Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Ještě dneska na Národní > Divadlo vesele visela cedule s d-14. Kdepak je asi chybka? 
V souvislosti s tímto:
Pominu, že 5. 4. není úterý, ale pátek. Ale hlavně myslím, že tento text nepatří na zastávku Šumavská, kde je to foceno, ale spíše na zrušenou Jana Masaryka.
Omlouvám se za kvalitu, foceno za šera.
Pominu, že 5. 4. není úterý, ale pátek. Ale hlavně myslím, že tento text nepatří na zastávku Šumavská, kde je to foceno, ale spíše na zrušenou Jana Masaryka.
Omlouvám se za kvalitu, foceno za šera.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
vencavasek: Ale človeče děkuji ti za zjištění že označníky byli při výluce Nádražní "obnoveny" (očištěny a přetřeny).
Jen si,však žel, můžeme začít tipovat, jak rychle budou zase poškozeny.
Jen si,však žel, můžeme začít tipovat, jak rychle budou zase poškozeny.
-
vencavasek
- Uživatel
Další ze série příspěvků upozorňující na chyby oddělení Zastávky. A mám pocit, že toto už asi nelze překonat. Na druhou stranu je pravda, že se někdy říká "Lepší informace žádné, než špatné"
Foceno v sobotu odpoledne.
Foceno v sobotu odpoledne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ani ze SA 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jó ještě jsem si uvědomil jedno mé nedávné zjištění - výjezdové kódy (ať již KO či PA - tak předpokládám i HL) na "krátkou" l.3 do Braníka neobsahují, proti pravidelné "krátké" trase, za hlášením zastávek Přístaviště a Pobřežní cesta (ZC) upozornění, že spoj končí v obratišti Nádr. Braník!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k tomu řetězení (14/24) - tam je po technické stránce taky blbost - k přečíslování linky nemá docházet ihned po odhlášení Orteňáku - kvůli čemuž je nařízené jeho odhlašování s předstihem (opět dost řidičů nedodržuje), ale (po vzoru upozornění na příští zastávku "Na namení") cca 40sec. po odhlášení předchozí (U Průhonu / Nádr.Holu)!
Petrpes: Jinak zátah do KO z 14/24 od Orteňáku by jsem při dnešních špatně nastavených podmínkách řešil skutečně překódováním při stanicování v předchozí zastávce (U Průhonu / Nádr.Holu) a při zastávce s čidlem (Nádr.Hol) pouze změnu dat pro Doris nechal na Orteňák.
Petrpes: Jinak zátah do KO z 14/24 od Orteňáku by jsem při dnešních špatně nastavených podmínkách řešil skutečně překódováním při stanicování v předchozí zastávce (U Průhonu / Nádr.Holu) a při zastávce s čidlem (Nádr.Hol) pouze změnu dat pro Doris nechal na Orteňák.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ten Orteňák je pěkná blbost. U výjezdu bych neprotestoval, ale u zátahu...
Nikdy jsem 1424 do KO neměl, ale zkoušel jsem si postup, jak to asi probíhá.
Řidič přijede na Orten, odhlásí a změní se linka a cíl na 14 Sídl...., nebo 24 Kubán...., pak si řidič změní hlásič a číslo na 10x4.
Čili mate lidi, nebo tvoří za jízdy.
Já jsem spíš uvažoval o možnosti naklapat to tam o zastávku dřív, ale to se pak musí změnit i data pro doris a nastavit plohou Ortenovo nám., protože si to jako první vybere směr z vozovny.
U směru z NádrHolu se navíc projede čidlem nakódovaný jako 14 na trase 24, což je asi skoro průser...
Nebo si to nastavit viz. výše a na Ortenu si překódovat už jen doris.
Zkrátka jako by bylo nutné, aby řetězily linky i zátahové vlaky, viz. text od MMM. Na JŘ lidem napíšou, ze zastávky pokračuje jako linka, do .... a on se z toho udělá zátah. Což je pěkně hloupé.
Tudíž také jsem pro 14/24 Vozovna Kobylisy už z B/K.
Jinak v KO se najdou skuteční odborníci, zatahovat s negativní 17 a pozitivní vozovnou je fakt maso :]
Nikdy jsem 1424 do KO neměl, ale zkoušel jsem si postup, jak to asi probíhá.
Řidič přijede na Orten, odhlásí a změní se linka a cíl na 14 Sídl...., nebo 24 Kubán...., pak si řidič změní hlásič a číslo na 10x4.
Čili mate lidi, nebo tvoří za jízdy.
Já jsem spíš uvažoval o možnosti naklapat to tam o zastávku dřív, ale to se pak musí změnit i data pro doris a nastavit plohou Ortenovo nám., protože si to jako první vybere směr z vozovny.
U směru z NádrHolu se navíc projede čidlem nakódovaný jako 14 na trase 24, což je asi skoro průser...
Nebo si to nastavit viz. výše a na Ortenu si překódovat už jen doris.
Zkrátka jako by bylo nutné, aby řetězily linky i zátahové vlaky, viz. text od MMM. Na JŘ lidem napíšou, ze zastávky pokračuje jako linka, do .... a on se z toho udělá zátah. Což je pěkně hloupé.
Tudíž také jsem pro 14/24 Vozovna Kobylisy už z B/K.
Jinak v KO se najdou skuteční odborníci, zatahovat s negativní 17 a pozitivní vozovnou je fakt maso :]
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S pozitvním číslem souhlas, ale negativ cíle nechat jako zvýraznění zkrácené/prodloužené trasy (druhé uvedené je dle současného nařízení).Petrpes píše:... U zátahových negací je metodika podobná, u 16 Lehovec-Motol požaduje pozitivní číslo, u 9 a 10 negativní.
Já bych byl pro pozitivní číslo, případně i cíl i u 9 a 10, z trasy nesjíždí, jen končí dříve, nikoho za roh či jinam nezavezou...
Žel stále sleduji zejména u KO kolegů nedodržování platného a hlavně smysluplného nařízení = zatahování přes jmenovitě všechny pravidelné zastávky (l.3,17,12 - od Palmovky) s pozitivním číslem.
Jinak ještě tu je (myslím už někým zde na TF uvedený) problém s označením zátahů do KO z l. 14/24, které na Orteňáku zbytečně i při zátahu změní číslo na tu druhou = na následující jediné pravidelné zastávce (Dělnická/Nádr. Hol.) té linky mohou nesmyslně mást cestující. Vhodnější by bylo kdyby z Barrandova/Kubáně vyjeli s pozitivním číslem a negativním cílem Vozovna Kobylisy (= jedou celou pravidelnou trasu uvedené linky a ještě kus dál)!
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Asi se bere za podstatnější nedotčená základní trasa.
U zátahových negací je metodika podobná, u 16 Lehovec-Motol požaduje pozitivní číslo, u 9 a 10 negativní.
Já bych byl pro pozitivní číslo, případně i cíl i u 9 a 10, z trasy nesjíždí, jen končí dříve, nikoho za roh či jinam nezavezou...
U zátahových negací je metodika podobná, u 16 Lehovec-Motol požaduje pozitivní číslo, u 9 a 10 negativní.
-
vencavasek
- Uživatel
Mě zase zaujalo, že i tento týden jsou jízdní řády linky 6 značeny jako nevýlukové (bílé)...
Linka tedy asi nebyla ve výluce, jenom bylo pozměněné provozní období, kdy končí na Smíchovském nádraží
Linka tedy asi nebyla ve výluce, jenom bylo pozměněné provozní období, kdy končí na Smíchovském nádraží
Zajímavost: Z linky 18 můžete na Národní třídě přestoupit do metra. U jiných linek ale máte smůlu.
-
Jebi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je tam v obou směrech škrtlá šestnáctka, docela jsem si lámal hlavu nad tím, jak je napadla zrovna ta, když jezdí úplně jinde a ani tudy snad nikdy nejezdila.. Ale to je fuk, je to škrtlý, na to nikdo koukat nebude. Ale ta neškrtlá dvacítka na andělu pár lidí zmate - už se tam včera jeden pán rozčiloval, proč je dole na tom oranžovym papíře škrtlá a nahoře neJarre15T píše:Na té Malostranské... na co tam je škrtnutá linka 16? Nemá tam být náhodou 20?Ať žije Pražská zastávková služba
Jarre: Právěže na obou jebiho fotkách není vše OK, jak už bývá zvykem.
Na té Malostranské... na co tam je škrtnutá linka 16? Nemá tam být náhodou 20?Jebi píše:Ode dneška výluka na Malé Straně. Nedalo mi to si nevyfotit dva "povedené" označníky.
http://jebi.eternastudios.net/bordel/IMAG0147.jpg
http://jebi.eternastudios.net/bordel/IMAG0148.jpg