Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
Jak funguje Palmovka bez semaforů
http://www.youtube.com/watch?v=vxCBREjbDhw&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=vxCBREjbDhw&feature=plcp
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dávám jim rok, maximálně dva 
To je nepříjemná zpráva pro MHD a město. Na Jaroše čekáme přes půl roku a zajímalo by mě, jak dlouho ještě. Není to jen zhoršení preference na samotném SPK, ale navíc úplné zrušení preference na sousední Kostelní. Doba na řešení již byla dost dlouhá, ale v Praze zjevně něco selhává. Za tento rok už 3 zrušené preference, několik dalších hloupě promarněných příležitostí k jejímu zavedení. Buď je to šlendrián, nebo záměr, pak ale velmi dobře provedený. Jen ale nevím, v čí prospěch to je.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A to ještě kdosi hodný zpracoval pro Jaroše nový návrh dopravního řešení, který by odpovídal tomu, co tam bylo. Ovšem bylo zakázáno v této snaze pokračovat, bo zhoršení preference oproti původnímu stavu o třetinu evidentně zcela vyhovujevon Špilberk píše:Mě by hlavně zajímalo, co bude dálKolik měsíců budeme čekat na "definitivní" úpravu
Půl roku jako na kpt. Jaroše
-
von Špilberk
- Uživatel
Mě by hlavně zajímalo, co bude dál
Kolik měsíců budeme čekat na "definitivní" úpravu
Půl roku jako na kpt. Jaroše 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám tu pro vás jeden materiál. Včera jsem byl doopravdy zděšen, co se na Vinohradský vytvořilo.
http://www.youtube.com/watch?v=cIEVcFQmep8
http://www.youtube.com/watch?v=cIEVcFQmep8
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže další bod, kde se podepisuje, že ekologie a MHD jsou od sebe vzdálenější a propad se zvyšuje.MM-Mikulovsky píše:9001: Já spíše narážel na sníženou spotřebu energie/paliv TRAM/BUS MHD, ale i ty stovky jen blikajících SSZ asi budou mít menší energetickou náročnost než při "plném" zapnutí.
- Bobik
- Uživatel
Nelze. Co kdyby se náhodou přišlo na to, že to funguje? Nebezpečná myšlenka a proto je nutno ji již v zárodku potlačit.....P_V píše:Myslel jsem to pro začátek jen jednorázově, pro zhodnocení, podobně jako se občas dělá "Den bez jízdních dob".
-
von Špilberk
- Uživatel
P_V: Běžná údržba se stíhá. Semafory fungují (bohužel). Zatím váznou "jen" úpravy (opravy) a zavádění preference. Mě zajímá, kdy dojdeme k tomu, že nebude fungovat nic. A tím se to pak vyřeší: Každý přemnožený druh je dříve či později eliminován nějakou infekční nemocí, která ho zase omezí do přijatelných počtů. 
Myslel jsem to pro začátek jen jednorázově, pro zhodnocení, podobně jako se občas dělá "Den bez jízdních dob".
von Špilberk: Už se nestíhá teď, soudě podle zdejšího bědování nad tím, jak někde něco dlouhodobě nefunguje.
von Špilberk: Už se nestíhá teď, soudě podle zdejšího bědování nad tím, jak někde něco dlouhodobě nefunguje.
-
von Špilberk
- Uživatel
Jen by mne zajímalo, jestli těch semaforů nebude za chvíli tolik, že se nebude stíhat údržba. Možná proto tak trvá jakákoliv úprava nebo zavedení preference. Všichni jsou zaměstnáni vymýšlením nových (stále blbějších) semaforů, že nestíhají úpravu těch, co už postavili.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Já spíše narážel na sníženou spotřebu energie/paliv TRAM/BUS MHD, ale i ty stovky jen blikajících SSZ asi budou mít menší energetickou náročnost než při "plném" zapnutí.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: To není jenom o ČR... Ale k věci. Největší kšeft je přece na tom SSZ postavit a udržovat. Blikačka splnuje oba dva. Protože by třeba 18 hodin denně běhala a v noci by blikala. Řadič tam musí být stejně, žárovky taky budou praskat. V tomhle případě i více, protože červená a žlutá...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
P_V: Tvůj skvělý návrh by měl smysl, kdyby v ČR a Praze obzvlášť nebyly veřejné zakázky přidělovány stylem "malé domů" = nějakým kamarádíčkům, kteří se odpovědným odvděčí za co největší zakázku!
Mohlo by být zajímavé, udělat např. "Noc na blikačky" popř. "Víkend na blikačky", kdy většina SSZ bude vypnutá, a vyhodnocovat spotřebu energie v tramvajích a nafty v autobusech, následně to pak použít jako argument.