u obrázků č. 27, 28 je poněkud zavádějící popisek "Železniční stanice Karlovy Vary dolní nádraží a továrna Karlovarského porcelánu."
Z pohledu obr. 28, to dominantní kolejiště v popředí je
horní nádraží (podle budovy, přístřešku a lávky). Půlkruhová budova s točnou (výtopna?) je skutečně v areálu dolního nádraží, samotné dolní nádraží by muselo být mezi touto půlkruhovou budovou a modrou budovou v pozadí (nebo to má být ta modrá budova?). Možná už modeláři počítají s plánovanou přestavbou "Dolňáku" a tak si zatím nechali místo

. Porcelánku lokalizovat neumím. V reálu mezi oběma nádražími navíc protéká řeka Ohře.
Navrhoval bych tedy popisek "obě karlovarská nádraží ..." nebo "karlovarské horní a dolní nádraží ..."
Jinak text "postupně vzniká model České republiky, zprovozňovaný po jednotlivých krajích" ve mě vyvolal údiv, jak se to vůbec může do nějaké haly vejít, vždyť ty tratě mezi městy musí být hrozně dlouhé. Pak jsem si řekl, že se ty širé trati prostě hodně zkrátí. Ale to co jsem viděl na fotkách... I jednotlivé stanice a areály nejsou v měřítku, celé je to šíleně pokroucené a nahňácané těsně vedle sebe, odděleno jen pár stromky. Jistě to ani nemá jednotnou orientaci ke světovým stranám. Cítil jsem se rozčarován, zklamán, podveden

. Pak jsem si fotky prohlédl znovu a řekl jsem si: A stejně je to krásné
Edit: Děkuji za opravu dolní->horní