Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Fořtík » 26.3.2013 1:40

Grossák píše:Dvorce ZC, prosím, nahlašte na dispečink, až tam pojedete. V tomto případě to neumím zaručit jinou cestou... :(
Jenomže to je právě ten případ, který bude mjít "nevím jaký smysl" hlásit na dispečink: "Mělo by to fungovat takhle...", "Rozumím, pane řidiči, volno padá?", "Ano, padá."... To je přesně to "k ničemu" - když ten, komu to předávám, neví o čem je řeč. Ale tím nemám nic proti němu, chápu, že když nemá sám iniciativní zájem dostat se k tomu, jak to tam a tam funguje, že o tom nic neví... :roll: Kurnik, je to o pár stránek dál, kdy jsem s vztekal, že na Pražského povstání nefunguje přihlášení od Paloučku a že tramvaj jedoucí v noci volno prostě sama nedostane - hlášeno na dispečink ixkrát, žel bohu, asi na Povstání jelo vždycky nějaké auto, které tramvaj v noci protáhlo... I samozřejmé závady se neodstraňují, když vše naoko funguje - viz Dvorce ZC... #-o :roll:

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 25.3.2013 19:23

Dvorce ZC, prosím, nahlašte na dispečink, až tam pojedete. V tomto případě to neumím zaručit jinou cestou... :(

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 25.3.2013 19:21

Na SSZ Dělnická - Komunardů je to opravdu špatné. Jedná se o pevný program. Před půlnocí jsem tam cestoval od tržnice, druhá tramvaj v pořadí. K tomu nějaká auta. Sekera kolem 4 minut. Na Palmovce jsem dal stovku ve slušným čase, abych stihnul autobus, na který jsem měl jinak pohodovou rezervu. Tohle je bohužel věc, kterou lidi můžeme opravdu odpuzovat.

Polaanek
Uživatel

Příspěvek od Polaanek » 25.3.2013 14:31

Karosák píše:Já si taky poskuhrám: Dělnická od Pražské tržnice, odstraněny bumlíky, IAD na kolejích...
Dle mého pozorování je zde nasazen pevný program. Tipuji nejen dle chování křižovatky - stále stejná posloupnost (krátkých) fází, ale i dle trvale svítících výzvových návěstidel do všech směrů.
A s tou koordinací - na obou stranách Komunardů se dělal vodovodní řad, teď u zastávky / křižovatky s ulicí U Průhonu dělají plyn - poté co po výkopech pro vodu vše zadělali, zadláždili, tak někde opět rozkopali stejná místa kvůli plynu. :roll:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 23.3.2013 12:02

Já si taky poskuhrám: Dělnická od Pražské tržnice, odstraněny bumlíky, IAD na kolejích. Nejdříve jsem myslel, že kvůli stavbě nějaké budovy, pak koukám na výkop-obnova řadu a řikám, kurnikšopa > zaprvé, bude tam RTT, tak proč se to nezkoordinovalo, zadruhé, když už se kvůli tomu musí beztak vyjádřit kdekdo včetně ochránců chřástala polního (crex crex), pro někoho nenapadlo taky ošetřit chod SSZ :?: Podle mě je teď rozladěný nějak celkově > Volno od Tržnice je velmi (~3 sec) krátké, včetně zelené pro IAD, takže projede buď 2-3 auta, nebo jedna souprava a když mezi tím couvá automix do toho staveniště, tak je tam z toho parádní parkoviště a Z>8 minut jak víno. Za další mně vzdálené radio od Manin sice volno udělilo, ale fakt moc nečekalo a k tomu volno na odbočení Maniny <> Tržnice projel vždy jen vlak z jednoho směru (buď jsem zevloval u výkopu přičemž od Manin to vesele proudilom jak 12, tak 1 a 25, nebo na mě to rádio od Manin tak tak počkalo, ale proti čekala 25 na odbočení a nic...taky to asi nestihla :? Co je tam shnilého :?: 8-[

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 22.3.2013 17:14

Tož dobrá, díky za info :]
Narozdíl od tebe stavby dokonale nesleduju, ale zajisté další strašně potřebný, koncelářsko, obchodně bytový ****...

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 22.3.2013 16:43

[OT]
Petrpes píše:...košťata čistíc bordel po náklaďácích asi z Blanky?...
Blanka je největší, ta může za všechno :roll: :)
velmi pravděpodobně se jedná o stavbu Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník - Palác Stromovka
mezi ulicemi Veletržní a Strojnická
[/OT]

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 22.3.2013 15:51

Právě jedu kaštanmo na Stírku linkou 17. Před podjezdem u Výstaviště musela tramvaj zastavit, protože na kolejích pomalu popojížděly košťata čistíc bordel po náklaďácích asi z Blanky? Celou dobu stál na kraji křižovatky příslušník PČR.
Po té co košťata vyklidila koleje, 17 se rozjela a příslušník téměř skočil před tram, která tak musela zastavit na přechodu, dal jí stůj a započal návěštit trojstranou uzávěrou pro autíčka zleva a nahoru. Po minutě tramvaj pustil, ta se musel pomalu protáhnou autama nedodržujícíma průjezdní profil a za zastávkou Výstaviště ZC se pak ještě chvilku musel kolega prozvánět autama, který tam ten poBlicajt musel tak nutně pustit.
Čili úplně zbytečné zpoždění tram PČR, aniž by IAD nějak výrazně pomohl. Jen ukázal svojí neutuchající demenci...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 22.3.2013 9:29

Já si včera užil nové SSZ Chodovská - Baumax. Jel jsem 8x ZC a 8x DC. Směrem ZC jsem celé odpoledne perfektně zastavoval. Přesně to bylo 5x ( :!: :!: ), pak jednou jsem zastavit nemusel, protože jsem se k semaforu coural, jednou jsem projel na stůj, a až o půlnoci mne semafor potěšil normálním průjezdem. DC to bylo odpoledne dobré, tak jsem si říkal, že aspoň jeden směr je ok. Večer se to ale změnilo. Takže po 5 čistých průjezdech jsem 1x musel zastavit a jednou jsem zase projel na stůj, protože semafor vůbec nezajímalo, že jedu 50. :x Poslední jízda zase bez problémů.
Závěr: Jel jsem tam 16x a jak semafor funguje jsem nepochopil. Volno i stůj si padá jak chce, jednou to stihnu, podruhé to nestihnu. Výzva někdy svítí, někdy nesvítí. Stůj někdy padne přímo před čumák. Zkrátka to nechápu. Asi jsem holt blbej. #-o

7001
Uživatel

Příspěvek od 7001 » 22.3.2013 9:28

Brejšín: jediné co jsem spolehlivě vypozoroval je že pokud jedu na vzdálený přihlašovací kontakt od hradu rychleji než 30 km tak mě nezaregistruje. Pokud ho projedu do 30 tak jsem vždy úspěšný.
Jinak se mi třeba stalo že jsem u hradu ZC dohnal 22 před sebou a ona mi opuštěním stanice zrušila přihlášení do SSZ. Musel jsem s kličkou mezi turisty.

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 22.3.2013 6:50

Dotaz, k čemu teda slouží vzdálený přihlašovák od hradu k Brusnici, mám dva postřehy a prostě je se svým tupým inženýrským přístupem neumím rozlousknout.
1) brnkám si na vzdáleňáku (výzva reaguje) a ve stejný okamžik si přestavuje ROV na Brusnici vlak DC, mám radost, přišlápnu to a těším se jak nás to půstí proti, bo jsme se přihlásili ve stejný čas a SSZ má 20 vteřin na reakci. Zastavuji před SSZ, protější vlak se rozjíždí a já......., no na té chodecké zelené na semaforu s tlačítky které si nikdo nezmáčkl nikdo nepřešel, projelo cca 20 aut a po 29 vteřinách SSZ zase zablokovává křižovatku pro IAD aby projela tramvaj, která už škemrá o volno téměř minutu. :(
2) brnkám si na vzdáleňáku (výzva nereaguje) a ve stejný okamžik si přestavuje ROV na Brusnici vlak DC, nemám radost, nicméně přišlápnuto a zkouším jestli nás to půstí proti. Zastavuji před SSZ, protější vlak se rozjíždí a já taky. :?:
V čem je chyba, co jsem udělal špatně, co může řidič pro preferenci natřískané tramvaje udělat více :?: Nebo je vzdálená výzva v řidící logice otočená tzn. pokud dojde k detekci myslí si mašinka, že tam tramvaj není a obráceně :?: A co na to zdravý rozum?

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 21.3.2013 8:10

Já si včera na l.17 taky užil preferenci: Stojím na Štrosu DC a koukám na Kostelní na volno. Vyjedu ze Štrosu a Kostelní je na stůj. Tak stojím na Kostelní a koukám na volno na SPK. Vyjedu z Kostelní a hádejte co :?: No zastavení u SPK.
Další vtipný okamžik byl, když jsem jednou jel od Výstaviště k Nádr. Holešovice. Sjíždím z výhybek u elektrárny a na semaforu před zastávkou Nádr. Holešovice zabliká výzva a objeví se volno. Směrem DC tramvaj není a tak jsem si myslel, že to volno čeká na mě. No, nečekalo a tak jsem si odstál cyklus před zastávkou.
Zodpovědným orgánům bych chtěl touto cestou nesmírně poděkovat a ať si zodpovědní orgáni políbí orgán. :zadnice

P.S: Dvorce ZC stále nedrží.

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 17.3.2013 23:43

Karosák píše:Jinak antipreferenční poznámka k uvažované uzavírce Smetanova nábř.-i teď o víkendu, když byla zavřená Karmelitská, stála křižovatka u ND za to a kolona bylo skoro přes celý most Legií, jako v PD. Takže bude-li ze Smetanova nábř. promenáda, bude se poskakovat v Karmelitské i o víkendech =D> :roll: Uvidíme jak dopadne zkušební provoz, ale tvrzení, že "provoz tramvají nebude omezen" mi fakt nevoní. Omezen bude, akorát za vodou v rákosí :?
Takto Karmelitská vypadala už i při Evropském týdnu mobility, kdy bylo Smetanovo nábřeží uzavřeno. Nic nového. Zase na 2. stranu, když Karmelitská slouží jen k dopravní obsluze daného území a nikoli jako tranzit... (Vyjádření odboru dopravy.)

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 17.3.2013 23:14

S tím, že do druhého vozu to pošle jen expert souhlasím, je to o používání mozku, s nehodami bych problém neviděl. Problém je levé odbočení tram, nebo jsem si dneska všiml (2x), že chci-li z Dělnické k Průhonu a cosi v KTN bylo navoleno od Manin, tak než se proplazilo křižovatkou, svítilo krásné volno přímo+vlevo a i když jsem se chtěl bystře rozjet tak, abychom se akorát záděmi minuli, už bylo přímo na stůj. Nebo ten Stross, jak říkají kluci. A kámen urazu nevidím v tom, že bych to do něj narval a způsobil železo, ale o tom, že to zkátka nebude chtít slyšel žádný kontrolní orgán a bude buzerovat. Mě fascinuje, jak sedí za 2. dveřmi a pak přijde s tím, že ty čočky teda...jako...ehm. Vždyť on má také oprávnění na tram a také jezdí a sankcemi se toto opravdu nezlepší/neřeší. Chápu Grossáka, že křižovatky nejsou všemocné, ale i z druhé strany by to chtělo k problému přistupovat trochu racionálněji 8-[

Jinak antipreferenční poznámka k uvažované uzavírce Smetanova nábř.-i teď o víkendu, když byla zavřená Karmelitská, stála křižovatka u ND za to a kolona bylo skoro přes celý most Legií, jako v PD. Takže bude-li ze Smetanova nábř. promenáda, bude se poskakovat v Karmelitské i o víkendech =D> :roll: Uvidíme jak dopadne zkušební provoz, ale tvrzení, že "provoz tramvají nebude omezen" mi fakt nevoní. Omezen bude, akorát za vodou v rákosí :?

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 17.3.2013 20:35

Opravdu? :D
Nevím, ale volno padlo cca v 50 vteřinu, s tou osmičkou minul SSZ cca v 52 vteřinu, já jsem za ním našláp a pomalou jízdou se došoural k sloupku abych v 00 zadal jízdu, proto jsem jel jen 6 km/h, protože jsem vyčkával do času, ale místo zadání jízdy jsem zadával brzdu a to úplně na prd (už jen z té programové logiky, že tam jsou tlačítka, takže pokud by si jen jedno někdo zmáčknul, asi bych to i pochopil, že to zabrzdilo dva tramvajové vlaky a stálo nějaké love na propálené elektrice, ale když není pozitivní detekce od tlačítka v životě nepochopím proč to tam sere nějaký stůj pro pozitivně detekovanou TRAM, kord blíží-li se čas jejího pravděpodobného odjezdu, tj. v celou minutu). Vlastně jo na něco to bylo, utekli mi světla na Prašnáku.

K tomu Letenskému náměstí, jenže ty auta z Korunovační jsou u tebe dřív než se stačíš rozjet a bohužel před tebou zůstává místo kudy mohou projet, takže to spíš bylo jeho troubení a moje zvonění s tím, že uznal že jsem větší. 8-)

Odpovědět