Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Preference / antipreference MHD
MM-Mikulovsky: To SH byl jen příklad, samozřejmě jsou i jiné, lepší a rovněž oficiální podnikové cesty, které uvádíš. Hlavní podstata mého příspěvku byla v tom že fórum, ač často čteno zodpovědnými osobami, nechce a nemůže suplovat oficiální postupy. A i Tvůj postup "nahlásím OO" považuji za lepší, než "napíšu někde fňuk na nějaký internet", koneckonců právě OO by mohla v ideálním případě třeba i vědět, jak a kam se má daná informace dodat.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Absolut: Napsat SH na co/koho - jako řidič na PD, za nekonání ohledně radiostanicí nahlášené závady?
Páč na stav TT, se dle jedné vnitřní normy vydané JŠ ještě z pozice ved. JDCT SH nepíše - možno podat písemně "interní sdělení", přímo odpovědným.
Ovšem komu a co? Jako řidič to nevím!
A je nepsaným pravidlem, že řidiči na PD (tak jako DK - dopravní kontrolu) SH nepíšou, pokud vyjímečně učiní opak, tak se jim to v nějaké podobě vrátí jako bumerang (když né přímo SH, tak se vyrojí stížnosti cestujících, mnohonásobné kontroly DK ...)!
Já osobně, v případě viditelného neřešení nahlášených závad (TT na PD, TRAM - zaps. voz. knize) informuji OO a ona se snaží méně či více oficiálními cestami věc ověřit a v případě oprávněnosti urgovat její nápravu u přímo odpovědných (jenž znají díky různým komisí - technické, provozní).
Páč na stav TT, se dle jedné vnitřní normy vydané JŠ ještě z pozice ved. JDCT SH nepíše - možno podat písemně "interní sdělení", přímo odpovědným.
Ovšem komu a co? Jako řidič to nevím!
A je nepsaným pravidlem, že řidiči na PD (tak jako DK - dopravní kontrolu) SH nepíšou, pokud vyjímečně učiní opak, tak se jim to v nějaké podobě vrátí jako bumerang (když né přímo SH, tak se vyrojí stížnosti cestujících, mnohonásobné kontroly DK ...)!
Já osobně, v případě viditelného neřešení nahlášených závad (TT na PD, TRAM - zaps. voz. knize) informuji OO a ona se snaží méně či více oficiálními cestami věc ověřit a v případě oprávněnosti urgovat její nápravu u přímo odpovědných (jenž znají díky různým komisí - technické, provozní).
když jsme u preference: na mostě legií dc je jízda po kolejích a auta už se před křižovatkou nevrací (resp. nechtějí vracet) do svého pásu. výsledek: tramvaj čekající i dva cykly kvůli autům odbočujícím vlevo na smetanovo nábřeží. nebylo by možné auta jasným značením vymístit z tram pásu a poslat tam, kam patří? vždyť na mostě jsou neustále příslušníci MP. vidím je každé ráno cca uprostřed mostu na chodníku zc. co tam dělají? chytají cyklisty na chodníku, nebo snad neposlušné chodce?
- Absolut
- Moderátor
Přimlouval bych se za kolegu Grossáka. Cokoliv, co má vyvolat nějakou reakci v DP, by se mělo podnikat cestami k tomu určenými - to jest pro pracovníky DP hlásit na dispečink, poslat SH apod. a pro veřejnost zase zavolat na infolinku, napsat podnět na dpp.cz apod. Tohle fórum, přestože ho spousta lidí ze zodpovědných pozic v DP čte (resp. nechává si číst) nemůže suplovat oficiální cesty v otázkách, kdy se jedná o lidskou práci, kterou je třeba vykonat a kterou právě některá složka DP musí zadat, provést a vykázat že se provedla a proč. Já vím, že je mnohem jednodušší napsat cokoliv jenom sem. Jenže soukromé fórum ve veřejné sféře internetu může sice možná napomoci, ale nemůže nic úplně suplovat, to si prosím všichni uvědomte.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto výstižnéMOp píše:Zakladni predpoklad ale je, ze dispecink ridici uveri a informaci preda dal.. Bohuzel nektere zkusenosti ukazuji, ze zverejneni zde je daleko ucelnejsi.Grossák píše: Prosím hlásit tyto jasné závady přímo na dispečink. Rychleji se tím docílí nápravy a ušetříte čas a starosti sobě, kolegům a cestujícím.
- ovšem nechci některým aktivním dispečerům křivdit
- kéž bych jako řidič viděl s kým z nich jednám a podle zkušeností s jednotlivými z nich se zařídil
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zakladni predpoklad ale je, ze dispecink ridici uveri a informaci preda dal.. Bohuzel nektere zkusenosti ukazuji, ze zverejneni zde je daleko ucelnejsi.Grossák píše: Prosím hlásit tyto jasné závady přímo na dispečink. Rychleji se tím docílí nápravy a ušetříte čas a starosti sobě, kolegům a cestujícím.
Je údajně opraveno. Prosím hlásit tyto jasné závady přímo na dispečink. Rychleji se tím docílí nápravy a ušetříte čas a starosti sobě, kolegům a cestujícím.Bobik píše:Zřejmě špatnej přihlašovací kontakt pro tram do SSZ na konci zast. Malý Břevnov DC (u školy), kdy se jede z centra. V noci tam svítí trvale červená/stůj a teprve přihlášením se přepne na zelenou/volno. Do centra funguje dobře, z centra mě vždycky muselo vysvobodit nějaký auto. Tipuju na špatnej přihlašovák, protože mi to i hodilo drze na stůj před očima, když auto bylo o trošku rychlejší (noční 40).
- Bobik
- Uživatel
Ano, v noci z Ne na Po to již šlapalo perfektně. Též děkuji.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Určitě mockrát děkujeme i za ten zájem o problém 
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, že na Pavláku byl problém v koordinační vazbě (komunikaci s HDŘÚ), jakoby se křižovatky v čase rozcházely stále více. V neděli snad mělo být odstraněno.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže potvrdím Bobika postřehem z dneška, bylo to snad ještě rozhozenější než včera, SSZ šla přesně proti sobě! Dolů lze odparkovávat, nicméně nahoru je pomalu skutečně pomalu a to se mi bohužel se zrychlem na jeden nášlap nedařilo. Takže Pavlák je nyní skutečně za dva bludišťáky
Jinak mne taky napadlo, jak by to vypadalo se Štěpánskou, nebýt té hluché 30. Ale jak říkám, ta je tak nějak uprostřed, její cyklus je čitelný, takže si lze odshora více či méně přibrzdit, aby člověk eliminoval nutnost zastavení, odspoda, to lze zase vyřešit flexibilní dobou stanicování. U Ignáce nevím, s čím to koordinovat odshora, protože tam je KB, ale odspoda určitě se SSZ na Karláku, protože tam podle mě proklouzne tak maximálně každá 10. myš a to se ještě nesmí nikdo dívat 
Jezdil jsem tam v pátek odpoledne a neměl šanci to projet najednou.trainzjohny píše:Od kdy prosimtě ? I po úpravě celých SSZ stále bez problémů většina tramvají na obou křižovatkách projela najednou...
- Bobik
- Uživatel
Dneska v noci IPP totálně rozhozená, nedalo se projet naráz nahoru ani dolu.
Při jízdě zespodu nejdřív utečou horní světla, pak padnou ty dolní. Pokud se jede dolů, musí se (ze zastávky) rychle projet horní (aby neutekly, svítí krátce) a pak plížit aby spodní padly do jízdy.
P.S. To se tam v noci nemůžou nechat ty světla svítit chvíli dýl? Při té frekvenci jaká tam panuje? Beztak tam projedou +/- naráz 2 vozy nahoru, 2 vozy dolů, pak se čtvrt hodiny nic neděje a situace se opakuje. A těch pár aut to taky nevytrhne.
Štěpánská - dolů skoro vždy stůj, tam se zřejmě nepočítá s tou dlouhou 30 u školy pro hluchoslepý (nemá dodat. tabulku, takže platí furt). Nahoru to bylo na 1/2 cyklu IPP, jednou navázalo, jednou ne (dalo se ale už z dálky odhadnou, do čeho ses trefil). Teď je to víceméně stejný, až na detail že při návaznosti buď mírně překročím noční 40 a projedu těsně na stůj na spodní IPP, nebo dodržím rychlost a uteče mi to.
Dřív dolů buď člověk ten 1/2cyklus trefil, nebo netrefil. Ale většinou (možná díky tý 30) jo.
Karlák - u kostela jsem to teď nepobral. Dřív to bylo tak, že pokud vyrazím ze Štepánský "načas" (do 5s), u kostela tipťop projedu, odstanicuju a padá Karlák do Lazarské, teď je to tak že u kostela buď nestihnu (už svítí stůj), nebo stihnu naprosto v pohodě ale utíká Karlák těsně se zastavením v zast.
Při jízdě zespodu nejdřív utečou horní světla, pak padnou ty dolní. Pokud se jede dolů, musí se (ze zastávky) rychle projet horní (aby neutekly, svítí krátce) a pak plížit aby spodní padly do jízdy.
P.S. To se tam v noci nemůžou nechat ty světla svítit chvíli dýl? Při té frekvenci jaká tam panuje? Beztak tam projedou +/- naráz 2 vozy nahoru, 2 vozy dolů, pak se čtvrt hodiny nic neděje a situace se opakuje. A těch pár aut to taky nevytrhne.
Štěpánská - dolů skoro vždy stůj, tam se zřejmě nepočítá s tou dlouhou 30 u školy pro hluchoslepý (nemá dodat. tabulku, takže platí furt). Nahoru to bylo na 1/2 cyklu IPP, jednou navázalo, jednou ne (dalo se ale už z dálky odhadnou, do čeho ses trefil). Teď je to víceméně stejný, až na detail že při návaznosti buď mírně překročím noční 40 a projedu těsně na stůj na spodní IPP, nebo dodržím rychlost a uteče mi to.
Dřív dolů buď člověk ten 1/2cyklus trefil, nebo netrefil. Ale většinou (možná díky tý 30) jo.
Karlák - u kostela jsem to teď nepobral. Dřív to bylo tak, že pokud vyrazím ze Štepánský "načas" (do 5s), u kostela tipťop projedu, odstanicuju a padá Karlák do Lazarské, teď je to tak že u kostela buď nestihnu (už svítí stůj), nebo stihnu naprosto v pohodě ale utíká Karlák těsně se zastavením v zast.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, při krátkém cyklu se mi to stalo dnes a možná ještě v týdnu při ranním výjezdu, kdy to ještě běží nakrátko. A ano, odspoda lze, ale pomalu. Toť můj postřeh.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Karosák: Takže pokud si totéž nezaznamenával v předchozích týdnech, znamená to, že do toho někdo hrábnul. Když jsem tam byl, běžel tam pevný cyklus, tj. od detekce se problémy odvíjet nemohly. Tj. problém bude v nasazeném programu délky 60 s, který se tedy pro vzájemnou koordinaci nějak nepovedl. Bude třeba vypátrat, kterej z nabídky programů tohle páchá. Jinak budou zase hasiči nebo cokoliv jiného brzo na boku vedle roháku Sokolský... Zdola by se mělo dát projet, ale tam se naopak musí projíždět náměstím pomalu...