Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od Petrpes » 18.7.2012 20:34

V rámci šotoušské pomoci DPP jste to raději mohli napravit, místo propagování vandalismu na webu...:]

Filip8399
Uživatel
Bydliště: V noci s dalekohledem je to jediná zastávka, kde je vidět na tubus metra, ale jede se tam 20minut

Příspěvek od Filip8399 » 18.7.2012 19:43

Já ne.

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 18.7.2012 19:35

Filip8399 píše:
mirek píše:#-o
Podobná situace na více barrandovských zastávkách. Časem dodám fotky.
A to fakt přikládáte pracovníkům zastávkové péči?

Filip8399
Uživatel
Bydliště: V noci s dalekohledem je to jediná zastávka, kde je vidět na tubus metra, ale jede se tam 20minut

Příspěvek od Filip8399 » 18.7.2012 17:06

mirek píše:#-o
Podobná situace na více barrandovských zastávkách. Časem dodám fotky.

mirek
Uživatel

Příspěvek od mirek » 18.7.2012 17:04

#-o
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

nick
Uživatel

Příspěvek od nick » 17.7.2012 23:19

smazáno
Naposledy upravil(a) nick dne 06.4.2013 13:25, celkem upraveno 1 x.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 12.7.2012 23:47

hodlá někdy dpp řešit situaci ukazatele odjezdů na zastávce malostranská? vyskytuji se tam velmi často a za poslední 3/4 roku fungují max. tak ve 25% případů. je to ostuda.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.7.2012 21:42

gabuliatko: Nechci si hrát na boha - jen se nebojím (narozdíl od mnohých nejen kolegů, ale vůbec spoluobčanů ČR) využívat svá práva!
= kočárky beru dokud se vlezou a to i jinými než určenými dveřmi - mimo těch jimiž se nevlezou, respektive jen s rizikem poškození kočáru/jeho obsahu či TRAM, z důvodu úzkosti jich či schodů za nimu (1. dveří u T3, T6 a KT a zadních dveří u 14T a KT) či jejich rozdělení madlem na dvě úzké poloviny (prostřední v T6 a v KT 2. se 4. dveřmi) - určitě jsem již vezl zároveň i alespoň 6 kočárů dokonce v sóle (o soupravě/KB nemluvě) = srovnatelné s tím "tvým" SOREM
= cyklisty neberu (přesně dle znění SPP)
a) na plošiny již (byť jen částečně) obsazené kočáry či vozíky
b) ve směru DC V ČI I MIMO POVOLENÉ ÚSEKY TT V DOBĚ/ÚSEKU ZVÝŠENÉ PŘEPRAVNÍ POPTÁVKY (jako nedávno jeden neúspěšně snažící se o schování v davu na Vinohradské tržnici DC mezi 13. a 15. hod.) - ovšem na druhou stranu, pokud je cyklista slušný (= dá znamení/poprosí) vezmu jej v povolených úsecích (případně těsně před nimi) i mimo povolený čas, když to (ne)obsazenost TRAM umožňuje (proč nevzít při malém obsazení spoje v poledním sedle či i ranní špičce na Sídl. Modřany/Barrandov a to třeba už z Nádr. Braník / Plzeňky, když sotva spoj naplním - páč zrovna "nikdo nejezdí" či "jen všichni" opačným směrem) - TRAM a VLAK (VČETNĚ "tvého" ŠUKAFÓNU) MAJÍ (DLE SPP) JINÉ PODMÍNKY PRO NALOŽENÍ KOL A HLAVNĚ JINÉ ZÁBRZDNÉ VLASTNOSTI (prudkost nouzového brždění a v neposlední řadě předpokládatelné riziko jeho použití)!!!

Z právě uvedeného důvodu se nebojím svá práva, ohledně "nákladu vozu" využívat, páč mne to může zachránit před nutností vykonat mé povinnosti - např. podávat první pomoc či "jen" sepisovat záznam o škodě!
SPP mi ty práva dávala a dávají, jen nelogicky v některých drobnostech dosud i nyní trochu nepřesně - a pouze prosazuji zjasnění jejich formulace. V tomto kontextu (nedávno tu na TF porbírané) nedojíždění BUS MHD (zejména NP) k nástupním hranám zastávek, páč řidič by tím riskoval prodření kol a jejich následné plné uhrazení "ze svého", musí dle tebe být ještě větší "jejich boha rovnost"!

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 04.7.2012 19:25

Milane, tuhle jsem jel SORem, kde byly 4 kočárky a jeden dvojčaťák. Porušeno bylo co být mohlo a co. Stala se někomu nějaká újma?
Viděl jsem asi 12 kol v sólošukafónu bez průvodčího, taky se vešly, když se chce tak to jde.

Proč si chceš hrát na boha a rozhodovat o tom kolik kočárků (kol) povezeš?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.7.2012 14:35

Takže konečně (po mém nedávném tápání) máme my (díky Láďovi) i kaštanstvo (jeho část sledující web ROPIDu) jasno ohledně umísťování nového piktogramu "přeprava kol tramvajemi v noci" na zastávkových sloupcích a to i co se jeho přítomnosti na zastávce NBS ZC týče.
Už se však těším, jak se mi budou na NBS dobívat cyklisté do TRAM jedoucí nikoliv na PA, ale na Spořilov - páč si přečtou a budohttp://tram-forum.prazsketramvaje.c ... 04&t=547#u pamatovat jen "Tímto symbolem jsou označeny zastávky, kde je povolen nástup s jízdním kolem do tramvaje za podmínek uvedených ve Smluvních přepravních podmínkách.", ale už ne z SPP "přeprava jízdních kol je povolena pouze ve stanovených úsecích" či z tabulky stanovených úseků "všechny linky projíždějící v povoleném časovém období uvedenými povolenými úseky a směry". Či vyloženě budou ignorovat "Přeprava je vyloučena při zvýšené poptávce. Před nástupem a výstupem z vozidla dá cestující s jízdním kolem znamení řidiči, který však může nástup vyloučit.", protože je napsané jen v informqacích o přepravě kol a ne v SPP obsahujících po 8. dodatku (V čl. 7.2 se ruší odst. 3 a nahrazuje se textem): "3. V tramvajích lze přepravovat jízdní kolo na plošině určené k přepravě dětských kočárků v pracovní dny od 19:00 do 7:00, v sobotu, v neděli a ve svátek celodenně; přeprava jízdních kol je / povolena pouze ve stanovených úsecích, jejichž seznam je zveřejněn na internetových stránkách dopravce (http://www.dpp.cz) nebo organizace ROPID (http://www.ropid.cz) nebo si lze informace vyžádat na telefonní lince 296 19 18 17. Jízdní kola se ve stanovených úsecích a časovém rozsahu přepravují ve všech vozech tramvajových vlaků určených k přepravě cestujících, pokud cestující přepravující jízdní kolo splní ostatní ustanovení těchto Smluvních přepravních podmínek PID."

A přitom stejný dodatek SPP potřebná omezení z rozhodnutí řidiče nově uvádí u přepravy kočárků (V čl. 7.1 se ruší odst. 3 a nahrazuje se textem): "3. Před nástupem do tramvaje nebo autobusu dá cestující s dětským kočárkem znamení řidiči zvednutím paže; nastoupit lze pouze s vědomím řidiče. Řidič nebo jiná pověřená osoba může z důvodu okamžité přepravní situace (vozidlo je plně obsazeno nebo je vyhrazená plošina již obsazená jiným dětským kočárkem nebo vozíkem pro invalidy nebo jízdním kolem) přepravu dětského kočárku odmítnout. Výstup s dětským kočárkem je cestující povinen včas signalizovat řidiči stisknutím tlačítka se symbolem kočárku nebo dvojím stisknutím tlačítka „Znamení k řidiči“.
Navíc z dřívějška je v odstavci 5 onoho bodu SPP: "Pokud řidič nebo jiná pověřená osoba z důvodu okamžité přepravní situace přepravu dětského kočárku odmítne, nesmí cestující s dětským kočárkem do vozidla nastoupit."

Mám ovšem stále problém s formulací věty SPP, jenž jsem výše vyznačil kurzívou a zejména jednoho slova v ní. Protože toto nepřesné až přímo zavádějící znění způsobuje, že cestující oznamují v s kočárkem těsně po vyjetí z předchozí zastávky a řidič, díky řešení po cestě na další mnoho jiných věcí, na to oznámení nejednou zapomene. Přitom zase naopak správné (výstižné) znění o znamení před výstupem je obsaženo v SPP - bodě 7.2 Přeprava jízdních kol - odst. 5 "Cestující přepravující jízdní kolo musí dát v příslušné zastávce řidiči tramvaje úmysl nastoupit zvednutím ruky a vyčkat jeho souhlasu; řidič tramvaje jej udělí v případě, že prostor pro řepravu jízdních kol není obsazen dětským kočárkem (kočárky), vozíkem (vozíky) pro invalidy nebo není plně obsazen cestujícími; před zastávkou, kde hodlá cestující přepravující jízdní kolo vystoupit, je povinen stisknout 2× tlačítko „Znamení k řidiči“. Při současném nástupu do tramvaje mají přednost osoby na vozíku pro invalidy a cestující přepravující dětský kočárek s dítětem."

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 03.7.2012 16:51

cwapa píše:...Budeš se možná divit, ale to se mi stává taky a dost často. A kolikrát nemusí ani volat, stačí když mi něco říká a mě to nezajímá.
A pak se někteří diví, že si lidé nejsou schopni všimnout hlášení - ovšem já mám odpozorováno, že je-li hlášení uděláno správně - dostatečně důrazně, pouze ve správnou chvíli a hlavně obsahově jasně i pro naprosté laiky/nešotouše (co si asi tak laik představí pod obecným hlášením "vlak jede do vozovny ...", když nemá představu kolik jich je, kde leží a jak se k nim jede?), tak to opravdu v 99,99% funguje - viz. hlášení o konečné včetně AJ!

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 03.7.2012 16:04

gabuliatko píše:
9001 píše: Po každé když máme v práci školení na komunikaci s klientem po telefonu, tak se říká, že klient neslyší prvních 5-6 slov.
Když mi volá manželka, tak slyším, ale po skončení hovoru si nic nepamatuju.
Budeš se možná divit, ale to se mi stává taky a dost často. A kolikrát nemusí ani volat, stačí když mi něco říká a mě to nezajímá.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 03.7.2012 12:53

9001 píše: Po každé když máme v práci školení na komunikaci s klientem po telefonu, tak se říká, že klient neslyší prvních 5-6 slov.
Když mi volá manželka, tak slyším, ale po skončení hovoru si nic nepamatuju.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.7.2012 9:30

Bobík: Samozřejmě... Ale jde mi o to, že lidi to ignorují a nakonec přeslechnou a zbystří až při své lince a to je pozdě...

Minimálně by tam měl být gong a nebo aspon to upozornění pro cestující. Potom co se kecalo o krádežích a podobných ptákovinách tak lidi otupí...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 03.7.2012 7:34

9001 píše: Po každé když máme v práci školení na komunikaci s klientem po telefonu, tak se říká, že klient neslyší prvních 5-6 slov. Třeba ve 26 při výluce to vybaflo tak, že to stejně všichni ignorovali...
A divíš se? Mě taky nebaví 5min poslouchat jak se dotyčný představuje, jmenuje firmu, pozici, velikost bot šéfa.....(já vím že vás k tomu nutěj). Takže se naučili začátky nevnímat. A ono taky lidi vypínaj v půlce, pokud je sdělovaná informace pro ně nezajímavá. Takže ten předěl se mi naopak líbí, akorát to: pozor, změna trasy by se mělo víc zařvat.

Odpovědět