Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
a co zavřít oči? Nebo koukat jinam... do slunce se přece taky nedívám a nenapadlo by mě žádat o "zhasnutí" slunce... Prostě do něj nekoukám, potížisti.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Normální zářivka, nevidím problém. A jestli je ještě někde nějaká bruselská norma kolik luxů má kde být, tak jí tuplem nikdo vypínat nebude. V nových SORkách, jak psal JBW, se taky svítí víc. Nebo že bych problém neviděl právě proto, že jsem oslněn tou zářivkou? 
Oslňování jsem si nikdy nevšiml, je fakt, že většinou si čtu.
A co tohle:
- ...já votočim hlavu a už ji nedám nazpátek.
- A celej se votočit můžeš, takhle?
A co tohle:
- ...já votočim hlavu a už ji nedám nazpátek.
- A celej se votočit můžeš, takhle?
-
gabuliatko
- Uživatel
Milane, zkus si večer sednout na dřevěnou židli více k uličce ve směru jízdy a koukat rovně dopředu. Mne to šíleně oslňuje, je tedy fakt že jsem citlivý na světlo, ale věřím že jsou na tom lidi i hůř a Ti se musejí zbláznit.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Nevím jestli se ti nelíbí má reakce na galuiatka či chemika - typnu si, že za a) je správně. Takže asi dle tebe (a možná i galuiatka) jsou ty zářivky v přechodech/kloubech 15T zbytečné, jenže asi sis nikdy nezkusil být v té TRAM při jejím vypnutí - což je jediný stav, kdy ty zářivky nesvítí. Při tvé neustálé nespokojenosti by si se určitě zase zařadil mezi ty lidi jimž se nyní nelíbí malá šíře těch průchodů a bez zářivek by se jim tam zdála tma!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM:
Možná by ti fakt více prospělo používat selský rozum.
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9214 na 12 a sluší jí to číslo
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
gabuliatko: A co si jako představuješ (respektive co ti na nich vadí)?
chemik: Pochopil jsem, že nekritizuješ "rozvržení" displeje, jenže tebou popsaný problém zapříčiňuje skutečnost, že to není jeden displej rozdělený na tři části, ale 3 samostatné displeje, které je (jak popsal Brejšín) viditelně problém vzájemně seřídit!
chemik: Pochopil jsem, že nekritizuješ "rozvržení" displeje, jenže tebou popsaný problém zapříčiňuje skutečnost, že to není jeden displej rozdělený na tři části, ale 3 samostatné displeje, které je (jak popsal Brejšín) viditelně problém vzájemně seřídit!
-
gabuliatko
- Uživatel
Nešlo by prosím udělat něco s těmi zářivkami nahoře v kloubech prosím ?
displeje:
Občas nenaskočí celá trojička nebo ten prostřední, to se dá vyřešit resetem OIS, nebo resetem přes jistič jen transparentů v příslušném článku.
Potom je problém v nestabilitě nastavení schodné intenzity jasu všech tři LCD, to vždy ten prostřední je výrazně šedivější proti ostatním, to musejí ladit technici zez Plzně.
Je na to reklamace a v současné době probíhá test upraveného fimware na vozech 9232 (bohužel po velkém BUM) a 9235.
Občas nenaskočí celá trojička nebo ten prostřední, to se dá vyřešit resetem OIS, nebo resetem přes jistič jen transparentů v příslušném článku.
Potom je problém v nestabilitě nastavení schodné intenzity jasu všech tři LCD, to vždy ten prostřední je výrazně šedivější proti ostatním, to musejí ladit technici zez Plzně.
Je na to reklamace a v současné době probíhá test upraveného fimware na vozech 9232 (bohužel po velkém BUM) a 9235.
já teď nekritizuju rozvržení displeje, ale fakt, že odumírá vždycky jen ten prostřední v poslední části vozu
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chemik: Že by v tom, že takto deb.lně dělené displeje neměly vůbec ani vzniknout? (A měl být jen jeden velký podlouhlý - jak se to tu na TF, zejména díky OHROMNÉ aktivitě MŠ, řešilo!)
15T trpí nemocí prostředního displeje na vnitřním infopanelu v posledním článku. To už je pátá tramvaj, ve který nefunguje. Kde je chyba?
- Karotka
- Uživatel
Myslím, že by se potíž vyřešila mírným sklopením sedáku vzad. I v T3 se občas vyskytne sjížděcí sedačka, které se dá pomoci decentním zhoupnutím vzad (za případná poškození si ručí pachatel sám).XSC píše:Podle mě není řešení v nějakém zdrsnění sedadla nebo dolepení gumových částí. Problém je v jeho tvaru. Sedačky v T3 jsou taky hladké, ale člověk z nich neklouže, protože jsou natvarovány správně.