Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
O lidech a tramvajích - krátkometrážní film z roku 1958
http://youtu.be/9W8xiQ0hdbA
Vysíláno na "low-costovém" dokumentárním kanále "KinoSvět"....
http://youtu.be/9W8xiQ0hdbA
Vysíláno na "low-costovém" dokumentárním kanále "KinoSvět"....
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S. Linert: Vozidla pražské tramvajové dopravy, obrázek na straně 59.
- Bobik
- Uživatel
Co vím, tak na otevřených plošinách se v začátcích provozu kouřit skutečně mohlo ( "vevnitř" ale myslím že ne). Ale nevydrželo to dlouho, zarazili to ještě za mocnářství. Bližšího k tomu bohužel víc nevím, jen jsem na to kdysi kdesi při hledání něčeho úplně jiného (jak už to tak bývá) někde narazil. Taky mě to zaujalo, ale protože jsem tehdy hledal něco jiného, víc jsem se tím nezaobíral a teď už si samozřejmě nepamatuju, kde jsem to viděl. 
Tak nevím. Částečně je to do Humoru, částečně je to otázka na dějiny pražského provozu.
Probíral jsem se tuhle kvůli jiným věcem Haškovými povídkami a narazil na svou od dětství oblíbenou. Jmenuje se >>Nepovažujte za zábavu jezditi elektrickou tramwayí<<. Podle linkového vedení, tarifu i použité trasy Hašek vycházel ze stavu mezi listopadem 1908 (tramvaj k Brusce) a 1.1.1912 (tarif). Jedna věc mi ale nesedí. Stejně suverénně jako o správně uvedeném tarifu a linkovém vedení tam píše o připojování kuřáckých vlečňáků, což je věc, o které jsem v souvislosti s pražskými tramvajemi nikdy nečetl ani neslyšel. Že by si takovou věc vycucal z prstu, to mi ale na něj přijde zas příliš rafinované... Nevíte o takové věci někdo něco? Dovedu si představit, že se smělo kouřit třeba jenom v otevřených vlečňácích, ale nikde ani zmínky.
Probíral jsem se tuhle kvůli jiným věcem Haškovými povídkami a narazil na svou od dětství oblíbenou. Jmenuje se >>Nepovažujte za zábavu jezditi elektrickou tramwayí<<. Podle linkového vedení, tarifu i použité trasy Hašek vycházel ze stavu mezi listopadem 1908 (tramvaj k Brusce) a 1.1.1912 (tarif). Jedna věc mi ale nesedí. Stejně suverénně jako o správně uvedeném tarifu a linkovém vedení tam píše o připojování kuřáckých vlečňáků, což je věc, o které jsem v souvislosti s pražskými tramvajemi nikdy nečetl ani neslyšel. Že by si takovou věc vycucal z prstu, to mi ale na něj přijde zas příliš rafinované... Nevíte o takové věci někdo něco? Dovedu si představit, že se smělo kouřit třeba jenom v otevřených vlečňácích, ale nikde ani zmínky.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za vysvětlení, nejspíš to bude tento případ, tuším, že po odbavení to přestalo 
- Bobik
- Uživatel
V tomhle případě je to prosté. Řidič "zapomněl" předvolbu dveří (čudlík otvírání vlevo), rozjel se a opět zastavil. Dveře jsou "chytrý", takže pokud zůstane předvolba, neotevřou se při dalším zastavení, alébrž tím blikáním upozorňujou že je "něco špatně". Občas k tomu dochází, když např. ukončíš odbavení, ale utečou ti čočky. Tak tam necháš předvolbu, aby případní zájemci v době co čekáš na volno mohli kdyžtak nastoupit a pak se rozjedeš a zapomeneš na to. No a aby ti na dalších světlech lidi nepadali do silnice, tak se to neotevře, ale začne blikat. Obvykle po "vynulování" čudlu a opětovném rozjetí to zhasne. Dělaj to všechna R.P
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
OK, a mohl bys mě lehce nasměrovat?
Mám pátrat po tabulce závadových signálů pro dveře nebo pro wanu?
Dveře blikají, když se jim něco nelíbí, všimni si že bliknou 5x za sebou a pak pauza. Mít správnou tabulku s chybovými hláškami, tak budeš vědět co jim chybí
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Proč by měl jít muzejní vůz na renovaci? Stále všechny třimatyaspilz píše:Kdy bude 9048 po renovaci? A zůtala aspoŇ jedna kachna ve straussbergu?
- matyaspilz
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdy bude 9048 po renovaci? A zůtala aspoŇ jedna kachna ve straussbergu?
-
von Špilberk
- Uživatel
Bobík: Lepší svačina než skákání z vozu na vůz.
9001: Jak si po tolika letech na TF můžete plést přestávku formou svačiny (návrat na vůz) s oddělováním od vozu (skákání z pořadí na pořadí)
Taková "zásadní šotoneznalost".

9001: Jak si po tolika letech na TF můžete plést přestávku formou svačiny (návrat na vůz) s oddělováním od vozu (skákání z pořadí na pořadí)
- Bobik
- Uživatel
To je doufám ironie.Filip píše:A na IPP to jsou super přestávky
(super přestávka je každá, při níž mi nikdo nebere tramvaj
-
gabuliatko
- Uživatel
Pokud sem to pochopil správně tak se oddělovat nebude.9001 píše:Záleží kdo je bude střídat... Zrovna u nové 11 se nabízel Žižkov jako ideální místo, když se stejně bude od vozu oddělovat.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Záleží kdo je bude střídat... Zrovna u nové 11 se nabízel Žižkov jako ideální místo, když se stejně bude od vozu oddělovat.