Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od thriller2 » 25.3.2012 7:32

Beeru to tak, že kdybych tam seděl celý den, tak bych viděl buď za a) že to byla neopakovaná situace, nebo za b) že to dělá řekněme 1/3 řidičů. A tak mi přijde blbé/nespravedlivé psát stížnost na konkrétního řidiče, když se za a) jednou spletl a vícekrát už nepochybil nebo za b) to dělá víc řidičů a já nabonzuju zrovna jen jednoho.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.3.2012 23:46

thriller2: A bohužel tenhle český přístup je naši zkázou. Být si to nechal i na tom Čechově náměstí, pak to necháš i na Dlážděné atd. Já celkem chápu, že nechceš být udavačem, ale tohle je porušování pracovní kázně a nezastavení na zastávce je docela problém. Tohle je potřeba vymítit.
Osobně je mi jedno, když má řidič otevřenou kabinu v horku, jestli má rozepnuté dva knoflíčky místo jednoho a spousta dalších věcí, ale za telefonování za jízdy, nezastavování na dočasné zástávce bych je odměnil...

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 24.3.2012 20:32

U nich to nechám být, když si toho zde někdo všimne a vyvodí z toho důsledky, ok, když ne, tak taky ok. Já jsem se ze zlosti vykecal. Ale uvažuju o zaslání nějakého obecnějšímho upozornění na DPP.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.3.2012 20:27

thriller2: Poslat na DPP at je "odměni". Jiný postup asi nepomůže.

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 24.3.2012 20:05

Když se tu nedávno mluvilo o nezastavování řidiču na Čechově náměstí při tehdejší jedné výluce, doufal jsem, že to byl ojedinělý případ a že se nic podobného už nebude pakovat. Ale ono ne. Při dnešní výluce v Modřanech řidiči zvesela ignorovali zastávku Výtoň ve Svobodově ulici, a to v obou směrech. Třeba dnes odpoledne po druhé hodině na 10 pořadí sedmičky řidič projel a zastavil až za zastávkou po projevu nespokojenosti cestujících a chvíli před tím řidič 1. pořadí na trojce v protisměru projel zcela bez zastavení a ani ho nezajímalo, že měl v zastávku plnou potenciálních klientů. ](*,)

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 15.3.2012 7:35

T3_6892 píše:Já jsem předvčírem jsem stál na zastávce Černokostelecká (směr ÚDDP) a čekám + ještě nějakej pán.A s 1 min. zpoždění mi přijede souprava Pankráckých eR.Pé 8236+8317. a chci nastoupit do zadního vozu a pustí jenom toho chlapa a mě ne?? To tlačítko máčkám a pak si odjel. Ten mě na... :evil: takže jsem čekal na 14T 9122 a ten mě pustil... :D Sláva bohu :D
Pokud ti na černokostelecký přijela 18tka tak se nediv, že tě nevzala. A dost pochybuju že ti pak přijela 9.
Takže míň kecej, nebo dostaneš ten BAN už nastálo.

T3_6892
problémový jedinec

Příspěvek od T3_6892 » 15.3.2012 7:04

Já jsem předvčírem jsem stál na zastávce Černokostelecká (směr ÚDDP) a čekám + ještě nějakej pán.A s 1 min. zpoždění mi přijede souprava Pankráckých eR.Pé 8236+8317. a chci nastoupit do zadního vozu a pustí jenom toho chlapa a mě ne?? To tlačítko máčkám a pak si odjel. Ten mě na... :evil: takže jsem čekal na 14T 9122 a ten mě pustil... :D Sláva bohu :D

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 14.3.2012 16:48

piskvorrr píše:No a teď babo raď - pokud na problém upozorníš, jsi za kverulanta a prudiče; pokud ne a něco se stane, tak jsi za lajdáka co nekvákne, byť byl měl; pokud ne a nic se nestane, náprava sama od sebe nepřijde (a navíc jsi za nečinného brblala do piva). To je nezáviděníhodná situace v každé variantě.
Ale jde o ten cit. Existují doopravdy stavy na trati, které je potřeba hlásit. Já sám jsem hlásil třeba utržený příčný drát, nebo zlomený držák troleje (nevím, jak to přesněji popsat), větrem obrácené SSZ, atp...Ale když jsou na sále 4 dispečeři, v provozu 2 nehody, někdo nepřijde na střídání, jinej si sjede atp. a pak "někdo" zavolá s problémem, že odstává svodidlo...no prostě takhle to nejde.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.3.2012 16:11

karosák: Tohle není podle mě nformace, která by se měla řešit po vysílačce. Takže obrátit se na nadřízeného a nebo nějakou rozumnou cestou někam napsat, že je ten a ten problém.

Jak si napsal. Škoda, že není přímo kniha závad na trati.

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 14.3.2012 16:06

Karosák píše:já nechci bejt za Milana, ale nic neříct, protože "to nějak dopadne", nebo "to zavolá někdo jinej" to je taky problém doby
No a teď babo raď - pokud na problém upozorníš, jsi za kverulanta a prudiče; pokud ne a něco se stane, tak jsi za lajdáka co nekvákne, byť byl měl; pokud ne a nic se nestane, náprava sama od sebe nepřijde (a navíc jsi za nečinného brblala do piva). To je nezáviděníhodná situace v každé variantě.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 14.3.2012 15:40

MMM, dal ses do boje s větrnými mlýny. Nejseš žádná Erin Brokovich, aby sis mohl dovolit takovou nesmiřitelnou válku se svým chlebodárcem. Jsou určité meze, které nemůžeš vůči nadřízeným překročit, ikdyž se cítíš jako člen OO sebebezpečněji. Pokud to nechceš táhnout až na žalobu na podnik podanou u soudu, tak nevím, jak by sis představoval svojí výhru?

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 14.3.2012 15:06

petr03 píše:Na jednu stranu ho chápu a jsem s ním. Všímavost kolem sebe, a chtít něco řešit, to je dneska vzácnost. Lidi dneska si ničeho nevšímají, a pak to vypadá, jak to vypadá, a když se pak něco stane, tak ty lidi, co si "ničeho" nevšimli, nejvíc řvou. Příklad ke svodidlům. Nic se nemusí stát, ale může. Větší vítr, svodidla se začnou posunovat, lítat po ulici, může přijet Tram a vjet na to, a hned je MU na světě. A zrovna na tomto místě je řidič tramvaje jeden z mála, kdo na toto místo přijde a vidí, že je něco v nepořádku. Podle mě, můj názor, je zde stále zakořeněný to, že člověk, který něco nahlásí dle předpisu něco, co se mu nezdá, co by asi tak nemělo být, svému nadřízenému, potažmo PD, který by měl tuto informaci předat dál ( výjezdovka DPP, Tsk, apod ), tak to dopadne ve stylu Milana. Nahlášená věc do zapomění, další člověk na černé listině kontrol a pruzení. A nahlášená věc? To jsou maličkosti, to se nějak vyřeší apod.
Je potřeba rozlišovat mezi tím co ohrožuje provoz a co nikoli. PD má řidiče rozškatulkovaný a kdo hlásí k*aviny, nebude mu nikdo věřit ani kdyby ohlásil to co popisuje Absolut.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 14.3.2012 14:44

Milane, nemáš argumenty, tak mícháš jablka a hrušky. Jak souvisí to, co tu řešíme s tím, co ty píšeš?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 14.3.2012 13:23

chemik: Nechci házet všechny sloužící na PDT do jednoho pytle - jde (dle mého odhadu, páč nikdy nevím s kým jednám) jen o jednotlivce:
1.) Cca před měsícem odpoledne mi při službě na l.12 v půli tohoto úseku ul. U Výstaviště ZC vyjížděla náhle vozidla IAD z kolony na TT, načež jsem zjistil, že kvůli poškozenému zábradlí vyčnívajícímu do PK - stav jsem zavolal PDT, dokáží-li s tím něco udělat - odpověď zněla informovat TSK.
2.) Asi ve stejný den večer mezi Čech. m. a Letenským tunelem mi volal PDT, že potřebuje prověřit a podat zprávu o funkčnosti jedné ROV - jednalo se o tuto Nádr. Holeš. el. ZC. Byla při mém příjezdu postavena přímo, odblokována, správně se přestavila vpravo a zablokovala - zprávu o této funkčnosti jsem PDT podal z následující zastávky.
3.) Osobně závady ROV volám minimálně po půlkole, ale spíše po celém = podívám se na ní alespoň 2x až 3x, že není dočasná např. po průjezdu BUS!
4.) Dle čerstvé rady kolegy, ale asi začnu ohledně závad na PK využívat tuto, neslužební - méně aktuální, cestu na TSK.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 14.3.2012 13:07

9001: Já nejsem nejpovolanější a můj názor byl pouze odhad vlastníka a správce uvedeného zařízení. Nicméně PD může samozřejmě předávat podněty dál, pokud by řidič tramvaje nahlásil díru ve vozovce o rozměrech středně velkého auta, pak se také jedná o závadu zařízení ve správě TSK :)

Odpovědět