Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od 9001 » 25.7.2012 17:47

Karosák: Skoro bych napsal, že máme tři základní typy řidičů.
1) Šotouš nemusím dlouze popisovat zvlášt tady :-)
2) Jezdí pro prachy, ale je to profík a něco o práci ví a je schopný si něco zjistit
3) Jezdí pro prachy, ale vyplodí takovéhle ptákoviny.

Když vlastně přemýšlím tak 4 druhy. Pak ještě MM M :lol:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 25.7.2012 14:38

Jak se tu tak o lecčems bavíme, informace mají více či méně hlavu, někdy i patu a snad na vyjímky problémových jedinců, které nečtu, o příspěvku vždy zkusím zapřemýšlet, nebo v sobě nesou zkrátka nějakou stopu šoto/tram. Je však někdy zajímavé, jaké zprávy se lze dozvědět od agentury JPP IPP. Párkrát jsem už chtěl nečím přispět, ale včera to stálo za to.
Asi neznalý pan P4 se ptá:
Ty v**e, svačíte/jezdíte někdo desítku? Já proč tam dycky jak ko**t, tvrdnu u světel na Bertramce?
Zajisté zkušený pan S5 odpovídá:
Tyve to je jasný ne, přece abys nebyl na Andělu napřed. Si vem, že ti to tam hned padne a co myslíš na Andělu...tam kysneš 4 minuty ne.
[-o< :lol:
Jinak kauzu Hostivař je taky vtipné poslouchat v terénu, především "mistři světa ve skoku přes úplně všechno" mají k problematice vždy co říct, ale ještě z podzimu jsem chytil jednu šťavnatou glosu: No si nemyslete, že to po rekonstrukci na50 bude nějak lepší, voni totiž říkali, že je to speciální voblouk a že to takhle zlámaný bylo vždycky a prostě to nejde udělat jinak, protože je tam to podloží speciální! :shock: :smt033
Kdo je z branže jistě ví, co všechno se lze dozvědět a bude mi věřit, že citované nebylo vyřčeno ironicky, ale s naprosto vážnou tváří a tónem. Případně návrhy jak jako by to voe měli udělat jo jako bývají též výživné, například bojovat proti černým pasažérům zavedením turniketů do tramvají...taky jsem zaslechl. Jistě i ostatní něco zaslechli, tak se klidně podělte, ať se taky zasmějem, protože na místě se většinou zasmát nelze 8-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.7.2012 22:42

Sice totálně netramvajové téma, ale viděl jsem logo firmy United Bakeries a problesklo jaký je rozdíl od nového loga ČT.
http://www.united-bakeries.cz/intro/ind ... d-bakeries

Já pořád říkám, že nám tu utíkají pod rukama miliony a nikdo si toho nevšimne...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.7.2012 17:35

von Š: 100% přesná otázka, ale na tu lze zase odpovědět jedině další otázkou.
Proč ty MČ/jejich členská základna v jiných "věcech" se proti nim neotočila a je v nich vedení města loajální?
Jó aha, někteří by řekli, že opak by byl vydírání!
Jenže to tak není - uvedená reakce MČ/členské základny by byla adekvátní snahou dosáhnout alespoň kompromisních řešení požadavků "svých" (občanů jimi zastupovaných) .

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 23.7.2012 16:19

Hlavní problém je, že většina politiků říká něco jiného před volbami a po nich. Tady je hlavní problém v kominikaci. Bez ohledu na to, kdo vládne, nechápu, proč jsou změny v dopravě protlačovány takto brutální silou. Copak ty politiky nenapadá, že se to může obrátit proti nim :?: A je mi to o to divnější, že magistrát se rozhodl nekomunikovat nejen s veřejností, ale i s radnicemi MČ, tedy se svými stranickými kolegy. Jde tu vůbec o dopravu :?:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.7.2012 11:28

MM-Mikulovsky píše:Pepa z Nuslí: Chci věřit "čistotě" OMH, ale žel právě v této "věci" platí, že už jen mlčení znamená souhlas! Ovšem zastupování/reprezentování určité "namočené" skupiny v nějaké organizaci/komisi se rovná minimálně přímá (byť třeba tichá) podpora.
PS: A že je dávána ta přímá podpora "pouze" ze zaslepenosti/blbosti nemůže být omluvou, protože se i zde ve skutečnosti jedná spíše právě o to co jsem teď někde četl o poslancích, kteří mají jednat/hlasovat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale často hlasují jak jim nařídí vedení strany - pokud by udělali opak "podepsali by si ortel" = nebudou v příštích volbách nasazeni na volitelná místa v kandidátkách!
Tohle už nepatří do linkového vedení.

Pánové víte proč vlastně je u moci ODS? Někdo ji tam zvolil a to docela velkým podílem. Nejdříve začněte u sebe komu házíte lístky do uren a pak nadávejte. Jestli házíte oranžové lístky, tak nevěřte, že to je nějaká extra výhra.

sstepan23
Uživatel

Příspěvek od sstepan23 » 20.7.2012 7:46

Když někdo nepoděkuje tak bučim. A snažim se tak, abych byl slyšet.

modroko
Uživatel

Příspěvek od modroko » 20.7.2012 1:09

Ale už jsem se 2krát stal svědkem kdy paní dobíhala tramvaj, počkal na ní a když neřekla nic tak bylo slyšet..aspoň zabučet si mohla :D A občas je i slyšet mezi kaštanstvo komentování dopravních situací halvně nepozornost IAD :)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 19.7.2012 23:48

Filip8399 píše:
krysarr píše:Taky me napada par veci :)

- co to bouchne u starsich vozu, kdyz se stridaji ridici? (nevim, jak to lip popsat)
- proc na Zizkove stoji uz dobre mesic 9140?
- uslysi ridic normalni intenzitou recene "dekuju", kdyz podekuju, ze se na me pockalo a rikam to u prednich dveri? :)
- proc probuh 16ka ma i po tech zmenach, co se chystaji (vetsina nepotrebuje komentar, o kastanstvo fakt nejde) nepojede na Spojovaci?
1) Při střídání řidičů musí nastupující řidič vyzkoušet kolejové brzdy (brzdný účinek je docílen přitlačením špalku na hlavu kolejnice) a proto to bouchne.
4) myslím, že to nevi ani na roprdu :prase
Protože nejsem řidič tak na 2 a 3 otázku nemohu odpovědět. :)
2.) V minulosti bych pouze počítal, ale shodou okolností jsem před pár dny koukal přes rameno jednomu výpravčímu na střídacím bodě, když narazil v " PC sytému" na "schémata" umístění vozů ve vozovnách a následně prohledával informace o nich - takže teď vím, že na ŽI byla jedna 14T deponovaná pro účely UDDP = je potřeba něco na ní opravit a než se tak stane musí být někde odstavena.
3.) zpravidla by měl, ale také to může být přehlušeno něčím jiným (hlukem jiných cestujících, okolní dopravy - např. i sirénou aut s právem přednosti, vlastním puštěným rádiem atd.). Osobně jsem přesvědčen, že z mnoha těch důvodů cestující neslyší následující případnou reakci řidiče.

abcdefg
Uživatel

Příspěvek od abcdefg » 19.7.2012 23:09

7080 píše:
Marek 5516 píše:Mám dva laické dotazy (zajímám se o busy a tramvají jezdím spíš zřídka)...

Zaprvé bych se chtěl zeptat, čemu řidiči přezdívají "kulomet"? Viděl jsem to dvakrát na přístrojovce a myslím, že to bývá místo tlačítka "funkce čb" - co to znamená?

Zadruhé by mě zajímalo, co v tramvaji vždy udělá velikou ránu když v (zejména vyšší) rychlosti tramvaj cukne či prudčeji zatočí. Dnes jsem jel jednou vozem T3R.PLF a poté KT8D5.RN2P a u obojího se tyto rány ozývaly...Nevím, zda někdo pochopí co myslím, ale třeba ano:). Kdybych to měl laicky lokalizovat, tak v zadní části vozu, ale ani nevím, zda někde u kol nebo naopak u sběrače... Trošku jako kdyby se vždy překulilo nějaké velké závaží a udělalo ránu o bok :lol:

Díky:)
Někde je to označené jako "kulomet", jinde je napsáno "turbo" nebo taky "vyšší prémie".
Je to prázdná pozice někde krytá přepínačem nebo někde tlačítkem. Původně tam byl zaplombovaný přepínač "blokování rozjezdu".
Tu rána se ozývá od podvozku, když řidič vjede prudčeji do oblouku. Bude o někde od ložisek nebo od čepu, v každém případě to není dobrý zvuk, rozhodně to nedělá tomu vozu dobře, když se s ním tak jede.
Ano to tlačítko je kryté, někde zústalo, občas je nad ním napsáno kakat, wc, na ***** apod ... =D>

Filip8399
Uživatel
Bydliště: V noci s dalekohledem je to jediná zastávka, kde je vidět na tubus metra, ale jede se tam 20minut

Příspěvek od Filip8399 » 19.7.2012 21:59

krysarr píše:Taky me napada par veci :)

- co to bouchne u starsich vozu, kdyz se stridaji ridici? (nevim, jak to lip popsat)
- uslysi ridic normalni intenzitou recene "dekuju", kdyz podekuju, ze se na me pockalo a rikam to u prednich dveri? :)
- proc probuh 16ka ma i po tech zmenach, co se chystaji (vetsina nepotrebuje komentar, o kastanstvo fakt nejde) nepojede na Spojovaci?
1) Při střídání řidičů musí nastupující řidič vyzkoušet kolejové brzdy (brzdný účinek je docílen přitlačením špalku na hlavu kolejnice) a proto to bouchne.
4) myslím, že to nevi ani na roprdu :prase
Protože nejsem řidič tak na 2 a 3 otázku nemohu odpovědět. :)

krysarr
Uživatel
Bydliště: Praha 3 (1,9,16 uz bohuzel ne), sem tam Praha 11 :-)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr » 19.7.2012 21:29

Taky me napada par veci :)

DG7021
Uživatel

Příspěvek od DG7021 » 19.7.2012 19:44

Jindy je označeno i "nic" atp.; v 7275 se ono tlačítko jmenuje mrťafa.

Marek 5516
Uživatel

Příspěvek od Marek 5516 » 19.7.2012 17:25

To 7080: Děkuji Ti :wink:

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 19.7.2012 17:23

Marek 5516 píše:Mám dva laické dotazy (zajímám se o busy a tramvají jezdím spíš zřídka)...

Zaprvé bych se chtěl zeptat, čemu řidiči přezdívají "kulomet"? Viděl jsem to dvakrát na přístrojovce a myslím, že to bývá místo tlačítka "funkce čb" - co to znamená?

Zadruhé by mě zajímalo, co v tramvaji vždy udělá velikou ránu když v (zejména vyšší) rychlosti tramvaj cukne či prudčeji zatočí. Dnes jsem jel jednou vozem T3R.PLF a poté KT8D5.RN2P a u obojího se tyto rány ozývaly...Nevím, zda někdo pochopí co myslím, ale třeba ano:). Kdybych to měl laicky lokalizovat, tak v zadní části vozu, ale ani nevím, zda někde u kol nebo naopak u sběrače... Trošku jako kdyby se vždy překulilo nějaké velké závaží a udělalo ránu o bok :lol:

Díky:)
Někde je to označené jako "kulomet", jinde je napsáno "turbo" nebo taky "vyšší prémie".
Je to prázdná pozice někde krytá přepínačem nebo někde tlačítkem. Původně tam byl zaplombovaný přepínač "blokování rozjezdu".
Tu rána se ozývá od podvozku, když řidič vjede prudčeji do oblouku. Bude o někde od ložisek nebo od čepu, v každém případě to není dobrý zvuk, rozhodně to nedělá tomu vozu dobře, když se s ním tak jede.

Odpovědět