Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Linkové vedení
Jinak ještě k té "nevytíženosti" na Francouzské. Pokud tam je denně v každém směru 15 000 lidí a prosazují se tam dvě linky, už fakt budu řvát, když v Hostivaři na 5 000 lidí zůstávají linky 3... Já opravdu nevím, proč bojujeme o jednotky lidí na periferii, když v centru přicházíme o tisíce... Proto mě opravdu úvahy o stažení linek na Francouzské o jednu hodně zlobí.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
4 je uměle zabíjená linka. Provoz 6-20 a stažení na Čechovo nám. poptávku po ní záměrně potlačují, aby se nahnali lidé do 22. Přitom na Francouzské je ohledně zatížení stagnace, spíše pokles, což indikuje, že 22 fakt populární není a kdokoliv tam bydlí, tak je za 4 vděčný. Provoz CD/CT, např. z Barrandova a na Kubáň jí okamžitě opět zvedne. Navíc začne nabírat lidi už z Kubáně, mírně odlehčí sedmičce. Pak může být na Francouzské naprosto plnohodnotnou linkou. Ostatně v okamžiku prodloužení na ÚDDP loni a provozu o víkendech se v ní počet lidí okamžitě zvedal a o víkendech bylo sólo pravidelně velmi slušně vytížené na stupni 3.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
vencavasek: pokud 6 ze Spořilova na KN a tam přimo na NT = (jak uvedl von Š + já s MŠ potvrdil) s dalšími spoji tamní SSZ "neprojetitelné"!
Takže pokud, tak rovnou tu 6 Nuslemi zrušit a na Spořilov opravdu táhnout 24 (byť třeba ze začátku pásmovanou na NBS).
MŠ: S tím držením 4 v souběhu 22 přes Mírák a Vršovické nám., protože je 22 nepravidelná se podobáš značně ROPIDu přidávajícímu další pořadí na zpožďovanou 135 - v obou případech má být prioritní zajistit průjezdnost a tím pravidelnost MHD a nikoliv držení/zavádění ve skutečnosti nepotřebných spojů!
Teď mne napadá 4 ukončit na Zvonařce (když tam ta TT je, tak ať se využívá - byť třeba jen v PD)
a 6 (v souladu s výše uvedeným nepoužitím ROPIDího návrhu Nuslemi na Spořilov) CT vést Kubáň - Otakarka - IPP - KN - Lazarská - VN - Masna - NamRep - Stross - Vltavská - Dělnická - Výstaviště (14 Barrandov - Výstaviště, 17 nepásmovaná do Kobylis =M=/Březiněveská, 24 zachovaná Karlínem - Bulovka - Voz. Kobylisy).
Takže pokud, tak rovnou tu 6 Nuslemi zrušit a na Spořilov opravdu táhnout 24 (byť třeba ze začátku pásmovanou na NBS).
MŠ: S tím držením 4 v souběhu 22 přes Mírák a Vršovické nám., protože je 22 nepravidelná se podobáš značně ROPIDu přidávajícímu další pořadí na zpožďovanou 135 - v obou případech má být prioritní zajistit průjezdnost a tím pravidelnost MHD a nikoliv držení/zavádění ve skutečnosti nepotřebných spojů!
Teď mne napadá 4 ukončit na Zvonařce (když tam ta TT je, tak ať se využívá - byť třeba jen v PD)
a 6 (v souladu s výše uvedeným nepoužitím ROPIDího návrhu Nuslemi na Spořilov) CT vést Kubáň - Otakarka - IPP - KN - Lazarská - VN - Masna - NamRep - Stross - Vltavská - Dělnická - Výstaviště (14 Barrandov - Výstaviště, 17 nepásmovaná do Kobylis =M=/Březiněveská, 24 zachovaná Karlínem - Bulovka - Voz. Kobylisy).
-
vencavasek
- Uživatel
Zdvojení trasy 4 a 7 si jsem vědom, je to drobný problém tohoto návrhu. Nicméně s tím tranzitem na I.P.Pavlova by to nebylo tak špatné, pokud by převzala i cestující (Kubáň - Otakarova) místo 24 na Karlovo nám.Martin Šubrt píše: 4 - Zdvojení trasy linky 7 z Vršovic na Smíchov, tj. z Vršovic přes Pavlák úplně bez tranzitu. Odříznutí Vršovic (i Slavia a Kubáně) od centra na Václaváku. Na Francouzské skutečně 4 nepřetéká, ale vzhledem k "pravidelnosti" provozu 22 je Francouzská bez 4 proklaté zhoršení. Zatímco je zdvojené spojení do dolních Vršovi, od Anděla a Palačáku zaniká přímé spojení do Vršovic horních a na Francouzskou.
6 - Z Národní na Kotlářku 6 nemá žádný význam. Ona ho nemá ani na Barrandov. V případně měnění 6 to chce nějaké jiné řešení. Pokud je myšlena 6 přes Pavlák, tak nemá společnou odjezdovou zastávku směr Spořilov, čímž neplní účel vhodné posily 11.
Přímé spojení Anděl - Francouzská je přestup mezi 22 a 4+10+16, tudíž neměl by být problematický. 6 je myšlena Nuslemi, ostatně beru ji jako zkoušku spojení Spořilova s Národní, pokud se osvědčí, časem bych 6 zrušil a protáhl na Spořilov 24.
Mimochodem, podobně bych se nechal "ukecat" Ropidem a na zkoušku opravdu prohodil 5 a 11 na Černokostelecké, s tím, že pokud bude vozit ještě více vzduchu než nyní 11, není problém vrátit se k současnému stavu.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
DG7021: Tak využitím obratiště NBS v Zámecké stále zůstane jedna kolej v denním provozu zcela volná (noční linky jí jezdí DC) + na koleji ZC se může odstavit jeden vlak až "nahoře" u WC (přímo za pravou výhybkou tvořící svou odbočkou do nástupní zastávky NBS ze Zámecké jednokolejné tzv. blokové obratiště - na rozdíl, od tebou uvedené, Minské v opačném směru TRAM na NBS neotočíš).
Mě napadá obecně - za poslední roky jsem tu a tam nejednou vídal na Synkáči odstavené vozy - cvičné jízdy, porouchaná vozidla, MO, služebáky. Nebude při vidině pravidelného průjezdu Zámecké denní linkou taková manipulační kolej v této oblasti chybět ? Nebo se pro takové účely např. uvolní kolej v Minské ?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spořilov ale nepotřebuje spojení na metro B. Spořilov potřebuje spojení do centra, kde rovnou vyleze a nebude tam pochodovat pěšky z Muzea. Proto se navrhuje přímá linka do centra, nejlépe na tu Národní třídu. Na Smíchov bude bus, na východní větev B už se to rozhodně vyplatí céčkem.MM-Mikulovsky píše:vencavasek: l.6 doufám posíláš nejkratší cestou = Albertov - Výtoň - Pal. nám =M=B (KN) - Anděl = zatraktivnění druhého spojení =M=B KN a Albertova + pro spojení Spořilova s =M=B stačí jednou přestup na KN a není jej třeba dablovat NT!
l.4 100% souhlas - toto už tvrdím 4 roky, co jsem v Praze, protože nepotřebnost kapacity l.4 na Míráku až Čechově nám. - i zpět je vidět, když jede 4 za 22. která v ten moment pobere/vysadí v poměru ke 4 90% lidí = těch 10% si na IPP v pohodě může přesednout!
l.24 - určitě by stačilo ukončit na NBS = ZC zajištěný přestup tzv. HRANA-HRANA na Otakarově s l.7 a 4
l.19 - by jsem uvažoval nejen vrátit na Kubáň, ale protáhnout do uvolněného obratiště Čechovo nám. (výstupní + manipulační by byla současná nástupní a nástupní + nácestná ZC by se stala současná nácestná ZC + výstupní l.4) = zatraktivnit východní tangenciální TRAM spojení prodloužením o zastávky Čechovo nám., Koh-i-noor a Slavie = zajistit atraktivnější návaznost s tamtudy jedoucími BUS linkami na/z JM i spojení Vršovic s =M=Strašnická (zejména, že na Kubáni by byla fyzicky stejná "nástupní" nácestná zastávka s další k =M=A Strašnická směřující linkou 7).
Proč 19 na Obloukovou, když jsou na Koh-i-nooru i Slavii busy v hojném počtu stejným směrem? První zastávka, která nemá dostupné busové tangenty je až Kubáň.
Proč odřezávat Vršovice od Václaváku? Je to jedno ze spojení, které z centra není pokryté metrem.
4 viz předchozí příspěvek. V navržené trase by to ani nebylo na dvojici, respektiv na dvojici jen Anděl - Pavlák, zbytek plýtvání.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
4 - Zdvojení trasy linky 7 z Vršovic na Smíchov, tj. z Vršovic přes Pavlák úplně bez tranzitu. Odříznutí Vršovic (i Slavia a Kubáně) od centra na Václaváku. Na Francouzské skutečně 4 nepřetéká, ale vzhledem k "pravidelnosti" provozu 22 je Francouzská bez 4 proklaté zhoršení. Zatímco je zdvojené spojení do dolních Vršovi, od Anděla a Palačáku zaniká přímé spojení do Vršovic horních a na Francouzskou.vencavasek píše:Když už jsme nakousli budoucí LV TRAMVAJÍ, proč nenapsat, jak bych to viděl já![]()
Vycházím z navrhovaného stavu, s většinou souhlas, pouze bych změnil:
4 Kubánské nám. - Otakarova - I.P.Pavlova - Smích.nádr. (PD ráno Barrandov), CT, o víkendu sóla
6 Spořilov - Anděl - Kotlářka, pouze PD
11 žádné vložené spoje nezavádět
16 (Sídl.Řepy) - Kotlářka - Spojovací, o víkendu sóla
19 Kubánské nám. - Lehovec, o víkendu sóla
24 Dělnická - Nám. Bratří Synků (příp. Oblouková, toť otázka, jak důležité je spojení oblasti kolem nádr. Vršovice s centrem)
Pokud jde o Vršovice, myslím, že víc linek už neuživí a pokud se mi zdá vhodné zachovat spojení "Bohemky" s I.P.Pavlova, obětoval bych z Francouzské právě 4.
6 - Z Národní na Kotlářku 6 nemá žádný význam. Ona ho nemá ani na Barrandov. V případně měnění 6 to chce nějaké jiné řešení. Pokud je myšlena 6 přes Pavlák, tak nemá společnou odjezdovou zastávku směr Spořilov, čímž neplní účel vhodné posily 11.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
vencavasek: l.6 doufám posíláš nejkratší cestou = Albertov - Výtoň - Pal. nám =M=B (KN) - Anděl = zatraktivnění druhého spojení =M=B KN a Albertova + pro spojení Spořilova s =M=B stačí jednou přestup na KN a není jej třeba dablovat NT!
l.4 100% souhlas - toto už tvrdím 4 roky, co jsem v Praze, protože nepotřebnost kapacity l.4 na Míráku až Čechově nám. - i zpět je vidět, když jede 4 za 22. která v ten moment pobere/vysadí v poměru ke 4 90% lidí = těch 10% si na IPP v pohodě může přesednout!
l.24 - určitě by stačilo ukončit na NBS = ZC zajištěný přestup tzv. HRANA-HRANA na Otakarově s l.7 a 4
l.19 - by jsem uvažoval nejen vrátit na Kubáň, ale protáhnout do uvolněného obratiště Čechovo nám. (výstupní + manipulační by byla současná nástupní a nástupní + nácestná ZC by se stala současná nácestná ZC + výstupní l.4) = zatraktivnit východní tangenciální TRAM spojení prodloužením o zastávky Čechovo nám., Koh-i-noor a Slavie = zajistit atraktivnější návaznost s tamtudy jedoucími BUS linkami na/z JM i spojení Vršovic s =M=Strašnická (zejména, že na Kubáni by byla fyzicky stejná "nástupní" nácestná zastávka s další k =M=A Strašnická směřující linkou 7).
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teď mě tak napadlo, že vlastně ROPID začal prosazovat návrhy uživatele 33, nebo jak se jmenoval (nemyslím uživatele13). jeho návrhy nebyly propracované a nikdy se nad tím nezamyslel.
-
vencavasek
- Uživatel
Když už jsme nakousli budoucí LV TRAMVAJÍ, proč nenapsat, jak bych to viděl jáMartin Šubrt v Úřední korespondence píše:Ovšem v Bělehradské a Ječné to spojení chybět bude.
Vycházím z navrhovaného stavu, s většinou souhlas, pouze bych změnil:
4 Kubánské nám. - Otakarova - I.P.Pavlova - Smích.nádr. (PD ráno Barrandov), CT, o víkendu sóla
6 Spořilov - Anděl - Kotlářka, pouze PD
11 žádné vložené spoje nezavádět
16 (Sídl.Řepy) - Kotlářka - Spojovací, o víkendu sóla
19 Kubánské nám. - Lehovec, o víkendu sóla
24 Dělnická - Nám. Bratří Synků (příp. Oblouková, toť otázka, jak důležité je spojení oblasti kolem nádr. Vršovice s centrem)
Pokud jde o Vršovice, myslím, že víc linek už neuživí a pokud se mi zdá vhodné zachovat spojení "Bohemky" s I.P.Pavlova, obětoval bych z Francouzské právě 4.
-
Pepa z Nuslí
- Uživatel
- Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
- Kontaktovat uživatele:
A linkou 218 jezdí nevidící klienti z Dědiny. Ti nemůžou chodit na 119 a nejsou zvyklí na Šárce přestupovat. A tohle už je zvrácenost.
-
Jebi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je to velmi logické, jak 167, tak 119 by jistě rádi zkrátili taky, jenže u prvního by jim to neprošlo, protože vozí lidi k nemocnici a pro většinu takových by asi přestup problémový byl a druhý zas vozí turisty a už takhle je ostuda, že nemáme na letiště nic lepšího než bus, natož kdyby se po cestě do centra muselo dvakrát přestupovat nebo jezdit přes Zličín.. Mně spíš přijde nelogické "stěžovat" si, že 119 a 167 zkráceny nejsou, když bychom měli být spíš rádi.Petrpes píše:Ale zase tam je souběh nejen tram+119, ale 218 nám strašně vadí... To nemá logiku.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chápu snahu/potřebu ušetřit nějakou korunu, kdo dneska nešetří.
Ale třeba v úseku Michelská-Chodovská má jezdit 2x tram a 3x bus, z čehož 2x KB a na Plzeňské ušetříme v průměru JEDNO pořadí na lince 123.... Přitom tam stejně zůstává souběh tram+167+191, ale 123 po půlhodině strašně vadí.
Co se týká Evropské, tak 218 teď o víkendu jezdila skoro prázdná, sledováno z 9,5 hodinové směny na 36.
Pak jsem si na idosu zadal spojení Sídl. Na Ď.-Šárka a z tamního prokladu 179, 206, 218, 225 jsem se zhrozil. Interval 2-15 minut, přímo po 179, 206, 225 snad 2-20 minut.
Chápu že se blbě prokládá linka s int 15, 30 a 20 min, ale toto je hrůza.
179 a 225 ponechme stranou, nejedou na Dejvickou, ale 218 by klidně mohla mít int 30 v prokladu s 206, ale oboje až do prodloužení metra na Dejvickou. Ve špičce samozřejmě častěji, něco na způsob 10/20 pro 218 a 30 na 206, to už řešit nebudu.
Ale zase tam je souběh nejen tram+119, ale 218 nám strašně vadí... To nemá logiku.
U 154 už je to trochu jiné, přeci jenom tam mají 271 a dá se jet i na Háje, atd.
Ale třeba v úseku Michelská-Chodovská má jezdit 2x tram a 3x bus, z čehož 2x KB a na Plzeňské ušetříme v průměru JEDNO pořadí na lince 123.... Přitom tam stejně zůstává souběh tram+167+191, ale 123 po půlhodině strašně vadí.
Co se týká Evropské, tak 218 teď o víkendu jezdila skoro prázdná, sledováno z 9,5 hodinové směny na 36.
Pak jsem si na idosu zadal spojení Sídl. Na Ď.-Šárka a z tamního prokladu 179, 206, 218, 225 jsem se zhrozil. Interval 2-15 minut, přímo po 179, 206, 225 snad 2-20 minut.
Chápu že se blbě prokládá linka s int 15, 30 a 20 min, ale toto je hrůza.
179 a 225 ponechme stranou, nejedou na Dejvickou, ale 218 by klidně mohla mít int 30 v prokladu s 206, ale oboje až do prodloužení metra na Dejvickou. Ve špičce samozřejmě častěji, něco na způsob 10/20 pro 218 a 30 na 206, to už řešit nebudu.
Ale zase tam je souběh nejen tram+119, ale 218 nám strašně vadí... To nemá logiku.
U 154 už je to trochu jiné, přeci jenom tam mají 271 a dá se jet i na Háje, atd.
-
Pepa z Nuslí
- Uživatel
- Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
- Kontaktovat uživatele:
Už to tady zaznělo asi milonkrát, ale... METROBUSY JSOU PRO PRAHU NAPROSTÝM NESMYSLEM!! Nehledě na to, že navrhované LV je zflikované.
Minimálně 218 a 123 - za to by měl být někdo oběšen!!!!
Minimálně 218 a 123 - za to by měl být někdo oběšen!!!!