Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Re: Linkové vedení

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 23.7.2012 18:49

Looki píše:ne nadarmo už několik let na tomto místě chátrá billboard s vizualizací "naprosto nezbytného office business shopping centra" http://www.borislavka.cz. Shoda naprosto náhodná :smt078
Já nemám slov, je to jedna velká verbež, chcípáci, čuráci zasraní, jak hluboko může klesnout politická kultura v této zemi.

Looki
Uživatel

Příspěvek od Looki » 23.7.2012 13:23

Petrpes píše:...Název Bořislavka pro stanici metra na která je spíš už na Červeném Vrchu je jistě politickoobchodní zájem. Nákupní centrum a politici z P6....
[
ne nadarmo už několik let na tomto místě chátrá billboard s vizualizací "naprosto nezbytného office business shopping centra" http://www.borislavka.cz. Shoda naprosto náhodná :smt078

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 23.7.2012 12:33

MM-Mikulovsky píše:Pepa z Nuslí: Chci věřit "čistotě" OMH, ale žel právě v této "věci" platí, že už jen mlčení znamená souhlas! Ovšem zastupování/reprezentování určité "namočené" skupiny v nějaké organizaci/komisi se rovná minimálně přímá (byť třeba tichá) podpora.
[/size]
Myslím. že by jsi si měl nejdříve zamést před vlastním prahem než budeš někoho osočovat.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.7.2012 10:44

Pepa z Nuslí: Chci věřit "čistotě" OMH, ale žel právě v této "věci" platí, že už jen mlčení znamená souhlas! Ovšem zastupování/reprezentování určité "namočené" skupiny v nějaké organizaci/komisi se rovná minimálně přímá (byť třeba tichá) podpora.
PS: A že je dávána ta přímá podpora "pouze" ze zaslepenosti/blbosti nemůže být omluvou, protože se i zde ve skutečnosti jedná spíše právě o to co jsem teď někde četl o poslancích, kteří mají jednat/hlasovat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale často hlasují jak jim nařídí vedení strany - pokud by udělali opak "podepsali by si ortel" = nebudou v příštích volbách nasazeni na volitelná místa v kandidátkách!

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 23.7.2012 9:38

MM-Mikulovsky píše:9001: Ano, brněnské LV na Prahu nenaroubujeme, ale to ani nechci.
Jenže současné "násilné" prosazování má v Praze na svědomí kdo?
ODS a "její" lidé v příslušných organizacích (a komisích) - nejen magistrátních, ale i MČ (jako je OMH na P6).
Sice i některé MČ vedené ODS (např. P4) se hlasitě stavěly proti nové podobě LV, ale protože "magistrátní ODS" stále cítí převažující celkovou "zaslepenou" podporu/"přikyvování" z členské základny/MČ, tak jedná jak jedná - silově!
To je pravda, ale OMH sem netahej, je sice na P6 za ODS, ale s tou žumpou snad nemá nic společného.

Pepa z Nuslí
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 23.7.2012 9:26

petrpes:
No řekni to na plnou hubu jsou to ču*áci oba dva.
Pěknej výkvět naší politické scény, ještě jsi zapomněl Rudolfa Blažka, mafiána první třídy.
No a na P6 to vypadá tak jak to vypadá, takže se vůbec už ničemu nedivím.
I když na P6 už Bém není, stačil zasadit kořeny tak hluboko, že tam by pomohla už jenom defenestrace.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 23.7.2012 7:21

Ač nechceme, jsme u politiky zase...
Název Bořislavka pro stanici metra na která je spíš už na Červeném Vrchu je jistě politickoobchodní zájem. Nákupní centrum a politici z P6.
Ostatně P6 zplodila výkvět naší politické scény, Bém, Chalupa.
Tak že není co dodat, mám-li psát slušně...:]
Nesmyslný boj rychlodráha vs. MA, díky čemuž vznikla chalupoida, atd...:[

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 22.7.2012 23:28

9001 píše:MM: Kdy ti konečně dojde, že tohle není o barvě strany, ale o lidech...
Příklad Brna. Je tam ČSSD, ale dělají podobné koniny... i když ne v linkovém vedení.
Jejda kam jsme se to dostali. Já jsem ten příklad myslel v dobrém po dopravní stránce a stalo se z toho tak trochu "politikum" což já nechci!!! Mně je jedno jestli to dělá "Petr" či "Pavel", či "modří, růžoví, či oranžoví", ale důležité je jeli to uděláno jako celek dobře či špatně, a to ten pražský "třesk" fakt není.
A že jsem zde zmínil Brno byla jen ukázka, že to jde více či méně i u nás, i když bych měl také dost příkladů z ciziny např. Zürich, ale to už je jiná věc.

Jinak, jestli můžu něco říci na adresu P6 (a neberte to prosím ve zlém), tak to prosazení názvu st. metra "A" Bořislavka je pěkná konina, neb by byl opravdu přiléhavějším místopisným názvem název Horoměřická.

Toť vše a děkuji za pozornost.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 22.7.2012 21:40

MM: Kdy ti konečně dojde, že tohle není o barvě strany, ale o lidech...
Příklad Brna. Je tam ČSSD, ale dělají podobné koniny... i když ne v linkovém vedení.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.7.2012 20:54

9001: Ano, brněnské LV na Prahu nenaroubujeme, ale to ani nechci.
Jenže současné "násilné" prosazování má v Praze na svědomí kdo?
ODS a "její" lidé v příslušných organizacích (a komisích) - nejen magistrátních, ale i MČ (jako je OMH na P6).
Sice i některé MČ vedené ODS (např. P4) se hlasitě stavěly proti nové podobě LV, ale protože "magistrátní ODS" stále cítí převažující celkovou "zaslepenou" podporu/"přikyvování" z členské základny/MČ, tak jedná jak jedná - silově!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 22.7.2012 20:34

MM: Nedělej tu zase zlou krev naprosto zbytečně a neutoč na lidi.

Jenda to napsal ve smyslu, že v Brně udělali velký třes, který byl probírán s veřejností a od té doby to funguje. Kdyby se v Praze udělal taky velký třesk v diskuzi minimálně všech MČ, tak byl taky pokoj, ale tohle trapné udělání výlukového vedení, které se pak prohlásí za stálé je prostě ke zvracení.

Takže brněnské linkové vedení nelze naroubovat na naši sít, ale systém jeho zavedení ANO.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.7.2012 19:54

Jenda1989: POZOR - Brno a tamní řešení MHD tu na TF moc nevychvaluj (-X (byť i já zrovna i s tímto 100% souhlasím), neb hrozí, že ti (jako mne již v minulosti) jistým moderátorem bude doporučeno se tam odstěhovat - byť on sám tu i na "páteři" neustále vychvaluje řešení z Německa!

PS: Napadá mne - co takhle tomu moderátorovi doporučit, aby se naopak on odstěhoval do Německa, když k němu tak vzhlíží a navíc P6 (v jejíž komisi pro dopravu je členem) i "celá" Praha by si jistě nakonec oddechly od špatně aplikovaných "polovičatých" řešení, kterým on zaslepeně minimálně přikyvuje (např. metrolinky budou fungovat jen při fungující maximální separaci a preferenci MHD před IAD - což v Praze zdaleka není)!

Jenda1989
Uživatel

Linkové vedení

Příspěvek od Jenda1989 » 21.7.2012 22:15

S tím co píšeš souhlasím na 100%. A jestli je to možné dovolil bych si malý "šťouchanec", když v roce 1995 v Brně došlo k "velkému třesku" před kterým bylo v provozu 22 TRAM linek, nedělalo se to od zeleného stolu, ale i s veřejností, neb se k tomu mohli vyjádřit a výsledkem toho je docela stabilní linkové vedení. Samozřejmně, že několik linek jako např. 5, 6 či 7 se změnily, ale jinak je to vedení velmi solidní. Dnes tam jezdí 13 linek a mají krátký interval. V Praze se to pořád mění jak housky na krámě a z mého pohledu né vždy k lepšímu. Škoda, že se nemůžem alespoň trochu poučit.

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 21.7.2012 18:06

ZXS91 píše:
9001 píše:A co místo chujovin vytáhnout plánek cca z roku 2008 vrátit to do původní podoby 8-).
Podle mě to fungovalo. Jasně musí se natáhnout 12 na Starý Hloubětín kvůli Harfě, ale jinak to bylo celkem ok.
To by se dalo pochopit jako uznání chyby a to přece nejde :lol:
Souhlasím s 9001, v tom roce 2007 došlo myslím že k 30. červnu k zkrácení linky 15 na Palmovku a 24 na Kobylisy a bylo to naprosto optimální linkové vedení. Bohužel je však pravda i to co píše ZXS91, totiž to, že by to bylo uznání chyby, což ropiďáci nedokážou. Nicméně, až se tam dostanou jiný lidi, doufám, že k tomu dojde, třeba postupně, nenápadně, stejně nenápadně jako plnění metrolinkové pětiletky.
V první řadě se bude muset vytáhnout nový průzkum, ve kterém vyhraje, že lidi radši linky s delšímy intervaly, ale méně přestupů, že lidi preferují přímá spojení. Pak se musí znovuzrodit objev, že některé linky spolu tvoří příliš dlouhý souběh a jako náprava dojde k odbourání v září současných svazků 5plus25 a 10plus16, nebo spíše zkrácení délky souběžného úseku. Dále se musí vynořit myšlenka, že linka 12 zbytečně nabírá čas objížděním přes letnou a že by nově mohla jezdit v kratší trase podle Vltavy.Pak se musí přijít na to, že aby jezdilo půl metrolinky na Spořilov a jedna další linka je nesmysl. A tak pomalu po etapách se vše vrátí zase do normálu. Kéž by.
Osobně jsem spíše příznivec varianty více linek, preferuji pestrost spojení a menší počet přestupů. Možná, že by mohl fungovat dobře jakýsi kompromis souběžných linek, že by dvě linky měly společnou středovou část trasy, ale na krajích by se větvily, aby obsloužily větší počet lidí a zároveň by vytvořily něco na způsob metrolinky.

ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZXS91 » 21.7.2012 14:01

9001 píše:A co místo chujovin vytáhnout plánek cca z roku 2008 vrátit to do původní podoby 8-).
Podle mě to fungovalo. Jasně musí se natáhnout 12 na Starý Hloubětín kvůli Harfě, ale jinak to bylo celkem ok.
To by se dalo pochopit jako uznání chyby a to přece nejde :lol:

Odpovědět