K předešlým postům: Ano, momentálně se provádí rekonstrukce v centru na úseku Baščaršija-Marindvor. V první fázi (od 28.4. do 21.5.) jezdily tramvaje k nádraží, páteřní linkou byla místo 3ky 4ka, a od Muzejí na Baščaršiji kolovalo 6-8 kloubových autobusů. Samo o sobě peklo a hrůza, autobusy samozřejmě nedostaly vyhrazený pruh, takže beznadějně vázly v zácpách. Osobně jsem druhý týden v květnu byl v Sarajevu a u katedrály se na náhradní mhd čekalo běžně 12-15 minut. Přijel pokaždé autobus, z něhož čouhaly na všechny strany ručičky a nožičky, takže se do něj nevešel skoro nikdo. Nakrknuté cestující sbírali taxikáři, kteří kolem zastávek MHD projížděli ladně krokem
Od 21.5. je po více než roce opět v provozu 6ka (Ilidža-Skenderija), nyní se pracuje na úseku Baščaršija-Higijenski zavod (tedy severní část jednokolejného okruhu centrem města). Celá akce by měla být hotová do léta, podle současných informací se trochu práce zrychlily.
Bohužel mám velice výrazné pochybnosti o kvalitě prací. Cena rekonstrukce 2,2 km je 6 milionů marek, tedy cca 3 miliony €. Dělá to konsorcium firem pod vedením slovinské kompanije TECA. Pokud pominu velice, ale velice zvláštní vyrovnání kolejnic a stav podkladu, naprosto mě šokovalo, že zjevně šetří na šroubech, takže kolejnice jsou k podkladu kotveny šrouby cca v odstupu dvou metrů
http://www.bhbus.net/forum/index.php?topic=2036.450 zde jsem na bosenské dopravní fórum hodil pár fotek, zhruba v půlce stránky jsou moje fotky (nick dresdener)