Na Znamení, SJ, FJ a další odezvy na páteřní stránky
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Na Znamení, SJ, FJ a další odezvy na páteřní stránky
Moc děkuju za dárek z Rigy. Nejlepší, který jsem letos dostal. 
Díky za dárek, všem šťastné a veselé!
Díky za zveřejnění a jsem rád, že se těch fotek sešlo více, vozy T3 si to zaslouží.
P.S.: prosil bych opravit velikost písmene u mého jména v odkazu na fotožurnál o T3
P.S.: prosil bych opravit velikost písmene u mého jména v odkazu na fotožurnál o T3
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Parádní FŽ!
Mimochodem, byl by zájem ještě o pár obrázků?
Mimochodem, byl by zájem ještě o pár obrázků?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
naopak, tento byl posledni
- Absolut
- Moderátor
V roce 2012 byste mohl zase dělat hodně fotožurnálů. Já mám předsevzetí do července 2012 udělat 40 dílů SJ.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tento fotozurnal vznikl spontanne hlavne diky fotkam Pepy Hubky a Honzy Jandy z Plzne. Bez nich bych to nedelal. Jejich snimky mne natolik presvedcily, ze jsem proste musel..
- Absolut
- Moderátor
Chválím p. MOpa za poskládání SJ z provozu posledních T3 od pátku do neděle!
Pokud máš Nero a v něm NeroVision express, můžeš v něm přímo DVD s voby převést na jednotlivé mpeg2 soubory (bezztrátový převod, vob je jen jinak zabalený mpeg2). S těmi se pak pracuje líp. V Nerovision se to dá i stříhat.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bez filtru, jen pár testů, který že formát bude po zripování vypadat nejlépe a půjde stříhat v movie makeru. VOB délky nad cca 5 min bohužel movie maker u W7 nenačte, respektive ho správně nenaindexuje, takže stříhat nejde. Ve virtual dubu se zase dobře nenačte zvuk. A Pinnacle studio asi zase nezvládne můj comp, takže vyýsledný postup tak nějak vyplynul sám.
Mě na tom zaujalo, že je tam na VHS málo šumu. To byla ta kamera tak slušná, nebo je při zpracování použit nějaký filtr (v DVD rekordéru nebo softu)?
Jinak popsaný postup je trochu složitý a je v něm jedna zbytečná komprese navíc. Stačilo by stříhat přímo ty .voby, případně z nich udělat mpeg2 (to je bezeztrátové), pokud je software nebere přímo. Ale výsledek je OK, tak proč to měnit
Jinak popsaný postup je trochu složitý a je v něm jedna zbytečná komprese navíc. Stačilo by stříhat přímo ty .voby, případně z nich udělat mpeg2 (to je bezeztrátové), pokud je software nebere přímo. Ale výsledek je OK, tak proč to měnit
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
fricoolinek2: Třeba to téma bude užitečné ještě někomu, kdo se chystá digitalizovat VHS. Jelikož trávím u compu moc času pracovně, ale výkon na něm moc velkej nepotřebuju (nehraju hry a software nemám náročnej), nešel jsem cestou přes počítač. Mám DVD rekordér, přehraju z VHS, v DVD rekordéru udělám hrubý sestřih, a pak nahrané VOBY menší velikosti zripuju (měl jsem zkušební verzi TMPGEnc) do MPEG4. A to následně sestříhám a doplním o titulky ve Windovs Live Movie Makeru, vyexportuju výsledný film a pak pětiminutové video nahrávám na youtube 2 hodiny
.
Ten upscale je dobrý nápad. Normálně to samozřejmě nemá smysl, ale Youtube to donutí použít trochu vyšší datový tokfricoolinek2 píše:Jinak ten upscale do 720p je v zásadě dobrý nápad, ovšem možná je to až zbytečný. Snad i kontraproduktivní. Protože v PC je to další konverze navíc.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
tak, že jo - Ty tramvajžurnály jsou při nejlepšim 1. kopie VHS. Takže kvalitu by jsi teoreticky mohl zvýšit tím, že bys zdigitalizoval přímo VHS-C kazetky (pokud je máš a nemazal jsi je po překopčení na velkou VHS kazetu) a pak už to sestříhal přímo na PC podle původního (R)TŽ. Věci mimo R(TŽ) už budeš digitalizovat přímo z originálních VHS-C kazetek, pokud je máš, že?Martin Šubrt píše: Navíc ještě zkoumám technické možnosti, aby byla videa kvalitnější.
Jinak ten upscale do 720p je v zásadě dobrý nápad, ovšem možná je to až zbytečný. Snad i kontraproduktivní. Protože v PC je to další konverze navíc.
A přes co digitalizuješ? TV karta v PC? DVD rekordér?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A to jsou ty zveřejněné zatím ty nejhorší...bude třeba Astra v Praze apod. Jinak jsem nechtěl Petrovi přidělávat práci, má toho i tak dost, a ani nechci konkrurovat oficiálnímu videokanálu stránek, takže to zatím nechme, jak to je. Navíc ještě zkoumám technické možnosti, aby byla videa kvalitnější.OMH píše:Přidávám se k trainzjohny (tedy mimo téma úplně nejsme). Ty materiály jsou Martine úžasné