Úřední korespondence a rady k ní

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Úřední korespondence a rady k ní

Příspěvek od Fořtík » 30.8.2012 1:05

MM-Mikulovsky píše:DOVOLUJI SI UPOZORNIT, ŽE MNOU PREZENTOVANÝ NÁVRH O SPRÁVNÉ POLOZE ZASTÁVKY DVORCE 118 OD SMÍCHOVA A NEBEZPEČNOSTI PŘÍSTUPU KE ŠPATNĚ PŘIPRAVENÉ TÉTO ZASTÁVCE JE TOTOŽMÝ S MIXÍKOVÝM NÁZOREM :!: :!: :!:
PS: Nějak nevím proč opět mlčí (či spíše tu není přítomen)?
To si upozorňuj, Tvůj názor Ti nikdo nebere, já se směju tomu, že píšeš, jako mimozemšťan... Například nerozumím tomu, proč je v Tvé větě "MNOU" (asi sebestřednost - z diskuse jasně vyplývá, že jde o tvůj názor, tímto si akorát mastíš ego) a "TÉTO" (to je navíc ještě zvýrazněno)...

Když budeš psát jak tydýt, tak nechtěj, aby lidé Tvým textům porozumněli. A když je nepochopí, těžko Ti dají za pravdu...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 29.8.2012 23:16

DOVOLUJI SI UPOZORNIT, ŽE MNOU PREZENTOVANÝ NÁVRH O SPRÁVNÉ POLOZE ZASTÁVKY DVORCE 118 OD SMÍCHOVA A NEBEZPEČNOSTI PŘÍSTUPU KE ŠPATNĚ PŘIPRAVENÉ TÉTO ZASTÁVCE JE TOTOŽMÝ S MIXÍKOVÝM NÁZOREM :!: :!: :!:
PS: Nějak nevím proč opět mlčí (či spíše tu není přítomen)?

von Š: I já výhodu společné zastávky 118 + 124 chápu (což jsem uvedel třeba zde v PS), ale prostě těch nevýhod je násobně více - stejně tak jako tebou navržený manipulační závlek 124, který onu linku by prodražil (a zdržel) násobně více než to nesmyslné opakované zastavení!

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 29.8.2012 17:05

piskvorrr píše:Mistre Yodo, jste to vy?
Co to? :shock: Já se jenom snažil napodobit MMMho nemožný styl plný zbytečných zájmen a archaických (a ještě k tomu blbě používaných) přechodníků... :lol:

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 29.8.2012 16:49

Absolut píše:Návrh MM-M považuji za nedomyšlený. Hodně lidí bere "na kopec" jak 118, tak i 124. Proto je potřeba, aby měly společnou zastávku.
Já sice společnou zastávku 118 + 124 chápu, ale:
1. dvě zastávky po 30 metrech jsou blbost
2. blbější místo pro zastávku jsem neviděl. Už si představuji ty staré lidi o holi nebo o berlích, jak tam stojí na dešti a čekají na metrobus. Nikam se neschovají, nikde si nesednou. To je komfortní zastávka dvou metrobusů :?: To je zastávka jak za krále Klacka :!:

Navíc při troše dobré vůle by bylo možné do zastávky, kterou navrhuje MMM, přistavit i l. 124. 124 by vyjela manipulačně z dnešní konečné, projela by Podolskou ul. za smyčkou Dvorce, vyjela by na Modřanskou a odbočila do Jeremenkovy. V provozu by byla vždy jen 1 zastávka podle toho, kudy jede 118. Tedy na dnešní nástupní zastávce by byla véééliká cedule s nápisem: Zastávka je v provozu v sobotu a neděli celodenně, ve všední dny jen ráno do 6 hod. a večer po 21 hod. Na zastávce v Jeremenkově by bylo napsáno: Zastávka je v provozu jen v pracovní dny od 6 do 21 hodin.
Výsledek mi přijde daleko přehlednější a jednodušší. Linka 118 a 124 má společnou zastávku. Zastavuje se jen jednou. Navíc zastávka může mít přístřešek a lavičky.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 29.8.2012 17:30, celkem upraveno 1 x.

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 29.8.2012 16:40

Fořtík píše:Mě osobně nepobuřuje zastávka nijak ta. Ať, kdo chce použije jí. Vidím v tom kouzlo, že cestující dobíhajíc od tramvaje té, využít může jí v momentě, kdy prva nestihnul by autobus odjíždějící ze zastávky jí předcházející v obratišti. Než autobus ze smyčky vyjíždějící přednost vymohl sobě si, hbitý cestující schopen novou zastávku doběhnutím schopen použít jí byl. 8-)
Mistre Yodo, jste to vy?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 29.8.2012 16:30

Mě osobně nepobuřuje zastávka nijak ta. Ať, kdo chce použije jí. Vidím v tom kouzlo, že cestující dobíhajíc od tramvaje té, využít může jí v momentě, kdy prva nestihnul by autobus odjíždějící ze zastávky jí předcházející v obratišti. Než autobus ze smyčky vyjíždějící přednost vymohl sobě si, hbitý cestující schopen novou zastávku doběhnutím schopen použít jí byl. 8-)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 29.8.2012 11:25

MŠ + A: Při jízdním řádu, že všechny spoje v určitém ŠPIČKOVÉM období (cca od 5:30 do 21:00 PD) a cca poloviční jízdní době do společných zastávek proti l. 124 (Krčské - 6min. verzus 13, Budějovické - 7 proti 14 atd. při nevýlukovém JŘ l.124) by jen skutečně pako jelo do nich l.124!
1.) Každý snad ví kam chce a na příslušný nejrychlejší spoj jedoucí nejkratší trasou si dojde (+ v ZJŘ DVOU ODLIŠNÝCH zastávek 118 by konečně měla být poznámka o té druhé - obdoba toho co jsme tu dávno navrhovaly pro l.17 na Výstavišti DC.) -viz příloha
2.) Současná Výstupně manipulační zastávka NAD za TRAM (jíž navrhuji PD l.118 ze Smíchova v PD) je od TRAM zastávek cca 1/2 blíž než nesmyslně přichystaná zastávka "na znamení 118 + 124".
3.) Navíc, proč přestupní zastávka má status na znamení, když tam stejně někdo furt bude stát? Aha jó - kvůli době, v níž 118 pojede jen z obratiště Dvorce!!! #-o
4.) Kudy vede logická cesta k oběma možným zastávkám?
a) nachystaná - cca 130m přes 3 přechody, z nichž jen jeden se SSZ a zbylé dva dosti nebezpečné viz - zde a přilož. foto již rozsekaných zábran u jednoho z nich!
b) navržený - pouze přes dva dva přechody se SSZ

Hromadě lidí na novém LV vadí 1 až 2 přestupy navíc, které prý cestu výrazně časově prodlouží!
A naráz se dobrovolně budou cpát do spojů jedoucích delší trasou? #-o
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 29.8.2012 9:00

Návrh MM-M považuji za nedomyšlený. Hodně lidí bere "na kopec" jak 118, tak i 124. Proto je potřeba, aby měly společnou zastávku.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 29.8.2012 8:23

MMM: Prosím vysvětlení. Jak v praxi člověku, který chce přes den na Budějovickou, pomůže, že bude mít zastávku 118 tam, kde navrhuješ? Dojde tam, 118 se zdrží a 124 ujede a bude se mu na ní hezky koukat... 118 jede třeba po druhé hodině jen 3 minuty před 124. 124 sice jede 2x déle, ale pořád je na Budějovické stejně než případný další spoj 118, kdyby úplně předchozí vynechal. A jsou také cestující, kteří bydlí uprostřed mezi trasami 118 a 124, tj. také uvítají oba busy... Zastávka je sice divná po 40 metrech, ale snahu, aby tam člověk nepobíhal jak splašenej v tom tedy vidím.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 29.8.2012 1:30

Marek B. píše:MMM v AKCI:...
Přiznávám - vyfocené je MÁ AKCE, protože přeci jen je to tady už "moje domovská zastávka" a její přichystané zprznění mne fakt nakrklo - byť jinak novému přímému spojení Budějovické přes Dvorce na/ze Smícháče 1000x =D>!
chemik píše:Áááááááááá za takovou cedulku bych si dal facku. Nepřehledný, blbě čitelný, nic neříkající text ;)
A, že se někdo inspiroval a dokonce sepsal petici (jež jsem osobně ještě ani nestihl shlédnout)?! #-o
Ovšem dá se předpokládat, že její obsah korespoduje s obsahem mého textu - kdyby tomu tak nebylo, tak jej jistě autor(ři) petice odstranily! Což se však nestalo (-X

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 28.8.2012 20:58

Áááááááááá za takovou cedulku bych si dal facku. Nepřehledný, blbě čitelný, nic neříkající text ;)

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 28.8.2012 20:49

Bože, kdo to psal... Ten slovosled je naprosto obludný...

Marek B.
Uživatel

Příspěvek od Marek B. » 28.8.2012 16:18

MMM v AKCI:

PS: V Kytičkách od Janičky se dá podepsat petice za přesun zastávky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 28.8.2012 12:41

Žádný podrobnosti nejsou. Ropid pouze aktivně informoval DP, že informátoři budou mít vizitky a že se tím chlubí jejich šéf na netu. DP se mě optal, zda o tom něco vím, a já odepsal, že vím a že mi to nepřijde jako něco, co by mělo být nějak závadné. Ovšem předpokládám, že Ropid je organizátor a DP dopravce, tj. dopravce včetně všech jeho pracovníků, i externích, musí být k organizátorovi loajální a mlčky jezdit tam, kam je mu nařízeno. Tomu rozumím. Bohužel na rozdíl od tajného připravování změn já si tajně vizitky připravovat nehodlám. Neboť nikdy nedělám věci za něčími zády a vždy se pod ně podepisuju svým jménem. Ale asi bude potřeba si udělat přezdívku antiPID01 ;-). Mimochodem, DP by opravdu měl zvážit, zda řidičům nedá podobné letáky na kabiny oficiálně. Ušetřil by si poměrně dost problémů zejména během pondělí a dalších pár dnů.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.8.2012 12:04

Martin Šubrt píše:Jsem rád, že to tady zaměstnanci Ropidu čtou a že předložené vizitky pro informátory ihned v mailu přeposlali na DP, aby DP včas se zločinným šéfem informátorů, který si toto dovolil, zatočil ;-). Tak jen pro ilustraci řidičům tramvají, kteří by chtěli na kabiny dávat něco útočného. Raději to nedělejte. Vadí i běžná vizitka s odkazem na to, kde podat připomínky a vizitka, která má ve výjimečných případech zabránit napadení tím, že se informátor od změn distancuje...
Povídej, přeháněj, podrobnosti....budeš viset na kandelábru, nebo ti jen po soudružsky domluvili že jsi pomýlený chlapec co podlehl reakci a jest ještě jiskřička naděje že najdeš cestu zpět....? :D
Ne vážně: vadí - komu, co, proč? Co hrozí, podle čeho? To by mě totiž opravdu zajímalo, kdo mi co chce udělat za to, když si dám na kabinu ceduli - navíc slušnou - aby po mě lidi neplivali. Jo asi rozumim, nejsem loajální (v překladu: odmítám vyžírat cizí blbosti) a to je špatně.

Odpovědět