takže pokud to dobře chápu dle tvého "snu", park Zítkovy sady do háje a místo toho "úhledná" betonová rampa s TT?

No tak to potěš koště, to by byl opravdu skvělý architektonický a urbanistický počin v památkové zóně.
Nehledě na to, že jsou v této oblasti všude tzv. tekuté písky, takže podloží jedna báseň.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 10.12.2011 16:45

No, té jedné TRAM zastávce v úrovni podchodu/vestibulu metra =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Popravdě já o zahloubení TT pod křížovatku IAD si sním na Želvě (+ IAD křižovatka = kruháč bez SSZ). Tam mne každý průjezd sejří, ale nejen díky nedávné obnově SSZ to je zase jen fikce.

Odpovědět