Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Podle mě by auta neměla být z boku, ale spíš pohled svrchu na pruhy dálnice a v nich červené auto s šipkou opačným směrem.
Ha, taky jsem nepoznal, co to znamená. Podle mě je to značka "Konec kolony" - auto vpředu už zhaslo brzdová světla a mizí v dál
Podle mě by se
1) auta neměla překrývat, neboť překrývání značí tentýž pruh a podobá se značce Kolona,
2) protisměrné auto by mělo být černé a to proto, že svítí bíle (ve stávajícím návrhu nesvítí což mate vnímání směru jízdy),
3) vykřičník by měl viset nad tím levým autem, protože to je problémové, a ne nad oběma,
4) pod to levé auto bych dal šipku dolu
Podle mě by se
1) auta neměla překrývat, neboť překrývání značí tentýž pruh a podobá se značce Kolona,
2) protisměrné auto by mělo být černé a to proto, že svítí bíle (ve stávajícím návrhu nesvítí což mate vnímání směru jízdy),
3) vykřičník by měl viset nad tím levým autem, protože to je problémové, a ne nad oběma,
4) pod to levé auto bych dal šipku dolu
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: ŘSD si ten symbol připravilo a nasadilo samo. Na pražských tabulích bohužel ani z daleka nemáme tolik symbolů jako ŘSD, protože jsme vázáni výběrovým řízením starým vlastně 6 let a třikrát opakovaným, takže to v zadání ani nebylo a problém je prosadit i malou změnu. Za zády je kontrola z EU a každá drobnost potřebuje změnové listy apod. Už tak je dost starostí, jak ty tabule umístit.
Tj. žádný můj návrh není. Praha bude mít v knihovně ZPI klasickou výstražnou značku s vykřičníkem a vedle nápis VOZIDLO V PROTISMĚRU. Bude to k dispozici na směrově rozdělených komunikacích, tedy zejména na ZPI na Městském okruhu.
No a když jsme na to koukali, přišlo nám, že by to chtělo nějaký symbol pod ten text. Ovšem v knihovně už jsou jen symboly autíčka a šipky, tj. návrh zní, že pod tím textem budou dvě šipky za sebou proti autu. Samozřejmě to také není nic srozumitelného, bohužel...
Pokud jde o symbol používaný ŘSD, zatím neznám nikoho, kdo by poznal, že znázorňuje vozidlo v protisměru. Čech to pozná jen díky souvisejícímu textu na tabuli, cizinec vůbec. U našich řidičů se to dá dohnat tou kampaní, ale dle mého by symbol měl být právě srozumitelný na první pohled bez kampaně. Já to také musel dostat až s vysvětlením, symbol jsem též nepochopil. Viděl jsem ho totiž poprvé v dokumentech ŘSD a musel jsem se na něj ptát.
Jak píšu v té diskusi, kdybych měl možnost si symbol navrhnout, moje auta by jela proti sobě z boku... Ale uznávám, že návrh zobrazení této situace jednoduchý není.
Tj. žádný můj návrh není. Praha bude mít v knihovně ZPI klasickou výstražnou značku s vykřičníkem a vedle nápis VOZIDLO V PROTISMĚRU. Bude to k dispozici na směrově rozdělených komunikacích, tedy zejména na ZPI na Městském okruhu.
No a když jsme na to koukali, přišlo nám, že by to chtělo nějaký symbol pod ten text. Ovšem v knihovně už jsou jen symboly autíčka a šipky, tj. návrh zní, že pod tím textem budou dvě šipky za sebou proti autu. Samozřejmě to také není nic srozumitelného, bohužel...
Pokud jde o symbol používaný ŘSD, zatím neznám nikoho, kdo by poznal, že znázorňuje vozidlo v protisměru. Čech to pozná jen díky souvisejícímu textu na tabuli, cizinec vůbec. U našich řidičů se to dá dohnat tou kampaní, ale dle mého by symbol měl být právě srozumitelný na první pohled bez kampaně. Já to také musel dostat až s vysvětlením, symbol jsem též nepochopil. Viděl jsem ho totiž poprvé v dokumentech ŘSD a musel jsem se na něj ptát.
Jak píšu v té diskusi, kdybych měl možnost si symbol navrhnout, moje auta by jela proti sobě z boku... Ale uznávám, že návrh zobrazení této situace jednoduchý není.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jestli můžu mít dotaz na MŠ. Sice je k IAD, ale i většina z nás jezdí na dálnicích.
Všiml jsem si, že si reagoval na značku auto v protisměru, že je špatně pochopitelná. Dá se někde najít tvůj návrh?
Mě osobně přijde celkem srozumitelná přitom co je v nabídce na zobrazení. (Červená a bílá).
Pro ostratní pro info http://www.autovprotismeru.cz
Všiml jsem si, že si reagoval na značku auto v protisměru, že je špatně pochopitelná. Dá se někde najít tvůj návrh?
Mě osobně přijde celkem srozumitelná přitom co je v nabídce na zobrazení. (Červená a bílá).
Pro ostratní pro info http://www.autovprotismeru.cz
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Linka 4 stojí v zastávce Jana Masaryka z centra.9001 píše: Kde je sakra ta ilustrační fotka. Vůbec tu zastávku nemůžu poznat
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja teda koukam na mobilu, takze to bude asi blbe, ale pripada mi to jako Ruska (nebo jak se jmenuje ta pred Jana Masaryka DC).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kde je sakra ta ilustrační fotkaVenca píše:Už se o tom zde na fóru diskutovalo, ale dnes to vyšlo na idnes.
Mezi Malostranskou a Chotkovými sady v Praze nepojedou tramvaje
-
krysarr
- Uživatel
- Bydliště: Praha 3 (1,9,16 uz bohuzel ne), sem tam Praha 11 :-)
- Kontaktovat uživatele:
Diky, rikal jsem si, ze tam vedou koleje od depa 
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
OZM... Opravárenská základna metra....krysarr píše:Kdo mi poradi, co je to za budovu s hvezdickou?Vlevo vidim depo, vpravo a dole dilny, ale tohle nevim, jestli k necemu patri. Diky
-
krysarr
- Uživatel
- Bydliště: Praha 3 (1,9,16 uz bohuzel ne), sem tam Praha 11 :-)
- Kontaktovat uživatele:
Kdo mi poradi, co je to za budovu s hvezdickou?
Vlevo vidim depo, vpravo a dole dilny, ale tohle nevim, jestli k necemu patri. Diky 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
14/24 maji poradi 25-49ZXS91 píše:Co se týče 14/24, všechna pořadí jsou přejezdová, tudíž značená od 31 výš. Je jich však o něco víc, tudíž pořadí začíná na 26(?)
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Velice pěkný článeček o pořadovkách je tadyMarek 5516 píše:...Tramvaje mají trojmístná pořadí narozdíl od autobusů. Dohledal jsem si, že první číslice značí vozovnu a našel, která má jaké. Druhé dvojčíslí má být pořadí. Mám starší rozjezdy (1.9.2012) a některá pořadí neodpovídají. Například potkávám Strašnice na l. 17 a ještě na pořadí 34, které tam asi nebývalo - nicméně chápu, že rozjezdy se mění a sem tam pořadí přibyde či zmizí.
Co jsem ale nepochopil, je například pořadí tuším 249 nebo něco takového (linka 14/24), která určitě tolik pořadí nemá. Mohl by mě někdo zasvětit do problematiky pořadových čísel prosím? Na wikipedii jsem četl cosi o prostředním číslu "7", ale jiné příklady jsem nenašel.
...
Co se týče 14/24, všechna pořadí jsou přejezdová, tudíž značená od 31 výš. Je jich však o něco víc, tudíž pořadí začíná na 26(?)
Strašnice na 17 a další kratochvíle jsou způsobeny uzavřením Vokovic.
-
Marek 5516
- Uživatel
Ahoj všem, měl bych dotaz, na který zřejmě bude znát drtivá většina z vás odpověď
(Já se zajímám léta o busy, ale tramkou jezdím intenzivněji až teď při studiu na VŠ, a tak mrkám i po tramvajích)
Tramvaje mají trojmístná pořadí narozdíl od autobusů. Dohledal jsem si, že první číslice značí vozovnu a našel, která má jaké. Druhé dvojčíslí má být pořadí. Mám starší rozjezdy (1.9.2012) a některá pořadí neodpovídají. Například potkávám Strašnice na l. 17 a ještě na pořadí 34, které tam asi nebývalo - nicméně chápu, že rozjezdy se mění a sem tam pořadí přibyde či zmizí.
Co jsem ale nepochopil, je například pořadí tuším 249 nebo něco takového (linka 14/24), která určitě tolik pořadí nemá. Mohl by mě někdo zasvětit do problematiky pořadových čísel prosím? Na wikipedii jsem četl cosi o prostředním číslu "7", ale jiné příklady jsem nenašel.
Druhý dotaz by byl, které linky mají oddělování řidiče od vozu - vím o lince 6, lince 22 a 9. Ještě nějaké?
A třetí dotaz či spíše jízlivá poznámka - proč v tramvajích stále jsou staré plánky vedení?
Díky, Marek
(Já se zajímám léta o busy, ale tramkou jezdím intenzivněji až teď při studiu na VŠ, a tak mrkám i po tramvajích)
Tramvaje mají trojmístná pořadí narozdíl od autobusů. Dohledal jsem si, že první číslice značí vozovnu a našel, která má jaké. Druhé dvojčíslí má být pořadí. Mám starší rozjezdy (1.9.2012) a některá pořadí neodpovídají. Například potkávám Strašnice na l. 17 a ještě na pořadí 34, které tam asi nebývalo - nicméně chápu, že rozjezdy se mění a sem tam pořadí přibyde či zmizí.
Druhý dotaz by byl, které linky mají oddělování řidiče od vozu - vím o lince 6, lince 22 a 9. Ještě nějaké?
A třetí dotaz či spíše jízlivá poznámka - proč v tramvajích stále jsou staré plánky vedení?
Díky, Marek
- Bobik
- Uživatel
Nikoli Anděl, kde je pěší zona bez ostatního provozu, ale model Kavalírka, kde je navíc téměř nachlup stejná dispozice jako na Hradčanské. A funguje to tam bez semaforů přes koleje a bez problémů.ElWapp píše: Na Hradčanské by se mi líbil model ala Anděl, prostě opatrně projet a vnímat se navzájem.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Že by jste nám konečně postoupil na správné místo, kde spíše (a pro Vás snáze) věci kladně ovlivníte?Martin Šubrt píše:.... Normotvůrci jsou ze staré školy, tam převažuje ještě snaha spíše nic moc neměnit. Ale i tam se začíná pomaličku blýýskat na lepší časy.