Sice asi nejsem ten správný podpokličkář, ale... Stejně jako existuje plán co, čím a jak se nahrazuje v případě výpadku metra, existuje nsprosto stejný plán co, kudy a jak se odklání při neprůjedzdnosti toho či onoho místa. Takže první odklony, které je potřeba vyhlásit okamžitě (minuty neúprosně ubíhají a vznikají kongesce) vycházejí z těchto plánů. Ani já, ani jiný řidič, ani cestující si neumí představit, jaký šrumec to na sále je. Pak taky záleží kdo má jaký cit pro dopravu a pakliže ho má, jestli ho dokáže správně prosadit - spoustu lidí určitě ví, že takové či makové řešení není optimální... Nicméně na to jestl něco je, či není optimální se v první chvíli nehledí. Máme vlaky, které někam nemohou jet a zároveň nemohou zůstat stát. Tyto vlaky je potřeba někam poslat a to třeba i blbě, protože když zůstanou stát, bude to ještě horší (může to ovlivnit linky, kterých se nějaká mimořádnost vůbec netýká). V momentě kdy mám vlaky blbě je prostor pro úpravu, aby jezdily méně blbě... Takže dojde k optimalizaci blbých tras, nicméně po tom, co vymyslím lepší trasy mi zůstane několik vlaků najetých v těch horších (původních) trasách - co s nimi? Do toho řidiči a maximální doba řízení... Ne ne, fakt není co závidět.Martin Šubrt píše:Někdy ty odklony vypadají, jako by si někdo chtěl říct, tak a teď spáchápe řízenou sebevraždu. Samozřejmě nejsem na sále a představuju si to čistě technicky, ale právě proto by mě zajímal pohled někoho pod pokličku.
Na Knížecí je to průšvih - díky MSO objíždí tramvaje blok i půl hodiny. To je naprosto nepřípustné!