A děsně dlouhé volno pro Smíchovský okruh je k pos*ání večer a o víkendech na (asi i Arbesák, ale tam tolik nejezdím) Ostrovského x Vltavská...tam bych jako uvítal kratší cyklus
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Děkuji za osvětlení Zborovské. A další dotaz bych měl ke Koh-i-nooru > volno pro odbočení M22 uměla zařazovat před a po volnu z Moskevské, ale přijde mi, že vydyndat volno PŘED zelenou z Moskevské se podaří buď jen při jízdě DC, nebo odbočují-li proti sobě 2 přihlášené vlaky. Cítím mírné zhoršení. Je to jen pocit, či nějaká změna, nebo jen náhoda, že nestíhám třeba včas přihlásit? 
A děsně dlouhé volno pro Smíchovský okruh je k pos*ání večer a o víkendech na (asi i Arbesák, ale tam tolik nejezdím) Ostrovského x Vltavská...tam bych jako uvítal kratší cyklus
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na "velké" křižovatce u Kauflandu v Michli jsem si všimnul návěstidel pro BUS - dá se tedy očekávat zavedení preference nejen autobusů?
Měl bych dotaz k trolejovým kontaktům. Jak to aktuálně vypadá s kontaktem STOD 1 a indukčním čidlem? Byl záměr kontakty STOD 1 nahradit právě indukčími čidly. Díky.
-
von Špilberk
- Uživatel
V NE s 14/24 taky. Dnes ale ne. Buď je tam o víkendu preference, nebo kratší cykly, nebo nějaká koordinace nebo nevím.Petrpes píše:Kostelní mě v SO preferovala také.
Vždyť ano. Umíte si představit, o kolik by to bylo horší, kdyby magistrát MHD nepodporoval a nepreferovalBobik píše:Vždyť to je přece ta politiky slibovaná podpora a preference MHD v praxi....
- Bobik
- Uživatel
Aleale, copak tě na tom překvapuje? Vždyť to je přece ta politiky slibovaná podpora a preference MHD v praxi....
Aneb nikdo se nenažral a všichni nakonec chcípli.
Aneb nikdo se nenažral a všichni nakonec chcípli.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kostelní mě v SO preferovala také.
Zborovská dává druhé volno jen v dlouhém cyklu, tzn. v PD přes den.
Přitom zasr**** smíchovskej okruh má volno dlouhé jak ďas a vůbec není využíváno.
To kolikrát platí i v PD. A podobné je to na všech X tram/smích.okruh.
Ten je zkrátka špatně vyřešenej...
Zborovská dává druhé volno jen v dlouhém cyklu, tzn. v PD přes den.
Přitom zasr**** smíchovskej okruh má volno dlouhé jak ďas a vůbec není využíváno.
To kolikrát platí i v PD. A podobné je to na všech X tram/smích.okruh.
Ten je zkrátka špatně vyřešenej...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S tou Kostelní bych to viděl spíš na štígro. Helejte ta Zborovská....
To dodatkové volno po odbočení od mostu nedává jen o víkendu, nebo ho prostě přestalo dávat? Nebo jsem měl nějakého peška?
DC je to taky slabota, ale aspoň v klidu si odstanicuju bo vim, že to nedávám, ale takhle když člověk frčí od mostu a přibrzdí si aby mu to vyšlo a....prd.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si zde pokračovat v těchto odkazech na úvahy Gebriana k veřejným - často dopravním stavbám:
Gebrian vs. Malostranské náměstí
http://www.stream.cz/gebrianvs/787248-g ... ke-namesti
Gebrian vs. Cheb
http://www.stream.cz/gebrianvs/793632-gebrian-vs-cheb
Gebrian vs. Plzeň
http://www.stream.cz/gebrianvs/791838-gebrian-vs-plzen
Gebrian vs. Malostranské náměstí
http://www.stream.cz/gebrianvs/787248-g ... ke-namesti
Gebrian vs. Cheb
http://www.stream.cz/gebrianvs/793632-gebrian-vs-cheb
Gebrian vs. Plzeň
http://www.stream.cz/gebrianvs/791838-gebrian-vs-plzen
-
von Špilberk
- Uživatel
Mám jeden dotaz: Kostelní preferuje nebo jsem měl v SO celé odpoledne na l.17 takové štěstí

-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Popeláři brzdili řidiče. Ten vystoupil a jednoho z nich bodl nožem
http://www.metro.cz/popelari-brzdili-ri ... e-deje_rab
- Ve středu před půlnocí jsem měl podobné chutě
a určo i někteří cestující z mé TRAM!
No zkusil jsem 2 jiné možné oficiální cesty (jsem tuze zvědavý, jestli budou alespoň trochu úspěšné = dojdou-li zprávy vůbec k "adresátům"), jenž by měly vést k:
1.) potrestání těch konkrétních idi.tů ze středy
2.) ponaučení všech příslušných pracovníků firem svážejících komunální odpad pro příště, že TRAM je fakt neobjede!

http://www.metro.cz/popelari-brzdili-ri ... e-deje_rab
- Ve středu před půlnocí jsem měl podobné chutě
No zkusil jsem 2 jiné možné oficiální cesty (jsem tuze zvědavý, jestli budou alespoň trochu úspěšné = dojdou-li zprávy vůbec k "adresátům"), jenž by měly vést k:
1.) potrestání těch konkrétních idi.tů ze středy
2.) ponaučení všech příslušných pracovníků firem svážejících komunální odpad pro příště, že TRAM je fakt neobjede!
- Bobik
- Uživatel
Na Evropskou bacha. Je zku.vená celá. Záleží na klice a kolik vezete lidí. Dneska ráno s 51 - Dejvická 5:10 (čekáni do času), Thákurova šouplej cyklus, takže 1.světla čekám, odstanicuju a druhý utečou, Hadovka než stihnu odstanicovat to slavný 5sec volno utíká a čekám 3! min bo ještě chodci (obdivuju tu pani co poctivě čekala na svoje volno, ale myslím že příště už to neudělá), takže odjezd 5:16. Bořislavka to samý, než lidi vystoupili, volno v
, tady "naštěstí" jen 1,5 min. Dále klasika Horoměřická a jen díky tomu, že už mám taknějak zmáklý jak to projet (drtit na max, na Červeňáku jen se překlopí na volno zase na max, ovšem nesmí být moc lidí, pokud možno žádný) tak jsem Veleslavín stihnul. Nicméně Šárka 5:27, baba hlásí odjezd za minutu, vysejpám lidi a táhnu k čertu. No a za celou dobu mě míjelo míň aut, než co jsem vezl lidí. A "kolony" (2-3 aut) se tvořili jen že to zdržovaly světla. Jo jinak dle JŘ Dejvická 5:10 - Šárka 5 :22, čili 12 min - to je taky dobrej vtip. Smíchy jsem se válel ještě doma....

- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Se zátahem tam nemám problém ani druhej v pořadí 
Jo ta Evropská je žřádlo, nicméně to chápu že není do úseku Bořislavka Horoměřická radno pouštět více vlaků než jeden. jestliže na jeho konci je SSZ pouštějící tram jen jednou za minutu a půl a přítomnost dalšího vlaku zablokuje i IAD a BUS z centra na celý cyklus.
Jinak, ale toho kr.téna podepsaného pod dopravním řešením u přeložek bych fakt nakopal do koulí, nevím proč tram ZC nemůže dostat dodatkové volno po autech. Zvlášť na tom Veleslavíně to je na palici, protože je tam přesně o 8 vteřin delší zelená pro směr DC než ZC, takže vlastně udělení volna pro TRAM nic nebrání a neprodloužilo by to i cyklus.
Jinak, ale toho kr.téna podepsaného pod dopravním řešením u přeložek bych fakt nakopal do koulí, nevím proč tram ZC nemůže dostat dodatkové volno po autech. Zvlášť na tom Veleslavíně to je na palici, protože je tam přesně o 8 vteřin delší zelená pro směr DC než ZC, takže vlastně udělení volna pro TRAM nic nebrání a neprodloužilo by to i cyklus.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
"Tohle" bylo i z jara na Poděbradské, když se kopala vozovka z centra a byly oba směry svedeny na levou stranu ve směru z centra. Tehdy v tomto podobně zevlovacím režimu fungovala Hloubětínská a Slévačská, ale tohle je žrádlo i s těmi přeložkami auty na kolejích. Po dostavbě metra tam bude vysloveně nuda 
Evropskou v tomto skvělém popisovaném provedení jsem ještě neviděl, ale asi to budu muset napravit. Už jsem zažil leccos, ale tohle...