Úřední korespondence a rady k ní
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Úřední korespondence a rady k ní
Už jsem našel odkaz co jsem sem chtěl dát a původně psal, že to bylo na Káčku
http://www.metroweb.cz/diskuze/viewtopic.php?f=7&t=165
Osobně se ztotožňuji s názory pana -sl- a stále tvrdím, že je třeba rozlišovat zprasené linkové vedení (sólo 3, 11 na NBS, 123, 125) a řešení politického zadání pány z ROPIDu.
http://www.metroweb.cz/diskuze/viewtopic.php?f=7&t=165
Osobně se ztotožňuji s názory pana -sl- a stále tvrdím, že je třeba rozlišovat zprasené linkové vedení (sólo 3, 11 na NBS, 123, 125) a řešení politického zadání pány z ROPIDu.
-
gabuliatko
- Uživatel
Třeba rozlišovat původní ARS a ARS s udírnou. Já si pamatuji, že se to řešilo když začaly rekonstrukce a byla tam nějaká omezení.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Š: Děkuji, přesně tam jsem se díval, ale páč jen letmo, tak jsem to přehlédl - nenapadlo mne, že taková zásadní data uvedou v závorce.
-
von Špilberk
- Uživatel
Pokud já vím, tak minimální možný interval je 90 s bez ohledu na typ zabezpečovače. Jen jsem někde četl, že reálně se nikdy nejezdilo méně než 110 s, prý zkoušeli na C 105 s a museli toho nechat, protože cestující nestíhali vystupovat a nastupovat, a všechno se zpožďovalo.
Z Metrowebu:Liniový vlakový zabezpečovač ARS
(avtomatičeskoje regulirovanie skorosti)
Pro zajištění bezpečného a plynulého provozu vlaků metra slouží liniový vlakový zabezpečovač, který musí umožňovat maximální propustnost trasy (40 párů vlaků za hodinu; tj. následný interval 90 sec.).
Z Metrowebu:Liniový vlakový zabezpečovač ARS
(avtomatičeskoje regulirovanie skorosti)
Pro zajištění bezpečného a plynulého provozu vlaků metra slouží liniový vlakový zabezpečovač, který musí umožňovat maximální propustnost trasy (40 párů vlaků za hodinu; tj. následný interval 90 sec.).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Karotka: Někdo tu uváděl, že prý je minimální interval je 180 s. Faktem je, že se mi docela často stává mi ujede na Můstku souprava směr ČM. Ani ne za 1,5 minuty vjíždí další spoj. Ted je otázka co by na to řekl DÚ. Tam možná bude zakopaný pes.
- Karotka
- Uživatel
A vida... no, už to nebudu komplikovat, stejně si tak 34 dní počkám na odpověď na odpověď na odpověď. Ale mezitím jim to tam může napsat někdo jiný, nehlaste se všichni.MM-Mikulovsky píše:(...) jen jsi dle mne dostatečně nerozebral tvrzení ROPIDu "Opatření na lince 3 je tedy reakcí na uvedené skutečnosti. (...)
(Zatím mám rozepsaný další liebesbrief ohledně večerních autobusových "přípojů" od metra na Hájích - obojí má interval v modulu 10, což znamená, že autobusy ujíždějí každé várce cestujících od metra. Jinými slovy ROPID přestupy organizačně nezvládá
Jen jestli to není mýtus. V 90. letech byla ARS i na céčku, a to intervaly nebyly delší než teď. Spíš na současném béčku je málo souprav.9001 píše:(...) problém je, že Matra protlačí víc vozů než ARS (...)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Zase si chytil slinu
. Ano problém je, že Matra protlačí víc vozů než ARS. O novém ZZ se určitě na metrowebu napsalo více než dost, ale znáš to . Peníze,peníze,peníze.
Ted jsem B jezdil lidí co nastupuje a rovnou vystupuje v tom vytíženém úseku není, takže ti už ted jdou pěšky a nebo povrchovou dopravou.
Pochybuji, že by si někdo na Florenci řekl, že na PN radši pojede trojkou než B kromě šotouše a důchodce, kterému se nechce fárat...
Ted jsem B jezdil lidí co nastupuje a rovnou vystupuje v tom vytíženém úseku není, takže ti už ted jdou pěšky a nebo povrchovou dopravou.
Pochybuji, že by si někdo na Florenci řekl, že na PN radši pojede trojkou než B kromě šotouše a důchodce, kterému se nechce fárat...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
gabuliatko: Interval na trase =M= není jistě o vozech (a jejich stáří), ale o zabezpečovacím zařízení (a jeho nastavení) na trati (i jeho části ve vozech - ovšem i do těch nejstarších vozů jistě lze dát jedno z nejmodernějších). Ovšem jaký závažný rozdíl mezi vozy 81-71M (jezdících na =M=B i A) a vozy M1 (nasazenými na =M=C) brání, aby jezdili v totožném krátkém intervalu 150sekund (3600 sekund : 24 spojů)? Zásadní relevantní parametry těch vozů jsou stejné (zrychlení - 1,3m/s, max. provozní rychlost 80km/h apod.). Skutečnost, že jedny vozy jsou rekonstruované - jejich skříň (a např. ještě kostry podvozků) jsou staré desítky let, ale přitom "do základu" opravené (při reko byly určitě oprýskané - pískem?, v případě potřeby znova vyvařené atd.) - a druhé "totálně nové" není předpokladem, že jedny jsou schopny jezdit v kratším intervalu za sebou a druhé nikoliv. Jó, navíc si uvědom, že byť délka provozu prvních rekonstruovaných 81-71M a "totálně" nových M1 je přibližně stejná (od počátku tohoto století), tak problémy na konstrukci se objevily na těch "totálně" nových M1, jimž loni začaly praskat podvozky!!!
-
gabuliatko
- Uživatel
Milane, všiml sis v M že na trase C jezdí jiné vozy než na trase B?MM-Mikulovsky píše: 1.) Naprosto je nepravdivé Vaše tvrzení, že není možné posílit =M=B, když je technicky možné, aby přes =M=C (např. IPP) projelo v PD po 7. hodině ranní 24 spojů každým směrem, tak proč by se na =M=B nemělo dát přidat proti současným pouze 20ti (na KN v PD po 7. a 8.hod. ve směru ČM a po 8.hod, ve směru na Zličín) spojům ještě 4 spoje s celkovou kapacitou 5tisíc přepravených (á1250 lidí = 5 vozů x 250 cestujících).
Pominu-li to, že počet linek tramvají v Karlíně nemá s nejzatíženějším úsekem MB pražádnou souvislost (ale něco do té odpovědi napsat musí).
Nějak nechápu o co se snažíte. Panuje zde celkem všeobecná shoda o návrhu nového linkového vedení. Dokonce jsem přesvědčen o tom, že třeba nevýhoda ukončení 11 na NBS je ROPIDu známa. I baby 3 by asi chtěli ve dvojicích ale buď došly vozy nebo peníze a musí se najít důvod.
M22 tady mnoha lidem pije krev. Pořád se snažím najít důvod proč. Ano jistě, může mít krátké a dlouhé 22, možná něco ušetříme (jak někdo trefně zde napsal a pak to nacpem do Trojského mostu) ale stojí to za to?
Ohledně 123 jsem v klidu, mnoho takovýchto pokusů bylo následně navráceno do původního stavu.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Š:
karotka:
- jen jsi dle mne dostatečně nerozebral tvrzení ROPIDu "Opatření na lince 3 je tedy reakcí na uvedené skutečnosti. Současně nutno podotknout, že linka metra B je ve svém centrálním úseku velmi silně zatížená a další posilování již není možné. Co se týče deklarovaného souběhu, tak ten není o nic větší, než je v současné době na lince 24 (stanice Palmovka - Karlovo náměstí).":
1.) Naprosto je nepravdivé Vaše tvrzení, že není možné posílit =M=B, když je technicky možné, aby přes =M=C (např. IPP) projelo v PD po 7. hodině ranní 24 spojů každým směrem, tak proč by se na =M=B nemělo dát přidat proti současným pouze 20ti (na KN v PD po 7. a 8.hod. ve směru ČM a po 8.hod, ve směru na Zličín) spojům ještě 4 spoje s celkovou kapacitou 5tisíc přepravených (á1250 lidí = 5 vozů x 250 cestujících). Při tom na onu kapacitu 5000 osob by bylo potřeba na TT minimálně 20 TRAM dlouhých 30m = vlastně jednu a 1/3 nové TRAM metrolinky obdobné l. 9 či 22., na kterých jezdí neustále vlaky délky 30m a ve špičkách pracovních dnů mimo prázdniny mají interval 4 minuty a tedy za jednu hodinu na nich jede jedním směrem 15 spojů!
2.) l. 3 na rozdíl od l. 24 stanicuje také u druhého (jižního) vestibulu =M=B Karlovo náměstí, jenž se nachází pod Palackého náměstím, a to v obou směrech hned dvakrát = souběh při jízdě na sever má l.3 15 zastávek TRAM místo 13ti l.24 a na jih 16 místo 14ti (v tomto směru je navíc na Karlově nám. zastávka Moráň) je znatelně delší o více jak 10% počtu zastávek (a srovnatelné procento délky souběžného úseku)!!!
karotka:
1.) Naprosto je nepravdivé Vaše tvrzení, že není možné posílit =M=B, když je technicky možné, aby přes =M=C (např. IPP) projelo v PD po 7. hodině ranní 24 spojů každým směrem, tak proč by se na =M=B nemělo dát přidat proti současným pouze 20ti (na KN v PD po 7. a 8.hod. ve směru ČM a po 8.hod, ve směru na Zličín) spojům ještě 4 spoje s celkovou kapacitou 5tisíc přepravených (á1250 lidí = 5 vozů x 250 cestujících). Při tom na onu kapacitu 5000 osob by bylo potřeba na TT minimálně 20 TRAM dlouhých 30m = vlastně jednu a 1/3 nové TRAM metrolinky obdobné l. 9 či 22., na kterých jezdí neustále vlaky délky 30m a ve špičkách pracovních dnů mimo prázdniny mají interval 4 minuty a tedy za jednu hodinu na nich jede jedním směrem 15 spojů!
2.) l. 3 na rozdíl od l. 24 stanicuje také u druhého (jižního) vestibulu =M=B Karlovo náměstí, jenž se nachází pod Palackého náměstím, a to v obou směrech hned dvakrát = souběh při jízdě na sever má l.3 15 zastávek TRAM místo 13ti l.24 a na jih 16 místo 14ti (v tomto směru je navíc na Karlově nám. zastávka Moráň) je znatelně delší o více jak 10% počtu zastávek (a srovnatelné procento délky souběžného úseku)!!!
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Reaguji v Preferenci...
Zcela výjimečně jsem zabrousil i sem, protože se mluví o preferenci. Tedy: na Koh-i-nooru preference před reko nebyla, byl tam pevný program s výzvou. Na Klárově je zlepšení výrazné. Dřív tam preference nebyla vůbec, nyní je zřetelná, a pokud si někdo nevšiml například dvojího vložení oblouku pro 22 do cyklu, tak je mi líto. Nejvíce ale pomohla lince 18, která také tolik neblokuje další vlaky za sebou. Samozřejmě je třeba přihlédnout k tomu, že od Malostranského nám. si tramvaj vytlačuje kolonu aut, což někdy vytvoří preferenční zásah autobusové razance proti 18. Bumlíky na Národní sice byly, ale zrovna před zastávkou ND zc chyběly, což bylo velmi špatné. Nevím o tom, že by byl Vypich vyladěn, ale mohu se mýlit. Malovanka je vypnutá? Pokud ano, je to z hlediska plynulosti provozu (včetně TRAM) ideální řešení.
-
von Špilberk
- Uživatel
Bobik píše: Jak jistě uznáte, není možné se rozhodovat a hodnotit celek pouze podle poměrně malé skupiny lidí, která vyjadřuje svůj nesouhlas či jiný názor na způsob provedených úprav.
Neměli by se na ROPIDU dohodnout, jestli jim píše hodně lidí nebo máloKarotka píše:v první řadě bych se Vám chtěl omluvit za opožděnou odpověď. Za poslední měsíc nám bylo doručeno velké množství připomínek a zpracováváme je postupně.
- Karotka
- Uživatel
Po urgenci konečně odpověď (To se musí zapít
ale radši něčím laciným, jen abych měl co blejt
). Opět jen v příloze, jen pro otrlé. (v dobrém: MM-M hadr!)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak vidím je zbytečné psát kamkoli. Odpověď je prakticky až na pár slovíček totožná...
MM: Už bych začal s jednáním o tom papíru co jsme řešili ve výlukách.
MM: Už bych začal s jednáním o tom papíru co jsme řešili ve výlukách.