Úřední korespondence a rady k ní

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bobik
Uživatel

Re: Úřední korespondence a rady k ní

Příspěvek od Bobik » 18.8.2012 18:27

gabuliatko píše: Pořád si myslím že o DPP teď vůbec nejde.
Ono jak se to vezme a jak komu. Mě coby obřanovi a navíc zaměstnanci o to jde. A pokud výsledkem bude stabilizace podniku a jako bonus soudní proces, budu nadmíru spokojen.
Tak dost snění a pohádek.
Ale v zásadě o DPP skutečně vpodstatě nejde, jde o to, že se některým lidem nechce do tepláků. Jenže ať píchneš do jakékoli městské organizace, vyletěj jak papíroví čerti. 8-)

VonŠ - jojo, taky jsem to podškrábnul.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 18.8.2012 18:17

Martin Šubrt píše:Třetí možnost je rozkradený podnik, který je nutné rozprodat ;-).
Já psal: lepší možnost. :)

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 18.8.2012 18:12

Třetí možnost je rozkradený podnik, který je nutné rozprodat ;-).

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 18.8.2012 18:04

A to já si myslím, že o DP jde, resp. o peníze, které podnikem protékají. Jen doufám, že si nebudeme muset vybrat jen ze 2 možností, tedy podnik rozprodaný nebo podnik rozkradený. Doufám, že je ještě ve hře nějaká lepší možnost.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 18.8.2012 17:41

MM-Mikulovsky píše:von Š: konečně jsem to našel - pořád jde o to, která strana je ta správná, když jedna sice brání vyšetření nevýhodných zakázek pro DP, ale ta druhá uvažuje (či "jen" uvažovala - ovšem mohla za krátkou dobu opravdu změnit názor?) o privatizaci autobusů DP a opravdu by skončilo jen u nich? -
O privatizaci autobusů se mluví již docela dlouho a podle mne to je teď výhodná kouřová clona. Na se americký model podnikání do DPP podle mého názoru moc nehodí. Pořád si myslím že o DPP teď vůbec nejde.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 18.8.2012 16:55

MMM: Doufám, že se časem najde také odpověď.

Jinak souhlasím: Určit, která strana je ta správná, jde jen velmi těžko. Dopis, který je teď ve vozovně a vyjadřuje podporu Lichovi, jsem podepsal. Souhlasím s většinou toho, co je tam napsané, a nic lepšího zatím nikdo nesepsal. Jinak je vidět, že odbory jsou také rozděleny. Pro, proti a mlčení. To je asi nejhorší možnost. Tím mlčením se OO znevěrohodní ještě víc, než nějakým vyjádřením.
A úplně nejhorší je, že mě nenapadá, co dělat. OO by se měly snažit "přihrát" k zaměstnancům víc informací, ale kdo si bude jistý, že jsou to ty pravdivé :?: #-o

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.8.2012 16:38

von Š: konečně jsem to našel - pořád jde o to, která strana je ta správná, když jedna sice brání vyšetření nevýhodných zakázek pro DP, ale ta druhá uvažuje (či "jen" uvažovala - ovšem mohla za krátkou dobu opravdu změnit názor?) o privatizaci autobusů DP a opravdu by skončilo jen u nich? - odborové organizace působící v DP, a.s. ve shodě reagovaly na možný outsorcing v DP, a.s. a odeslaly otevřený dopis panu Primátoru hl. m. Prahy s postojem odborových organizací k tomuto tématu.
Jenže máš pravdu ty i mnozí další diskutující (nejen zde na TF, ale i pod zprávami), že mlčení OO k zastavení prověřování smluv minimálně vypadá (v horším případě skutečně, byť třeba jen u některých, je) podporou zastavení prošetření a souhlasem se šizením/okrádáním DPP (na němž se mohly třeba i některé OO, byť malým dílkem, ale přeci jen, také podílet - zejména, když 1. podepsaný odborář je za ČSSD zastupitelem na P2).

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 17.8.2012 17:39

MM-Mikulovsky píše: že jakýkoliv zásah OO do boje o moc v DPP bude vměšováním do politiky = následně by to OO znevěrohodnilo
Mám obavu, že boj o moc v DPP se může velice brzy změnit v boj o existenci podniku. A pak už by mohlo být pozdě na cokoliv.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 17.8.2012 16:59

Nedá mi, ale když Bém chtěl vzít DPP nějaké peníze tak OO vyhrožovaly stávkou poměrně vehementně... A to byla taky politika... Ted najednou mají stažené ocasy. Že by strach z betonových botek :lol:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.8.2012 16:35

Takže ještě ráno (před začátkem akce PČR na generálním ředitelství DPP) jsem slyšel, že OO z DPP (jichž je "habakuk") mají snad brzo spolu jednat o odvolání pana Liche z vedení DPP.
Je však velkou otázkou co z toho jednání může vzejít - určitě vedení některé(ých) OO:
1.) ovládá nedůvěra "ve všechny" (mluví se že jen na GŘ DPP jsou dva hlavní klany okrádající DPP a tedy Hl.m.Prahu) = i v záměry primátora Svodody a "jeho člověka" pana Liche
2.) se obává, že jakýkoliv zásah OO do boje o moc v DPP bude vměšováním do politiky = následně by to OO znevěrohodnilo

Takže doufejme, že alespoň někteří z nich seberou odvahu (jsou to přeci, jako řidiči, také "jen lidé z masa a kostí" mající rodiny, jež musí živit = musí mít nějaké zaměstnání + ani obavy ze mstění se na členech OO, za velký tlak OO "na cokoliv", nemusí být neoprávněné) a díky svým určitým znalostem "chobotnice" v DPP budou nápomocni vyšetřování PČR - jsem přesvědčen, že určitě někdy někdo z OO viděl jakékoliv důležité dokumenty, které by pomohly při rozkrývání TČ páchané v DPP - respektive ve smluvních vztazích s ní.

vlakoň
Uživatel

Příspěvek od vlakoň » 16.8.2012 23:14

Tak to se jim omlouvám. Media to povrchně prezentovala jako, že celá dozorčí rada odvolala....

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 16.8.2012 22:57

vlakoň píše:Vždyť přímo v Dozorčí radě ty odporáři sedí :) Asi se jim taky nelíbilo, že bylo podáno trestní oznámení...
Hele, nekecej blbosti - tady jsem v 17:08 dal odkaz na článek idnes, na jehož konci je
...Pro odvolání Liche z čela představenstva hlasovali všichni členové koaliční TOP 09, všichni přítomní členové z ODS a jeden zástupce zaměstnanců. Proti byli dva odboráři. Hlasování tak skočilo poměrem 10:2.
PS: Pro upřesnění uvádím, že zástupce zaměstnanců není volen přes odbory, ale "kampaní" pořádanou DPP.

vlakoň
Uživatel

Příspěvek od vlakoň » 16.8.2012 22:30

Vždyť přímo v Dozorčí radě ty odporáři sedí :) Asi se jim taky nelíbilo, že bylo podáno trestní oznámení...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 16.8.2012 19:01

Bobik píše:Začaly se prověřovat smouvy, začaly padat trestní oznámení a vida, kdo byl ráno ředitel, po obědě už není. Tomu říkám důvod pro stávku. A co? A nic. Klasika..... :lol:
Mé myšlenky jdou podobným směrem. Neříkám, že se má hned stávkovat, ale jestli budou OO dělat mrtvého brouka, tak fakt nevím.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 16.8.2012 18:51

Hmm, koukám že bude potřeba udělat defenestraci i v DP. Opět zaúřadovala "kvalitní a známá jména" (nechci pana Vodrážku jmenovat :D ). Hm, to abych si tentokrát nezapomněl nabrousit tágo..... 8-) :lol:

Začaly se prověřovat smouvy, začaly padat trestní oznámení a vida, kdo byl ráno ředitel, po obědě už není. Tomu říkám důvod pro stávku. A co? A nic. Klasika..... :lol:

Odpovědět