Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Linkové vedení

Příspěvek od 9001 » 21.7.2012 13:48

A co místo chujovin vytáhnout plánek cca z roku 2008 vrátit to do původní podoby 8-).
Podle mě to fungovalo. Jasně musí se natáhnout 12 na Starý Hloubětín kvůli Harfě, ale jinak to bylo celkem ok.

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 18.7.2012 14:55

souhlasím s MMM

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.7.2012 2:44

Pepa z Nuslí píše:
Jenda1989 píše: l.č. 19 by podle mého úsudku mohla udělat i nové spojení např. Lehovec ... Kubánské nám. - Koh-i-noor - Nádr. Vršovice - NBS - Horky - Chodovská - Spořilov. Její velkou předností by bylo, že by na víc jak 90% své trasy jezdila na vlastním tělese a tudíž by nedocházelo k velkému zpožďování vinou NAD jako u jiných linek.
Typicky šotoušovská linka, nijak neopodstatněná.
Jo a abych nezapomněl co se l.č. 6 týká tak té bych navrhl atraktivnější trasu, která by dle mého skromného úsudku vyhovovala i lidem a to: NBS .... KN - Lazarská - VN - Masarykovo nádr. - NR - Strossmayerovo nám. - Vltavská - Dělnická - NH - Výstaviště.
Doufám že myslíš přes Bělehradskou, protože jinak bych ti tu linku omlátil o hlavu!!!! :prase
Jinak to není špatný nápad. Myslím si, že by na Václavák z Ječný měla odbočovat aspoň jedna linka.
1.) l. 19 či jakoukoliv její nástupkyni dostat jižněji než na Nádr.Strašnice či Kubánské nám. - tedy na Spořilov či Jižní město (Opatov) má cenu jedině při nových TT Želva - Slavia - Bohdalec - Chodovská - Spořilov - Opatov = dobudování východní TRAM tangenty, jež se začala (a žel dosud skončila) stavět zprovozněním TT přes Krejcárek. Jó a na sever (od Palmovky) ta východotangenciální linka musí vést nikoliv na Vysočany, ale přes Bulovku na Kobylisy a nejlépe až do Bohnic (s využitím nové TT, jež by byla součástí severní tangenty).
2.) já jsem také myslel/počítal s přímým spojení VN - IPP - Mírák a to pod číslem l.8 (zatím přes KN, ale výhledově nejlépe přes obnovenou TT v horní polovině VN a Muzeum) - viewtopic.php?f=16&t=551&st=0&sk=t&sd=d ... 30#p168554

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 17.7.2012 20:10

Petrpes píše:Klidně bych tam fouknul linku 6 :]
Dobrej nápad. A ještě ji přetrasovat do trasy: ZVONAŘKA - Bruselská - IPP =C= - KN =B= - Lazarská - VN =A= - MN =B= - NR =B= - Strossmayerovo náměstí - Sparta - ŠPEJCHAR.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 17.7.2012 18:01

Klidně bych tam fouknul linku 6 :]

Pepa z Nuslí
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 17.7.2012 17:39

Teď u nás končí desítka na Zvonařce. A mě napadlo zde zřídit pravidelnou linku. Důvod? V okolních ulicích bydlí povětšinou staří lidé a ti nemůžou chodit až na Bělehradskou na tramvaj. Zrovna ta oblast Londýnské, Jana Masaryka a Záhřebské je špatně dostupná. Já vím, že na vratný trojúhelník se moc souprav nevejde, už teď je tam narváno. Jedině pokud by byla vůle, mohla by v ulicích Šafaříkova, Jana Masaryka, Londýnská a Záhřebská vzniknout bloková smyčka a problém by byl vyřešen.

Pepa z Nuslí
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 17.7.2012 17:31

Jenda1989 píše: l.č. 19 by podle mého úsudku mohla udělat i nové spojení např. Lehovec ... Kubánské nám. - Koh-i-noor - Nádr. Vršovice - NBS - Horky - Chodovská - Spořilov. Její velkou předností by bylo, že by na víc jak 90% své trasy jezdila na vlastním tělese a tudíž by nedocházelo k velkému zpožďování vinou NAD jako u jiných linek.
Typicky šotoušovská linka, nijak neopodstatněná.
Jo a abych nezapomněl co se l.č. 6 týká tak té bych navrhl atraktivnější trasu, která by dle mého skromného úsudku vyhovovala i lidem a to: NBS .... KN - Lazarská - VN - Masarykovo nádr. - NR - Strossmayerovo nám. - Vltavská - Dělnická - NH - Výstaviště.
Doufám že myslíš přes Bělehradskou, protože jinak bych ti tu linku omlátil o hlavu!!!! :prase
Jinak to není špatný nápad. Myslím si, že by na Václavák z Ječný měla odbočovat aspoň jedna linka.

Pepa z Nuslí
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 17.7.2012 17:25

cwapa píše:Dejte už někdo 3M korunu ať už přestane s těmi blbostmi. Dotaz pro 3M, to nemáš nic jinýho na práci něž vymýšlet takový blbosti? Jo zapoměl jsi to udělat barevně.
Co ti na MMM vadí? Snaží se tady udělat v linkovém vedení pořádek. A jiní mu zase hážou klacky pod nohy! Fuj! :prase

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 17.7.2012 11:13

JaHu píše:
von Špilberk píše: Já to považuji rozhodně za pozitivum. Bohužel žijeme v určité ekonomické situaci a nezbývá než hledat kompromis mezi MHD atraktivní a MHD ekonomicky únosnou. Teoreticky je pravda, že MHD by měla jezdit co nejčastěji, aby byla co nejatraktivnější. Moc bych si to přál. Bohužel na to nemáme. A můžeme vyprodukovat x stran diskuze, proč to tak je (Blanka, předražené tramvaje i jiné zakázky atd.).
Takže se na jednu stranu budou v rámci "ekonomické únosnosti MHD" rušit a zkracovat využívané linky, prodlužovat intervaly a nutit lidi přestupovat z jednoho "metrodobytčáku" do dalšího a na druhou stranu se neplatičům jízdného budou zavádět minibusy ke každé škole, nemocnici nebo domovu důchodců (viz např. nedávné prodloužení linky 295)... Jako kdyby nestačilo, že jediné klimatizované autobusy DPP jezdí na lince H1 (opět pro neplatiče jízdného)...
Co s z toho mám jako (zatím ještě) platící cestující vyvodit?
1. můj text je reakce na nápad kolegy MMM
2. rozhodně to není podpora nápadů ROPIDU
3. váš příspěvek naprosto nechápu

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 17.7.2012 10:47

Já bych neviděl úplně jako špatný nápad metrolinku z linky 24 v trase ÚDDP-Kobylisy, popřípadě Vozovna Kobylisy.Tím se ruší linky 3,6,7, linka 4 se prodlužuje na Nádraží Strašnice, linka 19 na Kubáň, linka 18 pojede Myslíkovou a přes Výtoň, linka 14 přes Karlák a linka 25 na Palmovku a linka 21 celotýdně v trase: Modřany-Plackého nám.-Karlák-Národní třída-Újezd-Anděl-Radlická.
Jediný problém je pásmování, které bude velice nepřehledné, protože by to vypadalo takto:
v PD: ÚDDP-Vozovna Kobylisy
Černokotelecká-Kobylisy
o víkendu:ÚDDP-Kobylisy
Černokostelecká-Palmovka
Nevím,možná by na vozovnu stačila poze 14 od Holešovic a pak by se pásmovalo jen ve Strašnicích a o víkendu na pALMOVCE

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 17.7.2012 9:53

JaHu píše:Takže se na jednu stranu budou v rámci "ekonomické únosnosti MHD" rušit a zkracovat využívané linky, prodlužovat intervaly a nutit lidi přestupovat z jednoho "metrodobytčáku" do dalšího a na druhou stranu se neplatičům jízdného budou zavádět minibusy ke každé škole, nemocnici nebo domovu důchodců (viz např. nedávné prodloužení linky 295)... Jako kdyby nestačilo, že jediné klimatizované autobusy DPP jezdí na lince H1 (opět pro neplatiče jízdného)...
Nepřehánět.

JaHu
Uživatel

Příspěvek od JaHu » 17.7.2012 8:27

von Špilberk píše: Já to považuji rozhodně za pozitivum. Bohužel žijeme v určité ekonomické situaci a nezbývá než hledat kompromis mezi MHD atraktivní a MHD ekonomicky únosnou. Teoreticky je pravda, že MHD by měla jezdit co nejčastěji, aby byla co nejatraktivnější. Moc bych si to přál. Bohužel na to nemáme. A můžeme vyprodukovat x stran diskuze, proč to tak je (Blanka, předražené tramvaje i jiné zakázky atd.).
Takže se na jednu stranu budou v rámci "ekonomické únosnosti MHD" rušit a zkracovat využívané linky, prodlužovat intervaly a nutit lidi přestupovat z jednoho "metrodobytčáku" do dalšího a na druhou stranu se neplatičům jízdného budou zavádět minibusy ke každé škole, nemocnici nebo domovu důchodců (viz např. nedávné prodloužení linky 295)... Jako kdyby nestačilo, že jediné klimatizované autobusy DPP jezdí na lince H1 (opět pro neplatiče jízdného)...

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 16.7.2012 11:36

Je to nyní tady strašně nepřehledný. Mohl by, prosím, nějaký moderátor to tady trochu pročistit.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.7.2012 22:50

von Špilberk píše:
MM-Mikulovsky píše: MOŽNOST OMEZENÉHO ČASOVÉHO PROVOZU "VLOŽENÉ KRÁTKÉ" POSILOVÉ LINKY považuji za velké negativum!
Já to považuji rozhodně za pozitivum. Bohužel žijeme v určité ekonomické situaci a nezbývá než hledat kompromis mezi MHD atraktivní a MHD ekonomicky únosnou. Teoreticky je pravda, že MHD by měla jezdit co nejčastěji, aby byla co nejatraktivnější. Moc bych si to přál. Bohužel na to nemáme. A můžeme vyprodukovat x stran diskuze, proč to tak je (Blanka, předražené tramvaje i jiné zakázky atd.). ...
No teď je otázka, jestli "v centru překryvné" TRAM linky (navíc v omezeném počtu v nejvýznamnějších směrech) tvořící tam poloviční interval i v provozních sedlech nejsou ve výsledku ekonomičtější - díky "atraktivnosti" pravidelného (a i večer či brzo ráno poměrně častého) spojení také pro cestující návaznými BUS linkami, vedených "kolem" centra bez zbytečných (dlouhých) souběhů s TT. Ovšem je také velmi potřebné co nejvíce ulehčit přestupy na/z návazných BUS linek - BUS zastávkami minimálně přiléhajícími TRAM, ale nejlépe přímo v nich pro tzv. přestup HRANA-HRANA.

PS: Případě, protože "v centrálním překryvném" úseku by byly nejvhodnější sloučené ZJŘ "21+22"(6+9 a 2+3) s poznámkami stylu "21 - spoj linky č.21 končící v zastávce Malovanka" a v opačném směru "22 - spoj linky č.22 končící v zastávce Kubánské náměstí", by zejména první (případně i poslední) spoje mohly jet celou trasu pod číslem linky s tou vzdálenější konečnou (z VO by vyjel na BH spoj pod linkou 22, tam by změnil číslo na 21 na Nádr. Hostivař a pak celý den jezdil 21 NH-Malovanka z níž by na konci dne zatahoval, ale v případě potřeby by mohl zase poslední "půlkolo" jet s označením "22 NH-BH" a zatáhnout až z BH).
Při tomto výjezdové/zátahovém řešení by byly sloučené ZJŘ i v počátečních úsecích s označením "č. pravidelné linky (+ číslo překryvné linky se vzdálenější konečnou)" a v poznámce uvedeno za číslem té druhé " - spoj linky .. ze zastávky ... pokračující až do konečné ....".
"Centrálně překryvné" linky se defakto = "svazkované linky", ale s reálnou možností ve společném úseku obousměrně mít sloučené jasné ZJŘ, toto se však o svazkování ROPIDu u 10+16 či 26+5 říci nedá a tedy výhoda jejich prokladu nemusí být pro cestující znatelná!

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.7.2012 19:28

Řekl bych, že na podobné tlachání tu už jedno vlákno je Z:arrow: viewtopic.php?f=23&t=1291

Odpovědět