Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Karosák » 02.4.2012 16:50

A Bertramka dnes bez problému, tak doufám, že vydrží a všem kdo mají podíl na vyřešení velké DÍKY :?: =D>

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 02.4.2012 16:49

Byli jste dneska mrknout v Jindřišské? :lol: Je to prostě strašná hurá akce. Nevím jestli si to sedne, ale naplnilo se (doslova) přesně to, co tu bylo řečeno. Zasekáno od Senovážného, protože v Politických vězňů JE PLNO (http://www.youtube.com/watch?v=QKqBjVyTg58) a odbočující blokují TRAM. Také jich spousta proklouzne k Václaváku, kde se pak všichni šachují, neb všude stojí Policie, diriguje, vysvětluje a otáčí, možná i pokutuje. Aspoň že něco dělají a v Jindřisšké směřují IAD chodníku, kde je zákaz zastavení , takže se dá popojíždět podle kolony. No, tak uvidíme 8-[ Ale rozhodně to nedělá dojem nějakého stálého opatření, spíš jako kdyby na VN byla demonstrace a Policie to odkláněla. Jak odtamtud odejdou, tak si myslím, že všichni zase pojedou rovně a můžou kasírovat co hrdlo ráčí a stejně jich fůra projede... :-W :-W

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 02.4.2012 16:04

Bobik píše:Dělá. Barák se taky staví od základů po střechu a ne že nejdřív postavim vstupní dveře, ložnici v patře, dva vikýře a mezitím třikrát předělám balkon.
Je to sice OT, ale z vlastní zkušenosti mohu napsat, že jsem sice zaplatil na barák projekt, ale v průběhu výstavby firma co dělala schody zkrachovala, elektrikář neuměl číst v projektu, zamýšlený kotel se přestal vyrábět, projektované podlahy 2x zdražily a jiné byly v akci ... Jo a taky jsem využil akční nabídky firmy co to stavěla že podkroví o 0.5 metru zvednu.
Takže že se cyklus dělá na hotovou x a ne na x na papíře celkem chápu.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.4.2012 14:48

Aha. No takže jsem to trefil správně, když jsem tipoval že doposud dělali předloňskou křižovatku.
Hmm, MŠ mi už vysvětlil proč "nejde" nedělat paskvily. Najde se někdo kdo mi vysvětlí jak změnit systém? Rozumějte jak vyházet ty, co to dělaj takhle a dostat tam ty, co to budou dělat normálně - tedy tak, že nejdřív na papíře naplánujou jak to bude vypadat, co tam bude a jestli to není blbost a teprv pak začnou něco stavět? Nechci slyšet že "to nejde", nebo že "se to tak dneska už nedělá". Dělá. Barák se taky staví od základů po střechu a ne že nejdřív postavim vstupní dveře, ložnici v patře, dva vikýře a mezitím třikrát předělám balkon.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 02.4.2012 14:11

Máš tam:
a/ jinak rozmístěná světla - tudíž jiné vyklizovací časy
b/ cyklobroskvoviny
c/ jiné fáze navíc.

Jelikož se zpracování samotného řešení křižovatky vyvíjelo až v průběhu stavebních prací a několikrát předělávalo (navíc se pracuje ještě i dnes na miniostrůvku kolem kolejí u druhých světel), než to projde schvalovacím kolečkem (MHMP, PCR,..), nějaký ten čas to zabere...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.4.2012 13:27

MOp píše:Preferencni program na kpt se teprve vytvari, bude tam asi az za cca 1-2 mesice. Do te doby jeste pevny program.
Cože? Měsíc a kus se opravuje křižovatka, co celou tu dobu dělali? Program pro křižovatku, kterou opravovali předloni?

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 30.3.2012 22:16

Martin Šubrt píše:Domnívám se, že do doby nasazení preference by křižovatka nejméně od 22 do 6 měla být vypnuta na blikající žlutou...
Mám naprosto vážně míněný dotaz: to je v Praze, v roce 2012, možné a reálné? (na rozdíl od "běžné"; bezpečnosti provozu by to bezpochyby prospělo)

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 30.3.2012 22:05

Domnívám se, že do doby nasazení preference by křižovatka nejméně od 22 do 6 měla být vypnuta na blikající žlutou...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 30.3.2012 21:27

Preferencni program na kpt se teprve vytvari, bude tam asi az za cca 1-2 mesice. Do te doby jeste pevny program.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 30.3.2012 21:17

Já měl minulej tejden KTN podruhé od kurzu, před tím někdy minulej rok na 7 hodin.
25/08 1341-0040 byla výživná a zajezdil jsem si pěkně. Je to živé, sedí to. Ale prosklená kabinka a zářivky, to je něco. Naštěstí mám nalezenou záclonu z B a umím vypínat jističe. Ta blikající zářivka u dveří A byla naštěstí nefunkční.
Ale jejím vyjističováním nejde ani osv. kabiny, atd. Jak jsem si stihl vyzkoušet. Taky mě přišlo, že alespoň na 9075 dost malicherně zasahovala skluzovka při rozjezdu, ač bylo sucho. Což jsem jí nejdřív nakládal méně, ale na RP, či škodovkách to tak citlivé není.

Po KTN jsem si hned v HL domluvil 14T na 17, od PO už jsou HL poršata mj. na trojce a desítce. Linka 17 jen PA a KO. Tu ač jsem měl také teprve potřetí, jezdil jsem jak ďas :)
Že se do výhybky na Výstavišti ZC musí 10, jsem už veděl z MO 12 a další nepříjemná vyhazovačka už na 17 není.
Na 12 mě to tehdá překvapilo, jak ten oblouček za vyhybkou pod viaduktem se 14T sekne i při předpisové v/max 15. Jinak na oblouky o větších poloměrech me 14T přišla lepší než forcitka.

Teď si hreju na nádražáka, ale v PO ráno už zase vyjíždím s 11 a v út polonoc 17.

Jo ten Jaroš je teď hroznej, auta maj mimutu zelenou, ač jsou za pár vteřin vyježděný. Pak padá velocipéd stezka a pak milostivě pro tramvaj. Ve 2130 jsem dokonce neprojel jako druhej!!!

Alespoň jsem se mohl kochat zelenejma patníčkama, fakt úžo ;)

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 30.3.2012 21:11

9001 píše: 2) S těmi dětmi. To je stejný odporový funkcionář co chce zapnout naprosto výborně fungují Palmovku? :lol: Víc k tomu snad ani nelze říci.
Nyní se odboráři navezli do objednávání na lékařskou prohlídku. Usoudili, že nejen nejsme tedy schopni projet křižovatku, ale dokonce ani neumíme zvednout telefon a domluvit se se sestrou ohledně návštěvy - takže to za nás bude dělat paní, která s tím vůbec nemá nic společného.

Pojďmě se vrátit k místnímu tématu. Já bych si tu rád pobrečel za ostatní kolegy ohledně křižovatky na nábřeží kpt. jaroše :( :cry: :cry: Vraťte nám preferenci! (jen aby můj příspěvek nebyl úplně offtopic)

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 30.3.2012 18:27

Celé třívteřinové vyzvánění na nízké kachně je k ničemu a je to věc, co se mi na ní nejvíc nelíbí. Jinak petrpes má pravdu, stačí sledovat čudl dveří nebo kontrolku blokování rozjezdu. 14T a 15T mají zavírání tak akorát.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.3.2012 17:38

Petrpes píše:Stačí alespoň periferně sledovat zelenej čudlík dveří, když to hraje já už jedu, obzvláště s KTN :)
Asi určitě nejsem přesný v časech, návyky na ní mám mizivé a napsané je určitě z paměti dlouhodobé - vždyť už jsem s ní snad zase půl roku nejel. Ale dík, až se tak opět stane, snad si na radu vzpomenu.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 30.3.2012 17:00

Stačí alespoň periferně sledovat zelenej čudlík dveří, když to hraje já už jedu, obzvláště s KTN :)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.3.2012 14:12

Fořtík: Pozor, 14T a 15T také nezavírají okamžitě a u KTN je v tomto ohledu největší zdržení nikoliv v trvání výstrahy pro cestující, ale sepnutí mechanismu dovření - dveře pohledem již jsou zavřeny, ale chvíli trvá (např. 1 sek. než to spustí tón v kabině a ten trvá další notnou dobu než je funkční jízda (např. 2 sek.)! #-o Tady jsou prodlevy na nesmyslných místech!

Odpovědět