Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
Nevidím důvod, proč by nešlo k té licenci vydat dodatek o změně názvu. Na rozsahu licence, tj že přepravce může tudyma vozit kaštanstvo za dotovanou cenu, to nic nemění. I kdyby to nějaký troll napadl, tak to soud smete s poukazem na to, že tím ničí práva, obchody atd. nebyly dotčeny.
-
gabuliatko
- Uživatel
byli mi jedním dopravcem vysvětleno, že přesný název zastávky je součástí licence a tak změna z Nám. na nám. je mission impossible
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji nechci. Zrovna toto je docela špatný příklad. U tramvají se zastávka jmenuje Slovany, náměstí Milady Horákové (v idosu Slovany, n. M. Horákové), u trolejbusu Náměstí M. Horákové a pro busy Nám. M. Horákové. Byl zde pokus o prejmenovani vsech zastavek na jednotny nazev a skoncil fiaskem a neuspechem.9001 píše:A nebo plzenský styl. Slovany, náměstí Milady Horákové .
Jsem jednoznacne za Sidliste Petriny dle vzoru Barrandova, Dablic, Hloubetina, Modran a Rep.
Dobrý nápad, na čelní transparent by mělo přijít krátké výstižné slovo. Čím víc písmenek, tím nečitelnější. Zbytek názvu může být jen v JŘ.9001 píše:Osobně se mi v tomhle líbil bratislavský styl. Doubravka září na čele, ale zastávka se jmenuje nějak u kříže nebo tak nějak...
A nebo plzenský styl. Slovany, náměstí Milady Horákové .
Pak Vám musí vadit také tyto zastávky:XSC píše:Sídliště ne. Střed sídliště je tam, co bude nová stanice metra, ne na konečné.7105 píše:Mně by se nejvíc líbílo zachovat současný stav. V případě nějakých derivátů bych preferoval Sídliště Petřiny. Na Petřinách mi zní nějak divně...
Taky by to mohla být Smyčka Petřiny
Sídliště Modřany - centrum sídliště je někde u polikliniky
Sídliště Barrandov - centrum sídliště je na Chaplinově náměstí
Sídliště Řepy - centrum sídliště je na Slánské
Sídliště Ďáblice - centrum sídliště je na Ládví
V názvu Sídliště Petřiny nevidím jakýkoliv problém. Je to výstižné a každý ví, kde Petřiny leží. Ponechat stávající zastávku OD Petřiny u stanice metra Petřiny je nesmysl. Zastávka tramvaje u metra by měla nést stejnojmenný název co stanice metra. Výjimky mohou být, pokud existuje paralelní zastávka kousek dál (Vítězné náměstí, Moráň, Na Knížecí, Palackého náměstí atp.).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně ne Heyrovského náměstí. To opravdu nilkomu nic kromě místních neřekne.
Sídliště Petřiny bych viděl jako reálné. Na Petřinách taky nic moc.
Osobně se mi v tomhle líbil bratislavský styl. Doubravka září na čele, ale zastávka se jmenuje nějak u kříže nebo tak nějak...
Sídliště Petřiny bych viděl jako reálné. Na Petřinách taky nic moc.
Osobně se mi v tomhle líbil bratislavský styl. Doubravka září na čele, ale zastávka se jmenuje nějak u kříže nebo tak nějak...
Sídliště ne. Střed sídliště je tam, co bude nová stanice metra, ne na konečné.7105 píše:Mně by se nejvíc líbílo zachovat současný stav. V případě nějakých derivátů bych preferoval Sídliště Petřiny. Na Petřinách mi zní nějak divně...
Taky by to mohla být Smyčka Petřiny
Mně by se nejvíc líbílo zachovat současný stav. V případě nějakých derivátů bych preferoval Sídliště Petřiny. Na Petřinách mi zní nějak divně...OMH píše:V tomto případě je to přeci jedno. Petřiny nejsou čtvrť, jen sídlištní celek. Osobně název Na Petřinách se mě nejvíce zamlouvá.DavidD píše:Konečná Petřin[*]y ale leží podle mě už na katastru Veleslavín..
V tomto případě je to přeci jedno. Petřiny nejsou čtvrť, jen sídlištní celek. Osobně název Na Petřinách se mě nejvíce zamlouvá.DavidD píše:Konečná Petřiny ale leží podle mě už na katastru Veleslavín..
Cestující obvykle jede do Petřin a ne do katastru. Katastry se stanovily kdysi podle toho, že se někde krčila víska, tak kam až sahaly polnosti jejích obyvatel. Když tam mezitím vyrostla fungl nová čtvrť, tak je z katastru jen formální čára na mapě.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Např. Vozovna Vokovice či Krematorium Strašnice (ani Holešovické výstaviště) také neleží v katastrech uvedených názvů!DavidD píše:Konečná Petřiny ale leží podle mě už na katastru Veleslavín..
Konečná Petřiny ale leží podle mě už na katastru Veleslavín..MM-Mikulovsky píše:A já si trvám na mém návrhu nového názvu oné TRAM konečné "Na Petřinách", páč má dvě výrazná +:DavidD píše:Než Sídliště Petřiny bych spíš použil přesný název Heyrovského náměstí..
1.) v názvu zůstane patrná čtvrť (a až na Čechovo a Kubánská nám. či Spojovací - jež by měla být spíš Jarov, všechny konečné nazýváme podle čtvrtí, případně ulic odvozených od jejich názvu)
2.) ze všech návrhů je nejkratší (a to i když jeden z dalších zkrátím na "Heyrovského nám.")
Název konečné zastávky by měl být obecnější, vždyť to svítí na čele jako orientace. Pro někoho v centru je podstatné, že to jede na Petřiny, tamní místopis kvůli tomu studovat nebude. A k tomu třeba nějaký přídomek, který se bude jen hlásit, ale na displej ať ho necpou, aby to bylo čitelné.
Zastávka u metra by se klidně mohla jmenovat stále stejně OD Petřiny, přestup na metro se tam vyhlásí a název je v tom taky.
Zastávka u metra by se klidně mohla jmenovat stále stejně OD Petřiny, přestup na metro se tam vyhlásí a název je v tom taky.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mohlo, ale:MOp píše:MMM, proc by to nemohlo byt Sidliste Petriny?
1.) je to delší
2.) kolem samotné konečné jsou rodinné domy - sídliště je spíše v okolí nynějších zastávek OD Petřiny a Větrník
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
MMM, proc by to nemohlo byt Sidliste Petriny?