Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.2.2012 18:08

Navíc mimo wan a nízkých KT (což jsou, zejména 2. jmenované, z tohoto pohledu nešťastně řešené vozy) mají TRAM vyznačená místa pro ZTP mezi 1. a 2. dveřmi = je totální nesmysl chtít, aby příslušní cestující stáli na úrovni těch posledních a nastupovali jimi (oni to však taky, občas s chutí, dělají a končí to jejich přiskřípnutím při vystupování - nejsou schopni na sebe ani upozornit pomocí signálu výstupu s kočárkem, respektive nikdo jim nevysvětlil, že by to, alespoň trochu uvažující, řidič správně pochopil jako požadavek delšího stanicování)!

nick
Uživatel

Příspěvek od nick » 22.2.2012 17:53

smazáno
Naposledy upravil(a) nick dne 06.4.2013 13:31, celkem upraveno 2 x.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 22.2.2012 14:45

chemik píše:a to s těma prvníma dveřma je napsaný kde? To je akorát důchodcovská úchylka. Nevim, kdo jim nakukal, že v prvních dveřích o nic řidič musí vědět...
Nevím čí je to úchylka, ale když jsem třeba já dostával před několika lety průkazku ZTP, tak ta paní co to vydávala mi říkala, že se má nastupovat pokud možno prvníma dveřmi.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.2.2012 14:27

chemik píše:a to s těma prvníma dveřma je napsaný kde? To je akorát důchodcovská úchylka. Nevim, kdo jim nakukal, že v prvních dveřích o nic řidič musí vědět...
Chceš mi jako tvrdit, že u TRAM bez kamer do salónu vidíš do 2. a dalších dveří stejně jako do 1.?
To je nesmysl!

Proto máš dle, stávající i nové, D1/2 povinnosti jako:
1.) v případě zpozorování osoby se slepeckou holí či na vozíku zastavit v zastávce - u sloupku znovu! (§33 odst.8)
2.) věnovat zvýšenou pozornost osobám s omezenou schopností pohybu a orientace (§6 odst.3), mezi něž patří i lidé slabozrací či o berlích - tedy převážně staří
- TOTO USTANOVENÍ NEMŮŽEŠ SPLNIT, KDYŽ TI NASTUPUJÍ 2. A DALŠÍMI DVEŘMI!
3.) (zejména pro egee) rozjet vlak až, když je trať volná (§33 ODST.12f) / je-li předcházející vlak v bezpečné vzdálenosti (§40 odst.4)
= 2. STANICUJÍCÍ VLAK SE NESMÍ ROZJET ZÁROVEŇ S 1. STANICUJÍCÍM!

I KDYŽ JSOU LÉKAŘSKÉ DOVEDNOSTI DNES VĚTŠÍ NEŽ V 85. ROCE, kdy se těsně před důchodem dostal mezi nevidomé můj (již nežijící) děda z matčiny strany, TAK STEJNĚ POŘÁD NIKDO NEMŮŽE VĚDĚT DNE NI HODINY, ŽE SE MEZI LIDI S OMEZENOU POHYBLIVOSTÍ ČI ORIENTACÍ NEDOSTANE SÁM - NAVÍC PŘI VYKONÁVÁNÍ (DLE POJIŠŤOVEN) RIZIKOVÉ PROFESE ŘIDIČE!
TAKŽE CHTĚLO BY TO ALESPOŇ KRAPEK LIDSKOSTI = MÍT TU POVINNOST OPAKOVANÉHO ZASTAVENÍ (NAVÍC JEN OMEZENĚ) PŘÍMO NAŘÍZENOU JE AŽ OSTUDNÉ!
Na druhou stranu není-li to osoba nevidomá, tak také by to druhé zastavení mohlo být na její požádání/mávnutí - zejména na zastávkách s mnoha projíždějícími linkami, jenže ovšem nejčastěji s omezeným pohybem jsou lidé staří a ti jsou pravděpodobně i slabozrací = spadající do skupiny se zhoršenou orientací.
Osobně tedy stavím podruhé, pokud se mi náhodou nepodaří navázat s takovou osobou (díky i pomalé rychlosti popojíždění) kontakt pomocí gestikulace, z níž pochopím, že se mnou nechce.

Fořtík: SPP DP Ostrava - v článku VII. odst.1.e) vymezují naprosto stejné požadavky pro opakované zastavení u sloupku jako v Praze!

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 22.2.2012 14:08

Jistě, musí se to řešit s rozumem. Nicméně moc pěkně to mají vyřešeno v Ostravě - mají tam napsáno "pro dvě soupravy" a nazdar bazar. To akorát my se tady hrabeme...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Tedy
Uživatel

Příspěvek od Tedy » 22.2.2012 13:24

cwapa píše:
Fořtík píše:Jistě, kdo má snahu, je obsloužen. Kdo se laxně poflakuje po zastávce zůstává na místě. Jinak zastávka je pro dvě tramvaje, máš stát tak, abys dokázal nastoupit do obou souprav a né bejt vyplesknutej u sloupku!
Jenže si vezmi, že tam bude stát osoba která má sníženou pohyblivost. Ta by měla nastupovat do prvních dveří, nebo tak nějak. No a ty zastavíš jako druhý a než se on dostane k té druhé tramvaji tak mu klidně ujedeš?
hmmm odstanicovat jako druhý současně s prvním a následně když uvidím někoho u sloupku znova zastavit ? A je zaděláno na průser , jiná situace je když se nebudu rozjíždět s prvním a uvidím někoho u sloupku ,( jak to řeší D1/2 ? ) tak jen popojedu . Jistě vozíčkář nebude parkovat u sloupku , tam jen postávají báby berlovky s taškama .Takže podle mě jediný postižený který nemám možnost vidět je nevidomý , ostatní mají volbu kde budou stát při čekání na prostředek přepravy .

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 22.2.2012 11:31

Tam bývá totiž kasička na korunu, ne? Takže o mě ví aspoň konduktér, a je to :wink:

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 22.2.2012 11:04

a to s těma prvníma dveřma je napsaný kde? To je akorát důchodcovská úchylka. Nevim, kdo jim nakukal, že v prvních dveřích o nic řidič musí vědět...

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 22.2.2012 10:02

Fořtík píše:Jistě, kdo má snahu, je obsloužen. Kdo se laxně poflakuje po zastávce zůstává na místě. Jinak zastávka je pro dvě tramvaje, máš stát tak, abys dokázal nastoupit do obou souprav a né bejt vyplesknutej u sloupku!
Jenže si vezmi, že tam bude stát osoba která má sníženou pohyblivost. Ta by měla nastupovat do prvních dveří, nebo tak nějak. No a ty zastavíš jako druhý a než se on dostane k té druhé tramvaji tak mu klidně ujedeš?

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 22.2.2012 1:31

to je to, co řikám, ale nikdo mě neposlouchá

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 22.2.2012 1:04

Jistě, kdo má snahu, je obsloužen. Kdo se laxně poflakuje po zastávce zůstává na místě. Jinak zastávka je pro dvě tramvaje, máš stát tak, abys dokázal nastoupit do obou souprav a né bejt vyplesknutej u sloupku!

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.2.2012 0:36

chemik: Teď si trochu odporuješ - píšež, že na "M"lince na dobíhače nečekáš, ale na Vršovickém nám. si byl o interval pozdě jen kvůli dvěma čekáním!
No asi to spíš bylo tak, že si se naučil na "M" lince na dobíhače nečekat, protože, když si původně dělal opak, tak tě natotata dojelo následující pořadí.
S tímto na 1000% souhlasím.
Jenže člověk již před započetím stanicování vyčkávající na zastávce - byť mimo úroveň stanicujícího vlaku (či vystoupivší z dalšího souběžně stanicujícího vlaku) NENÍ DOBÍHAČ a i s "M"linkou je potřeba jej obsloužit!

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 22.2.2012 0:04

to je možné. Ale jak jsem napsal - na metrolinkách nečekám. Tuhle jsem měl 22 a vyjížděl z Hostíku. Počkal jsem na dobíhající pani a už jsem byl o 20 vteřin pozdě. Na výjezdu na povrch mi utekly světla. Pak ještě jedny. Na Radošovický jsem opět počkal na dobíhače. Nacpala se předemě 19. No a na Průběžný jsem před sebe chytil 7, na Kubáni 24. No a než jsem dojel na Vršovický náměstí, měl jsem za sebou další pořadí. A to jsem počkal jenom na 2 dobíhače... Co k tomu dodat?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 21.2.2012 23:39

chemik: Pak se taky dostaneme k tomu docela známému vtipu jak cestující nadáva na řidiče, že jede o 3 minuty dříve a řidič odpoví, že je o dvě kola zpožděný. :lol:

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 21.2.2012 23:22

9001: a co když je ta tramvaj 10 minut zpožděná? Né, věř tomu, že stížnosti na ujetí jsou ve výsledku vyhodnoceny jako liché

Odpovědět