Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
Netuším jestli už je na intranetu v elektronický podobě, ale každopádně dřív nebo později bude. Možná ho už někdo elektronicky má a pošle, já ho zatím můžu jen oskenovat.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
mohl by mi nekdo inkriminovany novy dokument od 1.4. poslati ? dekuji.
- Bobik
- Uživatel
Taky je to určitá bezpečnostní pojistka. Spousta nových vexlí tu konstrukční rychlost vyšší už má, nicméně furt si je hážem sami. Takže např. v případě vjetí do nesprávného směru a následném střetu s protijedoucím dnes je nárazová rychlost 30km/h (chtěl jet rovně, proti hrotům tedy 15km, protisměr díky křížení taky 15km), pokud by se povolila rychlost vyšší, dejme tomu 30km/h proti hrotům přímo a 20km na křížení, tak je nárazová rychlost 50km/h. A to už je PODSTATNÝ rozdíl. Takže v tomhle světle mi ty rychlosti vůbec nevadí, byť vím že to s klidem snese větší.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stačí si přečíst nově vydané předpisy platící od 1.4 a krásně tam uvidíš, že je to již připraveno na změnu. A argumentace předpisama u drážního provozu jako zcestná? Doufám, že nejsi tramvaják.peterkostelecky píše: Argumentace předpisem je zcestná - lze do předpisu zapracovat přece výjimku (změnu) ne?
- peterkostelecky
- ovocnář
- Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=
Mám takový dotaz, na který hledám už kolik měsíců odpověď.
Když se zrekonstruovala tramvajová trať do Modřan, proč se MUSÍ v okolí obratiště dvorce snižovat rychlost na výhybkách?
Proč nešla udělat kontrukční rychlost výhybek tak aby se tam přibržďovat nemuselo? Nedávno jsem tam celý úsek projížděl a jelo se celkem ladně, ale ty Dvorce mě fakt dostaly. V dnešní době stoprocentně existují výhybky, které se dají pojížďět rychlostí 50 km/h. Když vlak jede přímím směrem, tak je přece zbytečné ho brzdit. Kdyby jel odbočným směrem, prosím, ale tohle ...
Argumentace předpisem je zcestná - lze do předpisu zapracovat přece výjimku (změnu) ne?
Když se zrekonstruovala tramvajová trať do Modřan, proč se MUSÍ v okolí obratiště dvorce snižovat rychlost na výhybkách?
Proč nešla udělat kontrukční rychlost výhybek tak aby se tam přibržďovat nemuselo? Nedávno jsem tam celý úsek projížděl a jelo se celkem ladně, ale ty Dvorce mě fakt dostaly. V dnešní době stoprocentně existují výhybky, které se dají pojížďět rychlostí 50 km/h. Když vlak jede přímím směrem, tak je přece zbytečné ho brzdit. Kdyby jel odbočným směrem, prosím, ale tohle ...
Argumentace předpisem je zcestná - lze do předpisu zapracovat přece výjimku (změnu) ne?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U mostu jsem je viděl když jsem jel do Ďáblic, když jsem jel nazpět byli naprosto totálně pryč - ráčili se vrátit, protože "někdo" je tvrdohlavý a z obav z křehkosti zůstalé špičky odmítal průjezd bez dozoru.Fořtík píše:... a tak nejprve svářeči likvidovali nějakou pseudoprasklinu bezprostředně u Čechova mostu směrem ZC, aby se pak následně přesunuli na tuto dilataci - svářeči byli na místě až po "velkém" kole na 17.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zasahovali, protože jsem to já nahlásil. Nicméně díky nedorozumění při předávání informací od jednoho k druhému a od toho ke třetímu atd. to vedlo k tomu, že moje informace byla v konečné podobě předána pouze jako prasklá kolejnice v opačném směru a tak nejprve svářeči likvidovali nějakou pseudoprasklinu bezprostředně u Čechova mostu směrem ZC, aby se pak následně přesunuli na tuto dilataci - svářeči byli na místě až po "velkém" kole na 17.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jinak včera kolem poledne zasahovali svářeči také za koncem "r" oblouku Právnická fakulta DC, odkud zmizelo kus dilatace levé kolejnice - viz příl.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Absolut
- Moderátor
U toho Koně je to už od včerejšího rána. Jezdilo se pod dohledem správy TT JDCT.
- Bobik
- Uživatel
Neboj, najdeš to určitě. Když nic jinýho, tak až se ozve PRÁSK - PRÁSK, tak budeš vědět že je to ono.

tak snad to zejtra najdu 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podobně vtipná 20 je mezi Střelničnou a Kyselovou (z.c). Taky sem o ní netušil, zvlášť, když je hned za tím přejezdem, kde jsou často nehody.Karosák píše:Porucha levé kolejnice mezi zast. Černý kůň > Belárie, na konci té rovinky. Asi to ruplo včera, či v noci, šířka praskliny (těžce odhadem 1~3 cm). Zatím to drží dvě lašny a taková svěrka. Je vyvěšena OR 20, odpoledne hlášeno generální. Ale v 60 km/h jsem si nad ránem zaklepal bačkurkama, 20 jsem fakt nečekal
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Porucha levé kolejnice mezi zast. Černý kůň > Belárie, na konci té rovinky. Asi to ruplo včera, či v noci, šířka praskliny (těžce odhadem 1~3 cm). Zatím to drží dvě lašny a taková svěrka. Je vyvěšena OR 20, odpoledne hlášeno generální. Ale v 60 km/h jsem si nad ránem zaklepal bačkurkama, 20 jsem fakt nečekal 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nebo se to vyřeší po bratislavsku
19 zpátky na Kubán, 22+26 na Radošovickou.
A nebo kalifornan za hasičárnou a druhý v zastávce
Ted dostanu na budku od MOpa. Vážně. Věřil bych při zvýšení teploty na nástup Vrchní stavby na rychlou opravu. Znalejší doplní v kolik se dá svářet a dělat opravy.
A nebo kalifornan za hasičárnou a druhý v zastávce
Ted dostanu na budku od MOpa. Vážně. Věřil bych při zvýšení teploty na nástup Vrchní stavby na rychlou opravu. Znalejší doplní v kolik se dá svářet a dělat opravy.
-
romanek763
- problémový jedinec
Dnes ráno šlehající jiskry až plameny v oblouku prasklých kolejí Na Padesátém naproti bmw. jízda tramvají v oblouku max 5km/h. vydrží ta trať do rekonstrukce?