Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
jendelin.i
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od jendelin.i » 19.3.2013 22:47

Absolut píše:"tichých" asfaltů ... povrch na magistrále v Praze - ul. 5. Května. A tam se odvažuji vkládat celkem velké naděje.
Skutečně, když jsem tam v létě šel (po chodníku), až jsem se leknul, že to množství aut, projíždějících tak blízko, pořádně neslyším. Ale přetrvávají otazníky z hlediska údržby - zamezit zanášení koberce prachem - a zachování těchto pozitivních tlumicích vlastností dostatečně dlouho...

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 19.3.2013 16:51

m@rtin: Ano, je to "tichý asfalt" stejně jako v dalším úseku Mukařov-Louňovice-Vyžlovka. Grant šel na to původní položení asfaltu, to druhé (teď vdubnu) musí už hradit město plně ze svého. A to ještě buďme rádi, že EU nechce ty peníze zpět z důvodu pochybení na straně zadavatele (neobjednání stavebního dozoru).

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 19.3.2013 16:21

Problematika "tichých" asfaltů je složitější, než jen "přidat namleté pneumatiky". Pokud vím, tak minimálně tři firmy mají svůj "tichý" produkt. Kromě Skansky je to tuším PSVS a Eurovia. Právě od Eurovie je třeba povrch na magoistrále v Praze - ul. 5. Května. A tam se odvažuji vkládat celkem velké naděje.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 19.3.2013 15:38

Rekonstrukce silnice v Říčanech byla snad dělaná novou metodou s přísadou z ojetých pneuamtik kvůli snížení hluku. Tento experiment, zdá se, nevyšel. Kdo ale opravu zaplatí, nevím. Údajně na to šel nějaký grant z EU.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 19.3.2013 14:51

9001 píše: ... Ted mě napadá jak vypadají Řepy a Podolí?
Myslíš-li TT, tak přímo ve jmenovaných úsecích o žádném problému nevím:
- na Řepské je ovšem problém pozůstalý BKV úsek v Plzeňské - minimálně jedno OR 20 ZC pár desítek metrů za Bertramkou ZC kvůli vyhnilým žlabům (ovšem těsně za označníkem protisměrné zastávky DC také se rýsuje "výživné místo" - dle prostoru mezi BKV obrubníkem čekám pod naklánějícím se panelem kavernu)
- na Modřanské jsou však dva problémy/OR20 kolem zastávky Belárie (v obou směrech za ní), kde praskly v oubou směrech kousek za zastávkou svary levé kolejnice předloni REKO úseku na bezžlábkové kolejnice. (Počítám, že tyto 2 vady mají být odstraněny o nadcházejí cím víkendu při plánované výluce Braník - Modřany.)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.3.2013 13:47

kruťák píše:
9001 píše:po nově opravené Černokostelecké v Říčanech a už tam jsou první díry, resp prohlubně. (Silnice je opravená Skanskou 7/2012).
A to už se začalo proslýchat, že v dubnu se to celé musí vyfrézovat a položit znova, ánžto chyběl stavební dozor, takže to Skanska zfušovala (vo**bala). Takže Říčany teď na vlastní náklady zaplatí cca dvojnásobek původního odhadu :prase Když přidám nutnou opravu tzv. kanálu (mostku v lese na silnici 2/I.), tak máme my, Východopražáci, zase do zimy o zábavu postaráno :?
Díky za osvětu. Já vím, že médii proběhlo, že fušovaly nájezdy z vedlejších, ale tohle je vrchol.
Já jezdím docela často do Olivovny, a míval jsem rád i cestu "zadem" tedy D1+ v Říčanech kolem hradu a Olivovou ulicí, ale to je po zimě taky tankodrom jak :prase

Ted mě napadá jak vypadají Řepy a Podolí?

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 19.3.2013 13:24

kruťák píše:ánžto chyběl stavební dozor
tady někde bych hledal zakopaného psa u staveb v ČR (viz třeba včerejší článek na iDnes o super nízkoenergetickém RD s dvojsklem v zimní zahradě #-o )

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 19.3.2013 13:16

9001 píše:po nově opravené Černokostelecké v Říčanech a už tam jsou první díry, resp prohlubně. (Silnice je opravená Skanskou 7/2012).
A to už se začalo proslýchat, že v dubnu se to celé musí vyfrézovat a položit znova, ánžto chyběl stavební dozor, takže to Skanska zfušovala (vo**bala). Takže Říčany teď na vlastní náklady zaplatí cca dvojnásobek původního odhadu :prase Když přidám nutnou opravu tzv. kanálu (mostku v lese na silnici 2/I.), tak máme my, Východopražáci, zase do zimy o zábavu postaráno :?

-R-V-
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -R-V- » 19.3.2013 10:51

Aby poté nebylo vše moc průhledné a podezřele levné. Politici aspol. také musejí z něčeho žít :-).

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 19.3.2013 10:41

gabuliatko píše:
MM-Mikulovsky píše:človeče - dle mne máš pravdu, že toto by mohla být asi možná cesta, jak "vy.ebat" s nenasytnými stavebními firmami
A co technologie, stavební technika, razítka, záruka ... Že já si ty UKčka na stavbu svého rodinného domku nesehnal sám. #-o
No myslím, že konečně jedině při dělání "velkých" REKO TT "vlastními silami" by DPP skutečně pořádně (na cca na 1/2 roku) využil např. vlastní svařovací návěs (obsahující poloautomatickou svařovací "hlavu" či co)!
A jak píše 9001 spousta další techniky (frézy, domýchávače, pumpy na beton, sklápěčky, bagry atd.) by se dala pronajmout - navíc DPP i při dosud dělaných "malých" REKO TT dělaných "vlastními silami" nemá jen vlastní techniku a pracovníky, ale má některé (zejména přesně z výše vyjmenovaných) smluvně zajištěné.
"Vlastními silami" se u DPP "v poho" rovná stavu, kdy se přeskočí (neexistuje) subdodavatel, který stejně na spoustu "věcí" - prací má zpravidla nasmluvněny malé dodavatele. No a EU to určitě proplatí - zrovna minulý týden jsem zase v TV viděl reportáž (už opakované situace), že subdodavatel (tentokrát loni dělaných reko služeben PČR v Libereckém kraji, v předchozých letech případy REKO škol/paneláků ...) "schrábl prachy", ale firmy, jež to skutečně provedly nedostaly (a už asi ani nedostanou) jedinýho "floka"!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.3.2013 10:15

A proč by je neproplatitla? Nebo snad Eurovia, Skanska živi stovky lidí přes zimu?

Technologie jde půjčit a něco má DPP sám, popřípadně se dá dokoupit. Ve výsledku by to levněji a hlavně efektivněji vyšlo.

Záruka? To je dnes u stavebních prací výsměch. V neděli jsem projížděl po nově opravené Černokostelecké v Říčanech a už tam jsou první díry, resp prohlubně. (Silnice je opravená Skanskou 7/2012).

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 19.3.2013 8:57

MM-Mikulovsky píše:človeče - dle mne máš pravdu, že toto by mohla být asi možná cesta, jak "vy.ebat" s nenasytnými stavebními firmami
A co technologie, stavební technika, razítka, záruka ... Že já si ty UKčka na stavbu svého rodinného domku nesehnal sám. #-o

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 19.3.2013 6:17

Jenže, proplatila by EU agenturní pracovníky?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 19.3.2013 0:36

9001 píše:DPP nemá právo najmout agenturní pracovníky a udělat to vlastními silami?
človeče - dle mne máš pravdu, že toto by mohla být asi možná cesta, jak "vy.ebat" s nenasytnými stavebními firmami

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 18.3.2013 22:06

DPP nemá právo najmout agenturní pracovníky a udělat to vlastními silami?

Odpovědět