Chci se stát řidičem tramvaje...

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Filip

Re: Chci se stát řidičem tramvaje...

Příspěvek od Filip » 08.6.2012 10:26

willyjeff píše:Křížkuješ tam nějaký čtverečky na čas, pak vyplňuješ asi 2 testy. Jeden má až 300 otázek, na ten doporučuju odpovídat pravdivě, protože ty otázky jsou promíchané a s jemnými niancemi se opakují, a oni na to mají šablonu a uvidí, kde kecáš, kde si odpověděl různě. No pak nějaký pohovor...nic drásavýho. To na ORL si mě nechali déle a dokonce opakovaně :D
Děkuji moc za info. Alespoň vím, do čeho jdu. Tady z toho mám trochu obavu. A ještě ty doktory oběhat....

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 08.6.2012 9:47

Křížkuješ tam nějaký čtverečky na čas, pak vyplňuješ asi 2 testy. Jeden má až 300 otázek, na ten doporučuju odpovídat pravdivě, protože ty otázky jsou promíchané a s jemnými niancemi se opakují, a oni na to mají šablonu a uvidí, kde kecáš, kde si odpověděl různě. No pak nějaký pohovor...nic drásavýho. To na ORL si mě nechali déle a dokonce opakovaně :D

Filip

Příspěvek od Filip » 08.6.2012 9:32

Dobrý den, měl bych takový malý dotaz.
Příští týden jdu psychologické vyšetření do vozovny Hloubětín a rád bych se zeptal, co takové vyšetření přibližně obnáší ? Děkuji moc, chci si udělat takový obrázek, co mě asi tak čeká. Předpokládám, že to pár hodin zabere?

Mayk
Uživatel

Příspěvek od Mayk » 08.6.2012 0:08

S personální politikou ČD je to naprosto stejné, souhlasím. Teď si uvědomuji, že když jsem volal na DP a pán si mě poznamenal, tak
se mě zeptal na bydliště, odpověděl jsem Dejvice a automaticky si poznamenal Vokovice, tak jestli to náhodou nebyla chyba a
jestliže jsem v nějakém pořadníku, tak aby nespadl jen do Vokovic a nečekal na místo tam...když by se uvolnilo místo třeba nikde
jinde. Nevím, jak to chodí, jen fantazíruji. Ani řece nemůžu vědět, zda-li bych prošel zdravotním nebo psychotesty a na to bych
se možná zeptal současných řidičů. Jak probíhá zdravotní a psychologická prohlídka ?

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 07.6.2012 13:32

modroko píše:
Láďa píše:Co jsem četl, tak na autobusech je podstav na každé garáži. To jen jako taková alternativa...
Když to trošku přeženu s přorovnáním je to něco jako by jsi chtěl Sushi ale řekli ti že na to nemají rybu tak ti dají jen rýži. Přemýšlím zda má cenu se napsat do pořadníku a doufat a nebo se na to vykašlat a doufat že jednou bude situace příznivější co myslíte?
Jasně. U mě to je jednodušší tím, že se zajímám jak o tramvaje, tak o autobusy. A navíc bych kvůli škole mohl stejně jen na VPP. A to u tramvají jaksi ztížili, takže počítám s tím, že skončím právě na autobusech.

modroko
Uživatel

Příspěvek od modroko » 07.6.2012 8:58

Láďa píše:Co jsem četl, tak na autobusech je podstav na každé garáži. To jen jako taková alternativa...
Když to trošku přeženu s přorovnáním je to něco jako by jsi chtěl Sushi ale řekli ti že na to nemají rybu tak ti dají jen rýži. Přemýšlím zda má cenu se napsat do pořadníku a doufat a nebo se na to vykašlat a doufat že jednou bude situace příznivější co myslíte?

abcdefg
Uživatel

Příspěvek od abcdefg » 07.6.2012 7:36

No ... jak píšou ostatní zdejší uživatelé. Dostat se na místo v dopravním podniku je pro naprosto normálního člověka nemožné. I kdybys šel dělat výhybkáře, který šmrdlá mastnou štětkou .... Stejná, nebo obdobná politika funguje i u ČD ... Pracovat u nich je nemožné. Pokud má člověk tlačenku, tak to jde samo (občas) ... Jen by mě zajímalo kdo půjde do kurzu na signalisty v Praze, když nový lidi neberou a kurzy se neodvratně blíží ... Ale třeba na autobusy se dostat není těžký (občas), musíš sice ukecávat a prosit, ale výsledek stojí zato .... V personální politice těchto dvou firem je nehoráznej bordel ... žádnej časovej plán, prostě nic. =D> #-o [-o<

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 07.6.2012 5:56

Co jsem četl, tak na autobusech je podstav na každé garáži. To jen jako taková alternativa...

modroko
Uživatel

Příspěvek od modroko » 07.6.2012 0:42

Je to škoda že je stop stav, a jde to jen pomocí tlačenky(kterou tedy doopravdy bohužel nemám) Kdyby to jen trochu šlo, hnedka bych se hlásil mezi prvníma a šel za panel. No uvidíme do budoucna, třebas jednou...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.6.2012 21:22

Bobik píše:Obávám se, že pokud nemáš nějakou "tlačenku", tak jsi v současný době naprosto bez šance. Nejenže se nenabírá, ale jsou snahy se naopak lidí zbavovat. I řidičů.
Ono to nebude tak úplně horké - něco jsem zaslechl, že vrcholný menegment podal návrh (snad v rámci prodlužování KS) zavést nějakou akci/program (či co) "Penze" = za nabídku nemalé finanční částky (nevím jestli vyplacené na ráz či třeba ve třech ročních splátkách) podporující/podněcující straré řidiče k odchodu do předčasného důchodu. Návrh byl prý zavržen díky dolnímu menegmentu - páč by se dalo očekávat, že výzvě by neodolali všichni věkově odpovídající = provoz by naráz přišel cca o jednu vozovnu řidičů a ta by nešla lehce nahradit k pokrytí potřebných vypravení.

Mayk
Uživatel

Příspěvek od Mayk » 06.6.2012 20:05

Smutná realita.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 06.6.2012 19:54

Ale ono to spíš bude tak jak v nejednom podniku podobného typu.
Kdo do řiti leze, zůstane nejdéle, i kdyby jezdil jako pra..
A naopak....

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.6.2012 18:31

bobík: Ono by docela stálo za to, kdyby se řidiči trochu pročistili, ale obávám se, že to nepůjde stylem, ty jezdíš jako čuně tak jdeš, ale podle míry řitolezectví...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.6.2012 18:13

Obávám se, že pokud nemáš nějakou "tlačenku", tak jsi v současný době naprosto bez šance. Nejenže se nenabírá, ale jsou snahy se naopak lidí zbavovat. I řidičů.

Mayk
Uživatel

Příspěvek od Mayk » 06.6.2012 13:21

Aha, to jsem evidentně prošvihl. Pamatuji si, jak před rokem možná dvěma byly náborové plakáty v prostředcích MHD a já zaváhal. :roll:
Je to pro mě opravdu škoda. Když jsem zavěsil, spíš mi přišlo, jako by to bylo pouze do větru a dostat se na místo řidiče tramvaje je
asi tak stejné jako být hrdinou ve sci-fi filmu.

Odpovědět