Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské autobusy
Ahá, tak to se omlouvám za matoucí informaci.
To "obejití" bude teda ta mezera.
První dveře nemá blokovaný proti rozjetí žádný auto, ani SOR, ani Citybus, ani Karosa 900.Láďa píše:SORky blokaci mají, ale nějak jde obejít a s otevřenými dveřmi jde jet i snad i 60 km/h (co jsem slyšel). Určitě se to týká 1. dveří, zda-li i dalších nemohu potvrdit.
Spínače na dveře u SORu jsou přesný asi tolik, že rozepnou v momentě, kdy jsou křídla nějakých 10cm od dovření. Takže kontrolka zhasne, řidič vezme a plyn a ono to odbrzdí zastávkovou a jede se...
Citybus to má řešený líp.
Také si nemyslím, že je to dobře. Ale ta vůle tam musí být pro správnou fci dveří a myslím, že hubená noha se vejde do většiny dveří a nikdo nic nepoznágabuliatko píše:To si myslím taky. Ale nemyslím si, že to je dobře. Pevně věřím, že žádné samodomo tu blokaci nevypíná.DavidD píše:Myslím, že se mohla noha v klidu vejít mezi gumy a tudiž kontakty seply a řidič se normálně rozjel..
-
gabuliatko
- Uživatel
To si myslím taky. Ale nemyslím si, že to je dobře. Pevně věřím, že žádné samodomo tu blokaci nevypíná.DavidD píše:Myslím, že se mohla noha v klidu vejít mezi gumy a tudiž kontakty seply a řidič se normálně rozjel..
V SORech nejsou monitory, řidič si musí zapnout obraz kamer na palibním počítači. Tudíž neměl možnost to poznat. Jedině v zrcátku, což za kloubem nemusí být vidět.MM-Mikulovsky píše:Bobek: Bylo to snad v dlouhé - kloubové, to se = patery dveře. Velmi pochybuji, že tam je v kabině více monitorů jak v 15T, která má 2. Když s ní jezdím na tzv. kvadrant = to znamená záběr všech 8 kamer nastavený do čtvrtin monitorů (jinak dokáži mít jakýkoliv výběr dvou, ale články má tři), tak rozhodně nemám šanci v nich rozpoznat vše - ať již zakrytím jinými lidmi, díky odrazu slunka či naopak díky špatným světelným podmínkám v nichž jde z kamer na ně jen ČB obraz! V tomto si dovoluji tvrdit, že nejvíce jsem dokázal určitě rozpoznat na Silvestra při mé zkušenosti s 9207, jenž má nějaké jiné s větším rozsahem sytosti a ani za tmy nepřepínají zobrazení do ČB.
Myslím, že se mohla noha v klidu vejít mezi gumy a tudiž kontakty seply a řidič se normálně rozjel..SORky blokaci mají, ale nějak jde obejít a s otevřenými dveřmi jde jet i snad i 60 km/h (co jsem slyšel). Určitě se to týká 1. dveří, zda-li i dalších nemohu potvrdit.
Nevím proč..Markus: Toho řidiče bych vyhodil na hodinu...
-
gabuliatko
- Uživatel
Monitor se dělí na kvadranty a dveře jsou vidět dobře (hlavně by byla vidět ta škvíra mezi nima), ale pochybuji že na něj někdo kouká (dokonce to jde vypnout) Ze začátku (asi rok) to bylo úplně na prd protože se pohled kamer zjevil až když BUS odstanicoval. Jakmile se dveře zavřou tak pohled kamer zmizí a neukazují se kamery žádné (ukazuje to APEX).
PS: je zvláštní že u City jsem nikdy neměl problém s otevírajícíma dveřma a u SORu jej mám skoro pokaždéé když u nich stojím. Čím to je? Jsem sám?
PS: je zvláštní že u City jsem nikdy neměl problém s otevírajícíma dveřma a u SORu jej mám skoro pokaždéé když u nich stojím. Čím to je? Jsem sám?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobek: Bylo to snad v dlouhé - kloubové, to se = patery dveře. Velmi pochybuji, že tam je v kabině více monitorů jak v 15T, která má 2. Když s ní jezdím na tzv. kvadrant = to znamená záběr všech 8 kamer nastavený do čtvrtin monitorů (jinak dokáži mít jakýkoliv výběr dvou, ale články má tři), tak rozhodně nemám šanci v nich rozpoznat vše - ať již zakrytím jinými lidmi, díky odrazu slunka či naopak díky špatným světelným podmínkám v nichž jde z kamer na ně jen ČB obraz! V tomto si dovoluji tvrdit, že nejvíce jsem dokázal určitě rozpoznat na Silvestra při mé zkušenosti s 9207, jenž má nějaké jiné s větším rozsahem sytosti a ani za tmy nepřepínají zobrazení do ČB.
Předpokládám, že kamera kouká shora. Pokud byl namáčknutý na dveře, tak v ní nic neobvyklého nebylo vidět - zakryl to tělem.Bobek píše:Ty kamery u každých dveří v SORce jsou tedy k čemu?
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kolikrát jsem viděl že se z nadbytku lidí zavřely dveře naopak, ba i že se nezavřely.
-
gabuliatko
- Uživatel
Jde o to, zda se to "vešlo" do gumy nebo bylo pootevřené křídlo. Myslím že kdyby řidič tu nohu o něco odrbal že by se pak divili asi všichni. Ale napište to na žluté, on se k tomu motor na ležato myslím vyjádří docela rozumně.
Ty kamery u každých dveří v SORce jsou tedy k čemu?
A za co? Nejspíš o tom neměl ani tušení a ani možnost, jak to zjistit.9001 píše:Markus: Toho řidiče bych vyhodil na hodinu...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Markus: Toho řidiče bych vyhodil na hodinu...
SORky blokaci mají, ale nějak jde obejít a s otevřenými dveřmi jde jet i snad i 60 km/h (co jsem slyšel). Určitě se to týká 1. dveří, zda-li i dalších nemohu potvrdit.
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem byl svědkem zajímavé situace. Kombinace nedočkavý řidič a parta výrostků končila zaklíněnou nohou jednoho z nich ve dveřích (za kloubem). Celkem chápu, že tupci z toho měli akorát srandu na místo aby si uvědomili, jak je to nebezpečné. Plně chápu cestující (včetně mě), kteří se od situace v klidu distancovali, vzhledem ke způsobům jakým se partička obecně prezentovala. To, že řidič o situaci ve svém voze nemá přehled se asi také stává. Nicméně, není v těch dveřích nějaká pojistka co by zabránila jízdě? Ptám se, protože s nohou výrostka od kolena dolu venku jsme se nejen rozjeli, ale také absolvovali celou cestu z Budějovické až na Brumlovku, kde partička s bezva zážitkem vystoupila. Doplňuji fakta - linka 205, SOR NB 18, čas odjezdu z Budějovické směr Komořany dnes 17:30.