Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Brejšín: To je přece pohoda. Kolik má na "kontě" Hradčanská? A nic se s ní nedělá...
IPP - klídek a pohoda s novou SSZ
bilance:
7 nehod
1 mrtvý
2 těžce zranění
4 zranění
škoda 2,1 milionu.
bilance:
7 nehod
1 mrtvý
2 těžce zranění
4 zranění
škoda 2,1 milionu.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to tam humus. Že to nejde na jeden zátah jsem si zvykl, ale čekat 55s dole a 75s nahoře...to je rozkoš. A bezpečnosti to zrovna nepřispívá, protože valim odspoda a poprvé pro jistotu zastavim u čoček na volno, podruhý řikám, že držej a....to víte, že nevydržely. Takže se ani nedivim, že za poslední týden 2 rány 
Ale vyplé SSZ vždy potěší, dnes Myslbekova x Dlabačov, libovka, klídek, tma
Ale vyplé SSZ vždy potěší, dnes Myslbekova x Dlabačov, libovka, klídek, tma
- 7001
- Uživatel
I.P.Pavlova dnes opět rozhozená koordinace křižovatek. Od spodu neprojede ani jedna souprava. Začalo to už v pátek, ale to ještě alespoň jedna zespoda projela.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mírák a Blanická byly podle mě v pevném a koordinovaném cyklu.
Nahoru to šlo bez zastavení, ideálně pro neodporové vozy, jak se píše níže.
Dolu z Blanické pomalu a po Francouzké rychleji až rychle. Večer však nastoupil rychlejší cyklus, kdy bylo projetí najednou již nebezpečné.
Tramce od Jany Masaryka to padalo před čumákem, autům v tu samou chvilku na volno a přechod hned za tím, kde si chodci chodí jak chtějí bez ohledu na semafor.
I když jak vypadá to chození, jak si chtějí, to je jedno kde:
Kolikrát mají zelenou a čumí na řidiče, zda-li je tramka nepřejede, ač má otevřené dveře.
A když je červená, vlítnou klidně pod jedoucí vůz...
Rozjezdy s 15T bez zvonku jsou parádní, naložit tomu co nejméně a sledovat chodce, lepší než zvonek jak se rozutečou.
Narozdíl od zrychlu to začne pískat, kvičet, nebo jak by se ten zvuk 15T při 2 km/h dal nazvat, že ledas kdo zpozorní.
Nahoru to šlo bez zastavení, ideálně pro neodporové vozy, jak se píše níže.
Dolu z Blanické pomalu a po Francouzké rychleji až rychle. Večer však nastoupil rychlejší cyklus, kdy bylo projetí najednou již nebezpečné.
Tramce od Jany Masaryka to padalo před čumákem, autům v tu samou chvilku na volno a přechod hned za tím, kde si chodci chodí jak chtějí bez ohledu na semafor.
I když jak vypadá to chození, jak si chtějí, to je jedno kde:
Kolikrát mají zelenou a čumí na řidiče, zda-li je tramka nepřejede, ač má otevřené dveře.
A když je červená, vlítnou klidně pod jedoucí vůz...
Rozjezdy s 15T bez zvonku jsou parádní, naložit tomu co nejméně a sledovat chodce, lepší než zvonek jak se rozutečou.
Narozdíl od zrychlu to začne pískat, kvičet, nebo jak by se ten zvuk 15T při 2 km/h dal nazvat, že ledas kdo zpozorní.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tam žádná koordinace podle mě není, tam sedí Maurenc a DC je to jak kdy, podle toho, jak stíháš Blanickou. Odspoda to jde vychytat bez zastavení (s pulsní regulací ideálně), protože si startovní pozici připravíš v zastávce. Jak je oranžová, dáš výstrahu, pak je zelenej panáček a volno odshora (nechápu) a pak i odspoda) ale se zpomalením na hlemýždí tempo. Ze zrychlem je to o odhadu, jak moc mu naložit, aby nahoře nebyl moc brzo. Ale koordinací bych to nenazývalLáďa píše:Také se před několika dny ztratila koordinace SSZ Francouzská x Blanická s Francouzská x náměstí Míru a to směrem dc.
Letenský tunel už zase šlape, ale SPK a Kostelní to je jako pořád solidně na kopačku. Tam neplatí vůbec nic a volno padá, jak šplouchá voda pod štvanickým jezem
A Bertramka už hapruje více, jak týden, bo jsem jí vysílačkoval v druhé půli srpna a to už mi bylo sděleno, že se o závadě ví a je zadáno
Tak to mě mrzí... V pátek večer, v so ráno a večer a v ne ráno to ovšem nezastavovalo.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Láďa. Takže právě proběhlá zkouška SSZ před zastávkou U Elektry DC proběhla zcela negativně - vše přistarém = pokud TRAM přijíždí k signálu "volno", tak ten před čumákem přepadá na "STŮJ!".
Já fakt neví
co udělat pro změnu tohoto nesmyslného (ne)systému, který je akorát životu nebezpečný! Takhle to přece nechat nejde
, že SSZ činí nesmysly a (skoro) nikdo s tím nic nechce dělat!
Já fakt neví
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji, děkuji - ihned si to jdu za HL vyzkoušet na l.25!Láďa píše:SSZ Poděbradská x U Elektry už nezastavuje tramvaje dc.Před 3 týdny jsem poslal stížnost a je po problému.
SSZ Poděbradská x U Elektry už nezastavuje tramvaje dc.
Před 3 týdny jsem poslal stížnost a je po problému. 
Dělnická X Komunardů preferuje a drží volno pro tramvaje jedoucí od Libeňáku. Vzdálené přihlašování funguje 
Tak SSZ Betramka - Anděl. Ráno zc jsme čekali na SSZ Plzeňská x Tomáškova a odpo dc také. (Už to vidím, tento problém se řeší o pár příspěvků níže..)
Také se před několika dny ztratila koordinace SSZ Francouzská x Blanická s Francouzská x náměstí Míru a to směrem dc. Vždy se daly projet obě křižovatky najednou, teď se musí zastavovat na vjezdu na Mírák... Řidič nejsem, takže na dispečink to nahlásit nemohu, snad se na to Grossáku podíváš.
Také se před několika dny ztratila koordinace SSZ Francouzská x Blanická s Francouzská x náměstí Míru a to směrem dc. Vždy se daly projet obě křižovatky najednou, teď se musí zastavovat na vjezdu na Mírák... Řidič nejsem, takže na dispečink to nahlásit nemohu, snad se na to Grossáku podíváš.
- Bobik
- Uživatel
Tak mě k těm zablokovanej vexlím napadá, že občas se mi to stane pod Nuselskou radnicí ZC (od Synkáče). Tam to bývá pravidlem hlavně po dešti, ale i jindy. Akorát netuším nakolik je to akorát od busu, podezření mám i na řidiče aut co jsou líný kroutit volantem a střihaj to po kolejích, bo v noci tam žádný bus nejezdí.
Správně se od aut zablokovat nemá. To bych řekl, že je v zásadě špatně. U ND byla zjištěna závada a měla by být již odstraněna. Stejně tak dolní Palmovka. Problém však je s nízkopodlažními autobusy, tam se ne zcela daří vyhnout se zablokování.
SSZ na trase Bertramka - Anděl asi někde ztratily koordinaci... Včera cestou dc jsme stáli na Bertramce, Plzeňská x Tomáškova a Plzeňská x Kartouzská, dnes ráno zc to samé krom SSZ Bertramka (tam jsme měli volno). Odpo dc jsme sice projeli, ale na SSZ Plzeňská x Tomáškova nám padly čočky na volno těsně před vlakem...