Můžete namítnout, že je to asi zbytečné řešit, když takové místo v kolejové síti nemáme, ale když je uvedeno A, mělo by k tomu být i B.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
V kapitole o jízdě přes výhybky je vždy uvedená rychlost při jízdě do/z přímého směru/odbočky, ovšem s dodatkem "...není-li návěstí dovolena rychlost vyšší." A máme takovou návěst
Já jsem teda nikde v příloze nic nenašel. Představoval bych si to takto, případně v modré verzi 
Můžete namítnout, že je to asi zbytečné řešit, když takové místo v kolejové síti nemáme, ale když je uvedeno A, mělo by k tomu být i B.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Zde vytažené z PDF čistopisu nové D1/2:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Existuje už někde vyobrazení? Spíš mě to zajímá.
Faktem je, že nová návěst praští do očí. Takže ve své podstatě máš pravdu.
Jedna rýpavá. Zkus jet po D1. To je taky v poslední době les omezení rychlostí
Faktem je, že nová návěst praští do očí. Takže ve své podstatě máš pravdu.
Jedna rýpavá. Zkus jet po D1. To je taky v poslední době les omezení rychlostí
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A, 9001: Ani von Špilberk natož já jsme s předvěstí nevymýšleli vymyšlené, snažili jsme se (tak jako OO v minulosti již několikrát, ale neúspěšně) přispět k dotlačení DP zavézt předvěst inspirovanou "velkou dráhou" - až jsme se oba divili, tentokrát se to povedlo (asi díky zvolené taktice nenavrhout přesně co požadujem, ale víc a DP to stáhne na pro nás přijatelný kompromis).
Žel ještě musíme měsíc vydržet do uvedení v praxi.
Druhá možnost pozvolného snižování OR inspirovaná u IAD má nevýhody - už v těch (či díky nim) současných "lesech OR" (např. Libeňák či Hostivař) OR menší, větší a tak dokola by to udělalo naprostý maglajs.
Žel ještě musíme měsíc vydržet do uvedení v praxi.
Druhá možnost pozvolného snižování OR inspirovaná u IAD má nevýhody - už v těch (či díky nim) současných "lesech OR" (např. Libeňák či Hostivař) OR menší, větší a tak dokola by to udělalo naprostý maglajs.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Naprostý souhlas s Absoultem. I na metru je postupné snižovaní rychlosti. Proč vymýšlet vymyšlené.
- Absolut
- Moderátor
Já myslim, že by pro začátek nebylo špatný zavést progresivní pokles OR jako píše von Špilberk. Na dálnici taky bývá třeba 100 - 80 - 60 postupně za sebou a ne rovnou 60.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Š: k bodu 4) (Já jsem to tu ještě nenapsal?) Dle info z OO - DP slíbil, že předvěstní trojúhelník OR bude svou velikostí vycházet z návěsti stavěcího trolejového kontaktu, jenž je na čtvercové tabulce 300x300mm (OR jsou na obdélníku 200x300mm).
Protože na předvěsti je uvedena jen desítková číslice (1 či 2 nebo 3) rychlosti následující OR, tak by to mělo znamenat, že bude větší než na samotné OR.
PS: Já přiznávám, že tu číslici a vyvěšování předvěsti v případech snížení místní traťové rychlosti o 30 a více km/h jsem do mnou vypracované grafické podoby vložil na tvůj návrh.
Jak vidno byl tvůj nápad přijat DP kladně a použit do tvaru běžné železniční rychlostní předvěsti - aby tím velikostně menší TRAMvajová předvěst byla co nejvýraznější.
Protože na předvěsti je uvedena jen desítková číslice (1 či 2 nebo 3) rychlosti následující OR, tak by to mělo znamenat, že bude větší než na samotné OR.
PS: Já přiznávám, že tu číslici a vyvěšování předvěsti v případech snížení místní traťové rychlosti o 30 a více km/h jsem do mnou vypracované grafické podoby vložil na tvůj návrh.
Jak vidno byl tvůj nápad přijat DP kladně a použit do tvaru běžné železniční rychlostní předvěsti - aby tím velikostně menší TRAMvajová předvěst byla co nejvýraznější.
-
von Špilberk
- Uživatel
K předvěsti: Klidně se hlásím k tomu, že jsem jeden z lidí mimo odbory, který říkal panu MMM, že by měly být předvěsti zavedeny. Jak by se už hodila v Modřanech (OR20 Černý kůň - Belárie). Musím říct, že nevím, jak bych tam poprvé projel, kdybych o ní nevěděl z TF.
A pár poznámek.
1. nechápu, proč o 2 dráty dřív nemohli pověsit OR40, udělala by stejnou službu
2. na dřívějších školeních se mluvilo o zvýrazňování OR žlutým reflexním okrajem. Takou OR si pamatuji jen jednu, byla u Přístaviště.
3. srovnejte velikost značky OR např. se sekcí nebo s S49. Vyloženě platí, že velikost značky je nepřímo úměrná důležitosti sdělení.
4. neví někdo, jak bude velká ta předvěst? Na školení to nevěděli.
A pár poznámek.
1. nechápu, proč o 2 dráty dřív nemohli pověsit OR40, udělala by stejnou službu
2. na dřívějších školeních se mluvilo o zvýrazňování OR žlutým reflexním okrajem. Takou OR si pamatuji jen jednu, byla u Přístaviště.
3. srovnejte velikost značky OR např. se sekcí nebo s S49. Vyloženě platí, že velikost značky je nepřímo úměrná důležitosti sdělení.
4. neví někdo, jak bude velká ta předvěst? Na školení to nevěděli.
Ony totiž už i ty "mladé" panely začínají vykazovat chyby svých starších bratrů, takže bych řekl, že vaše úvaha nebude daleko od pravdy.MM-Mikulovsky píše:9001: Naprosto 100% souhlasím (byť s tou houpačkou záleží na voze a rychlosti) a připojuji se tedy k dotazu.
Respektive z informací v posledním DP-K mám podezření, že plán byl záchranná nouzová oprava na 3 max. 5 let, po nichž se už vyplatí poslat "do kytek" i ještě poměrně mladé, nyní nedělané, dosud kvalitní krajní krátké úseky v zastávkách. Může někdo potvrdit?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Naprosto 100% souhlasím (byť s tou houpačkou záleží na voze a rychlosti) a připojuji se tedy k dotazu.
Respektive z informací v posledním DP-K mám podezření, že plán byl záchranná nouzová oprava na 3 max. 5 let, po nichž se už vyplatí poslat "do kytek" i ještě poměrně mladé, nyní nedělané, dosud kvalitní krajní krátké úseky v zastávkách. Může někdo potvrdit?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Úplně na začátek bych rád poděkoval za krásnou stránku o opravě Rašínova nabřeží.
Včera jsem měl možnost se svést po opravené trati na Rašínově nábřeží a osobně mi to přišlo jako slušná houpačka.
Další věc co mě docela zajímá. Životnost uválcovaného šteřku a klasického asfaltu. A taky mě zarazilo pokládání panelů na sníh. To se nikdo nebál až si to sedne?
Spíš se ptám, než že bych kritizoval a rád se nechám poučit.
Včera jsem měl možnost se svést po opravené trati na Rašínově nábřeží a osobně mi to přišlo jako slušná houpačka.
Další věc co mě docela zajímá. Životnost uválcovaného šteřku a klasického asfaltu. A taky mě zarazilo pokládání panelů na sníh. To se nikdo nebál až si to sedne?
Spíš se ptám, než že bych kritizoval a rád se nechám poučit.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petrpes: Ovšem 15T je delší než 2xT = stačí i 1 (max. 2) ze tří vlaků a už se na kolej všechny celé nevlezou = oddělení jízdních řádů by si mělo dávat větší pozor, jak navrhuje průjezdy obratišti (např. "Zbožňoval" jsem o víkendu Březiněveskou s 24 - vždy nařízen VJŘ průjezd vnitřní, ale přitom 3. vlak přijížděl oficiálně do obratiště dříve, byť jen o chvilku, než 1. odjížděl a kolej je jen na 2. Někdo mne tvrdil, že to již změnili, ale sám jsem tam o víkendu dlouho nebyl, tak to nevím 100%.)
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V Modř. na vnitřní se dá s T3 umístit námezník až k sloupku za I. dveřma.
Pak se v poho. vesly 3 dvojice a výhybka odblokovala.
Teď už je tam to blokování lepší, na klapačky odblokovával až druhej PTG dvojic.
To platí pro celou Prahu.
Pak se v poho. vesly 3 dvojice a výhybka odblokovala.
Teď už je tam to blokování lepší, na klapačky odblokovával až druhej PTG dvojic.
To platí pro celou Prahu.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Š, VT: Až kvůli uvedenému chování kolegů nebudete moci s dalším vlakem vjet do obratiště, tak je varujte, že tím porušili (novou) D1/2 §32 Zastavování vlaků odst.3 "Při zastavení v obratišti je nutné plně využívat jeho kapacity s ohledem na momentální potřebu, zejména ve vztahu k přijíždějícím vlakům. Stojící vlak nesmí bránit vlakům vyjíždějícím z obratiště nebo vlakům jedoucím po souběžných kolejích." = když kvůli jejich chování jiný vlak zavčasu neodjede z obratiště, měl by je čekat postih!
PS: Řekněte jim ještě, že námezník nekouše a tedy se jej bát nemusí!
PS: Řekněte jim ještě, že námezník nekouše a tedy se jej bát nemusí!
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejraději to dělají to koko z nejmenované vozovny (2) s vozy 8414 - 8555 na lince 17. Ale nikoho nejmenuju.