Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Marek B.
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Marek B. » 21.1.2013 4:39

Je to úplně jednoduchý. Udělat z celý křižovatky ND a přilehlé části okolní ulice/nábřeží/mostu pěší zónu a zakázat průjezd domem u Karlovek. Tím pádem zjednosměrnit kus nábřeží. Ono by to fungovalo. Kdyby se to udělalo na začátku volebního období, na konci si nikdo už nevzpomene, že to bylo jinak. Lidi v Divadelní budou nadávat na nutné zobousměrnění ulice, ale jednak jich tam moc nežije - většina ulice jsou kanceláře/divadlo a druhak zrušením tranzitu přes Karlovky tam v součtu dopravy výrazně ubyde. Trochu se zhorší poměry v Ostrovní, ale pojede tam jen místní obsluha Národní třídy, daj se tam vysadit stromy atd. Dokud se neudělá tohle, klid nebude. Můžeme stokrát vymýšlet proměnné signalizace a správné značky, stejně bude nejlevnější demontovat SSZ na křižovatce a namontovat pár zákazů vjezdu. A bude klid.
Screenshot - 21.1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.1.2013 22:08

Bobek píše:To by bylo leccos, jen ne nejlevnější. :)
Když ho dáme za křižovatku s fotákem :lol: Tak rozhodně ne :wink:

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 20.1.2013 20:44

To by bylo leccos, jen ne nejlevnější. :)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.1.2013 20:03

MM: Je cca na úrovni hnízda záchranky. Je tam velká s označením odbočovacích pruhů. Úplně stejná jako je za Mánesem.

Upřímně nejlevnější řešení bych viděl, tam postavit MP a bude klid.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 20.1.2013 19:42

9001 píše:MM: Značky jsou zajímavé, ale ... Zase vyhozené peníze, když jde značka jenom posunout.
Ano, bez posunutí té současné to nemá cenu, ale ta stejně nechápavím "neřekne", že SSZ "plnou zelenou" nesepne!
Proto by jsem s posunutím stávající nasadil právě nějakou "vysvtělující varovnou předzvěst".

Ona dle mne je i před tím letenským tunelem - cca za zastávkou KPT Jaroše.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.1.2013 19:12

MM: Značky jsou zajímavé, ale ... Zase vyhozené peníze, když jde značka jenom posunout.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 20.1.2013 18:57

Tohle místo je neřešené celých 15 let, co se na lince 17 (21) pohybuju jako občasný řidič tram.
Řekl bych, že nějaká DZ by měla být přímo u zmíněného SSZ, kde ten kdo přehlédl předchozí proměnou DZ čeká a čeká...
Tramvaj zvoní, či ústně vyhání, auto buď jede vpravo, nebo na stůj rovně :devilsmokin

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 20.1.2013 13:44

No a když už u toho ND od Jiráskáče je ten "předsazený sloupek" s nataženým kabelem od signalizace, tak by bylo vhodné jej využít k osazení pořádně výrazné a dostatečně jasné proměnné DZ - např. s obsahem dle jedné z těchto variant:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 20.1.2013 7:19

Už toho mám u toho ND s l.17 od Jiráskáče fakt dost - už mne to tam zdržuje nejen v práci, ale i při soukromých cestách jako "kaštana"!
Proč kurňa skutečně nejde tu proměnou DZ "přikázaný směr jízdy" dát na sloup SSZ, které často IAD pouští jen vpravo - dle příslušného nastavení výše uvedené DZ.
A ať mi MŠ netvrdí něco o nějakých nesmyslných normách - u Letenského tunelu obdobné DZ tak je instalované!

Navíc navržené umístění oné DZ je jediné správné u ND, protože by onu DZ (proti současnosti nemíjela auta jedoucí od/do vlastního ND (jeho bočního vchodu), jež tak onu současnou proměnou DZ objíždí zprava (a to ještě navíc před svým zastavením u vstupu) = řidiči tam jedoucí ji určitě přhlédnou, a i kdyby ne, tak na ni (během vykládání/nakládání dovezeného/odváženého z ND) zapomenou.
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 20.1.2013 14:53, celkem upraveno 1 x.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 19.1.2013 12:25

Absolut píše:.... Osobně by mě zajímalo, proč není ta zástavba, ale nemám čas se v tom rýpat. Jsou jiná místa v Praze, kde jsem rád, že se po mnoha letech hnuly ledy a plochy, které desetiletí připomínaly pustinu budou možná vypadat jako město - například u metra Opatov. Jenže tam to vzal do ruky silný developer s velmi šikovným vyjednavačem.
Už je vybuldozerováno a připrava na nové kanceláře podle mě běží. Office Islands se to má jmenovat nebo tak nějak.

Kdyby do toho chtěl někdo jó šťourat, mohl by tak 3/4 toho obřího terminálu oplotit a udělat tam P+R II. Alespoň by to tolik neprodělávalo.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.1.2013 11:46

Kruták: Ono to je jednoduché. Vylezu z metra, dám cígo a zrovna v těhle místech se dokuřuje...Ta stanice když ji postavili, tak to chlívek nebyl. Jinak pro liberečáky to je jako kdyby se objevili na Fugnerově :D
Jinak to zábradlí chtěl jednou za 5 let přetřít a nebo dát kvalitvnější barvu (Proč ty červenobílé drží jak kliště).

Jinak Letnany naprostý souhlas. I jižní výstupy na Stodůlkách se otevřeli po letech... Třeba so dočká i Strašnická :D

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 19.1.2013 11:26

Ani já si nemyslím, že by bylo nástupiště příliš velké. Při Veletrhu dárků před Vánocema to tam bylo o víkendu napráskané slušně. :wink: Samozřejmě je to jen nárazově, ovšem právě tak to bylo stavěno (na Olympiádu). Letňany bohužel, co se přesunu 3xx linek týče, dopadly stejně jako Depo, proto se nám můžou zdát předimenzované. Kdyby se tam poslalo všechno, co lze, tak bysme naopak nadávali, že tam neni k hnutí.

PS: Taky se těším na nový Opatov. Snad dá bůh, že do té doby bude i tramvaj anebo se s ní aspoň bude počítat...

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 19.1.2013 9:54

Ad Letňany: Osobně jsem o tom hovořil s projektantem, který ten terminál dělal, a když tato příprava probíhala, tak dostali v zadání jako hotovou věc informaci o tom, že na terminálu mají končit příměstské linky PID v mnohem větším rozsahu, mimo jiné třeba z Odolene vody linka po D8. To se samozřejmě nenaplnilo, ale to už je jiná pohádka. A s územním plánem nemá velikost terminálu nic společného, není povinností investora vyplnit celou plochu dané funkce dle ÚP. Samozřejmě nechme stranou majetkoprávní zájmy sousedních pozemků a Olympiádu - to jsou úplně jiné věci, s obojím se taky počítalo a obojí taky nakonec není. Osobně by mě zajímalo, proč není ta zástavba, ale nemám čas se v tom rýpat. Jsou jiná místa v Praze, kde jsem rád, že se po mnoha letech hnuly ledy a plochy, které desetiletí připomínaly pustinu budou možná vypadat jako město - například u metra Opatov. Jenže tam to vzal do ruky silný developer s velmi šikovným vyjednavačem.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 19.1.2013 3:26

Nó nó, s předimenzovaností BUS stanoviště naprosto souhlas a zbytečných výstupech jakbysmet. Přes den tam stojí maximálně 3 autobusy (linky 302, 259/378 a 158/351/365). Mohli klidně přitlačit s velikostí P+R, ale když jsem pozoroval tahanice o dům na Veleslavíně, jsem rád alespoň za tenhle. S čím s vámi nesouhlasím je předimenzovaná šířka nástupiště. Například v době konání akcí na Výstavišti a například 10 minutových intervalech o víkendu, je to tam občas pěkně napráskaný. Ale i v pracovních dnech ráno to metro neodjíždí úplně prázdné.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 19.1.2013 0:54

kruťák píše:Ale to, že jsou v současné době předimenzované, ...
Nejen v současné době. Z principu věci bude těžko stanice na konci linky zatížená víc než stanice v centru. Přesto jsou její rozměry (hlavně šířka nástupiště) větší než u ostatních stanic na trase C. Nadbytečné jsou kromě jižní části i některé výstupy na severní straně. To rozhodně není jen chyba plánování, ale i samotného architekta. Jenže každý projekt je placen z % výsledné ceny, takže předimenzování nese prachy všem.

Odpovědět