Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bobik
Uživatel

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od Bobik » 18.1.2012 18:17

Docela mě to nepřekvapuje, nikdo to neřeší a frustrace a bezmoc roste, tedy stoupá i agresivita. Jenže to je takovej bludnej kruh - řešit se to bude až budou pořádný policajti, jenže ty budou až budou pořádný politici a ty nebudou dokud si je lidi nezvolej. Trošku depresivní, což.

Absolut - jen tak dál, jinak nebude-li zpětná vazba za solidní výkony, ty lidi to přestane bavit a sklouznou do průměru, ne-li níž. A nelze se jim divit, proč se snažit, když z toho člověk nic nemá, že.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 18.1.2012 18:03

Na Zličíně teď celkem pravidelně kloub DPP zablokuje celé obratiště na minuty než se pro něj uvolní přidělené místo na odstav. A není to tak dlouho co tam jeden řidič autobusu fyzicky napadl řidiče IAD který stál na začátku obratiště.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 18.1.2012 17:57

Právě jsem odeslal pochvalu na řidiče autobusu DP, protože ten s tím Citybusem uměl snad i lítat.
---
Dobrý den, chtěl bych vyjádřit pochvalu řidiči autobusu, který jel dne 16.1.2012 (toto pondělí) se spojem linky č. 118 s odjezdem v 18:45 z konečné zastávky "Dvorce", evidenční číslo vozu 3221. Na následující zastávce "Pod Pekařkou" bylo zastaveno na blikačku osobní vozidlo ve vjezdu do zastávky a další dvě osobní vozidla stála ve výjezdovém klínu ze zastávky hned za označníkem. Na zastávce vyčkávala mezi cestujícími matka s kočárkem. Řidič autobusu přes nepříznivé poměry a za cenu pomalé jízdy a opatrné manipulace zajel mezi parkujícími auty do zastávky tak obratně, že mezi autobusem a nástupní hranou bylo jen několik centimetrů a tím usnadnil nástup kočárku. Osobně jsem vnímal tento výkon za nadstandardní, linkou 118 jezdím denně a vzhledem k nevhodně parkujícím vozidlům by bylo jistě v popsané neobvyklé situaci odůvodnitelné i zastavení až metr od obruby. Je-li to možné, vyřiďte řidiči moji pochvalu a obdiv nad perfektním ovládáním vozidla. Přeji Vašemu podniku mnoho takto šikovných a ochotných řidičů. S pozdravem ing. Filip Laně.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 18.1.2012 17:32

Nebo řidič 176 na Karláku si vychutnává klaksonem nějakýho automobilistu, co tam mění píchlou gumu. Holt někdo potřebuje furt ukazovat svojí sílu, to není jen u autobusů, tramvají, ale i u kamiónů a samotných řidičů IAD.

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 18.1.2012 17:29

To mi připomělo, když jsem kdysi jel 113 z Kačerova, tak právě uprostřed zastávky Sídliště Krč stálo auto tak nějak našikmo čumákem do vozovky, pravým kolem zaražené o obrubník a kolem něj poskakoval nešťastný vietnamec netuše co s tím. A teď přichází na scénu řidič obdobné kategorie. S karosou zastavuje napůl v silnici, napůl v zálivu, a troubí pekelně dlouho. Pak odstanicoval takhle vzadu a odjel..

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 18.1.2012 17:00

Popíšu vám tady ve zkratce dnešní odpolední zážitek z linky 113. Detaily - pořadí, vůz - nevím, nehodlám to řešit nijak dál.

Před vjezdem do zastávky Sídliště Krč do centra řidič zastavil na začátku zastávkového zálivu a dvakrát zatroubil. Kouknul jsem se a na začátku zastávky stálo auto, nevím jak dlouho - jestli mu tam vjelo nebo tam už stálo dřív. Takhle tam s námi chvíli stál, pak zatroubil znova a pak spustil klakson naplno nepřetržitě asi minutu. To nepřeháním, opravdu jsem si říkal jestli řidič neleží na volantu. Po té minutě z auta vystoupil jakýsi mladý řidič (kolem dvacítky) a začal autobusákovi nadavát a že ho oddělá. Ten na to odpověděl podobně sofistikovaně a se slovy vy stylu "Tak ty že mě zastřelíš, jo?" začal vytáčet nejspíš dispečink. Mladík zatím nastoupil a odjel. Autobusák dojel konečně ke sloupku, hlasitě zanadával ("Ty než to zvedneš tak budu dávno mrtvej, vo*e!") a běžel na služebnu MP, která je přímo na zastávce. Po minutě třískl dveřmi služebny, znovu nastoupil a celému autobusu hlasitě sdělil, že "von čů*ák telefonoval, von kre*én neumí dělat dvě věci naráz".

Zdálo by se, že zde může historka končit. Ale kdepak.

Řidič rozohněn doruda zavolal jakémusi známému, hlasitostí s přehledem pokryl autobus. "Vo*e, víš jak jel vo*e přede mnou vo*e ten teréňák vo*e? Najdi mi ho vo*e zm*da vo*e, ten ještě něco zažije vo*e." Telefonát pokračoval skoro až na Kačerov.
Naposledy upravil(a) ElWapp dne 18.1.2012 17:31, celkem upraveno 1 x.

krysarr
Uživatel
Bydliště: Praha 3 (1,9,16 uz bohuzel ne), sem tam Praha 11 :-)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr » 07.12.2011 11:10

Dnes dopoledne prikladny vyhazov smradocha na Vaclavaku z 9144, i za ostatni cestujici dekuji :)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.12.2011 22:44

Nové inforemace o nové Oděvní směrnici - ruší se její připomínkové řízení a nebude příští rok zavedena. Prý bude uzavřen dodatek ke stávající (který snad má obsahovat další roční prodloužení nošení staré kolekce) a o nové směrnici by se mělo jednat během příštího roku.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 03.12.2011 18:52

fořtík: 1.) Zase to takový elaborát není - určitě víš, že umím násobně delší.
2.) Polovina - 2 z mých souvětí jsou kratší než to citované v SPP. Jedno další mírně delší. No a až to poslední čtvrté je cca dvojnásobné, které sice šlo bez problémů rozdělit cca v půli na dvě, ale znamenalo by to vypuštění spojky "protože" a vlastně vyslovené odůvodnění mého tvrzení že někdo je de.il.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 03.12.2011 15:55

Kujva, celej elaborát se skládá ze čtyř vět. Milane, to tě nenaučili rozdělovat myšlenky na kratší věty?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 03.12.2011 11:30

Myslím, že se to tu ještě neprobíralo - k 11.11.2011 proběhly 3 malé změny SPP.
Jedna z nich se týká, zde kdysi hodně probíraného, tématu pro přepravu MHD povolených kompenzačních pomůcek a (ne)ochoty řidičů je brát do vozidla:
V čl. 6 se ruší text odst. 15 a nahrazuje se textem:
15. Jiné pojízdné kompenzační pomůcky, pokud se přepravují současně s držitelem průkazu „ZTP“ nebo „ZTP/P“, se považuji za vozíky pro invalidy, pokud jsou svými rozměry a vahou s nimi srovnatelné.
Čili můj závěr je, že výtky (včetně jedné písničky a klipu na ní) na řidiče nebyly tak plně po právu, když se znění dotyčného bodu SPP nakonec dodatečně změnilo - doplnilo o zvýrazněnou část(vsuvku).
PS: Ovšem osobně mi nikdy nevadilo převážení malých dětských kol a ten kdo i zdravé lidi s ním (a zároveň s dětmi či i bez) vyhazuje z vozu, tak je rozhodně bl.ec, protože to už ta jedna jediná nezabalená kobliha může udělat (ostatním cestujícím) větší škodu a navíc její zabalení či snědení před vstupem do vozidla MHD nemůže být tak velký problém proti nutnosti se ploužit pěšky s utahaným mrňousem či i bez, ale spoustou věcí z nichž jednou je to malé kolo pro něj.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 02.12.2011 1:45

Damir Holas píše:Nechme Policii, ať vyšetří. Možná se z toho vyklube PHOF, nicméně nedá mi to...
Mně to taky nedá, jsem zvědavý na závěr policie, ovšem obávám se, že pokud bude pro řidiče neutrální, či dokonce příznivý, nebude to pro Primu taková bomba, tedy se o tom nedozvíme. Rád bych proto slyšel druhou stranu, protože si nedokážu představit, že by skutečně jen tak pro nic za nic takhle přehnaně reagoval na prostou koblihu na palubě (možná na palubce :D ). 271 jezdím často, takřka denně a neviděl jsem za těch 7 let ani jedno ujetí evidentně dobíhajícímu, natož větší problémy. Je to pro mě proto skoro "srdeční záležitost", tak, prosím, omluvte můj výlev. Jsem zvědavý, co se z toho vyklube a prosím tedy o informaci, pokud o tomto tématu cokoliv uslyšíte (i od agentury JPP).
Na druhou stanu musím paní přiznat, že nevypadá jako nějaká vyvolávačka konfliktů, jaké nám Prima v reportážích o "ublížených" typicky předhazuje...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 02.12.2011 0:49

kruták: Taky se mi chtělo z té investigativní reportáže zvracet. Jenom mě mrzí, že se paní nepochlubila těma modřinama. Pochybuji, že za dva dny zmizeli, když byly tak hrozné...

damir: Samozřejmě pokud bylo chování řidiče takové jako bylo, tak je to na vyhazov, ALE jak už se říká dávno. Kdo je nevinen at hodí kamenem. Nevíme co stalo, podle chování paní tipuji, že si neodpustila přilití oleje do ohně... Samozřejmě to řidiče neomlouvá, ale lidsky je to pochopitelné.
K tomu rozjedenému. Zkusím popsat normální postup. Pani jela evidentně z práce, tak nějakou tašku měla. Mám rozjednou koblihu ruce s pytlíkem, vidím bus, naposled kousnu, stočím do pytlíku a dám do tašky. Dojím až po výstupu z busu.
Představ si kvikot lidí, které by při prudším brždění obštastnila marmeládou třeba na kabát.

V tomhle směru vám pozici nezávidím. Jsme na tom poměrně stejně. Jsou lidi u kterých at uděláme cokoli (např. vyhození/nevyhození houmlesa nebo poskytnutí služby jinak než si dotyčný představuje) je špatně a spršku schytáme tak jako tak.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 01.12.2011 23:25

Nechme Policii, ať vyšetří. Možná se z toho vyklube PHOF, nicméně nedá mi to... Pokud jednání ze strany řidiče probíhalo skutečně tak, jak v reportáži paní líčí, je to na pováženou. Navíc - kde je řečeno, že v autobuse JEDLA? V odkazu na dnešní zprávy je řečeno jen to, že nastoupila do vozu s kouskem koblihy. Kde je řečeno, že ji v autobuse jedla? Jako já mít něco rozežraný, tak to nevyhodim jen proto, že mi zrovna přijel bus, ale nechám si to až po výstupu...

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 01.12.2011 23:12

Co byste nechtěli? Klasická tendenční reportáž s předem jasným viníkem + to srovnání s ČD pro podtržení nicotnosti zákazu jíst v MHD. Aspoň mě rozesmálo, co pak říká moderátor: "mimo to DP dnes řeší další problém, a to odstoupení ředitele" :D

Odpovědět