Člověče to zdělení jako prase.romanek763 píše:Tramvajová výluka Průběžná- Hostivařská 30.6.2012------- 12.9.2012
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
-
romanek763
- problémový jedinec
Tramvajová výluka Průběžná- Hostivařská 30.6.2012------- 12.9.2012
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dokonce je v té ose plánován i ekodukt přes ulici K Barrandovu...Looki píše:nejsem žádnej ekoteroristaJde o přiblžně tenhle směr. Je potřeba tam nechat aspoň nějakou návaznost, ty návrhy na zástavbu jsou totiž dost šílený. Zelenej pruh o šířce cca 100-150m by ničemu nevadil, naopak by spíš byl žádoucí i co se týče kvality bydlení. Jenže tam jsou jiný zájmy..
Ale to je fakt hodně offtopic, proto to bylo malym písmem.
co se týče Pražského okruhu, tak tam pár mosžnosti překonání taky je
Tak ono jde spíš o to, že ve všech moderně myslících městech se dělají jakési zelené prstence kolem měst (zdaleka ne nepřekonaný koncept "zahradních měst" se prosazoval už desítky let nazpátek)a nezastavuje se vše co jde. Nejde srnky, jde celkově o různý ekosystémy.fricoolinek2 píše:Aha. No, zrovna ta čára je jako jedno velký přeškrtnutí pro ty nejlepší parcely. A tedy mi přijde dost šílený, že by jako taky z náspu skákali koloušci a jeleni.
A jaká je ta frekvence? Jako zase kvůli dvoum srnkám / týden zavrhnout takovéto krásné místo na bydlení pro desítky až stovky Pražanů mi přijde dost přehnané.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Aha. No, zrovna ta čára je jako jedno velký přeškrtnutí pro ty nejlepší parcely. A tedy mi přijde dost šílený, že by jako taky z náspu skákali koloušci a jeleni.
A jaká je ta frekvence? Jako zase kvůli dvoum srnkám / týden zavrhnout takovéto krásné místo na bydlení pro desítky až stovky Pražanů mi přijde dost přehnané.
nejsem žádnej ekoteroristaBobik píše:A nemyslíte jeden trať železniční (vedoucí Prokopákem), zatímco druhý trať tramvajovou (jež by měla vést vrchem po poli ze sidliště)? Upřímně zvěř jsem "nahoře" kolem okruhu nějak moc migrovat neviděl (krom té za volantem).
Ale to je fakt hodně offtopic, proto to bylo malym písmem.
- Bobik
- Uživatel
A nemyslíte jeden trať železniční (vedoucí Prokopákem), zatímco druhý trať tramvajovou (jež by měla vést vrchem po poli ze sidliště)? Upřímně zvěř jsem "nahoře" kolem okruhu nějak moc migrovat neviděl (krom té za volantem
).
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám na mysli zejména urbanizaci pole (či co to je) mezi Holyní a BarrandovemLooki píše:ad urbanizace: polohu na to sice má "výbornou", ale taky je potřeba brát v potaz, že to je důležitej migrační koridor zvěře a propojení Prokopáku s Českým krasem, takže určitá míra urbanizace OK, ale ne tak jak je navrhována (chce to aspoň několik set metrů dlouhý zelený biokoridor).fricoolinek2 píše:Jak to vlastně bude s tratí do Holyně? Pochopitelně je mi jasný, že její výstavba je závislá na urbanizaci okolí a v tomto ohledu je to v jakém stavu? Není zájem o výstavbu v této lokalitě, jenž má, dle mého názoru, slušnou polohu (žádná Řiťka nad lesy)...
http://g.co/maps/achfy
Osobně by mi přišlo lepší urbanizovat takovéto místo než udělat satelit na Ořechu, což je realita
http://g.co/maps/avp6q
Ad ta migrace: A co dálnice (Pražský okruh)? To je jakože v pohodě, aby po tam přebíhala vysoká nebo černá zvěř? Vždyť je to o život (řidiče)
ad urbanizace: polohu na to sice má "výbornou", ale taky je potřeba brát v potaz, že to je důležitej migrační koridor zvěře a propojení Prokopáku s Českým krasem, takže určitá míra urbanizace OK, ale ne tak jak je navrhována (chce to aspoň několik set metrů dlouhý zelený biokoridor).fricoolinek2 píše:Jak to vlastně bude s tratí do Holyně? Pochopitelně je mi jasný, že její výstavba je závislá na urbanizaci okolí a v tomto ohledu je to v jakém stavu? Není zájem o výstavbu v této lokalitě, jenž má, dle mého názoru, slušnou polohu (žádná Řiťka nad lesy)...
- fricoolinek2
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak to vlastně bude s tratí do Holyně? Pochopitelně je mi jasný, že její výstavba je závislá na urbanizaci okolí a v tomto ohledu je to v jakém stavu? Není zájem o výstavbu v této lokalitě, jenž má, dle mého názoru, slušnou polohu (žádná Řiťka nad lesy)...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Necháme to spát. Tyhle zastávky zná skoro každý šotouš, ale pražská mašinerie je asi trochu někde jinde než v Brně...
-
von Špilberk
- Uživatel
Ano, já se hluboce omlouvám, že jsem nevyjmenoval všechny, kteří spolurozhodují o tom, jak bude vypadat přechod, křižovatka, semafor, zastávka tram, takže: projektant, zastupitelé MČ, radní MČ, odbor dopravy MČ, zastupitelé a radní města, odbor dopravy města, policie, TSK, DPP, občanské iniciativy, vodovody a kanalizace, kominíci, lampárna nádraží Střed, vrátný z Bohnic a teta Klotylda.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Von Špilberk. Jděte do míst kde slunce nesvítí... Už jste jako MMM útočit za každou cenu. Já jsem vám neodporoval, ale pouze zdůraznil vyšší moc a zdůraznil, že i občas odborní úřednící chtějí (Viz pan Čech), ale i to je někdy málo...
-
von Špilberk
- Uživatel
9001: nechytejte za slovo. Já myslím, že většina lidí pochopí, co chci říci. A mimochodem: asi jste si nevšiml těch úvozovek.
A rozhodně trvám na tom, že takové zastávky by se do Prahy hodily, cestující by je ocenili. Také děkuji panu MMM, že je předvedl.
A rozhodně trvám na tom, že takové zastávky by se do Prahy hodily, cestující by je ocenili. Také děkuji panu MMM, že je předvedl.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 07.4.2012 12:57, celkem upraveno 1 x.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Odborníci jsou všude stejní, ale znáte to. Nevím jestli jste četl můj odkaz na forum Prahy 10, jak se řešil světelný přechod cca 1,5 roku... Odborník z MČ chtěl, ale vyšší moci...