Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od kasme » 08.6.2013 10:11

video: opět Flora, tentokráte celkem OK :)

http://www.youtube.com/watch?v=gtoS6orDMj4

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 08.6.2013 7:09

Oblast Malovanky, Octárna atd - stále kvoká, stále kvoká.
Jen odbočení z Patočkovy do Myslbekovy zdá se už v pořádku.
Vypich - nerad bych zakřikl, ale snad už funguje.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 07.6.2013 0:02

Šárka při starém...jenom pro ilustraci > Přijedu ZC, IAD červená, chodci zelená, navoleno na vnější > chodci červená, cca 10 sec. nic > IAD volno, řekněme 30-50 sec. > milostivě IAD červená a volno vlevo...OMG [-o< Na vnitřní naštěstí nejezdím, ta bývala horší, dokonce jsem si všiml, že 20 co chce do smyčky vnitřní volno nahoře nedostane ani když jsem si poctivě vystál to svoje k odjezdu z vnější a on proti už chvilku stál ( i když přijel po mě) a mohli bychom se v klidu míjet na jeden pokus. Odjezd z vnější pak padná tradičně buď za cca 15, nebo za 70 sec., což je při metrolinkovém prokladu 26/5 dost nepraktické hned takhle na výjezdu a ještě Evropská před sebou a to je potřeba doufat, že člověn nebudě čumět ještě na dolním výjezdu...no vopravdu kekel z pekel a hlava mi nebere, že se to v záruce nevyřešilo :smt078 Tady bych poštval ROPIĎáky proti Eltodu, že jim kazej metrosvazek :twisted:
Starodejvická odspoda stále chvilku drží volno tram s červenou pro IAD, z bezpečnostních důvodů jsem ho nechal vždy utéct, nepočkalo to nikdy i když je stromeček navolen a odshora jak říkal Bobik, dlouhé stůj+zelená pro IAD a krátké volno po výjezdu zprava, jako dkdyž byla provoz sveden na koleje :?
Vladycká včera 23:5x ZC stůj+ zelená přímo a vlevo > navolím se, červená vlevo, volno přímo > předjede mě frajer v IAD směr Maraťák, za ním ihned padá stůj+ červená, ale jako Bobik neohroženě jen vypnu jízdu pod sekcí > přímo červená jen problikne, ihned padá opět zelená+přímo..haluz, byl jsem připraven a nikde nikdo, ale neznalý napeče zrychl jen to fikne. A dnes kolem 21:2x, volno+zelená přímo, ale vlak DC byl rychlejší, takže mi to na férovku shodil. Na bačkůrky to nebylo, jen dobrzdit, nechat doplavat skoro do zastavení a opět volno a hurá dál, ale úplně zbytečně. Nikde nikdo :roll:

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 06.6.2013 15:54

von Špilberk píše:Ženské domovy nemá cenu rozmazávat. Je to SSZ bez preference, do úpravy starého nikdo nedá ani korunu a nové se nepostaví, protože celková přestavba prostoru Na Knížecí. Ze stejného důvodu určitě nebude ani reko TT, i když panely se už krásně propadají, o stavu křižovatky ani nemluvě. :roll:
Je to tak, já to sem psal vlastně jen jako povzdech, že k preferenci XB se moc opatření neudělalo.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 06.6.2013 15:04

Ženské domovy nemá cenu rozmazávat. Je to SSZ bez preference, do úpravy starého nikdo nedá ani korunu a nové se nepostaví, protože celková přestavba prostoru Na Knížecí. Ze stejného důvodu určitě nebude ani reko TT, i když panely se už krásně propadají, o stavu křižovatky ani nemluvě. :roll:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.6.2013 14:11

Karosák píše:Docela jsem se pousmál, když willy upozornil na shitový cyklus Za Ženskými domovy, kdy tram čeká kvůli jednomu autu na kolejích...je to tam hodně antipreferenční už nějaký ten pátek, ale při mizivé šanci to poskuhráním na fóru posunout, to tu snad ani nikdo nerozmazával. A je to pruda i na normální sedmičce, protože buď máš na Andělu minutku k dobru, nebo se už jen vezeš, tam je to na rozkopání :roll:
Co Šárka? Onehdá tam byli Eltoďáci a odjel jsem z vnější celkem normálně, tedy půl minuta najedu a padne to lehce po celé...to je fér, ale byl to jen jeden průjezd. Má někdo postřehy?
ALE, Pepa upozornil, a to jsem chtěl napsat již dříve, že je něco špatně na SSZ u Křížové. DC to dává volno hodně pozdě, často se musí zastavit a ZC to dříve během stanicování připravilo křižovatku a hodilo volno, na které se člověk akorát mohl rozjet. Nyní však to po odstanicování dá zelenou pro výjezd z toho chodníčku u zastávky, ale ani poté se nekoná volno...opět volno po hlavní a teprve pak na odbočení. Stromeček svítí, navoleno je oběma směry, ale nereaguje to dostatečně rychle a pružně. Může někdo potvrdit?
Jinak mi dneska přišlo, že Vaníčkova je natvrdo napevno, protože už mi nerozsvítila cca 19:10 DC ani stromeček, přechody přepínaly panáčky chodci nechodci... :(
1.) No zrovna toto SSZ Za Ženskými domovi jsem "rozmazávat" chtěl, ale nějak jsem opomenul - jen musím upozornit, že při jen nárazově zvýšených počtech IAD během běžného provozu dokáže l.7 dojet na Anděl se spožděním více jak tříminutové tolerance = "nějak" by to chtělo situaci řešit! Napadá mne jedině instalace a zprovoznění série "vyklizovacích brnkaček" = dokud se TRAM DC nepřiblíží těsně k SSZ, tak "zelená" IAD neskončí.
2.) Se SSZ u obratiště DŠ nemohu sloužit - jezdím tam poskrovnu, ale JEJÍ FUNKČNOST MNE TAKÉ ZAJÍMÁ - PŘEDEM DĚKUJI JINÝM ZA INFO.
3.) Zrovna uvedeného stavu na Křížové jsem si všiml minulý týden a opomenul jsem jej zde uvést - ovšem musím naopak kvitovat, že ta "zelená" ZC pro IAD "z chodníčku" padá automaticky/napevno (nikoliv jako dosud na výzvu), protože osobně jsem snad ještě neviděl žádné IAD "z toho chodníčku", neustále zaplněného parkujícími vozy, vyjíždět - místo toho mi opakovaně překážela IAD na TT a na svou červenou s volnem pro TRAM odmítala jet! Takže současný stav osobně hodnotím jako lepší než původní, ale skutečně nejlepší by bylo následování volna TRAM ihned po "zelené" pro IAD "z toho chodníčku".
4.) Platí to samé jako v bodě 2.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 05.6.2013 10:56

Karosák píše:že je něco špatně na SSZ u Křížové.
Jo, to jsem už taky zaznamenal. Ale ráno a večer to funguje správně. Tak to asi není závada, ale asi se v tom šťourají policajti z dispečinku. Jen by mě zajímalo, jak moc jim to pomůže. :roll: :-k

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 05.6.2013 0:45

Docela jsem se pousmál, když willy upozornil na shitový cyklus Za Ženskými domovy, kdy tram čeká kvůli jednomu autu na kolejích...je to tam hodně antipreferenční už nějaký ten pátek, ale při mizivé šanci to poskuhráním na fóru posunout, to tu snad ani nikdo nerozmazával. A je to pruda i na normální sedmičce, protože buď máš na Andělu minutku k dobru, nebo se už jen vezeš, tam je to na rozkopání :roll: Co Šárka? Onehdá tam byli Eltoďáci a odjel jsem z vnější celkem normálně, tedy půl minuta najedu a padne to lehce po celé...to je fér, ale byl to jen jeden průjezd. Má někdo postřehy?
ALE, Pepa upozornil, a to jsem chtěl napsat již dříve, že je něco špatně na SSZ u Křížové. DC to dává volno hodně pozdě, často se musí zastavit a ZC to dříve během stanicování připravilo křižovatku a hodilo volno, na které se člověk akorát mohl rozjet. Nyní však to po odstanicování dá zelenou pro výjezd z toho chodníčku u zastávky, ale ani poté se nekoná volno...opět volno po hlavní a teprve pak na odbočení. Stromeček svítí, navoleno je oběma směry, ale nereaguje to dostatečně rychle a pružně. Může někdo potvrdit?
Jinak mi dneska přišlo, že Vaníčkova je natvrdo napevno, protože už mi nerozsvítila cca 19:10 DC ani stromeček, přechody přepínaly panáčky chodci nechodci... :(

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 04.6.2013 22:58

Dle zpráv: Pražský hrad a Vypich byly na místě zjištěny a odstraněny závady detekce. Zbytek je v nějaké fázi řešení či zjišťování. Díky za přesné info.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 04.6.2013 22:58

Na Vodárnu tady běželo něco před rokem, i když něco trochu jiného. Už jsem se kdysi koukal na místě a dokonce se prověřovala dokumentace. Nebyly zjištěny závady. Příležitostně se tam ale mrknu. :) Je třeba si uvědomit, že dle TP je tramvaj dlouhá 15 metrů, ačkoli může být reálně 30. Stejně jako auto je dle TP 5 m a může to být dvacetimetrový kamión. Tramvaj vyklizuje 15 km/h, ale co když jede 13? Pro účastníky provozu v tu chvíli platí určité povinnosti. Cholerický držitel řidičského oprávnění na klaksonu není důvod k ničemu. Také se správně vyjíždí na zelenou, nikoli na žlutočervenou.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 04.6.2013 11:12

...zvlášť v kontrastu s tím, jak nebojácně na to kašlou na přejezdech 8-[

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 03.6.2013 21:52

Nikdy bych nevěřil, že IAD dokáže (až na jednotlivé vyjímky) cca 15 minut stát na křižovatce, kde svítí ve všech směrech červená. Dnes jsem to na vlastní oči viděl na Stírce.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 01.6.2013 6:55

Takže vypozorováno (během posledních tří dnů/nocí):
Pražský Hrad ZC - nenavoluje se jen v noci, ve dne funguje. Konkrétně (co si pamatuju) 0:45, 1:15, 3:45, 4:15 nebylo navoleno. Vždy sám. Jednou tram v protisměru (4:45), navoleno bylo. Taktéž kolega povídal, že s 25 se navoloval, ale s 57 už ne. DC funguje korektně.
Vypich DC - Výjezd na volno z Obory, na Vypichu svítí volno. Zhruba v úrovni předvěsti padá na stůj, pouští boční směry. Časy cca 1:40, 2:10, 4:10. Dneska postup stejný, s tím, že mě předjelo auto odbočující vlevo na Petřiny a v protisměru taktéž auto vlevo na Moto. Stůj, červená, zelená z boku aniž by tam cokoli bylo, hned červená, odbočující to nepustilo (což jsem čekal že je pustí) a pustilo to mě. Jak už jsem psal, je to záležitost tak 14 dní, předtím fungovalo stejně jako ZC, tedy čekalo. ZC funguje korektně, čeká. Jednou, když jsem drncal přes křížení do smyčky skočili červení panďuláci, tak čekám zradu, ale ne, pěkně to počkalo.
Dlabačov - no, nějak nevím, zdali se smát nebo brečet. Problém "seklých" SSZ vyřešen následovně - příjezd od Hládkova, svítí zelená + stůj, po (zřejmě) navolení padne červená, stůj zůstává. Přetočí se cyklus a padne zelená + volno vpravo. Sice bych "logicky" čekal, že buďto bude svítit volno vpravo současně s tou zelenou, nebo se alespoň rozsvítí po navolení, když už "se to nesmí vypnout". Ale co, aspoň že to nějak funguje a nemusí se čekat až se něco objeví a odtamtud vysvobodí.
Vaníčkova - stále kvoká, stále kvoká....
A nový problém:
Evropská x Starodejvická DC Už tam nejezdí IAD po kolejích, přesto se tam stále nepravidelně objevuje cyklus jako když jezdila. Tedy po ukončení zelené ze Starodejvické na Evropské volno tram, IAD červená. Tram stůj, IAD zelená. A že je to tram volno pěkně krátký a zelená dlouhá. Nějakej systém kdy a proč jsem nevypozoroval, prostě to tam nějak náhodně skáče. V ostatní době funguje standardní volno + zelená současně. ZC stále umí "videový" špek, ovšem díky tomu videu je naštěstí většina varována.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 30.5.2013 19:41

Poukazovat na číslo 2 je fakt super ptákovina. :)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.5.2013 14:41

Preference: Vzniká SSZ Černokostelecká – Dřevčická včera jsem tam jezdil dopol se 7 - prvně byla ona SSZ potmě, pak nablikačku a při mé poslední jízdě DC "fachala".
Jenže i při té mé poslední jízdě v jejím okolí stále dělníci malovali pruhy a další vodorovné zančení - levý odbočovací pruh IAD ZC měli uzavřený a všechna IAD ZC musela pravým přímým #-o (trošku mi to nejde dohromady se spuštěnou směrově dělenou SSZ).
No a zejména mi tam vrtaj hlavou zpozorované vychytávky:
1.) Zpozorována SSZ pro IAD před přechodem na začátku zastávky DC = těsně za křožovatkou!
2.) Pravý/přímý pruh IAD ZC se rozbýhá do dvou přímo v křižovatce = IAD z vedleší vleov/ZC nemají samostatný "připojovací/průběžný" pruh pro případ výpadku SSZ!

Odpovědět