Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
pawel
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od pawel » 24.5.2012 23:34

visí už někde informace o výluce na letné? taková významná výluka, a stránky DPP mlčí. nepochopitelné.
za LV a případné perličky k vypravení bych vám byl vděčen. pokud správně chápu, tak 1 a 8 jedou spodem, dále 25/26 s převlíkáním na strossu. a co praha 6? 36 ráno v metrointervalu a k ní 35 v sólech šp-vypich?

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 24.5.2012 22:46

jannnn píše:Proč se na tom Špejcharu rozbíjí i ta vjezdová část, jen dva roky stará? Myslel jsem, že se bude dělat jen ten zbytek, tzn. vlastní smyčka...?
Důvod: 3. podbití tramvajové trati a definitivní zadláždění
by se jim to asi blbě podbíjelo pod tím asfaltem :)

jannnn
Uživatel

Příspěvek od jannnn » 24.5.2012 22:14

Proč se na tom Špejcharu rozbíjí i ta vjezdová část, jen dva roky stará? Myslel jsem, že se bude dělat jen ten zbytek, tzn. vlastní smyčka...?

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 24.5.2012 19:59

MOp píše:To není přišroubováno, to je jen položeno na "geodetkách". Nerad bych se mýlil, ale myslím, že tam má být systém metro.
dnešní fotky z mostu Svatovítská

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 0.jpg.html

smyčka Špejchar http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 0.jpg.html

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 24.5.2012 9:21

To vaření Na Padesátém je ještě z doby provozu.

manta
Uživatel

Příspěvek od manta » 23.5.2012 23:01

Pár foteček z mojí krabičky.
https://picasaweb.google.com/1047242318 ... directlink

NAD na Nádraží Hostivař má na výběr dvě výstupní zastávky a tři nástupní. Prakticky závisí na řidiči, kterou si vyberou. Viděl jsem i situaci, kdy dva za sebou jedoucí NAD vykládali lidi každý jinde. Na vývěskách určenou nástupní ale řidiči projížděli.
Na Padesátém je vyvařeno, ale raději doufám, že se po tom jezdit nebude (aspoň ne v takovémto stavu).
Na křižovatce Průběžná se vyměňovala sjezdová výhybka ke Strašnické.
A zbytek je na fotkách.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 23.5.2012 15:44

Marek B: Já doufám, že náš stát (a všechno v něm) směřuje na opačnou světovou stranu než je Ukrajina. Některé TT jsou ve špatném stavu (včetně té do Hostivaře) a to, že někde jsou na tom hůř není podle mne relevantní argument. Pokud máme postoupit kupředu, musíme se srovnávat s těmi, co jsou na tom lépe, ne s těmi, co jsou na tom hůře.

manta
Uživatel

Příspěvek od manta » 23.5.2012 11:30

Pánové se do toho na Starostrašnické opravdu opřeli. Nejenže přerovnávají oblouk v křižovatce s Mrštíkovou, přidali si k tomu i výměnu rozjezdové výhybky v jižním vjezdu vozovny Strašnice a na Černokostelecké oblouk DC před křižovatkou Vinice. Večer se tam asi stavím s foťákem.

Marek B.
Uživatel

Příspěvek od Marek B. » 22.5.2012 23:52

Von Špilberg: Je vidět, že jste nikdy neráčil navštívit nějaké ukrajinské provozy. To byste si o trati do Hostivaře to, že je ve špatném stavu, nemyslel. Ta na pár bodových závad byla úplně v pohodě ještě. Bohužel díky technologii BKV byly ty bodové závady značně problematické.

Ještě jeden postřeh mám. Díky ukrajinským zkušenostem si umím tak trochu představit, jak vypadaly pražské tramvajové tratě na konci 70. let. Věřte mi, že v momentě, kdy jsem neměl prostředky ani materiál na slušné bezstykové tratě na pražcích či betonové desce, bych byl z technologie BKV panelů zcela nadšený a značně bych její rozšíření podporoval. Ta technologie prostě splnila svůj účel. Ostatně - bohatší ukrajinská města jdou přesně touto cestou.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 22.5.2012 15:36

Trat do Hostivare ma na starosti cizi investor, to neni zalezitost DPP, ktery si tam bude opravovat jen kratky usek v podjezdu zeleznicni trati..

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 22.5.2012 15:09

Není divu, že se nic nedělá. Jestli bylo rozhodnuto, že už se trať rovnou zrekonstruuje, tak na to mají do konce srpna 167 % předpokládaného času. Takže nebudou spěchat, když mají důležitější úkoly k rychlému dokončení.

romanek763
problémový jedinec

Příspěvek od romanek763 » 22.5.2012 15:02

No je fakt že na trati do HO, se ještě nic nedělá. Na konečné 22 v Radošovické je na nást ostrůvku stále linka 19

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 22.5.2012 12:12

von Špilberk píše:Uzavření Hostivaře bylo i na TF prezentováno jako havarijní oprava, ne jako plánovaná akce (plánovaná akce až od konce června). Jak to tedy je? Rád se nechám poučit.
Zatím to vypadá na uzavření trati z důvodu nesjíznosti a opravu až to půjde. :)

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 22.5.2012 12:04

MOp: Mám dojem, že každý mluvíme o něčem jiném. Údržba i stav TT se rozhodně zlepšuje, netvrdím, že ne. Chtěl jsem napsat, že některé TT už měly být dávno opraveny. Odkladem rekonstrukcí se nic neušetří, naopak vzniknou další náklady nebo ztráty někde jinde (např. na údržbě vozů).
V 80.-90. letech jsem byl dítě. Moje schopnost vnímat stav TT byla tedy poněkud omezená.
To, že jízda přes propadliště ve Vyšehradském tunelu, na Kavalírce nebo teď Na Padesátém byla na hranici bezpečnosti je můj názor řidiče. Někdo si to nemyslí, dobře.
Uzavření Hostivaře bylo i na TF prezentováno jako havarijní oprava, ne jako plánovaná akce (plánovaná akce až od konce června). Jak to tedy je? Rád se nechám poučit.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 22.5.2012 12:03

včera jsem zjistil, že kombinace BKV Nádražní a 15T v rychlosti 50km/h taky není to ono

Odpovědět