Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od 9001 » 25.2.2012 17:32

TJ: Tak ono nemusíme daleko. Služební jízda, manipulační jízda, zkušební jízda jsou taky přes celý transparent, přitom taky mají svoje číslo linky.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 25.2.2012 16:39

A co takhle dřívější nápisy "Cvičná jízda" přes celý transparent ?! Neumí se náhodou pole "cíl" ukázat přes celý displej na úkor linky, já sázím na to že umí a jestli ne, nebude velký problém to palubák naučit.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.2.2012 16:17

Bobik: 100% pravda - ovšem přemýšlím, jak toho dosáhnout, když číselné pole je vázáno na kód "ORIENTACE", ale ta ostatní plocha, zvuk a vysílaný signál pro ROV na kód "HLÁSIČ".
Ale asi by to jít mělo - když se např. na Hercovce/Stírce (dočasné) dokázaly odhlášením zastávky přehodit kódy na jinou linku (vyměnily se na panelech nejet cíle, ale i čísla -např.14/24 a 17/10) = každá linka by dostala přiřazen automatickej kód naskakující do obou "řádků/políček" po odhlášení výstupní a ten by se zase po dalším odhlášení změnil na původní linkový.
PS: Na upozorňovací hlášení "za minutu odjezd z konečné" by to mít vliv nemělo, protože to není vázané na ani jeden z uvedených kódů, ale na přihlášení TRAM do systému = data zadaná do třetího "řádku/políčka" 3(linka)/4(depo)12(pořadí)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 25.2.2012 15:59

No což o to, nápis dobrej, ale mělo na tu dobu co svítí zmizet čislo linky, protože jak známo lidi koukaj hlavně na linku a nějakej nápis vedle 99,9% z nich naprosto nezajímá.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 25.2.2012 14:53

Díky za to, že v Na znamení jsou fotky nápisů Nenastupujte.
Osobně jsem měl radost, že jsme z Brna převzali dobrou věc, ale bohužel opět polovičatě... Osobně mi to přijde jako dost nevyrazné a lechce přehlédnutelné...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 25.2.2012 13:46

Potvrzuji: Apex vesele hlásí předjetí, i když jsem 2 minuty pozdě, ale na Dorisu je to správně.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.2.2012 12:38

S blbnutím APEXu ohledeně "P" mám poslední dobou (od Vánoc) problémy často (ne však vždy) na NBS ZC - jsem sám či jsou i jiní?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 25.2.2012 11:53

9001 píše:Nikde jsem nenapsal, že vlak byl označen špatně. Pouze to bylo poprvé co jsem viděl takhle označený vlak s BUSE. To nastala nějaká změna v oficiálních papírech DPP a nebo to byl aktivista?
Zřejmě aktivista, ale je to stejné, jako když si tam my frkneme Strašnickou, či Solidaritu. V rozporu s D1/2 to není (viz. příslušný odstavec současné i nadcházející verze), vždyť i na přehazkách to tak je, jak připomněl Pepa, nicméně já tak nečiním jednak proto, že to vevnitř nežvaní: Vlak jede do vozovny... a potom se může vždy najít nějaký mamlas, co si bude stěžovat.
Jinak k NENASTUPUJTE bych měl technickou. Jako APEXový hračička, jsem s tím v zásadě spokojen, vhodné mi to přijde hlavně při zátahu, resp. v případech, kdy jsou cestující vysypáváni v nácestné zastávce. ALE! V tomto týdnu jsem měl tu čest se s tím setkat jen na pár našich T6kách a nápis NENASTUPUJTE zůstává na zadních vozech v soupravě viset až do odhlášení nástupní zastávky :? A to se mi nelíbí, neboť cestujícím je nabídnut k nástupu špatně označený vůz. Jaké máte zkušenosti vy ostatní? Dělají to i jiné dvojice? Já to řeším s Mattoni, tedy ohlásím nástupní a pak se přes "poloha" vrátím, a nebo vyhlásím nástupní při najíždění k označníku Z:idea:
Edit: Aha, už se řeší, pardon.
A k tomu, že blbne nová verze...nevím co přesně, ale včera mi 8634 na Hlaváku DC hlásila vždy P<5 sec (poprvé jsem se lekl, že jsem si to neohlídal ale podruhé jsem měl vždy -0:10~-0:20 a vypsal stejně P) a příští KB Poštovská místo NR. Ale pak v DORISu na vozvně jsem koukal a čidlem jsem byl odchycen správně a červený jsem nebyl...

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 25.2.2012 11:14

Bratři jak se patří, mezi váma si připadám jako docela malej kluk, ač mám skoro 2 metry a 125.- Kg :)

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 25.2.2012 4:47

Potkali jsme se xkrát, dokonce ve výpravně ;)

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 25.2.2012 0:13

Chemik: Tak to jsme se potkali, mám na 3 také samsuga, 8304+8305.
NENASTUPUJTE neumí :)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.2.2012 23:29

minarjo: 15 -20s? U mne (naučeného tou Březiněveskou) naprosto OK - odhlašuji ihned při rozjezdu z odstavné koleje (zpravidla po ozvání se z APEXu ženským hlasem "za minutu odjezd z konečné") a než najedu do zastávky, tak uběhne alespoň 30s!

minarjo
Uživatel

Příspěvek od minarjo » 24.2.2012 23:04

MM-M: Bohužel dnes jsem si na lince 12 s dvojicí RP experimentálně ověřil, že na zadním voze se NENASTUPUJTE na novou konečnou přepíše až za cca 15-20s od odhlášení nástupní zastávky, a to není ideální, to už s vozem bude většina řidičů často pryč z nástupní zastávky a dle nového tedy bez cestujících toužících po přepravě zadním vozem, pokud by nápis na něm brali vážně a nevšimli si správného na voze prvním :) .
A že to zatím některé vozy neumějí je normální, oficiálně to všechny mají umět až od pondělí a např. u nás v HL má SW zatím přehráno tak půlka vozů (už jsem to viděl i na nějakých KT8N)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.2.2012 22:56

minarjo píše:... Všiml jsem si toho jak u dvojic T6 tak T3RP, čili ne náhoda ale chyba, no...ale cestující to u zadního vozu může v nástupní zast.mást.
V případě mém (i některých dalších kolegů) nemůže - odhlašuji nástupní dříve než do ní najedu (např. s 24 na Březiněveské kvůli kontaktu ROV na jejím začátku to ani jinak nejde) = pro mne nejlepším řešením je, aby se vždy "NENASTUPUJTE" zobrazovalo do odhlášení nástupní!

PS: Nejen včerejší, ale ani má dnešní souprava RP to stále vůbec neuměla.

minarjo
Uživatel

Příspěvek od minarjo » 24.2.2012 22:48

ad chemik,Fořtík: ano toto je chyba nové verze SW APEXu, že po cca 40 vteřinách od vyhlášení výstupní zastávky se nápis NENASTUPUJTE nahradí druhou konečnou pouze na prvním voze, na zadním NENASTUPUJTE zůstává až do další aktualizace obsahu BUSE (což je při průjezdu zastávkovým čidlem či pár vteřin po vyhlášení nástupní zastávky). Všiml jsem si toho jak u dvojic T6 tak T3.RP, které již nový SW mají nahraný, čili ne náhoda jen pro nějaké dvojice, ale chyba, no...ale cestující to u zadního vozu může v nástupní zast. mást.
Pokud někdo máte kontakt na autora SW pro APEX (sám nevím kdo to dělá), tak mu tuto chybu předejte, díky.

Odpovědět