Starý a vyhodnotil jsem tento vůz jako jeden z nejlepších v HL. Skvělé svezenívon Špilberk píše: Dotaz: Má 9076 starý apex nebo už nový
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
-
von Špilberk
- Uživatel
Dotaz: Má 9076 starý apex nebo už novýwillyjeff píše:Já to hlášení do vozu v 9076 poznal jen tak, že se místo generální volby ukázalo "zpráva do vozu".
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dovoluji si v tomto smyslu oprášit historku s MM-M a připomenout, že v některých 15T někdy není slyšet ani vlastní mikrofon řidiče, natož nějaké generální hlášení
MM-Mikulovsky píše:tato hlášení jsem provedl určo pomocí rozhlasového zařízení do vozu, nevím, proč jedno z nich zní v záznamu jako že jsem mikrofon nepoužil
V neděli 2.6. jsem jel v 15T (ev.č. si bohužel nepamatuji) na lince 9 a hlásila do salónu. Ale je pravda, že v dalších čtyřech 15T co jsem jel poté jsem slyšel jen "zacvrdlikání" jak píše Chemik.von Špilberk píše: Může někdo potvrdit výskyt 15T, která do salónu hlásí![]()
-
gabuliatko
- Uživatel
Napsala se do wish listu.von Špilberk píše:Jo a výbuch plynu byl 29.4., tak by mě zajímalo, jak se s tou informací naložilo.![]()
domnívám se, že když už tady ta funkce hlášení do salónu je, tak by bylo žádoucí, aby to fungovalo a né aby to na erpéčkách šlo a na 15T neFořtík píše:Hledáte problém tam, kde se vyskytne maximálně jednou za deset let!
Však tam píšu "nebo se vrátit k neadresným povelům se všemi nevýhodami."MM-Mikulovsky píše:A co si tak přečíst konec předchozího příspěvku? O nesmyslném a navíc snad ani neproveditelném "zatěžování" PDT tam nemůže být ani náznaku!!!P_V píše:.... A jak by se udělal operativní odklon? Dnes si řidič sám navolí jinou trasu, ale s tímhle by to nešlo, musel by se za něj snažit dispečer, nebo se vrátit k neadresným povelům se všemi nevýhodami.
-
von Špilberk
- Uživatel
Jo, přesně takhle se to děje. Já měl včera zase 15T na l.3 a zase nic.chemik píše: Vždy při hlášení z dispečinku se na APEXU zobrazilo "zpráva do salónu", 2x to do salónu zacvrdlikalo vyzvánění, pak se na APEXU změnil nápis na "generální volba" a řvalo to jen u mě, kaštanum ne.
Přitom večer, když jsem procházel depo, tak tam stálo RPéčko s nahozeným apexem, a hlášení do salónu bylo slyšet v obou vozech.
Může někdo potvrdit výskyt 15T, která do salónu hlásí
Jo a výbuch plynu byl 29.4., tak by mě zajímalo, jak se s tou informací naložilo.MM-Mikulovsky píše:V den výbuchu plynu u ND jsem i já provedl totožné zjištění a stejným způsobem jsem jej tehdy i řešil.von Špilberk píše:Já si musím postěžovat na naši super techniku. Včera jsem zjistil, že hlášení dispečinku do salónu pro cestující není slyšet. Samozřejmě jsem to zapsal do knihy, ale stalo se mi to už podruhé. Poprvé se mi to stalo ten den, co vybuchnul plyn u ND. Tak doufám, že se tomu Brejšín podívá na zoubek.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hledáte problém tam, kde se vyskytne maximálně jednou za deset let! 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A co si tak přečíst konec předchozího příspěvku? O nesmyslném a navíc snad ani neproveditelném "zatěžování" PDT tam nemůže být ani náznaku!!!P_V píše:.... A jak by se udělal operativní odklon? Dnes si řidič sám navolí jinou trasu, ale s tímhle by to nešlo, musel by se za něj snažit dispečer, nebo se vrátit k neadresným povelům se všemi nevýhodami.
MM-Mikulovsky píše:... na každé TRAM a ROV by musela být zachována možnost ovládání ROV směrovými signály (ať již zadaných do APEXu "ručně" či ovládáním tzv. "síťovým režimem").
Musím upozornit, že "zdejší neustálé stížnosti na rozhašené křižovatky" mají dvě příčiny:P_V píše:... Stačí si přečíst zdejší neustálé stížnosti na rozhašené křižovatky, tak nechtějte aby bylo rozhašené i stavění výhybek. Je snažší nahrát aktuální data do tramvaje v klidu ve vozovně, než je distribuovat po celé Praze. ...
1.) někdo vymyslel a nahrál do SSZ chybná (nesmyslně nepraktická) "data" (software) - tato skutečnost se však děje i v nahrávání dat do APEXU na TRAM
a) např. při výluce =M= během povodní až s denním zpožděním bylo v TRAM od hlášení zastávek u uzavřených stanic =M= vypuštěno hlášení o přestupu na =M=,
b) výjezdové kódy na "krátkou" l.3 neobsahují (narozdíl od "běžného" linkového) po odhlášení zastávek Přístaviště a Pobřežní cesta ZC upozornění "tento spoj končí v zastávce Nádraží Braník"
2.) někdy se porouchá "pevná" součástka SSZ (hardware), většinou se jedná o detektor TRAM - i obdoba tohoto se děje při současném nastavení APEXu a to zrovna přímo v souvislosti s ovládáním ROV, kdy nezafunguje tzv. mezimaják a na mezizastávkovém úseku s více jak jedním větvením TT se další ROV nebude "automaticky" správně stavět! Navíc instalace takových mezičidel je technicky náročná = očekávatelně i drahá (+ cokoliv "fyzického" ve veřejném prostoru je reálně ohroženo poškozením - vandalismem či přímo ukradením = správa zařízení se pak ještě více prodražuje). Tzv. mezimajáky/mezičidla mají dnes smysl jen při jízdě po pravidelné trase - při ovládání ROV přes APEX "ručním" či "síťovím" režimem nemají využití = "zchytrání" ROV tzv. mezičidla přestanou být potřebná.
Jsem proti takové chytré výhybce. Stačí si přečíst zdejší neustálé stížnosti na rozhašené křižovatky, tak nechtějte aby bylo rozhašené i stavění výhybek. Je snažší nahrát aktuální data do tramvaje v klidu ve vozovně, než je distribuovat po celé Praze. A jak by se udělal operativní odklon? Dnes si řidič sám navolí jinou trasu, ale s tímhle by to nešlo, musel by se za něj snažit dispečer, nebo se vrátit k neadresným povelům se všemi nevýhodami.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A to by byl opravdu tak velký problém, že TRAM bude "hloupá" a ROV "chytrá"? Zejména když:XSC píše:To by bylo pěkně nepraktické. Při každé změně LV by se musely přeprogramovávat všechny ROV, navíc by musely obsahovat paměť pro všechny trasy. Zatímco takto můžou být "tupé" a rozlišovat jen směr.MM-Mikulovsky píše: No a přitom toto by nejdokonaleji řešilo (mnou již v minulosti minimálně 1x zde navrhované) - dnešní ve skutečnosti nikoliv automatické, ale poloautomatické stavění výhybek pro jeho navázaní na ruční odhlašování zastávek řidičem nahradit skutečně automatickým stavěním výhybek = TRAM s EDIT:(v APEXu) zadaným kódem pravidelné linky či výjezdové/zátahové trasy v kolonce "Hlásič" by vysílala neustále jeden radiový signál podle nějž by každá ROV na příslušné trase poznala, kam přihlášená TRAM chce jet.
1.) ROV (ne-li všechny, tak od určitého čísla) jsou tzv. on-line propojeny s nějakou centrálou = při změnách LV by nové významy signálů do nich šly nainstalovat na dálku
2.) žádná ROV by si nemusela pamatovat všechny signály = pro všechny linky a zátahy/výjezdy, ale jen pro ty co mají přes tu konkrétní ROV trasu = zpravidla se dá dovodit, že přes většinu ROV vede méně linek/zátahů/výjezdů než přes kolik ROV jede jedna jediná TRAM trasa
Ovšem od P_V by jsem přijal nápad rozdílnosti signálu "tam" (např. výjezd) a "zpět" (např. zátah) = vyloučila by se hrozba "podhození" ROV protijedoucí TRAM. I když možností zvýšení síli vysílaného signálu si nejsem jist - páč na každé TRAM a ROV by musela být zachována možnost ovládání ROV směrovými signály (ať již zadaných do APEXu "ručně" či ovládáním tzv. "síťovým režimem").
pánové MOp a 9001 by měli klidnit hormon, protože informace o tom, že se odhlášením zastávky přeruší "zpráva do salónu" těm "degradovaným šefcům" nikdo nikdy neřekl. A dokonce se to nikde nedá vyčíst...
V pondělí jsem měl 15T, to nehlásilo vůbec do salónu. Vždy při hlášení z dispečinku se na APEXU zobrazilo "zpráva do salónu", 2x to do salónu zacvrdlikalo vyzvánění, pak se na APEXU změnil nápis na "generální volba" a řvalo to jen u mě, kaštanum ne.
Zjistil jsem to při stání na konečné, jinak se to zjistit nedá, během jízdy nemam čas běhat do salónu a poslouchat, jestli je to slyšet.
Co jsem se bavil s kolegama, tak 15T do salónu prostě nehlásí.
Já to psal do vozové knihy...
V pondělí jsem měl 15T, to nehlásilo vůbec do salónu. Vždy při hlášení z dispečinku se na APEXU zobrazilo "zpráva do salónu", 2x to do salónu zacvrdlikalo vyzvánění, pak se na APEXU změnil nápis na "generální volba" a řvalo to jen u mě, kaštanum ne.
Zjistil jsem to při stání na konečné, jinak se to zjistit nedá, během jízdy nemam čas běhat do salónu a poslouchat, jestli je to slyšet.
Co jsem se bavil s kolegama, tak 15T do salónu prostě nehlásí.
Já to psal do vozové knihy...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ánžto by při zaplavení Jamrtálu a odříznutí depa PA byl stav pražských provozních tramvají minus 122, a to už by mohlo být možná znát
_
Pro rýpaly: 122 je vozů na PA podle zdejší evidence, jejich jednotlivou provozuscopnost se neodvážím posuzovat
_
Pro rýpaly: 122 je vozů na PA podle zdejší evidence, jejich jednotlivou provozuscopnost se neodvážím posuzovat
-
romanek763
- problémový jedinec
Nechapu proč v rámci povodnového opatření se stěhoval Pankrác do Hostivaře