Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Teď jsi mě nas*al kamaráde, protože jsi mi zkazil radost
No, 4 průjezdy ZC, první byl naprosto OK, ale druhý > valím ZC, DC se rozjíždí vlak z Přístaviště, povidám, že se hezky mineme. Byl o fous rychlejší a já nebyl vzdáleně přihlášen, takže celkem natvrdo, ale tušil jsem zradu od předzvěsti, takže bez bačkůrek. Další 2 polonoční průjezdy pak takřka do zastavení-předzvěst nekecá a je na stůj
Jinak nevím co se zde řešilo za problém na Dvorcích DC, protože to sice nedrží volno do aleluja, ale v mžiku to zvládne pustit pár aut na odbočení do/z Jeremenkovy a než zavřu dveře, mám tam volný šošony, necítím problém
No a SPKčko, to je bašta!
ám a velice děkuji!
- Bobik
- Uživatel
Nechci vám chlapci kazit radost, ale je to jen blbej trolejovej kontakt, kterej se dá vyřešit posláním dráteníků na místo. Kdyby ovšem červený karkulky zjistili, že je chyba jinde, blbne to i příští týden. Věci plně v kompetenci podniku se "na počkání" vyřešili odjakživa.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkujéém
Zítra mám odpol m17, tak si kulišáky zkontrolujem 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Inu, po kole už opraveno. Sice to vypadalo, jako "co že si to zase vymejšlim", ale je opraveno!Fořtík píše:Tak jsem dnes hlásil závadu:
J: Ve směru jízdy od zastávky Dvorce k zastávce Přístaviště nefunkční vzdálený přihlašovací kontakt pro semafor na přejezdu s IAD.
D: Takže jste se nenavolil?
J: Navolil, ale bližším přihlašovacím kontaktem.
D: Rozumím.
Pro neznalé - tramvaj se sice navolí, ale musí u SSZ zastavit. Tak uvidíme.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Toho, kdo vymyslel soucasne dopravni opatreni na Prasnem moste a ve Svatovitske bych povesil za koule do pruvanu!
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes hlásil závadu:
J: Ve směru jízdy od zastávky Dvorce k zastávce Přístaviště nefunkční vzdálený přihlašovací kontakt pro semafor na přejezdu s IAD.
Tak to by mě velmi zajímalo, kdo tuto úpravu projektoval, zda byla řádně schválena a zda je dohledatelná. K předchozímu návrhu úpravy SSZ 7.163 ze září 2012 se MHMP doteď nebyl schopný vyjádřit, přestože na to má ze zákona lhůtu 1 měsíc.von Špilberk píše:Preference píše: SPK a Kostelní dostaly novou dynamiku. Plná preference je zpět.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kasme, to nic, v 90% mých příjezdů od KH k SSZ Děkanská vinice nám padá před čumák stůj. Ta křižovatka nemá ráda nikoho! 
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
PP: ano, není to tragédie ale blbě to vypadá 
doběhneš autobus, ten se rozjede, za chvilku padá zelená, ale projíždí jedno auto a bus...
okolní provoz téměř žádný...
proběhne cyklus, padá volno, na dalším SSZ právě padá stůj, čekání necelý cyklus...
padá šipka, rozjezd, při výjezdu z pod magistrály padá stůj na odbočení do Lounských... (autem se to při plné traťové rychlosti (50) stihnout dá)
čekání necelý cyklus... celkem odhadem tak 2 minuty "zbytečného" zdržení
byl by problém prohodit volno od Děkanky s volnem od SJM a Lounských třeba vypnout nebo taky nějak přehodit od odbočení...
malá odbočka: v 90% mých příjezdů od SJM k SSZ Děkanská vinice mi padá před čumák stůj, asi mě ta křižovatka nemá ráda
doběhneš autobus, ten se rozjede, za chvilku padá zelená, ale projíždí jedno auto a bus...
okolní provoz téměř žádný...
proběhne cyklus, padá volno, na dalším SSZ právě padá stůj, čekání necelý cyklus...
padá šipka, rozjezd, při výjezdu z pod magistrály padá stůj na odbočení do Lounských... (autem se to při plné traťové rychlosti (50) stihnout dá)
čekání necelý cyklus... celkem odhadem tak 2 minuty "zbytečného" zdržení
byl by problém prohodit volno od Děkanky s volnem od SJM a Lounských třeba vypnout nebo taky nějak přehodit od odbočení...
malá odbočka: v 90% mých příjezdů od SJM k SSZ Děkanská vinice mi padá před čumák stůj, asi mě ta křižovatka nemá ráda
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Grossák: Já se tam taky loni nedostal. Letos ano. Nebyla to nějaká fatální tragédie, ale bylo to, jak píšeš, na lehké pošťourání nás detailistů
. Jinak výluka se o proti loňsku organizačně dost vylepšila, takže je škoda, že už další podobná nebude. Nicméně na ta SSZ v okolí by to chtělo mít signální plán i pro mimořádné stavy v metru, kdy se na PP běžně končí, když se stane něco v centru. Právě s charakteristikou vyhození z koordinace a zkrácení cyklu. A připojit na ústřednu, která je za humny na Pankráci. Ale na tom se snad už pracuje.
-
von Špilberk
- Uživatel
Preference píše: SPK a Kostelní dostaly novou dynamiku. Plná preference je zpět.

P.S.: Doufám, že to není opožděný apríl.
P.S.: Doufám, že to není opožděný apríl.
Martine, je pravda, že kratší cyklus by možná byl lepší. Ale taky je jasné, že by bylo dobré změnit to na celou výluku, nejen na neděli odpoledne. Bohužel jsem se tam ani loni ani letos nedostal, takže mám jen zprostředkované info bez stížností. Možná kdybych to viděl, také bych si v tom rýpal, jak se znám.
Tři autobusy na jedno volno je pravda zbytečné, možná by byla ještě jiná možnost - vyjmout to z koordinace. V izolovaném řízení by se cyklus určitě v průměru hodně zkrátil, hlavně za slabšího provozu. Na druhou stranu bych přišel o koordinační vazbu pro BUS i TRAM (i auta), ale asi by to pořád mělo pozitivní efekt. Výluka se však v nejbližších letech opakovat nebude, jak jsem byl ujištěn.
DI podpora musí být na ústředně. Člověk, který umí vybrat vhodný program, nebo i upravit nějaká data a koukat, co to dělá. Ne že by to tam nikdo neuměl, ale přijde mi, že je to takové tabu. Ale jak říkám, obávám se, že SSZ není na ústřednu připojeno.
Kasme: SSZ umí samozřejmě prodlužovat. Ale v krátkém cyklu o 2 sekundy a ve dlouhém o 4. Není tam místo a každou sekundu přidanou navíc je třeba prověřit, aby někde něco nepřeteklo, že.
Detektory v zavřeném pruhu byly odpojeny, aby se nic neovlivňovalo.
Tři autobusy na jedno volno je pravda zbytečné, možná by byla ještě jiná možnost - vyjmout to z koordinace. V izolovaném řízení by se cyklus určitě v průměru hodně zkrátil, hlavně za slabšího provozu. Na druhou stranu bych přišel o koordinační vazbu pro BUS i TRAM (i auta), ale asi by to pořád mělo pozitivní efekt. Výluka se však v nejbližších letech opakovat nebude, jak jsem byl ujištěn.
DI podpora musí být na ústředně. Člověk, který umí vybrat vhodný program, nebo i upravit nějaká data a koukat, co to dělá. Ne že by to tam nikdo neuměl, ale přijde mi, že je to takové tabu. Ale jak říkám, obávám se, že SSZ není na ústřednu připojeno.
Kasme: SSZ umí samozřejmě prodlužovat. Ale v krátkém cyklu o 2 sekundy a ve dlouhém o 4. Není tam místo a každou sekundu přidanou navíc je třeba prověřit, aby někde něco nepřeteklo, že.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pražského povstání: já měl za to, že SSZ Děkanská Vinice II umí prodlužovat volno (videodetekce), alespoň v pracovní den mi to tak přijde... (nebo že by to bylo zkracování
)
není možné, že uzavřený střední pruh tuto detekci ovlivňoval?
V "nočním" režimu boky pouští jen na detekci.
Na mém videu je vidět, že na zelenou - i když byla kolona - projela jen dvě až tři vozidla...
http://www.youtube.com/watch?v=EpKOqWZEmsY&t=370
http://www.youtube.com/watch?v=EpKOqWZEmsY&t=563
http://www.youtube.com/watch?v=EpKOqWZEmsY&t=1153s
není možné, že uzavřený střední pruh tuto detekci ovlivňoval?
V "nočním" režimu boky pouští jen na detekci.
Na mém videu je vidět, že na zelenou - i když byla kolona - projela jen dvě až tři vozidla...
http://www.youtube.com/watch?v=EpKOqWZEmsY&t=370
http://www.youtube.com/watch?v=EpKOqWZEmsY&t=563
http://www.youtube.com/watch?v=EpKOqWZEmsY&t=1153s
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Grossák: Určitě by ve většině období víkendu postačovalo spíš to zkrácení cyklu. Ale z hlavy nedokážu říct, jaký podíl volna mají ty boky, doufám, že podobný - to bych se rozhodoval nad dokumentací. V tom dlouhém cyklu tam bylo hodně zdržení busů od centra nejméně o 30 sekund navíc, než by bylo třeba - stání u prázdné, mrtvé křižovatky. Pokud jely busy tři, tak třetí, naštěstí většinou prázdný, čekal ty dvě minuty. Někdy ale i první, který dojel na konci volna, měl opravdu zbytečně dlouhé čekání. Na lidi to působilo dost psychologicky divně, v tom narvaném busu se minutu dívat na výstupní... Naopak křižovatka zase v tomto režimu pomáhala k separaci kolon busů. Stejně se do výstupní nevejdou více než dva, takže někdy to mělo i pozitivní efekt. Nicméně, v sobotu se cosi satlo na Hlaváku, oběhy se zpozdily a pak byl trošku problém to vyhnat rychle zpět přes křižovatku. Směr centrum bych SSZ na Táborské po většinu času vypnul, tam se také stálo dost často zbytečně. Jinak dispečery DP považuji s vysílačkou a kontatem na CD za jednoznačnou DI podporu
.
MM: To bude tím, že nejsou po rekonstrukci všechna SSZ na Vršovické, tak se nová přizpůsobila nočnímu režimu celku. Obávám se, že po dokončení obnov svítit budou opět všechny... Nebo jsme zde svědky začátku pozitivní infekce. Modlím se za druhé.
MM: To bude tím, že nejsou po rekonstrukci všechna SSZ na Vršovické, tak se nová přizpůsobila nočnímu režimu celku. Obávám se, že po dokončení obnov svítit budou opět všechny... Nebo jsme zde svědky začátku pozitivní infekce. Modlím se za druhé.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mezi Nádražím Vršovice až Strašnickou je v noci kromě dvou původních SSZ na EDENU snad vše "na blikačku" - takže i nová (REKO) SSZ Nádr. Vršovice, Koh-i-noor, Strašnická.Martin Šubrt píše:...Tuším, že z nových SSZ za posledních 6 let nemá trvalý provoz snad jedno...
Milý kruťáčku, v tuto dobu by mohl daným místem přecházet nevidomý občan a jeho ochrana je VŽDY nadřazena čemukoliv absurdnímu, co vznikne okolo. Přestože by vznikaly nebezpečné situace, přebíhání na červenou, náhlá stůj, dlouhá čekání pro všechny okolo. Dále je třeba, aby v noci všichni všude stáli, bo auta, busy i tramvaje mají pocit, že by mohli jezdit rychle. To by ale u MHD vyvolalo dotazy, proč se rychle nejezdí i třeba přes den a proto je potřeba v noci provoz patřičně zpomalit.
Do sdružení jdu hned, přivedu navíc pár kolegů projektantů z TSK. ...
Myslím, že i SSZ jen "na blikačku" přiměřeně přibrzdí dopravu v nočních hodinách - páč varuje "DEJ POZOR - zde může jet něco z boční ulice či někdo jít po přechodu, buď připraven reagovat až zastavit".
Jinak k možnému výskytu lidí s omezenou schopností pohybu (či orientace) - nešlo by nastavit SSZ na noc:
1.) "na blikačku" s možným krátkodobým zapnutím tzv. "chodeckým tlačítkem" zelené pro chodce + nekolizní IAD/MHD a červené pro kolizní IAD/MHD?
2.) Vymyslet pro chodce zvukový signál "POZOR" (= "blikačka" pro IAD/MHD) - ať již neustálý (což by mohlo upozorňovat i "zdravé" chodce, že zmáčknou-li si tlačítko budou mít takřka ihned SSZ zajištěný přechod PK - a to včetně přednosti před případnou TRAM) či jen s možností puštění DO nevidomými. Osobně mne napadá vyjít ze zvukových signálů JDI/STŮJ = neustále opakovat 2x rychlý a 1x pomalý signál = "MŮŽEŠ JÍT, ALE SE ZVÝŠENOU OBEZŘETNOSTÍ"